Moliūgai atidunda - 37 skanutėliai moliūgų receptai!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2018-09-10
Moliūgų receptai
@ Shutterstock

Rudens karalius moliūgas atkeliauja į mūsų virtuves! Didžiuliai apvalūs moliūgai, pailgi kvapnieji ir dar daugybė rūšių... Ką iš jų gaminsite?

Jei kartais pritrūksta idėjų, mes skubame jomis pasidalinti - pristatome net 37 puikius moliūgų patiekalų receptus!

 

Labai skanūs ir rudeniu kvepiantys kepsneliai! Patiekalas paprastas, bet tikrai paįvairinantis įprastą vakarienę. O dar ir puiki proga panaudoti moliūgą. Jei naudosite keptuvę nelimpančiu paviršiumi, aliejaus kepimui reikės vos kelių lašelių, taip pat galima kepti ir orkaitėje be papildomų riebalų, tiesiog paskleidus kaip blynelius ant kepimo popieriaus ar keksiukų formelėse. Vėsdami kepsneliai sutvirtėja ir juos labai patogu įsidėti į pietų dėžutę.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Supjaustyti kelias daržoves ir pašauti į orkaitę, sutrinti su vos keliais ingredientais ir viskas - sriuba paruošta. Šis patiekalas iš tų, kur beveik visą darbą už jus atliks orkaitė, o jums beliks mėgautis gardžiu rezultatu. Sriuba išties labai kvapni ir gardi, verta paragauti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Burnoje tirpstantis, labai kvapnus, labai skanus ir tiesiog laaabai šokoladinis pyragas! Moliūgų jo tešloje nė nepajusite, tačiau jie pyragui suteiks daugiau drėgnumo, sodrumo ir gaivos. Iškeptą pyragą galite papuošti lydytu šokoladu, riešutais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Vos keturi ingredientai ir prieš Jus puikuojasi nuostabus rudens gardėsis - uogienė! Ir ne bet kokia, o moliūgienė ir obuolienė viename. Obuolius ir moliūgą galite tarkuoti arba pjaustyti smulkiomis juostelėmis - priklausomai nuo to, kokios tekstūros norite, o skonis abiem atvejais nuostabus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Jeigu mėgstate bulvinius blynus, tačiau norite juos paįvairinti ypatingu rudens ingredientu - šis receptas kaip tik Jums. Blyneliai iškepa traškūs, labai gardūs ir vilioja nuostabiais kvapais. Tiekti tinka su grietine ar graikišku jogurtu.

Receptą rasite čia.

Šis būdas pasigaminti moliūgų tyrę yra mūsų mėgstamiausias. Kepant moliūgą, dalis jame esančio vandens išgaruoja ir moliūgo skonis susikoncentruoja. Tad iš tokio moliūgo pagaminta tyrė bus aromatinga ir stipraus skonio. Galite ją naudoti įvairiems receptams, kuriuose reikia moliūgų tyrės. Arba galite į ją pridėti prieskonių (pvz. druskos, pipirų, saldžios paprikos ir truputį čili), įdėti truputį sviesto ir patiekti kaip garnyrą vietoje bulvių košės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai kvapni, soti ir gundanti - rudeniška Čili troškinio versija! Receptui galite rinktis mėgstamą - jautienos ar paukštienos faršą, o prieskonius pagal savo skonį - jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau aitriųjų pipirų ir česnako, jei švelniau - jų galite ir visai atsisiakyti. Patiekiant labai tinka užberti tarkuoto sūrio ar žalumynų.

Receptą rasite čia.

Taip, iš moliūgų galima virti nuostabiausią džemą! Moliūgai džeme įgauna visiškai naują, kitokį skonį. Šiam džemui reikės vos kelių ingredientų, jis visai nebrangiai pagaminamas ir tobulai tiks slėpti po Kalėdų eglute!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Reda, Miss Dish

Net ir didžiausias moliūgas tiesiog ištirps, jeigu pradėsite kepti šiuos nuostabius blynelius! Jie sotūs, skanūs ir minkštučiai. Tešlą galite pagardinti cinamonu bei kitais prieskoniais (gvazdikėliais, kardamonu, anyžiumi...) o tiekti rekomenduojame su grietine. Blynelius galite kepti dviejų skirtingų tipų - tarkuojant smulkia ar stambia tark skirsis jų tekstūra.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Greitai paruošiamas, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Minkštas, sodraus skonio, labai kvapnus ir rudeniškas moliūgų pyragas smaližiams. Galima gardinti riešutais, iškepusį perpjauti pusiau ir pertepti uogiene - visaip skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai rudeniškas daugiaryžis su moliūgais - kreminis ir švelnus, tikra palaima skonio receptoriams. Tiekite su mėgstamu sūriu ir kepintomis moliūgų sėklomis ar net saulėgražų branduoliais.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Šį padažą labai skanu valgyti prie paukštienos ar kitokios mėsos. Paruošti legva ir puikai išsilaiko visą žiemą! Jeigu norite visiškai vientiso padažo, prieš dėdami prieskonius, galite jį dar sutrinti virtuvės kombainu arba rankiniu elektriniu trintuvu.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kas vėsų rudenį gali būti gardžiau nei tiršta, kreminė, kvapni moliūgų sriuba... Ir sušildys, ir skrandį patenkins! Paruošti šią sriubą yra labai paprasta, o rezultatas tiesiog nuostabus! Sriuboje dera daugybė rudeniškų skonių.

Receptą rasite čia.

Nepaprastai skanus ir aromatingas pyragas. Tobulos kreminės tekstūros su lengvu moliūgo prieskoniu. O ir paruošti jį neužtruks, tad šis receptas - visapusiškas laimėjimas. Moliūgų tyrę šiam pyragui galite paruošti pagal aukščiau esantį receptą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Inga's Sweeterie

Kiek kitokia moliūgų sriuba - pagardinta kvapniu kokosų pienu, kuris sriubai suteikia dar daugiau kremiškumo, ir rūkytos lašišos gabaliukais, nuo kurių sriuba tampa šventiškai ypatinga! Beje, jei nemėgstate žuvies, galima ruošti ir be jos arba pakeisti kepintos šoninės gabaliukais.

Receptą rasite čia.

Neįtikėtinai gardus ir paprastas būdas moliūgus paversti saldainiais be pridėtinio cukraus. Nors gaminimo procesas užtrunka, tačiau realaus darbo visai nedaug, daugiausiai kantrybės prireiks palaukt, kol saldainiai išdžius ir jų pagaliau galima bus paragauti. O ragauti verta!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Purus, drėgnas biskvitinis pyragas, tinkantis kasdieniniam ir šventiniam stalui. Gardžiausias jis su stikline pieno ar puodeliu kvapnios arbatos. Renata pataria, kad norint intensyvesnio skonio, į moliūgų tešlą galima įpilti kelis lašus romo esencijos.

Receptą rasite čia.

Tikrai taip, korėjietišku stiliumi skanu ruošti ne tik morkas, bet ir moliūgus - pabandykite ir įsitikinsite patys! Patys skaniausi pagal šį receptą pavyksta sodresnio skonio moliūgai (pvz. muskatiniai), bet ir įprastas lietuviškas oranžinis moliūgas taip pagamintas bus tikrai gardus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tobulai gardžiai į vieną patiekalą sujungtos dvi rudens gėrybės - ir moliūgai ir obuoliai! Tad kodėl gi jais neparuošus puikių varškės blynelių? Labai skanu su sirupais, grietine, uogiene ar tiesiog medumi!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Dvigubo skanumo sriuba - čia susilieja morkų ir moliūgų salsvumas ir kremiškumas. Sriuba, tiršta ir soti, o patiekdami galite užberti žalumynų, tarkuoto sūrio ar kepintų baltos duonos kubelių. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skanūs, minkšti ir purūs keksiukai! Paruošite juos labai greitai, o išragausite dar greičiau! Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Jei norite, papildomai galima įmaišyti razinų ar smulkintų riešutų, džiovintų vaisių ar šokolado gabaliukų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Nuostabaus skonio, traškūs išorėje ir minkštučiai viduje! Šie blyneliai švelniai kvepia moliūgu, o ištirpęs, tąsus sūris tiesiog tirpsta burnoje. Jeigu norite, kad į blynus reikėtų dėti mažiau miltų, tarkuotą moliūgą reikėtų šiek tiek nusunkti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai skani uogienė be uogų! Žiemą ją labai tinka tepti ant riekelės batono su sviestu, taip pat, iškepus ir perpus perpjovusi biskvitą, kaip saldų pertepimą - kremą! Labai skanu ir pikantiškiems sumaštinukams ar prie varškės sūrio.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Truputis šilumos lėkštėje! Jei mėgstate aštriau, papildomai galima gardinti ciberžole, kario pasta, aitriaisiais pipirais. Švelni, kreminė ir labai gardi moliūgų sriuba! Sriuba labai rudeniška ir sušildanti. Patiekiant šią sriubą labai tinka papuošti skrudintais avinžirniais, tarkuotu sūriu, grietinėle ar kepintais duonos kubeliais.

Receptą rasite čia.

Moliūgai ir cukinijos - dvi puikios rudens gėrybės, kurios šiame recepte susijungia į nuostabaus skonio blynelius. Paruošti nesudėtinga, taupu, o jų gardumą tiesiog sunku nepasakoti. Tiekiame su grietine, graikišku jogurtu ar česnaku pagardinta varške.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Bake In Heels

Šio vyniotinio biskvitas iškepa labai minkštas, trapus ir nuostabiai kvepia meduoliais! Paprastai tokio vyniotinio kremui naudojamas maskarponės sūris, tačiau šis ruošiamas su liesesniu, lengvesniu ir gaivesniu kremu. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Jurgitos receptai

Nesudėtingos, minkštos ir labai skanios bandelės iš moliūginės tešlos! Galbūt atrodo įmantriai, bet paruošti jas tokios formos tikrai nesudėtinga, nes receptas labai detalus. Gardžios ir šiltos, ir atvėsusios.

Receptą rasite čia.

Labai labai skani uogienė ir paragavus sunku suprasti iš ko ji pagaminta. Šiai uogienei pagardinti naudojamas cinamonas, tačiau tikrai neprašausite panaudodami ir daugiau įvairių prieskonių  - kardamoną, gvazdikėlius, anyžius ir kt.

Receptą rasite čia.

Ar kada esate ragavę marinuotų moliūgų kubelių? Jei ne, pats laikas išbandyti! Tai puikus garnyras prie mėsos patiekalų, bulvių košės ar pagardas pikantiškomis mišrainėms! Šis skanėstas tikrai atras savo vietą ant Jūsų rudens stalo. Kvapnus pagardas prie pagrindinių patiekalų ar užkandžiams - tvirti, bet ne kieti moliūgo gabaliukai puikiame marinate. Iš sandėliuko garuoja stiklainis po stiklainio!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Taip paruoštą humusą galima tiekti visaip - ir mirkant daržoves, ir tepti ant skrebučio, ir tiesiog kabinti vieną. Receptas atviras improvizacijoms, todėl galite ne tik keisti tirštumą, keisdami proporcijas, bet ir rinktis mėgstamiausius prieskonius. Jeigu neturite sezamų pastos, taip pat ne bėda - skanu ir be jos!

Receptą rasite čia.

Galbūt neįprastai skambantis derinys pyragui, bet jis tikrai puikiai pasiteisina! Traškus pagrindas, lengvas ir minkštutėlis įdaras bei trapus trupininis viršus - tikras skanumėlis, rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Švelnaus skonio, kremiška ir labai kvapni moliūgų sriuba rudens pietums. Sriuba dar ir gana soti, nes ruošiama su vištiena. Patiekiant labai tinka pabarstyti kepintomis moliūgo sėklomis ar riešutais. Skanaus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Panašias salotas esame pratę ruošti su morkomis, maloniai Jus nustebinsime, prnaešdami, kad nemažiau skanias jas pikantiškai galima paruošti ir su moliūgais - rekomenduojame išbandyti!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Saldžius pusryčių vaflius alima paversti ypač rudeniškai, ruošiant juos su moliūgu. Ingredientas visai paprastas, paruošimas taip pat nesudėtingas, o rezultatas - minkšti, drėgni, spalvingi ir labai gardūs vafliai smaližiams!

Receptą rasite čia.

Drėgnas ir sotus varškės apkepas kitaip - su ryžiais ir moliūgais. Taip paruoštas apkepas tiks ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Tiekti tinka su grietine, jogurtu, pabarsčius cukraus pudra ar su šaukšteliu uogienės, kaip mėgstate valgyti ir tradicinį varškės apkepą.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Tikrų tikriausias rudens skanėstas! Pyragas gali skambėti įmantriai, tačiau paruošti jį nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti, todėl rekomenduojame išbandyti! Drėgnas ir sodraus skonio moliūgų pyragas su ypatingai derančiu karameliniu pertepimo ir nuostabiu kreminio sūrio viršumi. Kiekvienas kąsnelis tiesiog sutirpsta burnoje. Beje, pyragas skaniausias bent kelias valandas pastovėjęs, o dar geriau - pernakt.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Rauginti moliūgai jokia naujiena pietų šalyse, pavyzdžiui, Gruzijoje.  Kaip rašo Renata, jie puikiai gali pakeisti raugintus agurkus, juos galima naudoti lygiai taip pat. Taupydami laiką, galite rinktis pirktinį prieskonių mišinį konservavimui, tačiau nepamirškite šviežio česnako!

Receptą rasite čia.

Nors moliūgas - vėlyvoji daržvė, kurią galima gana ilgai naudoti ir šviežią, tačiau siūlome išbandyti ir šį puikų receptą - moliūgų ir paprikų mišrainę. Mišrainė šiek tiek pikantiška, labai kvapni ir puikiai tinka prie karštų patiekalų, kaip garnyras.

Receptą rasite čia.

Gražuolis moliūgų pyragas su bananais, kurie pyragui suteikia ypatingo kvapo ir kremiškumo. Pyragas minkštas ir labai tinka rudens popietę paskanauti su puodeliu arbatos ar kavos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Alina, Apie viską

Traškūs ir labai skanūs daržovių blyneliai - moliūgų, bulvių ir morkų! Valgome, kaip ir tradicinius bulvinius, su grietine ar graikišku jogurtu. Taip pat labai skanu patiekti su varške, sumaišyta su trupučiu grietinės ir smulkintų česnaku, bei sūdytos ar rūkytos lašišos gabaliukais.

Receptą rasite čia.

Minkštas, standus ir labai skanus varškės apkepas, kurio kvapas ir tekstūra net primena pyragą, todėl puikiai tinka ragauti ir be jokių priedų. Na, o jeigu norėsite kuo nors paskaninti, galima rinktis tuos pačius pagardus, kuriuos valgote ir su klasikiniu varškės apkepu: uogienę, grietinę, jogurtą, medų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Saulėta virtuvė

Kvapnus ir labai skanus karis vakarienei be mėsos! Šis indų virtuvės įkvėptas troškinys - sotus ir maistingas, tiekti labiausiai tinka su biriai virtais ryžiais, bulgur gruopomis, garuose virtomis daržovėmis.

Receptą rasite čia.

Klasikinės minkštos ispaniškos spurgytės smaližiams. Iš recepte nurodyto ingredientų kiekio paruošite didelį dubenį labai skanių spurgų, kurių pakaks visai šeimynai pasmaližiauti.

Receptą rasite čia.

Šiai sriubai nereikia daug ingredientų, o jos skonis tiesiog puikus! Sriuba išverda kremiška, švelni ir labai kvapni. Patiekiant glima dėti jogurto (tinka ir augalinis), grietinėlės ar kokosų pieno.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Vegimuki

Kitoks čili sriubos variantas - su lietuviško daržo karaliumi moliūgu! Troškinys pavyksta kremiškas ir labai sotus. Tai puiki idėja maistingai rudens vakarienei. Patiekiant labai tinka pabarstyti tarkuotu sūriu.

Receptą rasite čia.

Minkšti, kvapnūs ir labai gardūs moliūgų kepinukai! Šių sausainių skonis primena tiek meduolius, tiek sausainius! Jeigu neturi specialaus prieskonių mišinio, galite tiesiog sumaišyti maltą cinamoną, imbierą, gvazdikėlius.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Baking Secrets

LaMaistas.lt
Skaityti komentarus
Komentarai (2)
Rimanta
2018-09-10 22:00
Visi receptai puikūs ATSAKYTI
Janina
2018-09-10 21:21
Viskas taip skaniai ir išvaizdžiai atrodo! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis