Šaldytų uogų, avokado ir žalumynų glotnutis - maistingas ir sotus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Šaldytų uogų, avokado ir žalumynų glotnutis - maistingas ir sotus
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės
Šaldytų uogų, avokado ir žalumynų glotnutis - maistingas ir sotus
Šaldytų uogų, avokado ir žalumynų glotnutis - maistingas ir sotus
Šaldytų uogų, avokado ir žalumynų glotnutis - maistingas ir sotus
Šaldytų uogų, avokado ir žalumynų glotnutis - maistingas ir sotus
Autorius apie receptą: Tai yra mano dažniausiai gaminami šiokiadienių pusryčiai, nes paruošiami kone akimirksniu, o kadangi ingredientai gerai subalansuoti, sotumo suteikia bent 3-4 valandoms. Tai yra mano dažniausiai gaminami šiokiadienių pusryčiai, nes paruošiami kone akimirksniu, o kadangi ingredientai gerai subalansuoti, sotumo suteikia bent 3-4 valandoms. Varijuojant šaldytomis uogomis, žalumynais ir kitais priedais skonis kaskart pavyks vis kitoks, o drauge ir bus proga pavasarį pakrauti kūną skirtingomis maistinėmis medžiagomis. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 saujos šaldytų uogų (naudojau juodus serbentus, bet tinka ir kitos rūgštesnės uogos)
2 saujos žalumynų (tinka garšvos, dilgėlės, špinatai, kiaulpienės, rukola ar kt.)
1 vienetas avokadų (nedidelio)
1 vienetas kivių (jei mėgstate saldžiau, keiskite 1 mažu bananu)
1 šaukštas linų sėmenų (arba čija sėklų, nebūtina)
1 šaukštas baltymų miltelių (tinka kanapių, žirnių, pieno, žr. patarimus)
200 mililitrų vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Avokadą perpaukite pusiau ir išimkite kaulą. Kivį nulupkite.
2.
Į elektrinio trintuvo indą dėkite ingredientus tokia seka - kivis, šaukštu išskobtas avokado minkštimas, šaldytos uogos, linų sėmenys, baltymų milteliai, žalumynai, vanduo.
3.
Viską sutrinkite iki glotnios konsistencijos.
4.
Patiekdami galite papuošti šaldytomis uogomis, kokosų drožlėmis, žalumynais.
5.
Beje, šie nuostabūs nuotraukose matomi puodeliai pagaminti „Kauno arkos“ bendruomenės, jungiančios žmones su intelekto negalia ir be jos. Daugiau jų sukurtų nenusakomo jaukumo indų rasite ir galėsite įsigyti čia.
Patarimai:
Porcijų skaičius. Iš šio ingredientų kiekio paruošite dvi užkandines arba vieną sočią glotnučio porciją.
Saldumas. Aš asmeniškai pusryčių glotnutį mėgstu tik lengvai salstelėjusį, labiau į rūgštesnę pusę, nes taip gliukozės kiekis kraujyje lieka stabilesnis ir sotumas trunka ilgiau. Bet jei mėgstate saldžiau, kivį keiskite bananu, kriauše ar keliomis minkštomis datulėmis. Arba įdėkite papildomai saldiklio - klevų sirupo, medaus, ksilitolio, stevijos ar kt.
Baltymai. Jie reikalingi, kad glotnutis būtų subalansuotas patiekalas ir suteiktas sotumas truktų ilgiau. Man patinka kanapių baltymų milteliai (rasite didesnėse parduotuvėse), nes jie natūralios sudėties ir švelnaus skonio, bet taip pat galite naudoti žirnių baltymus (jie kiek stipresnio skonio). Jei vartojate pieno produktus, tiks ir išrūgų baltymų milteliai ar tiesiog įdėkite 100g varškės arba vandenį pakeiskite graikišku jogurtu.
Priedai. Jais improvizuokite drąsiai. Pavyzdžiui, papildomai labai tinka gabalėlis imbiero, saujelė mėtų lapelių, kartais įdedu saliero stiebą ar atlikusį brokolio kotą.
Keto. Jei glotnutį norite pritaikyti keto mitybai, kivio nedėkite - pakaks uogų. Saldumui galite papildomai įdėti šiek tiek stevijos ar ksilitolio.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital