Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 135)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 135)
Sviestinis obuolių pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Sviestinis obuolių pyragas
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (M arba L dydžio)
200 gramų sviesto
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
180 gramų cukraus (arba pagal skonį)
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, skaniau rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių (nubrauktų)
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Orkaitę įjunkite kaisti iki 180 C laipsnių (kaitinimo režimu viršus+apačia, be ventiliatoriaus).
2.
Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti.
3.
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis skiltelėmis (kad obuoliai neparuduotų, galite pašlakstyti trupučiu citrinos sulčių).
4.
Kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė pabals ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Supilkite atvėsusį sviestą bei dar truputį paplakite.
5.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Šį mišinį per kelis kartus įsijokite į kiaušinių plakinį kaskart švelniais judesiais (šaukštu arba mentele, ne plaktuvu) išmaišydami, jog neliktų sausų miltų. Tešla turėtų gautis daugmaž riebios grietinės tirštumo.
6.
Į tešlą sudėkite obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
7.
Kepimo formos (naudojau apvalią 24 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite tešlą.
8.
Pyragą šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitusios orkaitės vidurį ir kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, vadinasi pyragas iškepęs, jei ne - pakepkite dar 5-7 minutes ir vėl patikrinkite.
9.
Traukite pyragą iš orkaitės, leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
Patarimai:
Tikslus pyragui reikalingas miltų kiekis gali priklausyti nuo jų rūšies. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž riebios grietinės tirštumo.
Jei naudojami obuoliai yra plona odele, galite jų nelupti. Bet jei odelė storesnė, pyragas bus skanesnis nulupus, konsistencija vientisesnė.
Jei norite įdomiau, papildomai į šį obuolių pyragą galite įdėti razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelės, pagardinti riešutais ar kaip tik sugalvosite.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (223)
Irutė
2022-09-29 20:20
Tobula ATSAKYTI
Agnė
2022-09-27 19:50
Kol kas skaniausias obuolių pyragas, kokį esu ragavus ATSAKYTI
Monika
2022-09-27 13:33
Viskas gavosi puikiai! Aciu ATSAKYTI
Martina
2022-09-25 16:57
Visada kepu šita pyragą . Ir viena kartą jis buvo žalias. Prisukusi kaitra iki 150 puikiausiai dabar iškepu. Tik kepu kol viršus beveik rudas tampa. Mano orkaite negalima kepti 180-200laipsniu. Viskas sudėta. ATSAKYTI
Monika
2022-09-18 12:53
Ar sviestą galima keisti aliejumi? ATSAKYTI
Danute
2022-09-19 16:16
Pilu visada tik saulėgrąžu aliejų 100gr maždaug pusę st.be kvapo ir liuks,jei maži kiauš.dedu 5vnt. ATSAKYTI
Monika
2022-09-19 19:26
Ačiū ATSAKYTI
Inga
2022-09-15 15:40
Labai skanus pyragas ATSAKYTI
Dalia
2022-09-14 17:23
Gal kas bandėte kepti ne su kvietiniais miltais?
ATSAKYTI
A
2022-09-18 11:37
Taip, pavyksta puikiai ATSAKYTI
Joana
2022-09-11 17:41
Niam Niam ATSAKYTI
Violeta
2022-09-01 22:02
Gavosi superinis pyragas, net pati nesitikėjau, nuo stalo dingo per 5 min.Tikrai kepsiu dar ne kartą, ačiū už receptą. ATSAKYTI
Joana
2022-08-16 23:40
Viskas pavyko puikiai ačiū už receptą!!! ATSAKYTI
Ingrid
2022-08-10 14:15
Obuolių pyragais nuekada nesižavėjau- ne mano skoniui.. Na bet paragavus šito.... negaliu sustoti..Skanumėlis.!!!Ačiū uż receptą. ATSAKYTI
Reda
2022-08-07 13:35
Labai skanus pyragas. ATSAKYTI
Deimantė
2022-08-06 18:10
Sveiki, pirmą kartą kepu pyragą ir pasirinkau šį receptą . Šiuo metu orkaitėje kepa labai laukiu kada paragausiu, nes kvapas iš orkaitės sklinda tai nuostabus ačiū už receptą! ATSAKYTI
2022-06-26 15:55
Skanus paragas ATSAKYTI
Irma
2022-06-12 20:10
Ačiū už receptą, labai skanus pyragas. Tirpsta burnoje ATSAKYTI
Anonimas
2022-04-23 13:29
Labai geras pyragas kepiau pati (man 12)biskas puikiai pavyko aciu iz recepta:) ATSAKYTI
Ieva
2022-04-10 17:48
Visada kepu pagal šį receptą. Gaunasi tobulai. Ačiū! ☺️ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital