Mėgstame avokadus! 42 skanūs ir nesudėtingi avokadų receptai
AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2023-01-26
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
@ Shutterstock
Nedaugelis žino, kad avokadas - tai didelė uoga, bet apie avokadų naudingumą tikriausiai girdėjome visi. Avokadai labai maistingi, juose gausu skaidulinių medžiagų ir gerųjų riebalų, o dar - jie paprasčiausiai beprotiškai gardūs!
Jeigu dar nespėjote avokadų prisijaukinti savo virtuvėje, mes Jums siūlome net 42 puikius LaMaistas.lt ir projekto SkoniuBlogas.LaMaistas.lt dalyvių receptus, kuriuos tikrai verta išbandyti!
Puiki idėja ypatingiems savaitgalio pusryčiams - kas gali būti geriau už kvapnų sviestinį raguolį ir avokadus? Kai turiu daugiau laiko, kiaušinius šiam sumuštiniui verdu be lukšto, bet puikiai tinka ir tiesiog paprastai išvirti kiaušiniai.
Nuostabusis avokadų padažas "Gvakamolė" ypač mėgstamas Meksikos, tex mex virtuvėse. Jo ištakos slypi senovės actekų ruošiamame maiste. Tradiciškai tai puikus pagardas prie takų, buritų, kukurūzų traškučių. Šis pagardas puikiai tiks prie daugelio šiame sąraše esančių patiekalų.
Šis dubenėlis yra be galo skanus, maistingas ir dar žaviai atrodantis. Jeigu grikius užmerksite iš vakaro (žr. patarimus žemiau) jam paruošti užtruksite vos 10 minučių - kol grikiai šils, pasismulkinkite priedus, sutrinkite padažą, serviruokite ir mėgaukitės!
Ta nuostabi idėja pusryčiams, nes paruošiami kone akimirksniu, o kadangi ingredientai geri subalansuoti, sotumo suteikia bent 3-4 valandoms. Varijuojant šaldytomis uogomis, žalumynais ir kitais priedais skonis kaskart pavyks vis kitoks, o drauge ir bus proga pavasarį pakrauti kūną skirtingomis maistinėmis medžiagomis.
Šios užkandėlės yra ne tik greitai pagaminamos ir žaviai atrodančios, bet ir labai maistingos. Jei saldžias bulves pjaustysite apskritimais, paruošite šventiniam stalui ar vakarui su draugais tinkamas vieno kąsnio užkandėles, o jei pjausite išilgai, bus puiki beglitimė sumuštinio alternatyva. Tad mažiau kalbų, daugiau darbų, pradedam!
Labai greitai paruošiami sumuštinukai maistingiems pusryčiams ar net pietums ar vakarienei. Sumuštiniai bus labai skanūs ne tik su lašiša (tinka rūkyta, sūdyta ar kepta), bet ir su silke! O jeigu nemėgstate saldaus aitriųjų paprikų padažo, vietoje jo galite tiesiog užspausti citrinos sulčių.
Jei nesate taip virę kiaušinių, būtina pamėginti. Nors jų ruošimas atrodo sudėtingas, tačiau toks jis nėra. Viskas itin paprasta ir greita, o pavyksta labai skaniai ir sočiai. Šie sumuštiniai tikras apsivalgymas.
Kas galėtų pagalvoti, kad kepti avokadai tokie skanūs! Užkandis greitai paruošiamas, labai tinka su česnakiniu ar itais mėgstamais ryškesnio skonio padažais. Tinka valgyti vienas, su daržovių salotomis ar su bulvėmis!
Šie traškūs, minkštučiai ir purūs vafliai tobulai nuspalvins savaitgalio rytą. Mes juos mėgstame valgyti spalvingai patiektus su avokadu ir rūkytu upėtakiu arba lašiša, nes šie skoniai dera idealiai, bet priedus drąsiai koreguokite savo nuožiūra.
Jei norisi kažko lengvo ir paprasto, tai šis patiekalas labai tiks, o ir jis tikras sveikųjų riebalų šaltinis. Patiks daugeliui, o ir yra labai sotus, todėl mažiau norėsis pasmalyžiauti. Jei norite, galite dėti ir kitas mėgiamas daržoves ar įmaišyti tuno.
Gaivios, maistingos ir be majonezo - labai skanu lengviems pietums ar vakarienei. Beje, šias salotas galima paversti visai kitokiomis, pakeitus vos vieną ingredientą - jos bus labai skanios ir su vištiena vietoje tuno.
Puikiosios kiaušinių ir avokado salotos gali nuostabiai pagardinti sumuštinius. Tokiu būdu jie pavyks ne tik labai gardūs, bet ir sotūs, maistingi, o paruošimas ilgai neužtruks.
Puikus, greitas ir visai nesudėtingas užkandis! Skanus ir ką tik paruoštas, ir atvėsęs, todėl puikiai tiks neštis į darbą, net jei neturite galimybės pasišildyti. Jei avokadų neturite, jų galite visai nedėti ar gardinti kitomis daržovėmis, pvz., paprika, pomidorais (tik nupilkytie skysčio perteklių).
Šios spalvingos salotos papuoš tiek šventinį, tiek vakarienės ar pietų stalą. Paruošiamos super paprastai - kol kepa saldžių bulvių kubeliai (saldžių bulvių kubelius galima kepti ir iki 200 C laipsnių įkaitintoje ortaitėje, geriausia - naudojant funkciją su vėjeliu), tiesiog susipjaustykite daržoves ir viskas. Krapų padažas prie šių salotų tinka tobulai, bet jei skubate, tiks ir kitoks mėgiamas padažas ar tiesiog šlakelis alyvuogių aliejaus.
Sveika, greita ir labai skanu! Pomidorų galima visai nedėti, pakeisti juos rūkyta ar sūdyta lašiša, pabarstyti fetos sūrio, žalumynų - skonių improvizacijoms apstu vietos. O taip pat ir galima paruošti sočiau - gardinti jau minėta lašiša, virtais kiaušiniais ar virtos vištienos gabalėliais.
Skanus ir gaivus avokadinis padažas, kuris labai tinka tiek pagardinti salotoms, tiek prie maltinukų, orkaitėje keptų daržovių ar kitų patiekalų. O pagaminamas labai paprastai. Jeigu norite varianto be pieno produktų, vietoje jogurto naudokite kokoso pieną. Nors laimo sultys čia dera labai labai, jeigu jų neturite, galite pakeisti citrinų sultimis - irgi skanu.
Sotus ir labai skanus avokadų bei kiaušinių derinys naujai - sumuštinių pavidalų. Beje, šie sumuštiniai patiks ir mėgstantiems maitintis sveikiau - jie ruošiami be majonezo.
Labai greitai paruošiamos salotos, šiek tiek primenančios vasarą savo gaivumu ir lengvumu. Puikus pasirinkimas pietums, kai nesinori ilgai sukiotis virtuvėje.
Daugelis rytais skuba ir nespėja ramiai papusryčiauti, mūsų šeimoje taip irgi būdavo, bet atradome kelis receptus, kuriuos pamėgome dėl greito ir nesudėtingo paruošimo. Kol avinžirniai kepa, padarau avokado užtepėlę, iškepu kiaušinius, tad tikrai daug laiko neužtrunka. O tuomet ramiai pusryčiaujame.
Tikriausiai daugelis jau spėjo paragaut Poke ar Suši dubenėlių, o mes šį kartą siūlome paragauti bulvių dubenėlių su silke! Skanu ir nesudėtinga. O jei norite, galite ruošti didelį dubenį ir sumaišyti su padažu prieš pat patiekiant.
Šios gardžios salotos tikrai puikuosis ant mūsų šventinio stalo! Pagaminsite vos per 10 minučių, o suvalgysite, tikėtina, dar greičiau, nes šios salotos - nuostabios! Skaniausia su juodos duonos riekele. Beje, padažą papildomai galite pagardinti šaukšteliu garstyčių!
Gaivūs, lengvai paruošiami, žavingi ir maistingi pusryčių sumuštinukai. Kreminį sūrį mes dažnai maišome perpus su jogurtu, jog būtų lengvesnvės tekstūros, bet tai nebūtina. Kiaušinį galite naudoti tiek putpelės (jis išverda super greitai), tiek paprastą minkštai virtą vištos kiaušinį.
Šie kąsneliai yra viena greičiausiai paruošiamų šventinių užkandėlių. Tereikia suraikyti agurką, su prieskoniais sutrinti avokadą ir labai trumpai pakepti krevetes. Viskam pakaks vos 15-20 minučių, o ragautojai liks sužavėti tiek šių kąsnelių skonio, tiek išvaizdos.
Skanutėlius Benedikto kiaušinius paruošti yra tikrai nesudėtinga. Dalinamės savo mėgstamiausiu būdu, kaip tą padaryti greitai ir be daug skirtingų indų indelių. Šįkart Benediktus ruošėme su ikrų bei krevečių užtepėle, kurios skonis čia labai tinka, bet vietoje užtepėlės galite naudoti ir rūkytos ar sūdytos lašišos riekeles.
Tai dubenėlis, kurio pagrindą sudaro ryžiai, o ant viršaus patiekiama daug spalvotų daržovių ir vaisių bei marinuota žuvis. Originalus receptas gaminamas su marinuotu tunu, tačiau šiandien, kai receptas taip išpopuliarėjo, yra daugybė pačių įvairiausių variacijų - su marinuota lašiša, keptomis jūros gėrybėmis, o veganiška versija dažnai gaminama ir su tofu.
Silkė neatsiejama nuo daržovių, o šį kartą prie jos puikiai dera ir džiovintos slyvos. Jos suteikia subtilų, bet ypatingą skonį, nuo stalo dings akimirksniu!
Greitai paruošiamos ir puošniai atrodančios salotos. Tiekiame avokadų laiveliuose porcijomis - taip salotos tampa tikra stalo puošmena! Jeigu norisi pikantiškesnio skonio, galima dėti daugiau garstyčių.
Šis glotnutis pavyksta kremiškas, subtiliai salstelėjęs, ryškiai žalias ir gausus vitaminų. Vietoje mangų, žinoma, tiks ir bananai, bet su mangais skonis tikrai pakyla į kitą lygmenį. Beje, vietoje špinatų glotnučiui tinka ir kitokie žalumynai - lapiniai kopūstai, sultenė, gražgarstė, lapinės salotos ar kt.
Labai greitai paruošiami, maistingti ir sotūs avokadų sumuštiniai sveikesniems pusryčiams, pietums ar vakarienei. Jei nevalgote kiaušinių, galima ruošti ir be jų - bus taip pat labai skanu.
Gaivios ir spalvingos salotos, kurios puikiai tiks ir šventei, ir kasdienai. Jeigu norite sveikesnio varianto, vietoje majonezo galite naudoti grietinę arba graikišką jogurtą, paskanintą trupučiu dižono garstyčių arba krienų.
Jeigu norite avokadu pagardinti salotas ar patiektų prie pusryčių kiaušinių, o gal ypatingai puošniai paruošti sumuštinį, jį galima patiekti dailios rožės pavidalu, parodysime kaip tą padaryti visai nesudėtingai!
Labai greitai paruošiamos, gaivios ir skanios avokadų salotos su ananasais ir agurkais. Reikės vos kelių ingredientų ir lengva vakarienė ar pagardas prie žuvies patiekalų paruoštas! Skaniausios salotos, jei ananasai ir agurkai bus tiesiai iš šaldytuvo. Jeigu norite sočiau, galima dėti virtos vištienos ar smulkintų graikinių riešutų.
Greitai paruošiamos, ypatingo skonio ir labai sočios salotos. Lašišą galima rinktis keptą, sūdytą ar rūkytą. Jei rinksitės sūdytą, salotų papildomai negardinkite druska.
Gaivi ir labai skani užkandėlė su lašiša ir agurkais - lyg maži sumuštinukai be duonos. Jei neturite juodojo sezamo, bus labai skanu ir su paprastu. Užkandėlei galite naudoti sūdytą ar rūkytą lašišą.
Gardusis tortilijos suktinukas su krevetėmis, mango, avokadu ir žaliąja citrina - gaivu, sotu ir taip spalvinga. Nesudėtinga paruošti, o ir virtuvėje ilgai sukiotis nereikės.
Lengvos, gaivios ir maistingos salotos! Puikiai tiks ir kaip garnyras prie mėsos patiekalų ir lengviems pietums ar vakarienei. Jeigu norite pikantiškesnio skonio, pagardinkite puse šaukštelio garstyčių. Salotas paruošti labai paprasta ir užtruksite vos kelias minutes.
Dailūs sumuštiniai pusryčiams ar užkandžių stalui. Švelnesniam skoniui galite rinktis ne rūkytą, o virtą ar orkaitėje keptą mėsą, o dar pikantiškesniam - rinktis ryškesnio skonio sūrį. Skanaus!
Nuostabiai skanios salotos avokadų ir tuno fanams! Gaivios, gardžios, traškios, vos iš kelių ingredientų ir padažo. Nuplauti ir susmulkinti daržoves, dėti tuną, užpilti padažu ir viskas - išbandykite.
Geriausia pirkti dar neprinokusi,tada padeti tarp obuoliu ir per kelias dienas paspausite jei paminkstejo,tada galima valgyti.
ATSAKYTI
Birutė
2017-10-17 19:52
kur nusipirkti avokadą,kad jį prapiovus būtų toks vaizdelis kaip šioje nuotraukoje-dar neteko.
ATSAKYTI
LaMaistas.lt redakcija
2017-10-17 21:17
Žinokit įmanoma, mums karts nuo karto pavyksta :-) Tiesiog perkamas avokadas turi būti ir gana tvirtas, be tokių paminkštėjimų "vietomis", be tamsių dėmių, bet ir ne per daug kietas, kas reiškia, jog prinokęs. O ar prinokęs avokadas viduje nepernokęs galite patikrinti taip - pakelkite avokado gale esantį galiuką (kur augdamas su šaka avokadas jungiasi). Jeigu ten spalva bus ruda - tikėtina, kad avokadas viduje turės dėmių. O jeigu žalia, viduje spalva dažniausiai būna graži. Aišku, su avokadais mūsų šalyje dažnai yra ir sėkmės reikalas, tą reikia pripažinti :-)
ATSAKYTI