Vištienos sriuba su moliūgais ir pievagrybiais

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 12)
Vištienos sriuba su moliūgais ir pievagrybiais
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Tokia rudeniškai žavi, spalvinga ir sušildanti sriuba. Daug daržovių, mėsytė, švelnumo suteikianti grietinėlė yra viskas, kas padaro šią sriubą nuostabia. Idėja Tokia rudeniškai žavi, spalvinga ir sušildanti sriuba. Daug daržovių, mėsytė, švelnumo suteikianti grietinėlė yra viskas, kas padaro šią sriubą nuostabia. Idėja pietums ar vakarienei visai šeimynai. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras vištienos sultinio (arba daržovių, kito mėgiamo)
400 gramų vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo ir odos, galima keisti krūtinėle)
300 gramų pievagrybių (naudojau ruduosius, tinka ir balti, galima keisti apvirtais miško grybais)
300 gramų moliūgų (naudojau sviestinį, tinka muskatinis ar kitas)
2 vienetai raudonosios paprikos (galima naudoti ir skirtingų spalvų)
100 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo (arba 2 šaukštų grietinės)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai pomidorų padažo (arba pagal skonį)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio malto kumino
1 žiupsnelis aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį, nebūtina)
50 gramų sviesto
1 šaukštas aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos filė supjaustyti nedideliais kubeliais. Pagardinti druska, pipirais, saldžiosios paprikos, rūkytos paprikos ir aitriosios paprikos milteliais, kuminu. Gerai permaišyti.
2.
Svogūną susmulkinti kubeliais. Pievagrybius supjaustyti griežinėliais. Paprikas susmulkinti nedideliais gabalėliais. Moliūgą supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais.
3.
Į puodą pilti aliejų, dėti sviestą ir ištirpinti. Suberti svogūną, 4-5 min. apkepti, tuomet sudėti paprikas ir dar pakepti apie 2-3 minutes. Sudėti vištieną, maišant pakepti iki nebebus rausva. Sukrėsti pievagrybius, įspausti česnaką ir pakepti iki kol grybai sukris.
4.
Į puodą dėti pomidorų padažą, išmaišyti. Sudėti moliūgus ir užpilti sultinį, įberti pagal skonį druskos. Sultinio kiekį galima reguliuoti pagal norimą sriubos tirštumą - jei norisi skystesnės, įpilkite daugiau.
5.
Sriubą virti apie 15-20 min. iki moliūgas suminkštės.
6.
Tada supilti grietinėlę, pagardinti pipirais, išmaišyti, dar pavirti porą minučių ir tiekti. Patiekiant galima pabarstyti čiobreliais, petražolėmis ar kitais žalumynais.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital