Sočios grikių salotos su moliūgais ir avinžirniais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Grikių salotos su moliūgais
Grikių salotos su moliūgais
Grikių salotos su moliūgais
Grikių salotos su moliūgais
Grikių salotos su moliūgais
Grikių salotos su moliūgais
Grikių salotos su moliūgais
Grikių salotos su moliūgais
Grikių salotos su moliūgais
Grikių salotos su moliūgais
Autorius apie receptą: Tai gardžios ir paprastai paruošiamos salotos – visai kitokios, nei maišomos vasarą, šios yra daug sotesnės, gali būti valgomos tiek šiltos, tiek šaltos (tad tobulai tinka į Tai gardžios ir paprastai paruošiamos salotos – visai kitokios, nei maišomos vasarą, šios yra daug sotesnės, gali būti valgomos tiek šiltos, tiek šaltos (tad tobulai tinka į pietų dėžutę). Grikiai salotoms labai dera, net jei niekad apie tai nepagalvojote, o moliūgus rudens dienomis norėtųsi įtraukti į kone kiekvieną ruošiamą patiekalą – jei jų derlius šiemet ir vėl gausus, pats metas ruošti sezoniškas rudens salotas! (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
0.5 vieneto sviestinio moliūgo (arba apie 500g muskatinio moliūgo)
240 gramų konservuotų avinžirnių
2 vienetai agurkų (trumpavaisių arba 0.5 vnt ilgavaisio)
200 gramų vyšninių pomidorų
100 gramų grikių
1/4 vieneto rausvųjų svogūnų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis rūkytos paprikos miltelių
1 žiupsnelis itališkų žolelių
Padažui:
4 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 vieneto citrinų sulčių
1 šaukštelis medaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis česnako granulės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sudėkite į nedidelį stiklainėlį ir gerai suplakite.
2.
Paruoškite salotas. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Moliūgus supjaustykite kubeliais, suberkite į dubenį kartu su nukoštais avinžirniais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite prieskoniais, išmaišykite. Suberkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos vienu sluoksniu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol moliūgais suminkštės ir gardžiai apskrus.
3.
Kol moliūgai ir avinžirniai kepa, grikius išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės lengvai pasūdytame vandenyje.
4.
Į pietų dėžutes sudėkite: virtus grikius, keptus moliūgus ir avinžirnius, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, griežinėliais pjaustytus agurkus ir plonais pusžiedžiais suraikytą raudonąjį svogūną.
5.
Prieš valgydami, apšlakstykite salotas padažu.
Patarimai:
Salotas galite papildomai pagardinti tiek dosniu šaukštu naminio humuso, tiek trupintu fetos sūriu ar gabalėliais supjaustyta orkaitėje kepta vištiena.
Jei salotas dėsite į pietų dėžutę, padažą laikykite atskirame indelyje ir ant salotų supilkite bei išmaišykite prieš pat valgant.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital