Naminiai Snickers - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Naminiai snickers

Karamelė, kepinti riešutai, pieniškas šokoladas ir nuga – kuriant „Snickers“ batonėlius kažkam tikrai pavyko įminti paslaptį ir atrasti skonių derinį, nuo kurio kojos smaližiams tiesiog linksta… Beprotiškai saldūs – beprotiškai skanūs. Ir, pasirodo, šiuos batonėlius galima pasigaminti namuose!

Nebandysiu Jūsų įtikinti, kad pakaks lengvu šokio žingsneliu prabėgti pro virtuvę, ir naminiai „Snickers“ bus paruošti ragavimui. Juk ir nepatikėtumėt, tiesa? Pasigaminti „Snickers“ šokoladuką namuose – šioks toks iššūkis. Pasigaminti jį Lietuvoje – iššūkis dar didesnis. Pavyzdžiui, jei Jungtinėse Valstijose stiklainėlį „Marshmallow“ zefyrinio kremo (angl. marshmallow fluff) galėtumėte įsigyti bet kuriame didesniame prekybos centre, Lietuvoje jį teks pasigaminti patiems. Karamelę tokiems šokoladukams gaminti galėtumėte taip pat labai paprastai, tiesiog ištirpindami karamelinius saldainius su šlakeliu grietinėlės. Aš, tuo tarpu, viriau naminę karamelę.

Taigi, ne, nemėginsiu įtikinti, kad naminius „Snickers“ pagaminsite greitai ar labai paprastai. Bet norėčiau įtikinti, kad jiems tikrai verta skirti vieną savaitgalio pusdienį – tiesiog imti ir leistis į beprotiškai saldų nuotykį virtuvėje! Plakti zefyrinį kremą, virti karamelę, tirpinti šokoladą su riešutų sviestu, gaminti nugą ir sluoksniuoti, sluoksniuoti, sluoksniuoti…

Kai visi tie sluoksniai sustings, kai kitą dieną pjaustysite juos pailgomis juostelėmis, kai užsiplikysite puodelį kavos… Kai paragausite. Štai tada, tikiu, patikėsite, kad buvo verta.

Visi nuotykiai prasideda nuo pirmo žingsnio, o visi svajonių saldėsiai – nuo recepto. Jis čia pat, surašytas iki menkiausių smulkmenų, o žemiau rasite dar daugiau pastebėjimų ir patarimų.

Pasigaminkime naminių „Snickers“ namuose? Pasigaminkime!

Apie 30 nedidelių naminių „Snickers“ mums reikės:
Pagaminsite per 3 val.
Stingdysite 4 val. ar per naktį.



Apatiniam šokolado sluoksniui:

  • 175 g pieniško šokolado
  • 65 g žemės riešutų sviesto (kremiško, vietisos tekstūros)


Nugos sluoksniui:

  • 200 g cukraus
  • 200 g „Marshmallow“ kremo (žr. receptą žemiau)
  • 200 g sūdytų kepintų žemės riešutų
  • 65 g žemės riešutų sviesto
  • 60 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
  • 60 ml pieno
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto


Karamelės sluoksniui:

  • 400 g cukraus
  • 125 ml vandens
  • 120 g sviesto
  • 125 ml grietinėlės (35-36 proc. riebumo)


Viršutiniam šokolado sluoksniui:

  • 175 g pieniško šokolado
  • 65 g kreminio žemės riešutų sviesto


„Marshmallow“ kremui (apie 400 g):

  • 225 g šviesaus cukraus sirupo (rasite daugumoje didesnių prekybos centrų)
  • 150 g cukraus
  • 80 ml vandens
  • 3 kiaušinių baltymų
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio citrinų rūgšties
     

1. Iš pradžių paruoškite zefyrinį „Marshmallow“ kremą. Pasiruoškite visus ingredientus.

 

 

2. Į vidutinio dydžio puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, supilkite cukraus sirupą. Kaitinkite virš silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Neleiskite sirupui užvirti.

 

 

3. Cukrui ištirpus, įdėkite termometrą taip, kad nuolat galėtumėte sekti temperatūrą. Nebemaišykite sirupo, leiskite jam kaisti virš vidutinio dydžio ugnies. Kai temperatūra pasieks 120 ᵒC, iš karto nuimkite puodą nuo ugnies.

 

4. Kol sirupas kaista, kiaušinių baltymus ir citrinų rūgštį sudėkite į didelį dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu apie 3-4 minutes, kol baltymai virs minkštomis putomis.

 

 

 

5. Idealiu atveju baltymus iki standžių putų turėtumėte išplakti tuo pat metu, kai sirupas pasiekia reikiamą temperatūrą. Jei temperatūra dar per maža ir kaitinate toliau, baltymus mažu greičiu plakite tol, kol cukraus sirupas bus reikiamos temperatūros. Nenustokite plakti, nes neplakamų baltymų struktūra ima irti; bet ir neplakite toliau tuo pačiu dideliu greičiu, nes perplakus baltymus jie sukrenta ir tampa varškės tekstūros.

 

6. Nenustodami plakti, pamažu lėta srovele pilkite karštą cukraus sirupą. Supylę sirupą, plakite dar 7-10 minučių, kol susiformuos itin standžios, blizgios putos, ir kremas atvės. Plakdami įmaišykite vanilės ekstraktą.

 

 

7. Visiškai sandariame indelyje šaldytuve kremą galite laikyti iki 3-4 dienų.
 

8. Pasiruoškite 20x30 cm dydžio kepimo indą aukštesniais krašteliais. Išklokite folija ir patepkite lašeliu aliejaus.

 

9. Paruoškite apatinį šokolado sluoksnį. Gabalėliais sulaužytą šokoladą ir riešutų sviestą sudėkite į dubenėlį. Kaitinkite virš garų vonelės, kol šokoladas ištirps ir gausite vientisą masę.

 

 

10. Supilkite ant kepimo indo dugno, tolygiai paskirstykite.

 

 

11. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.

 

12. Paruoškite nugos sluoksnį. Pasiruoškite ingredientus.

 

 

13. Sviestą sudėkite į vidutinio dydžio puodą ir ištirpinkite virš vidutinės ugnies. Suberkite cukrų, supilkite pieną ir leiskite užvirti. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir, retkarčiais pamaišydami, virkite 5 minutes.

 

 

 

 

 

14. Nuimkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite „Marshmallow“ kremą, riešutų sviestą ir vanilės ekstraktą. Išmaišykite iki vientisos masės.

 

 

15. Įmaišykite kepintus sūdytus žemės riešutus.

 

 

16. Nugos sluoksnį tolygiai paskirstykite ant sustingusio pirmojo šokolado sluoksnio.

 

 

17. Dėkite į šaldiklį ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.

 

18. Paruoškite karamelės sluoksnį. Pasiruoškite ingredientus.

 

 

19. Į vidutinio dydžio puodą suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Kaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies, nuolat maišydami, kol cukrus ištirps. Tuomet ugnį padidinkite ir leiskite užvirti. Nebemaišykite! Kartais šiek tiek pajundinkite puodą su kunkuliuojančiu sirupu sukamaisiais judesiais, tačiau nemaišykite.

 

 

20. Po kelių minučių sirupas taps šviesiai auksinės spalvos, dar po minutės – jau vidutinio tamsumo gintarinės spalvos.

 

21. Kai tik sirupas taps vidutiniškai tamsios gintarinės spalvos, sudėkite į puodą sviestą ir kaitinkite maišydami, kol jis ištirps.

 

22. Nuimkite puodą nuo ugnies ir lėtai supilkite grietinėlę, tuo pat metu intensyviai maišydami karamelę. Būkite atsargūs – tiek dedant sviestą, tiek pilant grietinėlę, karamelė ima stipriai kunkuliuoti, - neapsideginkite!

 

 

23. Karamelę šiek tiek atvėsinkite, tuomet supilkite ant sustingusio nugos sluoksnio.

 

 

24. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 30 minučių, kol sustings.

 

25. Paruoškite viršutinį šokolado sluoksnį. Gabalėliais sulaužytą šokoladą ir riešutų sviestą sudėkite į dubenėlį. Kaitinkite virš garų vonelės, kol šokoladas ištirps ir gausite vientisą masę.

 

26. Supilkite ant karamelės sluoksnio, tolygiai paskirstykite.

 

 

27. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 2 val. arba geriausiai per naktį, kol visiškai sustings.

 

28. Pjaustykite norimo dydžio kvadratiniais gabalėliais ar pailgais batonėliais. Laikykite šaldytuve, išimkite prieš patiekiant.

 


 

Patarimai ir pastebėjimai gaminant naminius Snickers batonėlius

Nuoseklumas. Susidūrusi su ilgais receptais, visada iš pradžių, dar prieš gamindama, perskaitau juos nuo pačios pradžios iki pabaigos. Tą rekomenduoju daryti visiems – tokie receptai kaip šis susideda iš daug etapų, kai kurie iš jų reikalauja tikslumo, todėl bus daug paprasčiau ir lengviau sekti gaminimo eigą, jei jau būsite susipažinę su kiekvienu iš punktų.

„Marshmallow“ kremas. Pagamintą kremą 3-4 dienas galite laikyti sandariame indelyje šaldytuve, todėl galite jį pasiruošti iš anksto. Pagal šiame recepte esančias ingredientų proporcijas paruošite daugiau zefyrinio kremo nei jo reikės nugai, tačiau nesijaudinkite – pamatysite, kad tą blizgų, klampų, labai saldų kremą visai skanu tiesiog kabinti šaukšteliu. Jei esate smaližiai, Jums tikrai gali net labai patikti!

Karamelė. Būkite atsargūs, virdami karamelę! Į tamsiai gintarinės spalvos sirupą sudėjus sviestą, ar kitame žingsnyje pilant grietinėlę, karamelė ima stipriai kunkuliuoti, - nenusideginkite! Jai virti geriausiai rinkitės puodą aukštesnėmis sienelėmis.

Tikslumas. Tiek gaminant „Marshmallow“ kremą, tiek ir verdant karamelę – būkite atidūs, dėmesingi ir neatsitraukite nuo kaitlentės. Kiekvienas recepto punktas, o taip pat ir tikslūs ingredientų kiekiai čia yra labai svarbūs.

Batonėlių laikymas. Naminius “Snickers” šaldytuve laikykite iki savaitės. Iš šaldytuvo išimkite prieš patiekiant. Kambario temperatūroje jie pakankamai greitai ima minkštėti.

Batonėlių užšaldymas. Naminius “Snickers” galite įsukti į kepimo popierių (kad nesuliptų) ir laikyti šaldiklyje iki 6 mėnesių. Norėdami atšildyti, perkelkite iš šaldiklio į šaldytuvą ir palikite pamažu atšilti, kol karamelės ir nugos sluoksniai nebus tokie kieti.

 

Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (4)
Kristina
2021-09-17 03:02
Manęs šis receptas visiškai nesužavėjo vos tik perskaičius apie zefyrinį kremą... Neskaniau už jį nieko negali būti, ir jis tik stipriai pagadintų tą dievišką „Snickers“ skonį, tad neverta net pradėti tokios avantiūros... ATSAKYTI
Agnė
2021-09-17 11:00
Žinoma - jei nemėgstate zefyrinio kremo, jums turbūt ir galutinis rezultatas nepatiks. Mano šeimai šie snickersai labai patiko:) ATSAKYTI
Lina
2022-03-30 18:48
Nepabandęs nesužinosi. Jum neskanu-kitam gal labai skanu. Nereikia čia dabar aiškint, kas verta ir kas neverta. Ar bandėt? Nebandėt, tai ir nekalbėkit. ATSAKYTI
Daiva
2020-04-28 13:49
Sakykit ar gaminant nugos sluoksnį "Marshmallow“ kremas dedasi į karštą sviesto-cukraus-pieno mišinį, ar reikia šiek tiek atvėsinti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital