Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 862)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 862)
Sviestinis obuolių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (didesnių)
200 gramų sviesto
250 gramų miltų (apytikriai)
180 gramų cukraus
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė bus puri ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei dar truputį paplakite.
2.
Į masę pamažu, lengvai maišydami šaukštu, įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž tirštos grietinės konsistencijos.
3.
Į tešlą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
4.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš kepiau 24 cm skersmens apvalioje formoje) ir šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.
5.
Iškepus leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (148)
Giedre
2021-06-30 01:18
Labai puikus receptas, visada pavyksta:) ATSAKYTI
Gražina
2021-06-13 20:25
Jau kepame ir žinome, kad šitas turėtų pavykti super!
ATSAKYTI
Diana
2021-06-10 13:14
Kepiau ir as. Nu pasaka gavosi vaikas visa ta pyragas suvalgę per viena diena nors neesu mažėja kepęja bet sitas pavyko super :) ATSAKYTI
Birute
2021-06-05 11:23
Labai visiems patinka, nespeju kept. Labai aciu uz recepta. ATSAKYTI
Jolita
2021-05-03 16:13
Jau kepa! Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Melita
2021-04-23 22:03
Labai skanus pyragas, tik man per 35-45min niekaip neiškepa. Reikia valandos. Matyt orkaite silpnesnė :D ATSAKYTI
Diana
2021-03-30 09:21
Superinis, beveik kiekvieną dieną kepu❤ ATSAKYTI
Nijole
2021-03-14 08:15
Kepimo milteliu skonis juntamas kai iskepe ATSAKYTI
Kepėja
2021-04-18 11:50
Reikia nugesinti šaukšteliu grietinės/kefyro/jogurto/šlakeliu vandens su citrinos rūgštimi. Tai universali taisyklė, net jei recepte neparašyta. ATSAKYTI
Martynas Papartynas
2021-03-12 19:31
Atominis pyragas. Cukraus kaip taisyklė visiems receptams, dedu tik pusę ko rašoma, nes tada gali susiklijuoti ten, kur paprastai nesueina :D . Dar švelniai palepinu uobolius Ceilono cinamonu. Nemėgstu pyragų ir saldžiai, bet šis būna iš kart padalintas kiek kam :D ATSAKYTI
Ramunė
2021-02-20 10:06
Ačiū už receptą ATSAKYTI
Ausra
2021-02-18 13:56
Labai skanus ir paprastas. Kepu jau koki 4 karta. ATSAKYTI
Odeta
2021-02-12 20:50
Gavosi labai skanus pyragas!
Tik aš dėjau mažiau obuolių ATSAKYTI
Ziergasbandžas
2021-02-03 09:46
Skanus pyragas ATSAKYTI
Nerijus
2021-01-29 18:34
Ačiū už pyragą labai skanus bet mano mamai per saldus dėjau 4 obuolius ATSAKYTI
pagrindinis šefo pagalbininkas
2021-02-13 19:41
priklauso nuo obuoliu jėgu saldūs tai gausis saldus o jėgu rūkštūs tai visiškai kitaip aš asmeniškai bandžiau su rūkščiais ir susaldšiais tai gavosi rialiai skirtingi pyragai ATSAKYTI
Nerijus
2021-01-29 18:31
Kepsiu toliau ATSAKYTI
Nerijus
2021-01-29 18:25
Ačiū už pyragą labai skanus bet mano mamai per saldus aš dėjau 4 obuolius ATSAKYTI
Eglė
2021-01-19 17:24
Šiandien kepiau, gavosi labai skanus. ATSAKYTI
Rima
2020-12-14 00:55
Labai skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital