Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 29)
Sviestinis obuolių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinu ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (didenių)
250 gramų sviesto
250 gramų miltų
200 gramų cukraus
6 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė bus puri ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei dar truputį paplakite.
2.
Į masę pamažu, lengvai maišydami šaukštu, įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi būti daugmaž tirštos grietinės konsistencijos. Jeigu gautųsi skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų.
3.
Į tešlą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
4.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš kepiau 24 cm skersmens apvalioje formoje) ir šaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.
5.
Iškepus leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Lina
2017-12-04 07:47
Gerulis! Kepsiu dar karta. ATSAKYTI
Rasvita
2017-11-12 21:13
Puikus receptas, aciu ATSAKYTI
Vaiva
2017-11-07 21:48
Niu gėda prisipažinti, bet baigiu pusę viena, tikra tai žodžio prasme, "suėsti" :) ATSAKYTI
Nijole
2017-11-08 12:12
Kaip faina :) Tadu ir as "lekiu" kepti...:) Norisi kazko skanaus..:) ATSAKYTI
Danguolė
2017-11-07 08:48
Pyragas turėtų būti skanus. Aš kepu panašų. Vietoje cukraus naudoju kondensuotą pieną ATSAKYTI
Prane
2017-11-04 16:00
Pyragas patiko ir puikiai gavosi ATSAKYTI
Rima
2017-11-03 15:48
Jusu rceptas puikus. Aciu! ATSAKYTI
Gražina
2017-11-02 12:00
Puikus receptas ir pats pačiausias pyragas. AČIŪ ATSAKYTI
Diana
2017-10-21 09:16
Aciu uz gera recepta, labai patiko pyragas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis