Moliūginis žemės riešutų ir šokolado desertas

AUTORIUS:
Greta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Moliūginis žemės riešutų ir šokolado desertas
Autorius apie receptą: Labai skanus, sotus, sveikesnis "Twix" tipo šokoladuko desertas, kurį tikrai lengva pasigaminti! Labai skanus, sotus, sveikesnis "Twix" tipo šokoladuko desertas, kurį tikrai lengva pasigaminti! Greta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 sluoksnis:
70 gramų kokosų sviestas
60 mililitrų klevų sirupo
4 šaukštai kokosų miltų
4 šaukštai moliūgų tyrės
2 šaukštai kakavos
1 žiupsnelis druskos
2 sluoksnis:
60 mililitrų kokosų aliejaus
60 mililitrų klevų sirupo
40 gramų sūdytų žemės riešutų
4 šaukštai žemės riešutų sviesto
4 šaukštai moliūgų tyrės
1 šaukštelis malto cinamono
1 žiupsnelis druskos
Glajui:
120 gramų juodojo šokolado
3 šaukštai žemės riešutų sviesto
20 mililitrų kokosų aliejaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Prikaistuvyje ištirpinkite kokosų sviestą. Supilkite 60 ml klevų sirupo ir 4 šaukštus moliūgų tyrės, gerai išmaišykite. Išjunkite kaitrą. Įberkite žiupsnį druskos, kokoso miltus, kakavos miltelius, dar kartą gerai išmaišykite.
2.
Masę sudėkite į kepimo popieriumi (būtinai) išklotą formą, taip kad kraštai būtų išlindę, šaukštu ar mentele išlyginkite masę, prispauskite. Formą naudokite nedidelę (mano 13x27 cm). Dėkite į šaldiklį.
3.
Antram sluoksniui dubenyje sumaišykite 4 šaukštus riešutų sviesto, 4 šaukštus moliūgų tyrės, 60 ml kokosų aliejaus, 60 ml klevų sirupo, cinamoną ir žiupsnį druskos. Supilkite ant pirmojo sluoksnio, išlyginkite.
4.
Per visą plotą apibarstykite riešutais, juos šiek tiek įspauskite. Dėkite atgal į šaldiklį.
5.
Glajui ištirpinkite šokoladą, sudėkite likusį riešutų sviestą, kokoso aliejų, suberkite druską. Palikite atvėsti.
6.
Kai atvės, užpilkite ant deserto viršaus, išlyginkite. Dėkite atgal į šaldiklį apie 1-1,5 val.
7.
Išimkite, supjaustykite norimos formos ir dydžio gabaliukais ir skanaukite. Jei viskas nebus suvalgyta iškart, laikykite šaldytuve, sandariai uždarytame inde.
AUTORIUS: Greta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital