Nesaldūs vafliai su sūriu, moliūgu ir vytintu kumpiu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Nesaldūs vafliai su sūriu, moliūgu ir vytintu kumpiu
Nesaldūs vafliai su sūriu, moliūgu ir vytintu kumpiu
Nesaldūs vafliai su sūriu, moliūgu ir vytintu kumpiu
Nesaldūs vafliai su sūriu, moliūgu ir vytintu kumpiu
Autorius apie receptą: Vafliai – skaniausi savaitgalio pusryčiai. Nors dažniau kepame saldžius, kartais norisi paįvairinimo. Nusprendėme pabandyti nesaldų variantą su sūriu ir sviestiniu Vafliai – skaniausi savaitgalio pusryčiai. Nors dažniau kepame saldžius, kartais norisi paįvairinimo. Nusprendėme pabandyti nesaldų variantą su sūriu ir sviestiniu moliūgu. Labai patiko, per trumpą laiką kepėme jau tris kartus. Skaniausi švieži, tad rekomenduojame valgyti iškart. Puikiai dera su kreminiu sūriu ir vytintu kumpiu, bet, žinoma, galite sugalvoti ir kitų pagardų. Svarbiausia jų negailėti. Linkime skanių pusryčių! (...daugiau) Ieva, Dar kąsnelį
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
3 vienetai kiaušinių
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų BAJORIŠKUS aukščiausios rūšies 405 C)
200 mililitrų vandens
150 gramų sviestinio moliūgo (sutarkuoto burokine trintuve)
70 gramų kietojo sūrio
70 gramų sviesto
50 mililitrų grietinėlės, liesos (10–12 % riebumo)
7 griežinėliai vytinto kumpio
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio druskos
1 pundelis krapų
1 pundelis petražolių
Patiekiant:
pagal poreikį tepamo varškės sūrelio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vytinto kumpio griežinėlius šiek tiek paplėšykite ir sudėkite ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min. arba kol kumpis taps traškus. Stebėkite, kad neapdegtų. Išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti.
2.
Sviestą ištirpinkite ir atidėkite.
3.
Kiaušinius su druska elektriniu plaktuvu suplakite iki purios masės. Įmaišykite grietinėlę ir apie pusę kiekio vandens. Sudėkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus. Paplakite, kol įsimaišys. Supilkite likusį vandenį ir dar sykį trumpai paplakite.
4.
Įmaišykite tirpintą sviestą, sūrį, tarkuotą moliūgą, smulkiai supjaustytas petražoles ir krapus (šiek tiek krapų ir petražolių pasilikite vafliams papuošti).
5.
Kepkite įkaitintoje vaflinėje, kol gražiai apskrus. Vaflius dėkite ant grotelių, kad liktų traškūs.
6.
Jei per daug atvėsta, prieš patiekiant vos pašildykite vaflinėje. Patiekite su kreminiu sūriu, skrudintu vytintu kumpiu, krapais ir petražolėmis.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital