Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 168)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 168)
Sviestinis obuolių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (didesnių)
250 gramų sviesto
250 gramų miltų
200 gramų cukraus
6 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė bus puri ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei dar truputį paplakite.
2.
Į masę pamažu, lengvai maišydami šaukštu, įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi būti daugmaž tirštos grietinės konsistencijos. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų.
3.
Į tešlą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
4.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš kepiau 24 cm skersmens apvalioje formoje) ir šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.
5.
Iškepus leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (38)
Renata
2019-03-30 13:51
Ar galima deti kepiniu margarina vietoj sviesto ? ATSAKYTI
Aldona
2019-04-04 12:37
Siaip jau sviestas ir kepiniu margarinas skiriasi skoniu kaip diena ir naktis- nemanau, kad tai geras pasirinkimas, sviesto skonio pyraguose nieks nepakeis :) ATSAKYTI
Roka
2019-03-24 18:12
As jau trecia karta kepu, labai skanu ir paprasta, ypac kartu su ledais. ATSAKYTI
Nijole
2019-03-21 12:00
Labai geras receptas - greitai, skanu ir nebrangu :) ATSAKYTI
Simona
2019-03-20 15:40
Labai skanus, buvau kepusi ATSAKYTI
Anna
2019-03-16 14:58
Ar galima dėti sodos vietoj kepimo milteliu ATSAKYTI
Dovile
2019-03-01 20:14
Aciu uz receptą.Pyragas gavosi tobulas :-) ATSAKYTI
Sandra
2019-02-13 11:13
Mmm vyras ivertino puikiai:) tik dejau maziau cukraus ir jokio vanilinio cukraus, vistiek gavosi skanus. ATSAKYTI
Kristina
2019-02-09 22:57
Labai purus ir skanus pyragas gavosi super 10 balu ATSAKYTI
Jd
2019-01-27 18:03
Visai nesigavo, pirmas kartas nesigavo pagal recepta ATSAKYTI
Simona
2019-01-27 21:33
O kas butent nesigavo? Sunku isivaizduoti, kas galetu nepavykti siame recepte :) ATSAKYTI
Laima
2018-11-09 14:28
Tik ką iškepiau, labai skanus pyragas. Kitą kartą pasitelksiu improvizaciją :). Nuoširdžiai ačiū ATSAKYTI
Naste
2018-11-06 16:17
Ar dedate kiaušini visą ar tik baltymą? ATSAKYTI
Laima
2018-11-07 09:52
Keista, kad klausiate, nes recepte niekur atskirai baltymas nėra minimas :) Šiam pyragui naudojamas visas kiaušinis :) ATSAKYTI
Megeja
2018-10-02 11:37
Nuostabus pyragas!! ATSAKYTI
Aukse
2018-10-01 16:49
Be galo skanus pyragas :) kepsiu ir vel butinai :) ATSAKYTI
Z.
2018-09-28 21:14
Per daug kepimo milteliu, jauciasi pyrage. ATSAKYTI
Sandra
2018-09-29 20:18
Gal su kaupu įdėjote? :) Aš dedu nubrauktus, man visai skonis miltelių nesijaučia. ATSAKYTI
Agne
2018-09-19 20:44
Labai skanus pyragas. Mikstutelis. Man asmeniskai saldokas. Bet vaikai suvalge greitai :) Aciu uz recepta. Kepsim vel. ATSAKYTI
Ieva
2018-09-18 12:21
Super receptukas. Ačiū! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis