Šokoladinis moliūgų pyragas su varškės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Šokoladinis moliūgų pyragas su varškės kremu
Šokoladinis moliūgų pyragas su varškės kremu
Šokoladinis moliūgų pyragas su varškės kremu
Autorius apie receptą: Šis pyragas drėgnas, moliūgai jam suteikia nuostabią tekstūrą, o jų skonio visiškai nesijaučia. Varškės kremas puikiai subalansuoja šokoladiškumą. Pyragas sotus, Šis pyragas drėgnas, moliūgai jam suteikia nuostabią tekstūrą, o jų skonio visiškai nesijaučia. Varškės kremas puikiai subalansuoja šokoladiškumą. Pyragas sotus, tačiau ne per saldus. Jį iškeps net ir nepatyrusi šeimininkė, nes nėra čia kam nepavykti. (...daugiau) Skirmantė, Raudona virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
300 gramų moliūgų (gryno svorio, t.y. nulupto ir be sėklų)
4 vienetai kiaušinių
130 gramų cukraus
100 gramų migdolų (arba kitų mėgstamų riešutų)
100 gramų kvietinių miltų
50 gramų aliejaus (neutralaus skonio)
30 gramų kakavos (kokybiškos)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 gramų varškės
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
4 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
šiek tiek vanilės esencijos (arba vanilinio cukraus)
Glajui:
100 gramų šokolado
100 mililitrų grietinėlės (tinka tiek riebi, tiek liesesnė)
30 gramų sviesto
pagal skonį cukraus (jei šokoladas kartusis)
Papuošimui:
2 saujos uogų (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Moliūgą sutarkuokite smulkia tarką (aš paprastai tarkuoju kombainu). Jeigu tarkuojant išsiskyrė sulčių, jas nupilkite.
2.
Migdolus elektriniu trintuvu sutrinkite iki trupinių.
3.
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.
4.
Dubenyje sumaišykite moliūgų tarkius (jeigu atsirado skysčio, prieš tai nupilkite), kiaušinių trynius, aliejų, kakavą ir maltus migdolus. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Dar kartą išmaišykite.
5.
Baltymus išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos iki standumo. Įmaišykite į tešlą.
6.
Masę krėskite į kepimo popieriumi išklotą formą (naudojau apvalią 25 cm skersmens)
7.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes. Ar pyragas iškepė, patikrinkite įsmeigdami medinį pagaliuką į pyrago vidurį - ištrauktas pagaliukas turėtų būti sausas ir neapsivėlęs tešla.
8.
Iškepusiam pyragui leiskite visiškai atvėsti. Atvėsusį perpjaukite išilgai į du lakštus.
9.
Varškę sumaišykite su cukrumi ir vanilės esencija. Įmaišykite standžiai išplaktą grietinėlę. Šiuo kremu pertepkite pyragą.
10.
Visus glajaus ingredientus ištirpinkite virš garų vonelės. Glajumi apliekite pyragą. Jeigu norite, pyrago viršų galite dar papuošti uogomis ar šviežiais ar konservuotais vaisiais. Bet net ir be papuošimų pyragas bus puikus.
11.
Padėkite pyragą į šaldytuvą bent 2-3 valandoms (o dar geriau - nakčiai), kad sutvirtėtų ir skoniai susigertų.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Vietoje migdolų puikiai tinka ir migdolų miltai.
Jeigu norite vientisos konsistencijos pertepimo, varškę galite pertrinti per sietelį arba sutrinti elektriniu trintuvu. Tačiau man asmeniškai varškės grūdėtumas kreme labai tinka.
Jeigu norite įdomiau, prieš tepdami varškės kremą galite dar užtepti sluoksnį aviečių (ar kitos mėgiamos) uogienės.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Mantas
2021-11-27 20:43
Šis pyragas tobulas, turbūt skaniausias kokį teko man ragauti. Ačiu už receptą. ATSAKYTI
Sigita
2021-03-29 18:20
Labai patiko,rekomenduoju ATSAKYTI
G
2020-10-29 09:03
Negaliu patikėti, kad taip skaniai gavosi! Skaniausias kada valgytas pyragas, sodraus skonio :) ATSAKYTI
Laura
2019-10-05 20:40
Pyragas labai patiko, norisi dar. Dėjau dar braškių. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital