Moliūgų sriuba su mėsos kukuliukais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Moliūgų sriuba su mėsos kukuliukais
Moliūgų sriuba su mėsos kukuliukais
Moliūgų sriuba su mėsos kukuliukais
Moliūgų sriuba su mėsos kukuliukais
Autorius apie receptą: Soti, jauki ir šildanti rudens derliaus, gausi sezoninių daržovių ir sultingų mėsos kukuliukų. Galite improvizuoti, į receptą įtraukdami dar daugiau įvairesnių Soti, jauki ir šildanti rudens derliaus, gausi sezoninių daržovių ir sultingų mėsos kukuliukų. Galite improvizuoti, į receptą įtraukdami dar daugiau įvairesnių daržovių, tačiau būtinai pradėkite nuo svogūnų, morkų ir salierų – tai trejetukas, kuriuo prasideda kone visos kvapniausių sriubų istorijos. Jei mėgstate sriubas šiek tiek aštresnes, įberkite žiupsnį kajeno pipirų, jei švelnesnes – praleiskite šią eilutę, nes ir švelnesnė sriubos versija yra labai gardi. Mėsos kukuliukus iš pradžių apkepkite, kol apskrus, ir tik tuomet dėkite į įpusėjusią virti sriubą. Taip jie bus ne tik dailesni, bet ir sultingesni, sodresnio skonio. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1.5 litro jautienos sultinio (naudojome 1 „Gallina Blanca“ sultinio kubelį)
0.5 vieneto sviestinio moliūgo
3 vienetai bulvių (vidutinių)
3 vienetai salierų stiebų
2 vienetai morkų
250 gramų šparaginių pupelių (naudojau šaldytas)
100 gramų ryžių
1 vienetas svogūnų (didelio)
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis itališkų žolelių (džiovintų)
1 šaukštelis česnako miltelių
1 vienetas lauro lapų
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis maltų kajeno pipirų (nebūtinai)
Kukuliams:
500 gramų maltos mėsos (kiaulienos ir jautienos)
1 vienetas kiaušinių
60 gramų džiūvėsėlių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis česnako miltelių
1 šaukštelis itališkų žolelių (džiovintų)
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite mėsos kukuliukus. Visus jiems skirtus produktus sumaišykite ir suminkykite į vientisą masę. Semkite šaukšteliu ir tarp drėgnų delnų suformuokite apvalius kukuliukus. Turėtumėte paruošti apie 25-30 nedidelių kukuliukų.
2.
Dideliame puode, kuriame ruošite sriubą, virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Dalimis dėkite kukuliukus ir apkepkite iš visų pusių, kol gražiai apskrus.
3.
Išimkite ir perdėkite į lėkštę. Tame pačiame puode toliau ruoškite sriubą.
4.
Paruoškite sriubą. Supilkite į puodą dar porą šaukštų aliejaus. Suberkite kubeliais supjaustytus svogūnus, griežinėliais pjaustytas morkas ir saliero stiebus. Pakepinkite, kartais pamaišydami, apie 5-6 minutes, kol daržovės suminkštės.
5.
Suberkite smulkiai kapotus česnakus ir prieskonius. Pakepinkite dar 1-2 minutes.
6.
Suberkite kubeliais supjaustytą moliūgą ir bulves. Supilkite sultinį. Leiskite sultiniui užvirti, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių. Suberkite ryžius, virkite 5 minutes. Sudėkite apkeptus mėsos kukuliukus, suberkite šparagines pupeles ir virkite dar 15 minučių, kol kukuliukai ir ryžiai bus išvirę, ir daržovės bus minkštos.
7.
Paragaukite ir, jei reikia, pagal skonį papildomai pagardinkite dar žiupsniu druskos ar pipirų. Išimkite lauro lapelį. Patiekite nedelsiant.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital