Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1029)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1029)
Sviestinis obuolių pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
200 gramų sviesto
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
180 gramų cukraus (arba pagal skonį)
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, skaniau rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Orkaitę įjunkite kaisti iki 180 C laipsnių (kaitinimo režimu viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti.
3.
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis (kad obuoliai neparuduotų, galite pašlakstyti trupučiu citrinos sulčių).
4.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Supilkite atvėsusį sviestą bei dar truputį paplakite.
5.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį per kelis kartus įsijokite į kiaušinių plakinį kaskart švelniais judesiais (šaukštu arba mentele, ne plaktuvu) išmaišydami, jog neliktų sausų miltų. Tešla turėtų gautis daugmaž riebios grietinės tirštumo.
6.
Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
7.
Kepimo formos (naudojau apvalią 24 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite tešlą.
8.
Pyragą šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitusios orkaitės vidurį ir kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, vadinasi pyragas iškepęs, jei ne - pakepkite dar 5-7 minutes ir vėl patikrinkite.
9.
Traukite pyragą iš orkaitės, leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
Patarimai:
Tikslus pyragui reikalingas miltų kiekis gali priklausyti nuo jų rūšies. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž riebios grietinės tirštumo.
Jei naudojami obuoliai yra plona odele, galite jų nelupti. Bet jei odelė storesnė, pyragas bus skanesnis nulupus, konsistencija vientisesnė.
Jei norite įdomiau, papildomai į šį obuolių pyragą galite įdėti razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės, pagardinti riešutais ar kaip tik sugalvosite.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (192)
Justė
2021-11-23 18:06
Labai skanus!!! Gaminu dažnai. Dar įdedu cinamono ir pabarstau migdolų drožlėmis :) ATSAKYTI
P
2021-11-29 08:56
Puikus patarimas, ačiū. ATSAKYTI
Lina
2021-11-19 21:42
Puikus pyragas. Skanus, dailus ir kvepiantis. Ačiū! ATSAKYTI
Madisona
2021-11-15 20:53
Labai skanu. Tik sviesto per pus mažiau dėjau. Bet patiko visiem. Lb skanus ATSAKYTI
Zita
2021-11-13 20:20
Labai geras receptas, super paprastas ir lb skanus, man šiek tiek per saldus reiktų mažiau cukraus, nebent obuoliai rūgštus, ačiū, bandysiu dar ne kartą ATSAKYTI
Viktorija
2021-12-02 19:51
Pabandykite ant supjaustytų obuolių apšlakstyti citrinos sulčių ir šiek tiek vanilinio cukraus ( galima ir cinamono jei megstate) pamatysite kaip pyrago saldumas puikiui tiks su šiais obuoliais:) ATSAKYTI
Monika
2021-11-09 15:51
Super gavosi! Pirma karta gyvenime kepiau pyraga tai labai visi patenkinti kas ragavo, prašė recepto ATSAKYTI
Danguole
2021-10-23 17:11
Gavosi tobulai ATSAKYTI
Karolis
2021-10-14 22:20
dabar pasautas i orkaite, tuoj testuosim :) ATSAKYTI
Amongusas
2021-10-09 19:04
Super!!! Cukraus dėkite pagal skonį. Obuolių dėjau daugiau. Labai skanu ir paprasta. ATSAKYTI
Įdomu sveikas maista
2021-10-09 15:33
Ar įmanoma be kepimo miltelių??? ATSAKYTI
Rasa
2021-10-26 06:35
Manau soda juos galėtų pakeisti. ATSAKYTI
Jolanta
2021-10-05 00:41
Labai skanus, siandien kepiau, tik mano sviestas riebokas, tai dejau 150g., visa kita pagal recepta, obuoliai turi buti rugstus!!! ATSAKYTI
Kristina
2021-09-26 09:37
Labai lengva pagaminti, nereikia egzotinių produktų. Skonis fantastiškas! Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Aušra
2021-09-25 13:37
Super lengvas greitas skanus pyragas ATSAKYTI
Sveiki
2021-09-23 01:21
Pasidarau superinis isejo ATSAKYTI
Ingrida
2021-09-18 21:58
Nerealus!jau kelintą kartą kepu :) ATSAKYTI
LIO
2021-09-18 18:03
Lengvas receptas. :) ATSAKYTI
Lina
2021-09-15 17:29
Kepiau šį pyragą,gavosi tobulas.Visiems šeimos nariams patiko. ATSAKYTI
Inga
2021-09-15 16:15
Labai gerai gavosi šis pyragas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital