Drėgnas moliūgų pyragas su obuoliais

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Moliūgų pyragas su obuoliais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Moliūgų pyragas su obuoliais
Moliūgų pyragas su obuoliais
Moliūgų pyragas su obuoliais
Autorius apie receptą: Labai minkštas, drėgnas, super rudeniškas ir skanus moliūgų pyragas su obuoliais. Ar kada esate tokio ragavę? Būtent dėl moliūgo pyragas iškepa ir net kelias dienas išlieka Labai minkštas, drėgnas, super rudeniškas ir skanus moliūgų pyragas su obuoliais. Ar kada esate tokio ragavę? Būtent dėl moliūgo pyragas iškepa ir net kelias dienas išlieka drėgnas. (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
400 gramų moliūgų (gryno svorio, naudojome sviestinį, žr. patarimus)
220 gramų kvietinių miltų
3 vienetai obuolių (vidutinio dydžio)
3 vienetai kiaušinių (didesnių)
100 gramų cukraus (arba pagal skonį)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nupjauti moliūgo žievę, išimti sėklas. Moliūgo minkštimą smulkiai sutarkuoti (galima paprasta tarka ar virtuviniu kombainu).
2.
Kiaušinius lengvai išplakti su cukrumi. Sudėti moliūgo masę ir išmaišyti.
3.
Suberti miltus ir kepimo miltelius, cinamoną, tešlą permaišyti. Tešla turi būti tiršta.
4.
Obuolius perpjauti pusiau, išpjauti sėklalizdžius. Obuolius supjaustyti mažais kubeliais. Įmaišyti į tešlą.
5.
Kepimo formos, nusegamais kraštais, dugną iškloti kepimo popieriumi. Tešlą supilti į formą, išlyginti paviršių.
6.
Dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą (kaitinimas viršus - apačia) orkaitę, kepti apie 45 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus, jis sausas - pyragas jau iškepė. Jei aplipęs tešla- kepti dar 5 - 10 minučių ir vėl tikrinti.
7.
Iškepusį tinka pabarstyti cukraus pudra!
Patarimai:
Šiam pyragui naudojome sviestinį moliūgą, bet tinka ir kitoks. Jei moliūgas bus vandeningas, sutarkuotą reikėtų šiek tiek nusunkti arba į tešlą dėti daugiau miltų, kad būtų tiršta.
AUTORIUS: Valerija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital