Greitas moliūgų pyragas

AUTORIUS:
Martyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 266)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 266)
Greitas moliūgų pyragas
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų moliūgų (nulupto, be sėklų)
250 gramų miltų
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto (kamabario temperatūros)
100 gramų riešutų (arba razinų)
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įjungiame kaisti iki 180C.
2.
Moliūgą smulkiai sutarkuojame (aš tarkavau virtuvės kombainu, tokia truputį smulkesne negu burokine tarka).
3.
Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų mikseriu labai gerai išplakame iki masė pabals ir taps puri. Po vieną įmušame kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno.
4.
Tarkuotą moliūgą labai lengvai rankomis nuspaudžiame nuo skysčio, apšlakstome citrina, apibarstome cinamonu ir gvazdikėliais, išmaišome. Įmaišome į sviesto bei kiaušinių plakinį. Po truputį įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai įmaišome pasmulkintus riešutus.
5.
Masę dedame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50-60 minučių iki gražiai paruduos ir ištrauktas pagaliukas bus švarus. Skanaus!
AUTORIUS: Martyna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (28)
Ana
2022-10-31 09:31
O dėl ko gali būti kad tikrai ilgai kepus jis atrodo kaip nedakeptas.. tokia konsistencija.. ATSAKYTI
Justina
2022-10-31 14:54
Jei neiškepęs vidus - reikia ilgiau kepti. Ar iškepęs, reikėtų tikrinti mediniu krapštuku prieš traukiant iš orkaitės. Jei matot, kad vidus dar neiškepė, o viršus jau skrunda, galit folija pridengt. :) ATSAKYTI
Dana
2022-01-30 22:34
O is saldiklio isemus moliuga, ar iseitu pyragas? ATSAKYTI
Ieva
2022-01-31 08:34
Jeigu turite omenyje šaldytą moliūgo tyrę, tai tikrai pavyktų :) Jei tiesiog gabaliukais - tai atitirpinkit, nuvarvinkit, jeigu daug skysčio bus ir sutrinkit. ATSAKYTI
Kepėja
2022-02-20 15:26
Aš dariau su moliūgų tyre, tai išėjo, tik nusunkti skystį reikia labai gerai. Ir gali būti, kad reikės kiek daugiau miltų. ATSAKYTI
Loreta
2022-01-23 14:57
Tai, kad tą pyragą galima savaitgalio pusryčiams išsikepti - daug apie jį pasako. Dar geriau - jei pusryčiaujate ne vienas - didelė nuodemė jį valgyti nesidalinant - toks jis skanus! ATSAKYTI
Regina
2021-11-21 17:52
Labai skanus pyragas,aš nemėgstu saldžiai,tai cukraus idėjau 50g mažiau ATSAKYTI
Vaida
2021-09-12 19:57
Labai skanus pyragas. Riesutu neturejau, bet ir nepritruko ju. Gavosi idealiai skaniai. ATSAKYTI
Virgin
2021-10-27 14:26
Ne ATSAKYTI
Virginija
2021-02-01 19:42
Viską dariau kaip parašyta recepte, pyragas nuostabus ir nieko netrūko. ATSAKYTI
Kepėja
2021-01-30 18:17
Aš receptą šiek tiek perdariau. Dėjau 110g rudojo cukraus, 100g sviesto, naudojau keptų moliūgų masę (receptą galima nesunkiai rasti internete), o vietoje paprastų miltų naudojau viso grūdo dalių kvietinius miltus (apie 280-300g). Dar turėjau 2 pernokusius bananus, tai ir juos sutrintus įdėjau į pyragą. Gavosi tikrai skanus pyragas, tiesa, kepė apie 1 val. 30 min. ATSAKYTI
2021-01-15 15:43
Dėjau mažiau cukraus. Ir sviesto per daug. Kitą kartą dėčiau mažiau. O pyragas gavosi skanus. ATSAKYTI
Jurga
2020-12-29 18:11
Iškepė labai skanus, viską dariau pagal receptą, tik dėjau ne paprastą, o ghee sviestą. Puikus būdas sunaudoti besibaigiančius moliūgus! ATSAKYTI
TK
2020-11-19 02:34
Įdėjau 100 g sviesto, bet pyragas “neplaukė”. Gavosi ne šlapias, o normalus-skanus pyragas. ATSAKYTI
Vaida
2020-11-01 22:03
Na toks kaip foto nesigavo,bet labai skanus. Man priminė varskės apkepą. Gavosi šlapias. Kaip ir daug kas rašė per daug riebus,aš dėjau 100g sviesto ir tai pyragas plaukė jame.
Bet skonis pasaka. Kepsiu ir kitą kartą,tik sviesto dėsiu kokį 50gr. ATSAKYTI
Birutė Ž.
2020-02-01 23:39
Kepiau,prieš tai paskaičius komentarus.Mažinau tik sviestą-dėjau 100 gramų.Naudojau rudąjį cukrų.Tešlą ,pilant į kepimo indą ,padalinau į dvi dalis.Į viduriuką pabarsčiau tarkuoto šokolado.Iškepus ir atvėsus ,apibarsčiau cukraus pudra.Skonis -pasakiškas.Receptukas vertas dėmesio.Ačiū labai.Kepsiu dar ne kartą. ATSAKYTI
Danutė
2020-01-26 20:16
Gavosi puikus pyragas. Ačiū
Sudėjau viską, kaip parašyta, tik cukraus 0,150 g
Tobula ATSAKYTI
Lilija
2019-12-16 13:15
Neapsakomo žodžiais skonio pyragas. Interpretavau - nedėjau nei razinų, nei riešutų. Vietoj atskirai išvardintų prieskonių dėjau kalėdiniams kepiniams skirtą mišinį - skonis gavosi kaip tikro kalėdinio pyrago (Kalėdoms kepsiu jį tikrai). Pirmąkart dėjau mažiau sviesto, bet cukraus pagal receptūrą - gavosi šleikštokai saldus (bet vaikams buvo tinkamas :D). Antrąsyk dėjau mažiau cukraus, bet sviesto pagal receptūrą - gavosi gerokai drėgnesnis ir tikrai daug daug skanesnis. Nors sviesto gal šiek tiek mažiau reikėtų (pirmąsyk dėjau 100 gr, bet truputį sausokas kepinys gavosi). Bet kokiu atveju, tai nuostabus atsakymas ir savotiška pretenzija tiems, kas neįsivaizduoja, ką, išskyrus blynus, galima pagaminti iš moliūgų :) Nuoširdžiai ačiū :) ATSAKYTI
Virgilija
2019-11-21 19:03
Patiko šis receptas. Šiandien kepsiu šį moliūgų pyragą antrąkart! ATSAKYTI
Dmitrijus
2019-11-07 07:44
Geras receptas. Ačiū. Patarimas - Kitą kartą kepant dėčiau šiek tiek mažiau sviesto ir cukraus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital