Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 260)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 260)
Sviestinis obuolių pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
200 gramų sviesto
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
180 gramų cukraus (arba pagal skonį)
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, skaniau rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Orkaitę įjunkite kaisti iki 180 C laipsnių (kaitinimo režimu viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti.
3.
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis (kad obuoliai neparuduotų, galite pašlakstyti trupučiu citrinos sulčių).
4.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Supilkite atvėsusį sviestą bei dar truputį paplakite.
5.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį per kelis kartus įsijokite į kiaušinių plakinį kaskart švelniais judesiais (šaukštu arba mentele, ne plaktuvu) išmaišydami, jog neliktų sausų miltų. Tešla turėtų gautis daugmaž riebios grietinės tirštumo.
6.
Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
7.
Kepimo formos (naudojau apvalią 24 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite tešlą.
8.
Pyragą šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitusios orkaitės vidurį ir kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, vadinasi pyragas iškepęs, jei ne - pakepkite dar 5-7 minutes ir vėl patikrinkite.
9.
Traukite pyragą iš orkaitės, leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
Patarimai:
Tikslus pyragui reikalingas miltų kiekis gali priklausyti nuo jų rūšies. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž riebios grietinės tirštumo.
Jei naudojami obuoliai yra plona odele, galite jų nelupti. Bet jei odelė storesnė, pyragas bus skanesnis nulupus, konsistencija vientisesnė.
Jei norite įdomiau, papildomai į šį obuolių pyragą galite įdėti razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės, pagardinti riešutais ar kaip tik sugalvosite.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (241)
Sandra
2023-01-20 19:14
Šį pyragą skaniausia valgit šilta su ledais ATSAKYTI
Lina
2022-12-10 22:50
Pamirsote pamineti, kad kiausinius reiketu atskirti nuo tryniu ir juos maisyti. Kelis kart kepiau ir visada arba sukrisdavo arba tiesiog neiskepdavo, nors viska nuo a iki z dariau pagal recepta. Atskyriau kiausinius ir jokiu problemu. Cia jei kazkam ta pati beda ATSAKYTI
Vytautas
2022-11-28 13:48
Kodėl iškepęs pyragas atkrenta ATSAKYTI
Justė
2022-11-28 17:08
Turite omenyje, kad susminga, nors iš pradžių buvo iškilęs? Būtina kiaušinius išplakti kuo geriau, nereikėtų dažnai darinėti durelių. O šiaip, normalu, kad tokie pyragai pakrenta, kadangi yra gan sunkūs. ATSAKYTI
Lina
2022-11-23 20:17
Šiandien kepiau. Nuostabu. Ačiū))) ATSAKYTI
Ingrida
2022-11-16 18:32
Labai labai skanus ir lengvai pagaminamas, kepiau pirma karta bet ir ne paskutini ATSAKYTI
Rimantė
2022-11-12 09:35
Labai paprastas ir skanus. Aš dar dedu cinamono. Cukraus 100g. Jeigu kas mėgsta saldžiai galima užbarstyti cukraus pudros. Kartais į skardą dedu su šaukštu gaunasi tokios bandutės. ATSAKYTI
Ramunė
2022-11-06 22:10
Ačiū labai! Kepu jau trečią kartą. Pavyksta visad puikiai. Šįkart įdėjau obuolių ir šilauogių. Skanu! ATSAKYTI
Daiva
2022-10-30 20:29
Pabanžiau Sviestinį obuolų pyragą.Puikiai pavyko labai skanus gavosi.Ačiū už recepfą. ATSAKYTI
Lina
2022-10-27 22:27
Ačiū už receptą. Pavyko iš pirmo karto! Labai skanus! ATSAKYTI
Lijana
2022-10-23 11:52
Puikus receptas,skanus pyragas ATSAKYTI
Lina
2022-10-14 23:38
Superinis receptas ATSAKYTI
Audrius
2022-10-13 19:44
Tikrai skaniaisias pyragas ATSAKYTI
Danutė
2022-10-08 21:49
Labai geras receptas , nei karto nepavedė !!! O kas paragauja , giria kad labai skanu ! Ps. tik cukraus aš pamažinau iki 150g , manau kad ir dar mažiau galima dėti, skonis nuo to nenukentėtų! Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Mantas
2022-10-16 09:53
Pritariu:) ATSAKYTI
Julia
2022-10-16 17:18
Irgi taip maniau, bet syki idejau maziau nei 100g, ir nebuvo labai skanu tasyk ATSAKYTI
Ačiū
2022-11-15 23:49
Ačiū, žinosiu ATSAKYTI
Neringa
2022-10-08 20:06
Super easy pagaminti. Ingredientai kurių po ranka visuomet yra virtuvėje ir jau po 45 min skaniausias desertas garuoja ant stalo. Dėkoju už šio recepto pasidalinimą ATSAKYTI
Irutė
2022-09-29 20:20
Tobula ATSAKYTI
Agnė
2022-09-27 19:50
Kol kas skaniausias obuolių pyragas, kokį esu ragavus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital