Moliūgai atidunda - 39 skanutėliai moliūgų receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2022-09-20
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Moliūgų receptai
@ Shutterstock

Rudens karalius moliūgas atkeliauja į mūsų virtuves! Didžiuliai apvalūs moliūgai, pailgi kvapnieji ir dar daugybė rūšių... Ką iš jų gaminsite?

Jei kartais pritrūksta idėjų, mes skubame jomis pasidalinti - pristatome net 39 puikius moliūgų patiekalų receptus!

 

Kvapni, tiršta ir labai skani moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šis pyragas drėgnas, moliūgai jam suteikia nuostabią tekstūrą, o jų skonio visiškai nesijaučia. Varškės kremas puikiai subalansuoja šokoladiškumą. Pyragas sotus, tačiau ne per saldus. Jį iškeps net ir nepatyrusi šeimininkė, nes nėra kam nepavykti.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs ir rudeniu kvepiantys kepsneliai! Patiekalas paprastas, bet tikrai paįvairinantis įprastą vakarienę. O dar ir puiki proga panaudoti moliūgą. Jei naudosite keptuvę nelimpančiu paviršiumi, aliejaus kepimui reikės vos kelių lašelių, taip pat galima kepti ir orkaitėje be papildomų riebalų, tiesiog paskleidus kaip blynelius ant kepimo popieriaus ar keksiukų formelėse. Vėsdami kepsneliai sutvirtėja ir juos labai patogu įsidėti į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Trinta, tiršta, kvapni ir kremiškos tekstūros moliūgų sriuba yra neatsiejama nuo jaukių rudens dienų. Šiam sriubos receptui reikės vienintelio puodo ir paruošite itin paprstai. Jei taip jau nutiktų, kad lydyto sūrelio neturėtumėt, galite jį keisti puse stiklinės grietinėlės ar kokosų pieno, bet kai tik rasit progą – išbandykit ir su lydytu sūreliu!

Receptą rasite čia.

Ši lazanija su moliūgais nereali - kreminė, švelni, kvapni, kiekvienas jos kąsnis tarsi sutirpsta burnoje. Moliūgų sezonui įsibėgėjant ji be galo tiks rudeniškiems pietums ar vakarienei. Jeigu šaldytuve ar šaldiklyje jau turite moliūgų tyrės, šią lazaniją pagaminsite beveik akimirksniu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai minkštas, drėgnas, super rudeniškas ir skanus moliūgų pyragas su obuoliais. Ar kada esate tokio ragavę? Būtent dėl moliūgo pyragas iškepa ir net kelias dienas išlieka drėgnas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.

Receptą rasite čia.

Ši latte kava labai amerikietiška, labai jauki ir sušildanti, tobulai tinkanti rudeniškoms popietėms. Tad jei liko moliūgų tyrės, būtinai pasiruoškite puodelį šios moliūginės latte. Užtruksite vos 10 min!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė Ramoškaitė

Jaukus ir naminis rudens maistas dažniausiai sutelpa į vieną puodą – jame gardu ne tik virti sriubas, bet ir ruošti kvapnius sezoniškų skonių troškinius. Moliūgai – tikri rudens karaliai virtuvėje, tad receptų su jais niekad nebus per daug. Išbandykite greitai ir paprastai paruošiamą, labai gardų troškinį su moliūgais, vištiena ir perlinėmis kruopomis. Sotus ir šildantis, jis puikiausiai tiks ir žvarbesnėms rudens dienos.

Receptą rasite čia.

Lengvai ir greitai pagaminama, patiks visai šeimai ir tobulai sušildys šaltomis rudens dienomis. Ši ne tik skani, tačiau ir labai maistinga sriuba puikiai tiks gardiems pietums ar sočiai vakarienei.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Tai gardžios ir paprastai paruošiamos salotos – visai kitokios, nei maišomos vasarą, šios yra daug sotesnės, gali būti valgomos tiek šiltos, tiek šaltos (tad tobulai tinka į pietų dėžutę).

Receptą rasite čia.

Gaminant šiuos sausainius namai pakvipo tikru rudeniu ir jaukumu. Iš karto supratau, kad juos gaminsiu dažnai. Minkšti, puikaus, subalansuoto skonio, labai tiktų vežtis į svečius. Labai rekomenduoju išmėginti, nes tikrai nepasigailėsite! Šį receptą atradau Purely Kaylie: Simple & Delicious Plant-Based Recipes tinklaraištyje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas spalvingas karis, kuris dar ir labai gardžiai suvalgomas. Lašišą galima keisti vištiena, krevetėmis, triušiena ar net avinžirniais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Jeigu mėgstate bulvinius blynus, tačiau norite juos paįvairinti ypatingu rudens ingredientu - šis receptas kaip tik Jums. Blyneliai iškepa traškūs, labai gardūs ir vilioja nuostabiais kvapais. Tiekti tinka su grietine ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.

Taip, iš moliūgų galima virti nuostabiausią džemą! Moliūgai džeme įgauna visiškai naują, kitokį skonį. Šiam džemui reikės vos kelių ingredientų, jis visai nebrangiai pagaminamas ir tobulai tiks slėpti po Kalėdų eglute!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Virtinukai pavyksta minkšti ir spalvingi. Vietoje varškės galima naudoti ir rikotą. Labai skanūs patiekti su sviesto ir šalavijų padažu, bet labai gardu ir tiesiog su grietine ar klasikiniu grietinės ir sviesto padažu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši sriuba pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti jūsų mėgstamiausia :-)

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Tobulai kremiškas, labai rudeniškas, švelnus ir tiesiog neatsivalgomai skanus padažas! Tinka torteliniams, spagečiams ar kitokiems mėgstamiems makaronams ar virtinukams. Jis toks skanus, kad norisi tiesiog kabinti šaukštu. Ne be reikalo šis padažas - vienas mūsų mėgstamiausių būdų panaudoti moliūgų tyrę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai

Blynukai iškepa minkštučiai, purūs ir labai labai skanūs, patiks ir mažiems, ir dideliems smaližiams. Valgome su medumi, jogurtu ar uogiene.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Sotūs, skanūs ir nesudėtingai paruošiami makaronų patiekalai – visada geras pasirinkimas, kai norisi paruošti valgį, prie stalo suburiantį visą šeimą. Šįkart pabandykite iškepti makaronų apkepą – virtus makaronus sumaišykite su mėsos padažu, keptais moliūgų kubeliais, o kad apkepas būtų kremiškesnis ir dar turtingesnio skonio, įmaišykite įvairių rūšių sūrių.

Receptą rasite čia.

Labai kvapni, soti ir gundanti - rudeniška Čili troškinio versija! Receptui galite rinktis mėgstamą - jautienos ar paukštienos faršą, o prieskonius pagal savo skonį - jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau aitriųjų pipirų ir česnako, jei švelniau - jų galite ir visai atsisiakyti. Patiekiant labai tinka užberti tarkuoto sūrio ar žalumynų.

Receptą rasite čia.

Dar vienas skanėstas smaližiams! Šie moliūginiai kamuoliukai labai gardūs, maistingi ir puikiai tiks prie puodelio arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.

Labai rudeniška, kreminė ir skanutėlė šakšuka kitaip - su moliūgų padažo pagrindu vietoje pomidorų. Rekomenduojame patiekti su šviežia duonyte, kuria labai skanu kabinti padažą. Iš šio ingredientų kiekio paruošite 2 labai sočias ar 3-4 mažesnes porcijas.

Receptą rasite čia.

Jokių miltų ar kiaušinių, tik daug tąsaus sūrio ir iškepęs ruduo! Soti ir labai skani moliūgų lazanija kitaip - be makaronų. Tai puikus patiekalas visos šeimos pietums ar vakarienei. Labai rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.

Šis būdas pasigaminti moliūgų tyrę yra mūsų mėgstamiausias. Kepant moliūgą, dalis jame esančio vandens išgaruoja ir moliūgo skonis susikoncentruoja. Tad iš tokio moliūgo pagaminta tyrė bus aromatinga ir stipraus skonio. Galite ją naudoti įvairiems receptams, kuriuose reikia moliūgų tyrės. Arba galite į ją pridėti prieskonių (pvz. druskos, pipirų, saldžios paprikos ir truputį čili), įdėti truputį sviesto ir patiekti kaip garnyrą vietoje bulvių košės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vafliai – skaniausi savaitgalio pusryčiai. Nors dažniau kepame saldžius, kartais norisi paįvairinimo. Nusprendėme pabandyti nesaldų variantą su sūriu ir sviestiniu moliūgu. Labai patiko, per trumpą laiką kepėme jau tris kartus. Skaniausi švieži, tad rekomenduojame valgyti iškart. Puikiai dera su kreminiu sūriu ir vytintu kumpiu, bet, žinoma, galite sugalvoti ir kitų pagardų. Svarbiausia jų negailėti. Linkime skanių pusryčių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Ieva, Dar kąsnelį

Nors risotto variacijas būtų sunku suskaičiuoti, vienas dalykas išlieka visada - tai ypatingai kreminė, švelni tik šiam patiekalui būdinga tekstūra, kuri pasiekiama naudojant specialus Arborio ryžius, lėtą gamybos techniką, kuomet ryžiai verda su nedideliu kiekiu skysčio, nuolat jį papildant ir vis maišant, kol pasiekiama pageidaujama patiekalo tekstūra bei žinant dar keletą gamybos triukų. 

Receptą rasite čia.

Burnoje tirpstantis, labai kvapnus, labai skanus ir tiesiog laaabai šokoladinis pyragas! Moliūgų jo tešloje nė nepajusite, tačiau jie pyragui suteiks daugiau drėgnumo, sodrumo ir gaivos. Iškeptą pyragą galite papuošti lydytu šokoladu, riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Neįprasti, pikantiški ir labai skanūs moliūgų sklindžiai. Avinžirnių miltus galima pakeisti žirnių ar avižiniais (galima tiesiog sumalta avižinius dribsnius).

Receptą rasite čia.

Sotus, jaukus ir sušildantis vištienos troškinys kitaip - moliūge! Daržoves troškiniui galite drąsiai rinktis savo nuožiūra, o vietoje kreminio sūrio puikiai tinka ir kitoks mėgiamas tepamas sūrelis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3

Soti, jauki ir šildanti rudens derliaus, gausi sezoninių daržovių ir sultingų mėsos kukuliukų. Galite improvizuoti, į receptą įtraukdami dar daugiau įvairesnių daržovių, tačiau būtinai pradėkite nuo svogūnų, morkų ir salierų – tai trejetukas, kuriuo prasideda kone visos kvapniausių sriubų istorijos. Jei mėgstate sriubas šiek tiek aštresnes, įberkite žiupsnį kajeno pipirų, jei švelnesnes – praleiskite šią eilutę, nes ir švelnesnė sriubos versija yra labai gardi. Mėsos kukuliukus iš pradžių apkepkite, kol apskrus, ir tik tuomet dėkite į įpusėjusią virti sriubą. Taip jie bus ne tik dailesni, bet ir sultingesni, sodresnio skonio.

Receptą rasite čia.

Trintas sriubas gaminti yra super smagu ir lengva, nes jos tiesiog negali nepavykti. Mėgstamas daržoves sudedi į puodą, užpili sultiniu, arba vandeniu, pagardini prieskoniais ir verdi, kol šios suminkštėja. Tada viską sutrini blenderiu, pagardini grietinėle ar pienu (jei norisi) ir sriuba paruošta!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Šį padažą labai skanu valgyti prie paukštienos ar kitokios mėsos. Paruošti legva ir puikai išsilaiko visą žiemą! Jeigu norite visiškai vientiso padažo, prieš dėdami prieskonius, galite jį dar sutrinti virtuvės kombainu arba rankiniu elektriniu trintuvu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamas, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Minkštas, sodraus skonio, labai kvapnus ir rudeniškas moliūgų pyragas smaližiams. Galima gardinti riešutais, iškepusį perpjauti pusiau ir pertepti uogiene - visaip skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tiršta, soti, maistinga, rudeniu kvepianti moliūgų sriuba su vištiena. Jei norite skystesnės, pilkite daugiau vandens.

Receptą rasite čia.

Nuostabiai skanūs vafliai pagaminti su moliūgų tyre, pagardinti rudeniškais prieskoniais, išorėje traškūs, o viduje - ypatingai minkšti. Jų sudėtis gerokai kitokia nei tradicinių vaflių, todėl nuostabiai skanūs pusryčiai garantuoti!

Receptą rasite čia.

Kas vėsų rudenį gali būti gardžiau nei tiršta, kreminė, kvapni moliūgų sriuba... Ir sušildys, ir skrandį patenkins! Paruošti šią sriubą yra labai paprasta, o rezultatas tiesiog nuostabus! Sriuboje dera daugybė rudeniškų skonių.

Receptą rasite čia.

Labai skanus, sotus, sveikesnis "Twix" tipo šokoladuko desertas, kurį tikrai lengva pasigaminti!

Receptą rasite čia.

Gaminant čilietišką troškinį, galite naudoti mėgstamiausias pupeles, dėti net ir daugiau moliūgo bei mėgstamos dešros ar dešrelių. Čilietišką troškinį taip pat galima gaminti vegetariškai – tiesiog nedėkite dešrelių. Gaminant vegetarišką troškinio versiją papildomai tinka pakepinti susmulkintą pomidorą kartu su svogūnu ir česnaku, kad pridėtų papildomo skonio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Liucija

Vos keturi ingredientai ir prieš Jus puikuojasi nuostabus rudens gardėsis - uogienė! Ir ne bet kokia, o moliūgienė ir obuolienė viename. Obuolius ir moliūgą galite tarkuoti arba pjaustyti smulkiomis juostelėmis - priklausomai nuo to, kokios tekstūros norite, o skonis abiem atvejais nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Neįtikėtinai gardus ir paprastas būdas moliūgus paversti saldainiais be pridėtinio cukraus. Nors gaminimo procesas užtrunka, tačiau realaus darbo visai nedaug, daugiausiai kantrybės prireiks palaukt, kol saldainiai išdžius ir jų pagaliau galima bus paragauti. O ragauti verta!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabiai kvapnūs moliūgo pagardas su maloniu persikų prieskoniu. Gardu su blyneliais, į koše, vafliais ar kur tik sugalvosite!

Receptą rasite čia.

Vištiena ir moliūgas kartu dera labai skaniai. Troškinukas kvapnus, sotus ir sušildantis, puikiai dera su ryžiais. Skanaus!

Receptą rasite čia.

Tobulai gardžiai į vieną patiekalą sujungtos dvi rudens gėrybės - ir moliūgai ir obuoliai! Tad kodėl gi jais neparuošus puikių varškės blynelių? Labai skanu su sirupais, grietine, uogiene ar tiesiog medumi!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Avinžirniai, moliūgai ir pievagrybiai šiam patiekalui suteikia sotumo, kokosų pienas – kremiškumo, o prieskoniai pripildo nuostabaus aromato. Tiesa, klasikinė avinžirnių ir moliūgių kario versija ruošiama be pievagrybių ir su daržovių sultiniu, tačiau kviečiame pabandyti jį atrasti truputį kitaip – grybų skonis bei aromatas čia puikiai dera. Gausiam moliūgų derliui nesibaigiant, nedvejodami gaminkite šį patiekalą. Jis labai gardus. Tai maistas vėsioms rudens dienoms, kai apsikabinus dubenėlį norisi sušilti ne tik rankas – kai norisi sušildyti saulės spėjusią pasiilgti sielą. Nežinia, tą magiją sukuria geltonojo kario milteliai ar tarkuotas šviežias imbieras, bet tai išties pavyksta – tai maistas, kuris sušildo.

Receptą rasite čia.

Labai skanūs, minkšti ir purūs keksiukai! Paruošite juos labai greitai, o išragausite dar greičiau! Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Jei norite, papildomai galima įmaišyti razinų ar smulkintų riešutų, džiovintų vaisių ar šokolado gabaliukų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Drėgnas, ryškus ir labai skanus keksas, kurį labai rekomenduojame išsikepti, jei dar turite moliūgų! Papildomai tinka įmaišyti vaisių cukatų ar smulkintų riešutų.

Receptą rasite čia.

Traški, labai skani ir visai nesudėtinga moliūgų mišrainė žiemai. Jos net nereikia kaitinti! Užtruksite, kol supjaustysite daržoves apie 20 min, tada 10 – 12 val mišrainė ilsėsis, o tada beliks sudėti į stiklainius.

Receptą rasite čia.

Nesudėtingos, minkštos ir labai skanios bandelės iš moliūginės tešlos! Galbūt atrodo įmantriai, bet paruošti jas tokios formos tikrai nesudėtinga, nes receptas labai detalus. Gardžios ir šiltos, ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.

Jei turite didelį moliūgą, kurio nesugalvojate, kaip panaudoti, ar tiesiog juos labai mėgstate, galite išsikepti nuostabiai minkštų ir spalvingų moliūgų sklindžių.

Receptą rasite čia.

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Rimanta
2018-09-10 22:00
Visi receptai puikūs ATSAKYTI
Janina
2018-09-10 21:21
Viskas taip skaniai ir išvaizdžiai atrodo! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital