Moliūgų "Mac and cheese" - vieno puodo receptas

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Moliūgų mac and cheese
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Moliūgų mac and cheese
Moliūgų mac and cheese
Autorius apie receptą: Kreminių ir sūriu gausiai gardintų makaronų mėgėjams šis rudeniškai sotus receptas tikrai patiks! Tiek kremiškumo, jaukumo ir skonio viename inde - na tiesiog neįmanoma Kreminių ir sūriu gausiai gardintų makaronų mėgėjams šis rudeniškai sotus receptas tikrai patiks! Tiek kremiškumo, jaukumo ir skonio viename inde - na tiesiog neįmanoma atsisakyti! (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų makaronų (skaniau smulkesnių, naudojau mažus ragelius)
250 gramų moliūgų tyrės (žr. patarimus)
200 mililitrų pieno
150 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
150 gramų čederio sūrio (tarkuoto)
100 gramų kreminio sūrio (arba tepamo sūrelio, galima nedėti)
2 šaukštai sviesto
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
9 lapeliai šalavijo (nebūtina, bet suteikia gero skonio)
1/4 šaukštelio maltų kajeno pipirų (arba aitriosios paprikos miltelių)
1/4 šaukštelio malto muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į didesnį puodą dėti sviestą, ištirpinti. Įspausti česnaką, dėti šalavijo lapelius (jei naudojate). Maišant pakepinti 30-60 s. Tada šalavijo lapelius išimti.
2.
Į puodą suberti makaronus ir išmaišyti. Pilti 1 litą vandens ir užvirinti ant stiprios kaitros, vis pamaišant. Tada kaitrą šiek tiek sumažinti, dėti 1 a.š. druskos ir virti vis pamaišant apie 8 min.
3.
Tada supilti pieną, krėsti moliūgų tyrę, kreminį sūrį, berti rūkytos paprikos miltelius, kajeno pipirus ir muskatą. Gerai išmaišyti ir dar pakaitinti ant nedidelės kaitros viš pamaišant 3-4 min arba iki makaronai bus norimo kietumo.
4.
Nuimti nuo kaitros, suberti tarkuotus fermentinį ir čederio sūrius ir geri išmaišyti, kad ištirptų. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais. Jei atrodytų per tiršta, galite įpilti papildomai šiek tiek pieno arba vandens.
5.
Patiekiant galima pabarstyti čiobreliais ir/ar aitrios paprikos milteliais.
Patarimai:
Moliūgų tyrę gaminau labai paprastai - sviestinį moliūgą perpjoviau pusiau ir kepiau iki 190 C kaitintos orkaitės viduryje apie valandą. Tada išskobiau minkštimą ir jį sutryniau blenderiu. Daugiau būdų pasigaminti moliūgų tyrę rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ie
2023-11-13 13:47
Labai mėgstu makaronus ir buvau įsitikinusi, kad patiks, nuvylė, nes asmeniškai man buvo per saldu nuo moliūgo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital