Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 544)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 544)
Sviestinis obuolių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (didesnių)
200 gramų sviesto
250 gramų miltų (apytikriai)
180 gramų cukraus
5 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė bus puri ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei dar truputį paplakite.
2.
Į masę pamažu, lengvai maišydami šaukštu, įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų daugmaž tirštos grietinės konsistencijos.
3.
Į tešlą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
4.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš kepiau 24 cm skersmens apvalioje formoje) ir šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.
5.
Iškepus leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (108)
Viska zinau
2020-09-20 21:23
Ka tik iskepiau. Niam!!! Netycia per daug ipyliau cukraus tiesiai i kiausinius, tai pridejau dar 1 kiausini ir 60g miltu. Bet cukraus vistiek gavosi daugiau nei 5 kiausiniams. Gavosi saldus, su rugsciais obuoliais, virsus labai graziai apskrudo, truputi traski plutele gavosi. Man kaip tik patinka, kad jis saldus. Suvalgai gabala, ir zinai, kad valgei pyraga. Labai skanus pyragas. ATSAKYTI
Giedrė
2020-09-19 15:51
Dariau tiksliai pagan recepta. Sviesto dėjau taip pat pagal receptą. Puikus, purus, skanus! ATSAKYTI
Danguolė
2020-09-15 21:10
Puikus pyragas! Nesudėtingas. Iš skubėjimo neatkreipiau dėmesio ir miltus sijodama įplakiau su mikseriu, bet vistiek gavosi puikiai!
Joks sviestas neteka, riebumo nesijaučia. Manau svarbu įdėtu pakankamai rūgštesnių obuolių, kad atsvertų saldumą, o tada ir kepumo milteliai irgi nesijaus :) ATSAKYTI
Dalia
2020-09-09 15:58
Labai skanus pyragas ATSAKYTI
Toms
2020-09-06 10:54
Tobulas pyragas. Tik vietoj sviesto pyliau 200 gr aliejaus (sviesto neturėjau, o kėliau vakare) bet gavosi nuostabus pyragas. Kepiau ir su obuoliais ir su razinom ir su kakava ir be nieko... Lengva pagaminti o skonis tobulas! ATSAKYTI
Inga
2020-08-30 23:27
Labai skanus pyragas! Ačiū už receptą! Kaip ir kiti, dėjau šiek tiek mažiau cukraus, o ant obuolių cinamono, bei dugną migdolų miltais pabarsčiau, gavosi nuostabaus skonio :) o sūnui buvo skanesnis už visus tortus :)) valgėm dar šiltą su ledais :) ATSAKYTI
Monika
2020-08-25 15:34
Ačiū už receptą:)Labai skanus pyragas.Tikrai bus dažnas svečias,ypač rudenį :) ATSAKYTI
Daiva
2020-08-20 20:51
mano nuomone recepte padauginta k.milteliu,man asmeniskai neskanus :(
ATSAKYTI
Aistė
2020-08-21 09:43
Tai gal su dideliu kaupu dėjot? :) ATSAKYTI
Erika
2020-08-06 11:02
Tiesiog super pyragas! Pagaliau atradau tobuliausia recepta! Niekad kazkaip nesigaudavo kaip noredavau. Sviesto dedu pakeli. Cukraus maziau, nes labai saldziai nemegstu. Paprasta ir greita! Valio ! ATSAKYTI
Aurelija
2020-07-31 22:31
Fantastiškas pyragas. Iš tikro pats pačiausiais.
Ačiū už receptą :) ATSAKYTI
Ineta
2020-07-09 19:28
Kepiau nepaskaičiusi komentarų apie mažiau cukraus ir sviesto :) Sviesto ir man per daug, bet nepaisant to - puikus :) ATSAKYTI
Vale
2020-06-24 19:00
Vietoj vanilės dedu cinamona ATSAKYTI
Edvinas
2020-06-18 18:39
O kepate su vejeliu ar be? ATSAKYTI
Asta
2020-06-19 16:04
Aš kepu be vėjelio. Labai skanus pyragas :) ATSAKYTI
Dangutė
2020-06-18 13:23
Man nieko įprasto,taip ir kepiau visada,šiš receptas nėra sudėtingas,galima sakyti nukopijavo mano receptą. ATSAKYTI
Aja
2020-05-15 00:19
labai skanus dregnas purus. ATSAKYTI
Liucija
2020-05-14 07:06
Sviesto gal tik 100 gr užtektų,nes bėgo sviestas ir per kraštus, viską sugadino tiek daug sviesto ATSAKYTI
Gretav
2020-06-14 02:35
Tai gal blogai išplaukėt arba miltų nepakankamai dėjot ATSAKYTI
Gretav
2020-06-14 02:35
Tai gal blogai išplaukėt arba miltų nepakankamai dėjot ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital