Marokietiškas troškinys su moliūgais ir avinžirniais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Marokietiškas troškinys su moliūgais ir avinžirniais
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Ruduo tikras moliūgų sezonas, tad nusprendžiau pagaminti šį nuostabų Maroko virtuvės įkvėptą troškinį su moliūgais ir avinžirniais. Tai puikus būdas panaudoti turimas Ruduo tikras moliūgų sezonas, tad nusprendžiau pagaminti šį nuostabų Maroko virtuvės įkvėptą troškinį su moliūgais ir avinžirniais. Tai puikus būdas panaudoti turimas daržoves ir mėgautis jaukia vegetariška vakariene. Beje, nenustebkite recepte pamatę razinas - jos labai dažnos Maroko virtuvėje, bet jeigu jų nemėgstate, galite praleisti. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
600 gramų   moliūgų  (gryno svorio, naudojau sviestinį)
500 mililitrų   daržovių sultinio
400 gramų   avinžirnių  (1 skardinės)
400 gramų   konservuotų pomidorų  (1 skardinės)
2 vienetai   morkų  (vidutinio dydžio)
2 vienetai   saldžiųjų bulvių  (mažų arba 1 didesnės, jei neturite, įdėkite papildomą morką)
1 vienetas   svogūnų  (vidutinio dydžio)
2 saujos   špinatų  (nebūtina)
1 saujelė   auksinės razinos  (arba tamsių razinų, galima nedėti)
1 vienetas   žaliųjų citrinų  (arba 0.5 paprastos citrinos)
3 skiltelės   česnako
1 šaukštelis   malto kumino
1 šaukštelis   maltos kalendros
1 šaukštelis   malto imbiero
1 šaukštelis   malto cinamono
0.5 šaukštelio   aitriosios paprikos miltelių  (arba pagal skonį)
pagal skonį   druskos
2 šaukštai   alyvuogių aliejaus
Patiekiant:
1 saujelė   kalendros  (arba petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pasiruošti ingredientus: morkas ir saldžias bulves supjaustyti nedideliais kubeliais, moliūgą - kiek didesniais gabalėliais, svogūną susmulkinti mažais kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti.
2.
Didesniame puode įkaitinti aliejų, suberti svogūnus ir maišant kepti iki suminkštės (maždaug 5 minutes). Dėti kapotą česnaką, berti maltą imbierą, aitriųjų paprikų miltelius, maltą kalendrą, kuminą ir cinamoną. Maišant pakepti dar apie 30 sekundžių iki prieskoniai pakvips.
3.
Dėti pjaustytas morkas, saldžiąsias bulves ir moliūgą, suberti nusunktus avinžirnius, konservuotus pomidorus, pilti sultinį, berti razinas. Gerai išmaišyti ir užvirti. Tada uždengti puodą dangčiu, sumažinti kaitrą iki minimalios ir troškinti 20–30 minučių arba iki moliūgas suminkštės.
4.
Sudėti špinatus ir pakaitinti 1-2 min iki špinatai sukris. Įspausti žaliųjų citrinų sulčių, išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska.
5.
Patiekiant pabarstyti šviežiomis kalendromis.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital