Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 348)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 348)
Sviestinis obuolių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (didesnių)
250 gramų sviesto
250 gramų miltų
200 gramų cukraus
6 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė bus puri ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei dar truputį paplakite.
2.
Į masę pamažu, lengvai maišydami šaukštu, įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi būti daugmaž tirštos grietinės konsistencijos. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų.
3.
Į tešlą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
4.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš kepiau 24 cm skersmens apvalioje formoje) ir šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.
5.
Iškepus leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (74)
Jurgita
2020-01-25 13:21
Išbandžiau,dėjau mažiau sviesto,kaip vienam komentare buvo parašyta,tai gavos super ATSAKYTI
Rasa
2020-01-19 11:06
Labai skanus. Super! ATSAKYTI
Regina
2019-11-20 12:50
Ačiū Kamile - skanu ir paprasta ATSAKYTI
Tavo tevas
2019-11-15 16:00
Labai skanus pyragas, siulau visiem ji pasigaminti. ATSAKYTI
Kristina
2019-11-05 22:04
Kepiau sita pyraga , dviem budais, pirma dejau sviesto kiek recepte tai visas isigere riebalu,o antru budu dejau puse pakelio sviesto tai 100 g skanus gavosi . Dekit maziau sviesto nei recepte :) ATSAKYTI
Vilija
2019-11-04 19:08
Išbandytas ne karta! Laabai skanus! ATSAKYTI
Kamilė
2019-10-31 14:05
Ačiū ATSAKYTI
Aira Elertaite
2019-10-26 14:01
Obuolių pyragas žiauriai gardus ATSAKYTI
Irma Norkute
2019-10-26 13:59
Labai skanus ATSAKYTI
Jurga
2019-10-20 22:14
Kodel man kai kepu obuoliu pyraga visi obuoliai buna pavirsiuj tik ATSAKYTI
Greta
2019-10-21 09:48
Reikėtų geriau išmaišyti tešlą, kad obuoliai tolygiai pasiskirstytų :) ATSAKYTI
Eva
2019-11-16 15:29
Supjaustyk kuo ploniau. Bus ciki ATSAKYTI
Kristina
2019-09-30 18:00
Labai skanus ATSAKYTI
OKSANA
2019-09-27 23:37
Gavosi labai gerai ,skanus ir šiltas ir šaltas. ATSAKYTI
As
2019-11-03 11:48
Kai skaitai recepta siurpas ima, kad 250 sviesto ir tiek pat miltu. Atrodo kad persisunkes riebaluose. O kaip yra is tikruju? ATSAKYTI
Dalia
2019-11-03 18:13
Tai ir neskaitykit šio recepto jei šiurpas ima. O pyragas labai skanus ATSAKYTI
Eva
2019-11-16 15:29
Pati nemėgstu riebiai, tai antra kart kepdama dejau mažiau sviesto, tik 150g. O, kad butu ne tokia cukraus bomba pusę nurodyto kiekio cukraus. Skonis toks pat geras. ATSAKYTI
v
2020-01-09 04:08
Labai skanus iskepa ATSAKYTI
☹️
2020-01-23 16:21
Taip ir yra, kol šiltas, valgant bėga per pirštus riebalai ATSAKYTI
Ela
2019-09-27 15:53
Kepiau , tikrai skanus, purus bet..... jau vienas sviestas , kita kartą reik bandyt dėti pusę tiek, Ačiu už receptą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital