Sviestinis obuolių pyragas - mano pats pačiausias!

AUTORIUS:
Kamilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 136)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 136)
Sviestinis obuolių pyragas
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada Man šis pyragas yra obuolių pyragų karalius, pats pats gardžiausias. Aišku, čia skonio reikalas, bet jeigu mėgstate sviestinius pyragus ir dar mėgstate obuolių pyragus, tada būtinai jį išsikepkite. Jis skanus tiek karštas su kaušeliu ledų ar stikline pieno, tiek atvėsęs. Kartais į jį dar įdedu razinų ar šiek tiek smulkinto šokolado, kartais įtarkuoju apelsino žievelės, kartais pagardinu riešutais. Improvizuokite ir tikrai maloniai nudžiugsite paragavę. Išbandyti šį puikų pyragą mane pernai įkvėpė Rita ir nuo tada, su šiek tiek pakoregavimų, jis yra be galo dažnas svečias mūsų šeimos virtuvėje :-) (...daugiau) Kamilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
4 vienetai kiaušinių (didesnių)
250 gramų sviesto
250 gramų miltų
200 gramų cukraus
6 vienetai obuolių (vidutinio dydžio, rūgštesnių)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki masė bus puri ir jos tūris padidės daugmaž 2-3 kartus. Tada supilkite ištirpintą ir atvėsintą sviestą bei dar truputį paplakite.
2.
Į masę pamažu, lengvai maišydami šaukštu, įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi būti daugmaž tirštos grietinės konsistencijos. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar šiek tiek miltų.
3.
Į tešlą sudėkite skiltelėmis supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite, stengdamiesi per daug tešlos nepermaišyti, nes tada pyragas gali prasčiau kilti.
4.
Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (aš kepiau 24 cm skersmens apvalioje formoje) ir šaukite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 35-45 minutes, iki viršus bus gražiai auksinės spalvos. Ar pyragas iškepė, galite patikrinti įkišę medinį pagaliuką į pyrago centrą - jeigu ištrauktas jis bus neapsivėlęs tešla, pyragas iškepęs.
5.
Iškepus leiskite jam truputį atvėsti, o tada jau gardžiuokitės!
AUTORIUS: Kamilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (24)
Laima
2018-11-09 14:28
Tik ką iškepiau, labai skanus pyragas. Kitą kartą pasitelksiu improvizaciją :). Nuoširdžiai ačiū ATSAKYTI
Naste
2018-11-06 16:17
Ar dedate kiaušini visą ar tik baltymą? ATSAKYTI
Laima
2018-11-07 09:52
Keista, kad klausiate, nes recepte niekur atskirai baltymas nėra minimas :) Šiam pyragui naudojamas visas kiaušinis :) ATSAKYTI
Megeja
2018-10-02 11:37
Nuostabus pyragas!! ATSAKYTI
Aukse
2018-10-01 16:49
Be galo skanus pyragas :) kepsiu ir vel butinai :) ATSAKYTI
Z.
2018-09-28 21:14
Per daug kepimo milteliu, jauciasi pyrage. ATSAKYTI
Sandra
2018-09-29 20:18
Gal su kaupu įdėjote? :) Aš dedu nubrauktus, man visai skonis miltelių nesijaučia. ATSAKYTI
Agne
2018-09-19 20:44
Labai skanus pyragas. Mikstutelis. Man asmeniskai saldokas. Bet vaikai suvalge greitai :) Aciu uz recepta. Kepsim vel. ATSAKYTI
Ieva
2018-09-18 12:21
Super receptukas. Ačiū! ATSAKYTI
Laura
2018-09-11 09:25
Tikrai labai skanus ir gaivus. Ypač geras skonis kitą dieną ATSAKYTI
Ine
2018-08-25 14:47
Kepu ir aš pyragą turėtų būti skanus ATSAKYTI
Rasa
2018-08-14 12:05
Katik iskepiau si pyraga - labai skanus, tirpsta burnoje! ATSAKYTI
Vanda
2018-08-11 21:59
Ka tik iskepiau pyraga - labai gavosi fainas, as tik vietoj sviesto naudojau margarina kepiniams - gavosi skanus, tikrai kepsiu dar ATSAKYTI
Vilma
2018-03-07 20:40
Taip tikrai nuostabus pyragas!!!! ATSAKYTI
Jurgita
2018-01-18 15:16
Tobulas!!! ATSAKYTI
Lina
2017-12-04 07:47
Gerulis! Kepsiu dar karta. ATSAKYTI
Rasvita
2017-11-12 21:13
Puikus receptas, aciu ATSAKYTI
Vaiva
2017-11-07 21:48
Niu gėda prisipažinti, bet baigiu pusę viena, tikra tai žodžio prasme, "suėsti" :) ATSAKYTI
Nijole
2017-11-08 12:12
Kaip faina :) Tadu ir as "lekiu" kepti...:) Norisi kazko skanaus..:) ATSAKYTI
Danguolė
2017-11-07 08:48
Pyragas turėtų būti skanus. Aš kepu panašų. Vietoje cukraus naudoju kondensuotą pieną ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis