Kvapni, tiršta ir labai skani moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas!
Šis pyragas drėgnas, moliūgai jam suteikia nuostabią tekstūrą, o jų skonio visiškai nesijaučia. Varškės kremas puikiai subalansuoja šokoladiškumą. Pyragas sotus, tačiau ne per saldus. Jį iškeps net ir nepatyrusi šeimininkė, nes nėra kam nepavykti.
Nuostabaus skonio, labai kremiškas ir aromatingas patiekalas, pagardintas sušildančiais prieskoniais. Šio troškinio receptas vegetariškas, tačiau galite ruošti ir su mėgiama mėsa, o avinžirnius keisti pupelėmis ar lęšiais, o patiekti su virtais ryžiais.
O ką iš moliūgų? Puikų padažą! Paruošimas labai paprastas, užtruks tik kol ingredientai ilsėsis puode, o po to iki kol kaitinant suminkštės. Bet realaus darbo čia tikrai nėra daug. Padažu skanu gardinti makaronus, troškinius, sriubas, tiekti prie mėgiamų patiekalų.
Labai skanūs ir rudeniu kvepiantys kepsneliai! Patiekalas paprastas, bet tikrai paįvairinantis įprastą vakarienę. O dar ir puiki proga panaudoti moliūgą. Jei naudosite keptuvę nelimpančiu paviršiumi, aliejaus kepimui reikės vos kelių lašelių, taip pat galima kepti ir orkaitėje be papildomų riebalų, tiesiog paskleidus kaip blynelius ant kepimo popieriaus ar keksiukų formelėse. Vėsdami kepsneliai sutvirtėja ir juos labai patogu įsidėti į pietų dėžutę.
Trinta, tiršta, kvapni ir kremiškos tekstūros moliūgų sriuba yra neatsiejama nuo jaukių rudens dienų. Šiam sriubos receptui reikės vienintelio puodo ir paruošite itin paprstai. Jei taip jau nutiktų, kad lydyto sūrelio neturėtumėt, galite jį keisti puse stiklinės grietinėlės ar kokosų pieno, bet kai tik rasit progą – išbandykit ir su lydytu sūreliu!
Ši lazanija su moliūgais nereali - kreminė, švelni, kvapni, kiekvienas jos kąsnis tarsi sutirpsta burnoje. Moliūgų sezonui įsibėgėjant ji be galo tiks rudeniškiems pietums ar vakarienei. Jeigu šaldytuve ar šaldiklyje jau turite moliūgų tyrės, šią lazaniją pagaminsite beveik akimirksniu.
Labai minkštas, drėgnas, super rudeniškas ir skanus moliūgų pyragas su obuoliais. Ar kada esate tokio ragavę? Būtent dėl moliūgo pyragas iškepa ir net kelias dienas išlieka drėgnas.
Tai puikus būdas panaudoti turimas daržoves ir mėgautis jaukia vegetariška vakariene. Beje, nenustebkite recepte pamatę razinas - jos labai dažnos Maroko virtuvėje, bet jeigu jų nemėgstate, galite praleisti.
Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą.
Moliūgai ir paprikos sukuria tikrai šaunų skonių derinį. Šis puikus padažas paruošiamas paprastai, užtruks tik kol ingredientai ilsėsis puode, o po to iki kol kaitinant suminkštės. Realaus darbo tikrai nėra daug, o pavyks paruošti padažą, kuris nuostabiai tiks makaronams, prie mėsos, troškiniams ruošti, gardinti sriubas ar kitus patiekalus.
Jaukus ir naminis rudens maistas dažniausiai sutelpa į vieną puodą – jame gardu ne tik virti sriubas, bet ir ruošti kvapnius sezoniškų skonių troškinius. Moliūgai – tikri rudens karaliai virtuvėje, tad receptų su jais niekad nebus per daug. Išbandykite greitai ir paprastai paruošiamą, labai gardų troškinį su moliūgais, vištiena ir perlinėmis kruopomis. Sotus ir šildantis, jis puikiausiai tiks ir žvarbesnėms rudens dienos.
Šis būdas pasigaminti moliūgų tyrę yra mūsų mėgstamiausias. Kepant moliūgą, dalis jame esančio vandens išgaruoja ir moliūgo skonis susikoncentruoja. Tad iš tokio moliūgo pagaminta tyrė bus aromatinga ir stipraus skonio. Galite ją naudoti įvairiems receptams, kuriuose reikia moliūgų tyrės. Arba galite į ją pridėti prieskonių (pvz. druskos, pipirų, saldžios paprikos ir truputį čili), įdėti truputį sviesto ir patiekti kaip garnyrą vietoje bulvių košės.
Virtinukai pavyksta minkšti ir spalvingi. Vietoje varškės galima naudoti ir rikotą. Labai skanūs patiekti su sviesto ir šalavijų padažu, bet labai gardu ir tiesiog su grietine ar klasikiniu grietinės ir sviesto padažu.
Lengvai ir greitai pagaminama, patiks visai šeimai ir tobulai sušildys šaltomis rudens dienomis. Ši ne tik skani, tačiau ir labai maistinga sriuba puikiai tiks gardiems pietums ar sočiai vakarienei.
Šis pyragas pavyksta neįtikėtinai gardus - po vieno gabalėlio norisi antro ir trečio. Idealus kepinys mėgstantiems saldžius, bet ne per daug, tirpstančius burnoje ir išskirtinius gardumynus. O geriausia, kad nors šis pyragas atrodo žavingai, jį paruošite labai paprastai.
Tai gardžios ir paprastai paruošiamos salotos – visai kitokios, nei maišomos vasarą, šios yra daug sotesnės, gali būti valgomos tiek šiltos, tiek šaltos (tad tobulai tinka į pietų dėžutę).
Gaminant šiuos sausainius namai pakvipo tikru rudeniu ir jaukumu. Iš karto supratau, kad juos gaminsiu dažnai. Minkšti, puikaus, subalansuoto skonio, labai tiktų vežtis į svečius. Labai rekomenduoju išmėginti, nes tikrai nepasigailėsite! Šį receptą atradau Purely Kaylie: Simple & Delicious Plant-Based Recipes tinklaraištyje.
Labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas spalvingas karis, kuris dar ir labai gardžiai suvalgomas. Lašišą galima keisti vištiena, krevetėmis, triušiena ar net avinžirniais.
Jeigu mėgstate bulvinius blynus, tačiau norite juos paįvairinti ypatingu rudens ingredientu - šis receptas kaip tik Jums. Blyneliai iškepa traškūs, labai gardūs ir vilioja nuostabiais kvapais. Tiekti tinka su grietine ar graikišku jogurtu.
Taip, iš moliūgų galima virti nuostabiausią džemą! Moliūgai džeme įgauna visiškai naują, kitokį skonį. Šiam džemui reikės vos kelių ingredientų, jis visai nebrangiai pagaminamas ir tobulai tiks slėpti po Kalėdų eglute!
Ši latte kava labai amerikietiška, labai jauki ir sušildanti, tobulai tinkanti rudeniškoms popietėms. Tad jei liko moliūgų tyrės, būtinai pasiruoškite puodelį šios moliūginės latte. Užtruksite vos 10 min!
Ši sriuba pagaminama paprastai kaip dukart du, o skani be galo. Konsistencija tobulai kremiška ir šilkinė papildomai nededant jokios grietinėlės. Būtinai ją išbandykite, nes tikrai gali tapti jūsų mėgstamiausia :-)
Tobulai kremiškas, labai rudeniškas, švelnus ir tiesiog neatsivalgomai skanus padažas! Tinka torteliniams, spagečiams ar kitokiems mėgstamiems makaronams ar virtinukams. Jis toks skanus, kad norisi tiesiog kabinti šaukštu. Ne be reikalo šis padažas - vienas mūsų mėgstamiausių būdų panaudoti moliūgų tyrę.
Sotūs, skanūs ir nesudėtingai paruošiami makaronų patiekalai – visada geras pasirinkimas, kai norisi paruošti valgį, prie stalo suburiantį visą šeimą. Šįkart pabandykite iškepti makaronų apkepą – virtus makaronus sumaišykite su mėsos padažu, keptais moliūgų kubeliais, o kad apkepas būtų kremiškesnis ir dar turtingesnio skonio, įmaišykite įvairių rūšių sūrių.
Labai kvapni, soti ir gundanti - rudeniška Čili troškinio versija! Receptui galite rinktis mėgstamą - jautienos ar paukštienos faršą, o prieskonius pagal savo skonį - jei mėgstate aštriau, dėkite daugiau aitriųjų pipirų ir česnako, jei švelniau - jų galite ir visai atsisiakyti. Patiekiant labai tinka užberti tarkuoto sūrio ar žalumynų.
Labai rudeniška, kreminė ir skanutėlė šakšuka kitaip - su moliūgų padažo pagrindu vietoje pomidorų. Rekomenduojame patiekti su šviežia duonyte, kuria labai skanu kabinti padažą. Iš šio ingredientų kiekio paruošite 2 labai sočias ar 3-4 mažesnes porcijas.
Moliūginė pieniška kava, pagardinta šildančiais prieskoniais, - klasika, atkeliavusi iš Jungtinių Valstijų. Šįkart tą patį nepriekaištingą skonių nusprendėme sujungti kepdami sūrio pyragą. Pavyko tobulai!
Jokių miltų ar kiaušinių, tik daug tąsaus sūrio ir iškepęs ruduo! Soti ir labai skani moliūgų lazanija kitaip - be makaronų. Tai puikus patiekalas visos šeimos pietums ar vakarienei. Labai rekomenduojame išbandyti!
Vafliai – skaniausi savaitgalio pusryčiai. Nors dažniau kepame saldžius, kartais norisi paįvairinimo. Nusprendėme pabandyti nesaldų variantą su sūriu ir sviestiniu moliūgu. Labai patiko, per trumpą laiką kepėme jau tris kartus. Skaniausi švieži, tad rekomenduojame valgyti iškart. Puikiai dera su kreminiu sūriu ir vytintu kumpiu, bet, žinoma, galite sugalvoti ir kitų pagardų. Svarbiausia jų negailėti. Linkime skanių pusryčių!
Nors risotto variacijas būtų sunku suskaičiuoti, vienas dalykas išlieka visada - tai ypatingai kreminė, švelni tik šiam patiekalui būdinga tekstūra, kuri pasiekiama naudojant specialus Arborio ryžius, lėtą gamybos techniką, kuomet ryžiai verda su nedideliu kiekiu skysčio, nuolat jį papildant ir vis maišant, kol pasiekiama pageidaujama patiekalo tekstūra bei žinant dar keletą gamybos triukų.
Burnoje tirpstantis, labai kvapnus, labai skanus ir tiesiog laaabai šokoladinis pyragas! Moliūgų jo tešloje nė nepajusite, tačiau jie pyragui suteiks daugiau drėgnumo, sodrumo ir gaivos. Iškeptą pyragą galite papuošti lydytu šokoladu, riešutais.
Neįprasti, pikantiški ir labai skanūs moliūgų sklindžiai. Avinžirnių miltus galima pakeisti žirnių ar avižiniais (galima tiesiog sumalta avižinius dribsnius).
Sotus, jaukus ir sušildantis vištienos troškinys kitaip - moliūge! Daržoves troškiniui galite drąsiai rinktis savo nuožiūra, o vietoje kreminio sūrio puikiai tinka ir kitoks mėgiamas tepamas sūrelis.
Soti, jauki ir šildanti rudens derliaus, gausi sezoninių daržovių ir sultingų mėsos kukuliukų. Galite improvizuoti, į receptą įtraukdami dar daugiau įvairesnių daržovių, tačiau būtinai pradėkite nuo svogūnų, morkų ir salierų – tai trejetukas, kuriuo prasideda kone visos kvapniausių sriubų istorijos. Jei mėgstate sriubas šiek tiek aštresnes, įberkite žiupsnį kajeno pipirų, jei švelnesnes – praleiskite šią eilutę, nes ir švelnesnė sriubos versija yra labai gardi. Mėsos kukuliukus iš pradžių apkepkite, kol apskrus, ir tik tuomet dėkite į įpusėjusią virti sriubą. Taip jie bus ne tik dailesni, bet ir sultingesni, sodresnio skonio.
Trintas sriubas gaminti yra super smagu ir lengva, nes jos tiesiog negali nepavykti. Mėgstamas daržoves sudedi į puodą, užpili sultiniu, arba vandeniu, pagardini prieskoniais ir verdi, kol šios suminkštėja. Tada viską sutrini blenderiu, pagardini grietinėle ar pienu (jei norisi) ir sriuba paruošta!
Greitai paruošiamas, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. Minkštas, sodraus skonio, labai kvapnus ir rudeniškas moliūgų pyragas smaližiams. Galima gardinti riešutais, iškepusį perpjauti pusiau ir pertepti uogiene - visaip skanu!
Nuostabiai skanūs vafliai pagaminti su moliūgų tyre, pagardinti rudeniškais prieskoniais, išorėje traškūs, o viduje - ypatingai minkšti. Jų sudėtis gerokai kitokia nei tradicinių vaflių, todėl nuostabiai skanūs pusryčiai garantuoti!
Kas vėsų rudenį gali būti gardžiau nei tiršta, kreminė, kvapni moliūgų sriuba... Ir sušildys, ir skrandį patenkins! Paruošti šią sriubą yra labai paprasta, o rezultatas tiesiog nuostabus! Sriuboje dera daugybė rudeniškų skonių.
Gaminant čilietišką troškinį, galite naudoti mėgstamiausias pupeles, dėti net ir daugiau moliūgo bei mėgstamos dešros ar dešrelių. Čilietišką troškinį taip pat galima gaminti vegetariškai – tiesiog nedėkite dešrelių. Gaminant vegetarišką troškinio versiją papildomai tinka pakepinti susmulkintą pomidorą kartu su svogūnu ir česnaku, kad pridėtų papildomo skonio.
Vos keturi ingredientai ir prieš Jus puikuojasi nuostabus rudens gardėsis - uogienė! Ir ne bet kokia, o moliūgienė ir obuolienė viename. Obuolius ir moliūgą galite tarkuoti arba pjaustyti smulkiomis juostelėmis - priklausomai nuo to, kokios tekstūros norite, o skonis abiem atvejais nuostabus.
Neįtikėtinai gardus ir paprastas būdas moliūgus paversti saldainiais be pridėtinio cukraus. Nors gaminimo procesas užtrunka, tačiau realaus darbo visai nedaug, daugiausiai kantrybės prireiks palaukt, kol saldainiai išdžius ir jų pagaliau galima bus paragauti. O ragauti verta!
Tobulai gardžiai į vieną patiekalą sujungtos dvi rudens gėrybės - ir moliūgai ir obuoliai! Tad kodėl gi jais neparuošus puikių varškės blynelių? Labai skanu su sirupais, grietine, uogiene ar tiesiog medumi!
Avinžirniai, moliūgai ir pievagrybiai šiam patiekalui suteikia sotumo, kokosų pienas – kremiškumo, o prieskoniai pripildo nuostabaus aromato. Tiesa, klasikinė avinžirnių ir moliūgių kario versija ruošiama be pievagrybių ir su daržovių sultiniu, tačiau kviečiame pabandyti jį atrasti truputį kitaip – grybų skonis bei aromatas čia puikiai dera. Gausiam moliūgų derliui nesibaigiant, nedvejodami gaminkite šį patiekalą. Jis labai gardus. Tai maistas vėsioms rudens dienoms, kai apsikabinus dubenėlį norisi sušilti ne tik rankas – kai norisi sušildyti saulės spėjusią pasiilgti sielą. Nežinia, tą magiją sukuria geltonojo kario milteliai ar tarkuotas šviežias imbieras, bet tai išties pavyksta – tai maistas, kuris sušildo.
Labai skanūs, minkšti ir purūs keksiukai! Paruošite juos labai greitai, o išragausite dar greičiau! Skanūs tiek šilti, tiek atvėsę. Jei norite, papildomai galima įmaišyti razinų ar smulkintų riešutų, džiovintų vaisių ar šokolado gabaliukų.
Traški, labai skani ir visai nesudėtinga moliūgų mišrainė žiemai. Jos net nereikia kaitinti! Užtruksite, kol supjaustysite daržoves apie 20 min, tada 10 – 12 val mišrainė ilsėsis, o tada beliks sudėti į stiklainius.
Jei turite didelį moliūgą, kurio nesugalvojate, kaip panaudoti, ar tiesiog juos labai mėgstate, galite išsikepti nuostabiai minkštų ir spalvingų moliūgų sklindžių.