Moliūgų virtinukai "Gnocchi"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Moliūgų virtinukai gnocchi
Moliūgų virtinukai gnocchi
Moliūgų virtinukai gnocchi
Moliūgų virtinukai gnocchi
Moliūgų virtinukai gnocchi
Moliūgų virtinukai gnocchi
Moliūgų virtinukai gnocchi
Moliūgų virtinukai gnocchi
Moliūgų virtinukai gnocchi
Autorius apie receptą: Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą. Šiuos gardžius, rudeniškai spalvingus virtinukus pamėgs tiek didieji, tiek mažieji ragautojai. Moliūgų tyrei gaminti patariu naudoti muskatinį arba sviestinį moliūgą. Renata, Sezoninė virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 stiklinė moliūgų tyrės (tirštos, gerai nuvarvintos, žr. patarimus)
1 stiklinė kvietinių miltų (geriau kietagrūdžių)
pagal poreikį kukurūzų miltų (pabarstyti formuojant, galima keisti paprastais miltais)
pagal skonį druskos
Padažui:
50 gramų sviesto
1 sauja šalavijo
Patiekiant:
2 šaukštai kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Moliūgų tyrę sumaišykite su miltais ir užminkykite prie rankų nelimpančią tešlą. Jeigu tyrė skystesnė, miltų gali reikėti ir daugiau. Jų dėkite tiek, kad užminkyta tešla būtų elastinga, minkšta, bet nelipni.
2.
Virtinukus formuokite ant kukurūzų miltais pabarstyto paviršiaus. Formuokite taip - iš tešlos rankomis iškočiokite „gyvačiukes“ (kaip gamindami varškėtukus) ir jas supjaustykite nedideliais rombais.
3.
Jei norite klasikinius “Gnocchi” primenančių virtinukų, kiekvieną galite spustelti šakute arba panaudoti specialų įrankį (žr. video). Bet tai nebūtina.
4.
Paruoštus moliūgų virtinius suberkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite kelias minutes iki visi iškils į paviršių.
5.
Kol verda, paruoškite padažą: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į jį šviežius šalavijų lapelius ir kiek pakepinkite iki lapeliai taps traškūs.
6.
Tada moliūgų virtinukus kiaurasamčiu perkelkite iš puodo tiesai į keptuvę. Trumpai pakepinkite.
7.
Patiekdami virtinukus pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Paprasčiausias būdas pasigaminti moliūgų tyrę (daugiau būdų rasite šiame straipsnyje) - moliūgą perpjauti pusiau, išskobti sėklas ir kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki suminkštės (apie 1-1.5 val., tikslus laikas priklausys nuo moliūgo dydžio). Tada minkštimą išskobti šaukštu ir sutrinti elektriniu trintuvu iki tyrės.
Kuo tyrė tirštesnė, tuo mažiau miltų reikia virtinukams, tad sutrintą moliūgų tyrę aš dar nuvarvinu - sudedu į kiaurasamtį (arba marlę) ir palieku šaldytuve nakčiai.
Skaniausi šie virtinukai bus, jei tyrę ruošite iš muskatinio (kaip dariau aš) arba sviestinio moliūgo, nes jie yra sodresnio skonio ir kramolingesni už įprastus oranžinius moliūgus.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital