Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 274)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 274)
Sviestinis obuolių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (didesnių)
250 gramų sviesto
250 gramų miltų
200 gramų cukraus
6 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė bus puri ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei dar truputį paplakite.
2.
Į masę pamažu, lengvai maišydami šaukštu, įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi būti daugmaž tirštos grietinės konsistencijos. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų.
3.
Į tešlą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
4.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš kepiau 24 cm skersmens apvalioje formoje) ir šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.
5.
Iškepus leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (57)
Jurga
2019-10-20 22:14
Kodel man kai kepu obuoliu pyraga visi obuoliai buna pavirsiuj tik ATSAKYTI
Greta
2019-10-21 09:48
Reikėtų geriau išmaišyti tešlą, kad obuoliai tolygiai pasiskirstytų :) ATSAKYTI
Kristina
2019-09-30 18:00
Labai skanus ATSAKYTI
OKSANA
2019-09-27 23:37
Gavosi labai gerai ,skanus ir šiltas ir šaltas. ATSAKYTI
Ela
2019-09-27 15:53
Kepiau , tikrai skanus, purus bet..... jau vienas sviestas , kita kartą reik bandyt dėti pusę tiek, Ačiu už receptą. ATSAKYTI
Raimonda
2019-09-21 16:48
Skaniausias obuolių pyragas kokį teko kepti,labai gerai gavosi, viską dariau kaip recepte, tik vietoje sviesto panaudojau margariną kepiniams sviesto skonio. ATSAKYTI
Linda
2019-09-16 09:10
Ačiū už receptą , jis man pats skaniausias. Nespėju kepti... suvalgomas iš karto ATSAKYTI
Raimoxa
2019-09-12 09:24
Pats skaniauses kiek esu Vslges obuolių pyragas, kepu jau trečią kartą, kas ragavo , sako taip, žiaurus:)) Ačiū už receptuka, ATSAKYTI
Dalia
2019-09-08 23:20
Ačiū,Kamile.Išbandžiau daugybę obuolių pyragų receptų. Jūsų pyrago receptas tikrai vienas skaniausių. Svarbiausia,kad jis yra paprastutis, bet neprastas. Išėjo purut purutėlis, iškilo puikiai, bet dariau jį iš pusantros normos, nurodytos recepte, bet proporcijų laikiausi ATSAKYTI
Robertina
2019-09-08 18:09
Pats skaniausias obuoliu pyragas, kuri teko kepti ir valgyti Idealus!!! ATSAKYTI
Kikiriki
2019-08-27 14:54
Nesu talentinga kepėja, ir eiliškumą supainiojau, bet šis pyragas išėjo tikrai puikus, ačiū! ATSAKYTI
2019-08-25 18:30
Labai skaniai atrodo. Aš irgi šiandien darysiu. ATSAKYTI
antanas
2019-08-21 13:23
labai skanu ATSAKYTI
antanas
2019-08-21 13:22
labai skanu ATSAKYTI
Irena
2019-08-20 21:50
Kepu jau kelinti metai ir mums ir sūnui,kuris netoleruoja gliuteno su kukurūzų-ryžių miltais.Gaunasi tikrai labai skanus ATSAKYTI
Viktorija
2019-08-13 21:14
Tikrai pats skaniausias obuoliu pyrago receptas koki teko isbandyti! Aciu jums labai! ATSAKYTI
Moni
2019-06-11 21:21
Nepaprastai skanus, bandziau su obuoliais, per kelias dienas neliko:D seima labai gyre. Katik iskepiau su razinomis tikiuosi bus toks pat skanus. ATSAKYTI
Renata
2019-03-30 13:51
Ar galima deti kepiniu margarina vietoj sviesto ? ATSAKYTI
Aldona
2019-04-04 12:37
Siaip jau sviestas ir kepiniu margarinas skiriasi skoniu kaip diena ir naktis- nemanau, kad tai geras pasirinkimas, sviesto skonio pyraguose nieks nepakeis :) ATSAKYTI
Moni
2019-06-11 21:23
As manau kad sviesta geriau nei margarina bet mano mama ne sutinka sako kad geriau naudoti kepiniu margarina 85% ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital