Greitas moliūgų pyragas

AUTORIUS:
Martyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 72)
Greitas moliūgų pyragas
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų moliūgų (nulupto, be sėklų)
250 gramų miltų
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto (kamabario temperatūros)
100 gramų riešutų (arba razinų)
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi (plakame pamažu, vis dėdami, cukrų kokias 6 min iki masė taps balta ir puri). Sudedame kambario temperatūros sviestą ir dar paplakame iki vientisos masės.
2.
Moliūgą smulkiai sutarkuojame (aš tarkavau virtuvės kombainu, tokia turputį smulkesne negu burokine tarka), apšlakstome citrina, apibarstome cinamonu, gvazdikėliais ir įmaišome į kiaušinių masę. Po truputį beriame išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai įmaišome pasmulkintus riešutus. Stenkitės tešlą maišyti tik tiek, kiek reikia, kad ingredientai susijungtų, nepermaišykite.
3.
Masę dedame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50-60 minučių iki gražiai paruduos ir ištrauktas pagaliukas bus švarus. Skanaus!
AUTORIUS: Martyna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Rexa
2019-09-16 19:00
Skanus šis moliūgų keksas. Cukraus dėjau perpus su ruduoju, nebuvo toks saldus. Manau kepsiu dar ne kartą. ATSAKYTI
Lina
2019-09-11 20:13
Gavosi skanus! ATSAKYTI
Vaida
2019-02-01 01:57
Pyragas gavosi minštas, bet riebokas... mažinčiau sviesto kiekį.
Cukraus dėjau 150 g. Tikrai pakako saldumo. Bet jei dėsit razinas, galima drąsiai dar mažint. ATSAKYTI
Julija
2018-10-21 19:02
Kažin ar galima vietoj razinų ar riešutų dėt lukštentas moliūgų sėklas? Kaip tik namuose riešutų su razinom ir trūksta. ATSAKYTI
Diana
2018-10-21 20:44
Tikrai galima, turėtų moliūgų sėklos čia skaniai tikti :) ATSAKYTI
Zalias
2018-09-19 21:30
Man nesigavo..sudege ir viduj buvo zalias.. ATSAKYTI
Renata
2018-09-20 09:00
Labai nuo orkaitės priklauso bei nuo kepimo režimo - su vėjeliu greičiau skrunda viršus, jei orkaitėje kaitresnė ir matot, kad viršus jau apkepęs, o kepimo laiko dar daug ir vidus žalias, reikėtų viršų pridengti folija :) ATSAKYTI
Inga
2012-10-26 10:25
Pyragas skanus gavosi :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital