Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 310)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 310)
Sviestinis obuolių pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
200 gramų sviesto
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
180 gramų cukraus (arba pagal skonį)
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, skaniau rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Orkaitę įjunkite kaisti iki 180 C laipsnių (kaitinimo režimu viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti.
3.
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis (kad obuoliai neparuduotų, galite pašlakstyti trupučiu citrinos sulčių).
4.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Supilkite atvėsusį sviestą bei dar truputį paplakite.
5.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį per kelis kartus įsijokite į kiaušinių plakinį kaskart švelniais judesiais (šaukštu arba mentele, ne plaktuvu) išmaišydami, jog neliktų sausų miltų. Tešla turėtų gautis daugmaž riebios grietinės tirštumo.
6.
Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
7.
Kepimo formos (naudojau apvalią 24 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite tešlą.
8.
Pyragą šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitusios orkaitės vidurį ir kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, vadinasi pyragas iškepęs, jei ne - pakepkite dar 5-7 minutes ir vėl patikrinkite.
9.
Traukite pyragą iš orkaitės, leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
Patarimai:
Tikslus pyragui reikalingas miltų kiekis gali priklausyti nuo jų rūšies. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž riebios grietinės tirštumo.
Jei naudojami obuoliai yra plona odele, galite jų nelupti. Bet jei odelė storesnė, pyragas bus skanesnis nulupus, konsistencija vientisesnė.
Jei norite įdomiau, papildomai į šį obuolių pyragą galite įdėti razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės, pagardinti riešutais ar kaip tik sugalvosite.
Taupyk laiką - užsisakyk iš Wolt. Daugiau >>
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (252)
A.A.
2023-05-30 18:02
Puikiai gavosi,labai skanus .Ačiū už receptą. ATSAKYTI
K.J.
2023-03-22 09:40
Nuobodaus,primityvaus, riebaus skonio pyragas. NE! NE! NE! ATSAKYTI
Sabina
2023-04-27 17:59
Tai išsikepkite vaflių. Tikrai nebus riebūs :) ATSAKYTI
August
2023-03-14 18:35
Pyragas skestantis riebaluose. Kodel… 200gr dejau.. ATSAKYTI
Ieva
2023-03-15 13:36
Juk ne veltui pavadinime parašyta, jog sviestinis pyragas, jei nemėgstate sviestinių pyragų, tai žinoma, kad nepatiks. O man labai skanus, būtent toks, kokio ir norėjau. ATSAKYTI
Pyragu karaliene
2023-02-21 16:51
Skaniausias pyragas !!!! ATSAKYTI
Kera
2023-02-17 12:06
Ačiū už fantastišką receptą! Labai skanus ką tik iškeptas su ledais, lygiai taip pat skanus ir atvėsęs. ATSAKYTI
Suzavetas
2023-02-16 10:32
Ačiū, superinis pristatymas recepto! :) ATSAKYTI
Slay
2023-02-13 19:27
Labaii skanus pyragas!!Puikus receptas ATSAKYTI
Sandra
2023-01-20 19:14
Šį pyragą skaniausia valgit šilta su ledais ATSAKYTI
Lina
2022-12-10 22:50
Pamirsote pamineti, kad kiausinius reiketu atskirti nuo tryniu ir juos maisyti. Kelis kart kepiau ir visada arba sukrisdavo arba tiesiog neiskepdavo, nors viska nuo a iki z dariau pagal recepta. Atskyriau kiausinius ir jokiu problemu. Cia jei kazkam ta pati beda ATSAKYTI
Dovilė
2023-03-06 10:08
Tikrai nebūtina, jei gerai išplaksite kiaušinius su cukrumi. Kartais sukrenta, jei naudojami kepimo milteliai pasenę. ATSAKYTI
Vytautas
2022-11-28 13:48
Kodėl iškepęs pyragas atkrenta ATSAKYTI
Justė
2022-11-28 17:08
Turite omenyje, kad susminga, nors iš pradžių buvo iškilęs? Būtina kiaušinius išplakti kuo geriau, nereikėtų dažnai darinėti durelių. O šiaip, normalu, kad tokie pyragai pakrenta, kadangi yra gan sunkūs. ATSAKYTI
Raimundas
2023-02-12 17:39
Labai svarbu ,,nepataupyti" sviesto,taipogi su maišymu nepersistengti... ATSAKYTI
Lina
2022-11-23 20:17
Šiandien kepiau. Nuostabu. Ačiū))) ATSAKYTI
Ingrida
2022-11-16 18:32
Labai labai skanus ir lengvai pagaminamas, kepiau pirma karta bet ir ne paskutini ATSAKYTI
Rimantė
2022-11-12 09:35
Labai paprastas ir skanus. Aš dar dedu cinamono. Cukraus 100g. Jeigu kas mėgsta saldžiai galima užbarstyti cukraus pudros. Kartais į skardą dedu su šaukštu gaunasi tokios bandutės. ATSAKYTI
Ramunė
2022-11-06 22:10
Ačiū labai! Kepu jau trečią kartą. Pavyksta visad puikiai. Šįkart įdėjau obuolių ir šilauogių. Skanu! ATSAKYTI
Daiva
2022-10-30 20:29
Pabanžiau Sviestinį obuolų pyragą.Puikiai pavyko labai skanus gavosi.Ačiū už recepfą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
tėvelių dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital