Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 451)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 451)
Sviestinis obuolių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (didesnių)
200 gramų sviesto
250 gramų miltų (apytikriai)
180 gramų cukraus
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė bus puri ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei dar truputį paplakite.
2.
Į masę pamažu, lengvai maišydami šaukštu, įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž tirštos grietinės konsistencijos.
3.
Į tešlą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
4.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš kepiau 24 cm skersmens apvalioje formoje) ir šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.
5.
Iškepus leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (90)
Aja
2020-05-15 00:19
labai skanus dregnas purus. ATSAKYTI
Liucija
2020-05-14 07:06
Sviesto gal tik 100 gr užtektų,nes bėgo sviestas ir per kraštus, viską sugadino tiek daug sviesto ATSAKYTI
Shefas
2020-05-06 20:30
Tikrai neblogas receptas. Paklausiau komentarų ir įdėjau truputį mažiau cukraus ir sviesto. Valanda kepiau, liuks gavos. Ačiū ATSAKYTI
Ziviliote
2020-04-20 13:10
Labai skanus, purus,pyragas! As idejau maziau obuoliu- 4 ir man kepe apie 1 valanda. ATSAKYTI
Gitana
2020-04-19 15:09
Super pyragas, lengvas, greitas, kai norisi kažko naujo skanaus.
ATSAKYTI
Kristina
2020-04-16 15:27
Pyragas TOBULAS!!!! ATSAKYTI
Jurgita
2020-04-11 15:22
Tobuliausias atrastas pyragas. Kepu dažnai, improvizuoju ir neatsibosta. Vėlykinį stalą papuoš taip pat jis! ATSAKYTI
Žinionė
2020-04-01 09:02
Fantastiško skonio! Obuoliu maišėme su bananais. Idealu! Tik kepti mums reikėjo apie 50min. 10 balų! ATSAKYTI
Kristina
2020-03-30 23:34
Daug kartų keptas ir visada būna labai skanus!:) ATSAKYTI
Jule
2020-03-24 15:54
Labai skanus!Super!Viskas deta pagal recepta ATSAKYTI
Ignė
2020-03-16 12:13
Liuks! Dėjau 150g cukraus ir 100g sviesto, gavosi labai skanus pyragas;) obuoliai buvo saldūs, tai cukraus buvo galima net ir dar mažiau dėti! ATSAKYTI
Silvija
2020-03-03 17:57
Skanus pyragas, tik nereikia tiek sviesto ir cukraus. Dėjau abiejų po 100gr. Pats tas gavos :) ATSAKYTI
Norbertas
2020-02-22 21:43
Tikrai skanus pyragas ATSAKYTI
Vytautas
2020-02-16 10:50
Obuoliu gaunasi 3 kart daugiau nei teslos ir niekaip neina ju ismaisyti ATSAKYTI
kotryna
2020-02-04 18:42
nerealiai skanus tikrai ATSAKYTI
Jurgita
2020-02-03 02:20
Super.. Gavosi drėgnas, ne per saldus. ATSAKYTI
Jurgita
2020-01-25 13:21
Išbandžiau,dėjau mažiau sviesto,kaip vienam komentare buvo parašyta,tai gavos super ATSAKYTI
Rasa
2020-01-19 11:06
Labai skanus. Super! ATSAKYTI
Regina
2019-11-20 12:50
Ačiū Kamile - skanu ir paprasta ATSAKYTI
Tavo tevas
2019-11-15 16:00
Labai skanus pyragas, siulau visiem ji pasigaminti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
gardumynai tėvo dienai
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital