Klasikinė čili sriuba - mano gardžiausioji

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Čili sriuba troškinys
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Čili sriuba troškinys
Čili sriuba troškinys
Autorius apie receptą: Šis čili sriubos receptas yra klasikinis meksikietiškas ir visada sulaukiantis didelio pasisekimo tarp valgytojų. Sriubos tirštumą drąsiai koreguokite pagal save. Aš pati Šis čili sriubos receptas yra klasikinis meksikietiškas ir visada sulaukiantis didelio pasisekimo tarp valgytojų. Sriubos tirštumą drąsiai koreguokite pagal save. Aš pati kartais ją verdu kaip troškinį, naudodama visai mažai skysčio, o kartais kaip skystesnę sriubą. Šis receptas bazinis ir tikrai labai patariu bent kartą jo paragauti tokio, kaip užrašyta, o po improvizuokite drąsiai, nes vietos eksperimentams gaminant čili sriubą yra apstu - naudokite skirtingų rūšių pupeles, jautieną imkite ne maltą, o kapotą, keiskite jautieną kita mėgiama mėsa, papildykite sriubą avinžirniais, moliūgų ar morkų gabaliukais, gardinkite įvairiomis kvapniomis žolelėmis, prieskoniais, kava ar net šokoladu (tikrai taip, kai kurie šefai tą daro ir skonis puikus!). (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų jautienos faršo
400 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (smulkintų)
400 mililitrų sultinio (arba vandens, galima daugiau, jeigu norite skysčiau)
1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
1 skardinė konservuotų kukurūzų (mažos)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas aitriųjų pipirų (galite naudoti ir daugiau)
1 vienetas svogūnų (didelio)
2 šaukštai pomidorų pastos
1 šaukštelis rudojo cukraus (nebūtina)
1 šaukštas saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (galite naudoti ir daugiau)
2 skiltelės česnako (didesnių)
0.5 šaukštelio mairūno (nebūtina)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek aliejaus (kepimui)
Patiekiant:
pagal skonį sūrio (mėgiamo, naudojau VILVI Memel Piquant su jelapenais)
šiek tiek petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Storadugniame puode ant šiek tiek aliejaus apkepinkite kubeliais pjaustytą svogūną iki kol suminkštės ir bus gražiai auksinės spalvos. Sudėkite smulkiai kapotą česnaką, smulkiai sukapotą čili pipirą (jeigu bijote aštrumo, nedėkite sėklyčių), maltą aitriąją papriką ir maltą saldžiąją papriką ir dar apie 1-2 minutes pakepinkite iki prieskoniai paskleis malonų aromatą. Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir maišant pakepkite dar apie 5 minutes, kad paprika suminkštėtų.
2.
Į daržovių mišinį sudėkite maltą jautieną ir maišant kepkite apie 5 minutes. Svarbu, kad malta mėsa išskirstytų į kuo smulkesnius gabaliukus, nebebūtų rausva ir sulipusi į stambius gabalus.
3.
Į puodą suverskite skardinę konservuotų, smulkintų pomidorų, supilkite sultinį arba vandenį (galite tiesiog įpilti vandens ar sultinio į skardinę nuo pomidorų, paskalauti ir supilti skystį su pomidorų likučiais), dėkite pomidorų pastos, džiovinto mairūno, cukraus (jis subalansuoja pomidorų rūgštumą), pagardinkite trupučiu druskos bei pipirais.
4.
Viską užvirinkite, o tada uždenkite puodą dangčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios (kad sriuba tik vos vos burbuliuotų) ir virkite apie 30 minučių. Kartas nuo karto pamaišykite, įpilkite dar sultinio ar vandens, jeigu sriuba jūsų skoniui atrodo per tiršta.
5.
Galiausiai į sriubą sudėkite perplautas konservuotas pupeles ir kukurūzus. Jeigu trūksta, įpilkite dar vandens ar sultinio. Viską vėl užvirkite, o tada sumažinkite ugnį iki minimalios ir patroškinkite dar apie 10 minučių. Paragaukite. Jeigu norisi daugiau sūrumo ar aštrumo, drąsiai įdėkite dar šiek tiek druskos ar prieskonių.
6.
Išvirtą sriubą uždengtą palikite pastovėti 10-15 minučių, kad pasiskirstytų skoniai. Galima išvirti ir iš vakaro, tradiciškai sakoma, jog stovėdama čili sriuba tik skanėja.
7.
Sriubą tiekite pagardintą tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (58)
Sandra
2022-03-27 15:30
Pagal šitą receptą gaminu jau daugiau nei metus ir visiems laaabai patinka, paprasta ir labai skanu! ATSAKYTI
Inga
2022-03-24 11:03
Labai skani sriubyte. Aš deja kukulius iš maltos kiaulienos, prieš dedant konservuotus pomidorus juos suplendaravau. Nuo labai skanu. Ačiū autorei už receptą. Gaminsiu tikrai nei viena karta ATSAKYTI
Kristina
2022-04-04 18:37
Kukulius iš kiaulienos?
Čili sriuboje? ATSAKYTI
Ilona
2022-01-30 21:03
Labai skani, jau porą kartų gaminau ir dar gaminsiu ATSAKYTI
Aleksandras
2022-01-18 16:56
Kažkada gaminau, šiandien nusprendžiau pakartoti. Skanus receptas ATSAKYTI
Lina
2022-01-18 15:25
Tikrai gera sriuba ATSAKYTI
Dovydas
2022-01-18 15:22
Labai skanu. Kas nori daugiau aštrumo, rekomenduoju nusipirkti kokių nors aštresnių pipirų, vietoj miltelių. Iki būna. ATSAKYTI
Paulina
2022-01-03 09:40
Puiki sriuba, 10/10 ATSAKYTI
Ingrida
2021-12-09 19:44
Dėjau dar tarkuotos morkos ir šakninio saliero, nes padtorojo šiekt tiesiog turėjau likučių nuo kito patiekalo. Nepagadino :) skanu :) ATSAKYTI
L
2021-11-29 09:26
Labai gerai pavyko. ATSAKYTI
E
2021-10-07 16:17
Puikus receptas, pagal ji darau jau ketvirtą kartą - nepavykti negali ;) ATSAKYTI
Dovilė
2021-11-27 12:46
Labai smagu, kad patiko! Man šis lazanijos receptas irgi yra pats pačiausias :-) ATSAKYTI
Hm
2021-12-06 03:45
Bet gi čia ne lazanija, hm ATSAKYTI
Lempa konkreti
2021-10-02 14:12
Raso reikia raudonosios paprikos, bet paciam recepte net nepamineta apie raudonaja paprika.... ATSAKYTI
Greta
2021-10-02 18:06
pirmas žingsnis, paskutinis sakinys. :) ATSAKYTI
Kristina
2021-09-14 16:23
Bomba superine sriuba :) puikiai skani :) ATSAKYTI
A
2021-09-13 15:31
Ačiū. ATSAKYTI
Mo
2021-09-11 18:32
Puiku! Skani sriuba, gaminame antra karta. Gaminsime ir sesiolikta. ATSAKYTI
Ana
2021-05-31 17:19
Super! ATSAKYTI
E
2021-05-16 08:06
Laaaabai skani sriubyte,nuostabi.Tikrai verta isbandyti Aciu uz recepta.Valgem visi ir mazi ir dideli.Niam niam ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital