Greitas moliūgų pyragas

AUTORIUS:
Martyna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 143)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 143)
Greitas moliūgų pyragas
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
400 gramų moliūgų (nulupto, be sėklų)
250 gramų miltų
200 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto (kamabario temperatūros)
100 gramų riešutų (arba razinų)
1 šaukštas citrinų sulčių
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio maltų gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi (plakame pamažu, vis dėdami, cukrų kokias 6 min iki masė taps balta ir puri). Sudedame kambario temperatūros sviestą ir dar paplakame iki vientisos masės.
2.
Moliūgą smulkiai sutarkuojame (aš tarkavau virtuvės kombainu, tokia turputį smulkesne negu burokine tarka), apšlakstome citrina, apibarstome cinamonu, gvazdikėliais ir įmaišome į kiaušinių masę. Po truputį beriame išsijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Galiausiai įmaišome pasmulkintus riešutus. Stenkitės tešlą maišyti tik tiek, kiek reikia, kad ingredientai susijungtų, nepermaišykite.
3.
Masę dedame į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą arba kepimo popieriumi išklotą formą. Šauname į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepame apie 50-60 minučių iki gražiai paruduos ir ištrauktas pagaliukas bus švarus. Skanaus!
AUTORIUS: Martyna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (23)
Nesupratusi
2021-03-12 15:58
Man sviestas sušoko nuo citrinos. Ar taip tirėjo būti? ATSAKYTI
Virginija
2021-02-01 19:42
Viską dariau kaip parašyta recepte, pyragas nuostabus ir nieko netrūko. ATSAKYTI
Kepėja
2021-01-30 18:17
Aš receptą šiek tiek perdariau. Dėjau 110g rudojo cukraus, 100g sviesto, naudojau keptų moliūgų masę (receptą galima nesunkiai rasti internete), o vietoje paprastų miltų naudojau viso grūdo dalių kvietinius miltus (apie 280-300g). Dar turėjau 2 pernokusius bananus, tai ir juos sutrintus įdėjau į pyragą. Gavosi tikrai skanus pyragas, tiesa, kepė apie 1 val. 30 min. ATSAKYTI
2021-01-15 15:43
Dėjau mažiau cukraus. Ir sviesto per daug. Kitą kartą dėčiau mažiau. O pyragas gavosi skanus. ATSAKYTI
Jurga
2020-12-29 18:11
Iškepė labai skanus, viską dariau pagal receptą, tik dėjau ne paprastą, o ghee sviestą, tikrai nėra riebu, kaip čia dauguma rašo. Puikus būdas sunaudoti besibaigiančius moliūgus! ATSAKYTI
viktorija
2020-12-09 15:51
dejau maziau sviesto, siek tiek daugiau moliugo, taciau kepant liejosi sviestas per visus krastus ATSAKYTI
TK
2020-11-19 02:34
Įdėjau 100 g sviesto, bet pyragas “neplaukė”. Gavosi ne šlapias, o normalus-skanus pyragas. ATSAKYTI
Vaida
2020-11-01 22:03
Na toks kaip foto nesigavo,bet labai skanus. Man priminė varskės apkepą. Gavosi šlapias. Kaip ir daug kas rašė per daug riebus,aš dėjau 100g sviesto ir tai pyragas plaukė jame.
Bet skonis pasaka. Kepsiu ir kitą kartą,tik sviesto dėsiu kokį 50gr. ATSAKYTI
Aušra
2020-10-03 12:40
Žiauriai riebus! Pagal receptą dariau viską, tai kodėl jis toks neskanus? Riebu Riebu.. Fui :( ATSAKYTI
Birutė Ž.
2020-02-01 23:39
Kepiau,prieš tai paskaičius komentarus.Mažinau tik sviestą-dėjau 100 gramų.Naudojau rudąjį cukrų.Tešlą ,pilant į kepimo indą ,padalinau į dvi dalis.Į viduriuką pabarsčiau tarkuoto šokolado.Iškepus ir atvėsus ,apibarsčiau cukraus pudra.Skonis -pasakiškas.Receptukas vertas dėmesio.Ačiū labai.Kepsiu dar ne kartą. ATSAKYTI
Danutė
2020-01-26 20:16
Gavosi puikus pyragas. Ačiū
Sudėjau viską, kaip parašyta, tik cukraus 0,150 g
Tobula ATSAKYTI
Lilija
2019-12-16 13:15
Neapsakomo žodžiais skonio pyragas. Interpretavau - nedėjau nei razinų, nei riešutų. Vietoj atskirai išvardintų prieskonių dėjau kalėdiniams kepiniams skirtą mišinį - skonis gavosi kaip tikro kalėdinio pyrago (Kalėdoms kepsiu jį tikrai). Pirmąkart dėjau mažiau sviesto, bet cukraus pagal receptūrą - gavosi šleikštokai saldus (bet vaikams buvo tinkamas :D). Antrąsyk dėjau mažiau cukraus, bet sviesto pagal receptūrą - gavosi gerokai drėgnesnis ir tikrai daug daug skanesnis. Nors sviesto gal šiek tiek mažiau reikėtų (pirmąsyk dėjau 100 gr, bet truputį sausokas kepinys gavosi). Bet kokiu atveju, tai nuostabus atsakymas ir savotiška pretenzija tiems, kas neįsivaizduoja, ką, išskyrus blynus, galima pagaminti iš moliūgų :) Nuoširdžiai ačiū :) ATSAKYTI
Virgilija
2019-11-21 19:03
Patiko šis receptas. Šiandien kepsiu šį moliūgų pyragą antrąkart! ATSAKYTI
Dmitrijus
2019-11-07 07:44
Geras receptas. Ačiū. Patarimas - Kitą kartą kepant dėčiau gerokai mažiau sviesto ir cukraus. Sviestas net per viršų tekėjo iš formos. ATSAKYTI
Albina
2019-10-30 13:39
Ačiū už receptą. Patiko. ATSAKYTI
Rexa
2019-09-16 19:00
Skanus šis moliūgų keksas. Cukraus dėjau perpus su ruduoju, nebuvo toks saldus. Manau kepsiu dar ne kartą. ATSAKYTI
Lina
2019-09-11 20:13
Gavosi skanus! ATSAKYTI
Vaida
2019-02-01 01:57
Pyragas gavosi minštas, bet riebokas... mažinčiau sviesto kiekį.
Cukraus dėjau 150 g. Tikrai pakako saldumo. Bet jei dėsit razinas, galima drąsiai dar mažint. ATSAKYTI
Julija
2018-10-21 19:02
Kažin ar galima vietoj razinų ar riešutų dėt lukštentas moliūgų sėklas? Kaip tik namuose riešutų su razinom ir trūksta. ATSAKYTI
Diana
2018-10-21 20:44
Tikrai galima, turėtų moliūgų sėklos čia skaniai tikti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital