Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 722)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 722)
Sviestinis obuolių pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
200 gramų sviesto
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
180 gramų cukraus (arba pagal skonį)
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, skaniau rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Orkaitę įjunkite kaisti iki 180 C laipsnių (kaitinimo režimu viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti.
3.
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis (kad obuoliai neparuduotų, galite pašlakstyti trupučiu citrinos sulčių).
4.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Supilkite atvėsusį sviestą bei dar truputį paplakite.
5.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį per kelis kartus įsijokite į kiaušinių plakinį kaskart švelniais judesiais (šaukštu arba mentele, ne plaktuvu) išmaišydami, jog neliktų sausų miltų. Tešla turėtų gautis daugmaž riebios grietinės tirštumo.
6.
Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
7.
Kepimo formos (naudojau apvalią 24 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite tešlą.
8.
Pyragą šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitusios orkaitės vidurį ir kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, vadinasi pyragas iškepęs, jei ne - pakepkite dar 5-7 minutes ir vėl patikrinkite.
9.
Traukite pyragą iš orkaitės, leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
Patarimai:
Tikslus pyragui reikalingas miltų kiekis gali priklausyti nuo jų rūšies. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž riebios grietinės tirštumo.
Jei naudojami obuoliai yra plona odele, galite jų nelupti. Bet jei odelė storesnė, pyragas bus skanesnis nulupus, konsistencija vientisesnė.
Jei norite įdomiau, papildomai į šį obuolių pyragą galite įdėti razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės, pagardinti riešutais ar kaip tik sugalvosite.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (287)
Ramunė
2024-03-15 16:08
Labai skanus pyragas. Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Gabija
2024-03-07 22:13
Antra kartą kepu, vis nesigauna… pyragas man tiesiog neiškepa, nesuprantu ką blogai darau.. kepimo miltelių dedu, miltų dedu 250g. Tešla gaunasi man tokia tasi, gal tame ir esmė, kodėl pyragas nekepa, viršus apkepa tobulai, vietomis iškepęs gerai, nu bet dugnas… kažkoks lipnus, nekepa visiškai galiu kept net 2 val tas pats. Nesuprantu ar aš kažką blogai darai, ar orkaitė bloga. Nors pyragas labai skanus, bet iškepti jo man nepavyksta… :( ATSAKYTI
Rada
2024-03-08 16:24
Manau problema yra orkaitė,nes tobulai iškepa. Šiandien kepiau ne pirmą kartą šitą pyragą. ATSAKYTI
Judita
2024-03-12 13:22
Miltų kiekis priklauso nuo miltų rūšies, kurią naudojate. Kaip patarimuose rašo, jų reikėtų dėti tiek, kad tešla būtų maždaug grietinės tirštumo. O galbūt orkaitės apačia nekepa ar kepa silpniau, ar kitus kepinius pavyksta iškepti? ATSAKYTI
Andrius
2024-02-11 01:02
Pagaliau atradau ta vieninetli pyraga ATSAKYTI
Vaida
2024-01-12 18:54
Labai skanus! ATSAKYTI
Rita
2024-01-06 14:21
Labai paprastas gaminti ir tobulai skanus!!! Kepu ir kepu:), aciu recepto autorei!!! ATSAKYTI
Vanesa
2023-12-31 14:52
Sveiki, o galima vietoj obuolių ananasų, jei taip - kiek reikėtų? ATSAKYTI
Justina
2024-01-04 16:48
Galima, tik turėkit omenyje, kad gali būti drėgnesnis, turėtų užtekti apie 500 g. ATSAKYTI
Virga
2023-11-01 09:27
Superinis pyragas.
Labai geras receptas, niekada nepavedė.
Tik geri atsiliepimai ATSAKYTI
SK
2023-10-15 18:03
Labas, tikrai toks kiekis kepimo milteliu per didelis, jautesi pyrage skonis ju, cukraus dejau maziau, pasiklioviau komentarais, bet..saldumo siek tiek truko, kitakart kepant zinosiu ko maziau ir ko daugiau idet. Visumoje receptas geras, pyragas pavyko, tik sugadino 2nubraukti sauksteliai kepimo milteliu, per daug...

ATSAKYTI
Nijole
2023-10-07 21:08
Labai geras receptas, aš dukros reikalavimu jau antrą kartą gaminau šią savaitę. Ant obuoliu dar cinamono pabarstau. ATSAKYTI
Danguolė
2023-10-05 16:20
Nesupratau 250 gamu miltu,o juos sverti ar su stikline seikėti? ATSAKYTI
Laura
2023-10-05 17:19
Miltų turi būti 250 gramų :) ATSAKYTI
Modesta
2023-10-04 12:52
Cukraus dėjau per pus mažiau, ir vistiek velniškai sladu :D ATSAKYTI
Aldona
2023-10-01 15:37
Tikrai labai skanus obuolių pyragas. Ačiū už receptą. Nieko nebereikia daugiau dėti. Originalus skonis. Šiaip esu labai išranki visokioms bulkutėms, praeinu pro jas nesustodama, bet šis pyragas tikrai vertas dėmesio. Tikriausiai jį kepsiu dažnokai. Ir aprašytas receptas aiškus, be kitokių išvedžiojimų ir suprantamas. Tik reikia dėkoti ir daugiau nieko. ATSAKYTI
Ina
2023-09-25 13:56
Recepras tikrai geras ir paprastas, skaniai iškepa. Kepiau jau ne kartą, tik šį dėjau dvigubai daugiau obuolių ir pabarsčiau cinamono. Dėl didelio obuolių kiekio kepti reikėjo 10 min ilgiau. Bet viskas pavyko, iškilo gerai, gabalėliai išlaiko savo formą,o toks man dar skanesnis. Kas turi daug obuolių ir mėgsta tikrai drėgną pyragą prašom išbandyti ATSAKYTI
Lina
2023-09-24 18:59
Sveiki ar galima ipilti aliejaus jei neturiu sviesto ir nera gakimybės nusipirkti? ATSAKYTI
Ina
2023-09-25 13:59
Pas jus gausis ne sviestinis o aliejinis pyragas... čia sviesto daug o jis yra pagrindinė sudedamoji dalis, aš manau kad geriau būtų paieškoti kito recepto, kuriame nebūtų sviesto. Juk obuolių pyrago receptų daugybė ATSAKYTI
Saulius
2023-10-02 15:07
Bandžiau su aliejum, gavos, bet nepatiko spalva ir truputį sukritęs gavosi. Šiaip naudoju margariną ir gaunasi puikiai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital