Vieno indo moliūgų ir vištienos troškinys su perlinėmis kruopomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Vieno indo moliūgų ir vištienos troškinys su perlinėmis kruopomis
Vieno indo moliūgų ir vištienos troškinys su perlinėmis kruopomis
Vieno indo moliūgų ir vištienos troškinys su perlinėmis kruopomis
Vieno indo moliūgų ir vištienos troškinys su perlinėmis kruopomis
Autorius apie receptą: Jaukus ir naminis rudens maistas dažniausiai sutelpa į vieną puodą – jame gardu ne tik virti sriubas, bet ir ruošti kvapnius sezoniškų skonių troškinius. Moliūgai – tikri Jaukus ir naminis rudens maistas dažniausiai sutelpa į vieną puodą – jame gardu ne tik virti sriubas, bet ir ruošti kvapnius sezoniškų skonių troškinius. Moliūgai – tikri rudens karaliai virtuvėje, tad receptų su jais niekad nebus per daug. Išbandykite greitai ir paprastai paruošiamą, labai gardų troškinį su moliūgais, vištiena ir perlinėmis kruopomis. Sotus ir šildantis, jis puikiausiai tiks ir žvarbesnėms rudens dienos. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
750 mililitrų vištienos sultinio (naudojome 1 „Gallina Blanca“ sultinio kubelį)
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (be odos ir kaulo)
0.5 vieneto sviestinio moliūgo
200 gramų perlinių kruopų
125 mililitrai grietinėlės
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio česnako miltelių
1/4 šaukštelio juodųjų pipirų (šviežiai grūstų)
1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Vištieną supjaustykite gabalėliais, ištrinkite prieskoniais: druska, pipirais, džiovintu česnaku ir rūkytos paprikos milteliais.
2.
Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite vištienos gabalėlius ir apkepkite iš visų pusių, kol vištiena pabals ir gražiai apskrus. Išimkite į lėkštę ir atidėkite į šalį.
3.
Suberkite į puodą mažais kubeliais pjaustytus svogūnus, smulkiai kapotus česnakus ir nedideliais kubeliais supjaustytas morkas. Kaitinkite vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės. Suberkite kubeliais supjaustytus moliūgus ir dar kelias minutes apkepkite.
4.
Grąžinkite į puodą vištieną, suberkite perlines kruopas, užpilkite vištienos sultiniu. Leiskite užvirti, tuomet sumažinkite ugnį ir virkite uždengtame puode apie 40 minučių, kartais pamaišydami.
5.
Kai kruopos bus išvirusios, o daržovės minkštos, supilkite į puodą grietinėlę, išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite. Pagal skonį pagardinkite papildomu žiupsniu druskos ar pipirų.
6.
Patiekite dar karštą, apibarstę smulkintomis petražolėmis.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
N
2023-09-18 16:05
Musu seimos megstamiausias troskinukas. Nerealiai skanus. ATSAKYTI
Gabrielė
2022-09-21 19:52
Labai skanu, tik man gavosi tikra košė, nes per tiek laiko moliūgai sutižo. Ką dariau blogai? :) ATSAKYTI
Vaida
2022-08-30 21:23
Labai skanus patiekalas ir tikrai dar ne karta gaminsiu ATSAKYTI
as
2021-11-09 04:41
parasykit gr kiek to moliugo, nes pas mane tas puse vieneto ir 2kg sveria. ATSAKYTI
Greta
2021-11-09 10:09
Sviestinis moliūgas paprastai apie 1,5 - 2 kg sveria, tai pusė bus apie 700 g - 1 kg :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital