Darbo savaitės įkarštyje ar savaitgalį, kai norisi artimuosius nustebinti gardžiais pietumis, vakariene ar desertu, bet nesinori ilgai sukiotis virtuvėje tarp daugybės puodų.
Skubame į pagalbą ir siūlome net 39 puikius "tinginukų" receptus, kurie pavyks net pradedantiesiems!
Labai paprastai paruošiami, minkšti ir skanutėliai šokoladiniai keksiukai smaližiams. Jiems nereikės jokių įmantrių ingredientų! Iškepusius tinka pabarstyti cukraus pudra ar kakava.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Minkšti, sultingi ir visai nesudėtingai paruošiami Gustavo kepsneliai. Kepami orkaitėje, tad nereikės suktis prie viryklės. Tiekiame su mėgstamais garnyrais, daržovių salotomis. Jei norite dar greičiau, masę kepsneliams galima paruošti iš vakaro, o prieš kepant ją tiesiog išdėlioti skardoje ir pašauti į orkaitę!
Receptą
rasite čia.
Kai norisi greito, nesudėtingai paruošiamo užkandžio, šie suktinukai yra tikras išsigelbėjimas. Jie tikrai patiks visiems, kurie paragaus! Labai paprasta pagaminti, nereikalauja įmantrių ingredientų ar sugebėjimų, o pavyksta be galo skanūs ir sotūs. Jie skanūs tiek šilti, tiek atvėsę.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Šiems burnoje sutirpstantiems sausainiams prireiks 4 ingredientų, 1 dubenėlio, šaukšto ir orkaitės. Ir, žinoma, kokių 10 minučių pasisukiojimo virtuvėje, o galutinį darbą atliks orkaitė. Pavyksta jie labai skanūs, kokosų mėgėjams tai bus tikra svajonė.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Ar kada esate ruošę kugelį keptuvėje? Jei ne, siūlome būtinai išbandyti. Skonis puikus, o paruošimas užtruks trumpiau ir nereikės kaisti orkaitės. Taip keptas kugelis labai skanus, taupus. Į bulves dar tinka įmaišyti pakepintos mėsos gabaliukų arba mėgstamos maltos mėsos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Gardžią lazaniją namuose paruošti visai nesudėtinga, ypač pagal puikų receptą! Šiame recepte ingredientų kiekiai skirti 2 - 3 porcijoms, todėl, jei norite paruošti daugiau lazanijos, atitinkamai didinkite ingredientų keikį.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai skanus ir be proto lengvai pagaminamas varškės vyniotinis, skoniu labai primenantis nostalgiškąjį Kuršėnų vyniotinį. Puiki idėja Valentino dienos vaišėms!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Be galo gardi, aromatinga ir soti sriuba, kuri atstos visus restoraninius variantus, o geriausia, jog pasiruošti ją galėsite, kada tik užsimanysite ir daug pigiau bei gausis didesnis kiekis. Beje, jei norite vegetariško varianto, vištieną keiskite papildomomis daržovėmis, pavyzdžiui įdėkite brokolį ar pievagrybių.
Receptą
rasite čia.
Saldus, minkštas, su šiek tiek traškia, plona plutele - kiekvienas šio šokoladinio skanėsto kąsnelis su malonumu sutirpsta burnoje. Skanus tiek vienas, tiek su kaušeliu ledų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Šie socialiniame tinkle “TIK TOK” išgarsėję makaronai tapo pastarųjų mėnesių interneto legenda. Ir ne be reikalo - paruošti labai paprasta, skoniai puikiai dera, o ingredientai visiškai nesudėtingi. Originaliame recepte makaronai gardinami šviežiais bazilikais, tačiau žiemos sezonu jų kokybiškų rasti tikrai sudėtinga, tad mes gardinome mėtomis ir jos čia be galo tiko. Tikrai taip, šie makaronai ir mums buvo skonio bei paruošimo lengvumo atradimas, tad su entuziazmu prisidedame prie jų populiarumo viruso!
Receptą
rasite čia.
Minkštutė, nuostabiai skani jogurtinė duonelė be kvietinių miltų. Ji išties labai gardi, puikiai tinka maistingiems pusryčių sumuštinukams su avokadais ar jų užtepėle, kiaušiniais ar mėgstama užtepėle, virta vištiena, daržovių lazdelėmis. Puikiai tiks mityboje vengiantiems glitimo!
Receptą
rasite čia.
Išvaizda gal kiek primena varškėtukus, bet skonis kaip tikrų spurgelių! Jos purios, putlios, ruošiamos be varškės, mielių ir net kiaušinių. Tešla ypatinga tuo, kad jos nereikės ilgai laikyti, minkyti, tiks ir vegetarams. Uogienę naudokite mėgstamą, tik būtinai tirštesnę, kad kepant neišbėgtų į keptuvę. Spurgytės skaniausios tą pačią dieną, o jei visų neįveiksite, galima sudėti į sandarų indelį ir į šaldytuvą, skanios bus ir atvėsusios ar pašildytos mikrobangėje.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
LaMaistas.lt
Šis karis yra NEREALUS. Įkvėptas Indijos virtuvės, tad labai turtingo skonio, kreminės konsistencijos, sotus ir be galo gardus. Prieskonius kiek pakoregavome pagal savo skonį ir nuo tada šį patiekalą pačiomis įvairiausiomis variacijoms gaminome bent dešimt kartų. Karis puikus ir tiesiog pagamintas pagal receptą, bet galite drąsiai improvizuoti - pagardinti mėgiamomis daržovėmis, įmaišyti apskrudintų tofu ar halumi sūrio gabalėlių, o ne vegetariškai versijai - keptuvėje apkepintos vištienos.
Receptą
rasite čia.
Greitai paruošiamas tortas be jokio kepimo. Papuoštas šokoladiniu glaistu, bet bus puikus ir be jo. Jei norite įdomiau, į kremą įmaišykite šiek tiek tirpios kavos, o jei gaiviau - šlakelį citrinos sulčių.
Receptą
rasite čia.
Šiuo puikaus skonio apkepu gardžiuotis galite ne tik karštu, bet ir atvėsusiu. Apkepui nereikia jokių įmantrių ingredientų, bet jis pavyksta be galo skanus. Papildomai galite gardinti pievagrybiais, morkomis, paprikomis ar kitomis daržovėmis.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Sparneliai karšto oro gruzdintuvėje - TOBULI! Darbo 5 minutės, 25 minutės gruzdintuvėje ir viskas, ragaujam! Populiarėjant oro gruzdintuvėms, šį puikų receptą nutarėme išbandyti ir mes, o dabar juos kepam ir kepam. Taip ruošiamų sparnelių privalumas - nereikia iš anksto marinuoti. Sparneliai sūroki, kiek aitrūs, bet būtent dėl prieskonių kiekio jų nereikia marinuoti.
Receptą
rasite čia.
Ši vištiena yra tiesiog neapsakomai skani. Lengvai ir greitai pagaminama, mėsa itin minkšta, o padažas nuostabaus skonio. Gaminkite drąsiai, kai norisi kažko jaukaus.
Receptą
rasite čia.
Greitas paruošiamas, sotus ir labai skanus brokolių ir avinžirnių stir-fry veganiškai. Skanu su ryžiais ar tiesiog duonos riekele! Papildomai sūdyti nebūtina, nes sūrumo užtenka iš sojos padažo, bet jei norisi sūriau - papildomai galite pasūdyti.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Puiki vakarienė per pusvalandį! Super skanūs kepsneliai keptuvėje, kuriuos valgome su šviežiomis salotomis, ryžiais ar kitais mėgstamais garnyrais.
Receptą
rasite čia.
Tinginių tinginys - šį nostalgiškai skanų varškinį gardumyną paruošite akimirksniu. Paprastutis, bet nuo vaišių stalo visada būna nušluojamas. Jeigu norite šventiškiau, razinas galite pamirkyti rome, o paruoštą skanėstą aplieti tirpinto šokolado glazūra. Jeigu razinų nemėgstate, galite jų nedėti visai arba pakeisti smulkintais džiovintais abrikosais ar mėgstamais riešutais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Skoniu primena Kijevo kotletus, bet žymiai greičiau ir paprasčiau pagaminami. Fermentinis sūris - tradicinis pasirinkimas, tačiau paragaukite ir tokių kotletų su pelėsiniu sūriu arba įvairių sūrių mišiniais. Tikrai nenusivilsite!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Purus kaip debesėlis, kremiškas, saldus - šis tortas yra ledenginis ir tikrai ne veltui. Nes jis BE PROTO skanus. O paruošiamas vos per 20-30 minučių ir ingredientai visiškai paprastučiai!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greitai paruošiami blyneliai. Ilgai virtuvėje sukiotis nereikės, nes kepa orkaitėje. Šiuos blynelius tinka tiekti kaip saldžius arba gardinti tarkuotu sūriu, kepta šonine.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Itin greita netikra, bet labai skani pica! Pagrindui naudojamas lavašas, todėl paruošti picą užtruksite vos kelioliką minučių, o pamaitinsite visą gausią šeimą! Picą gardinkite mėgstamais priedais ir mėgstamiausiu sūriu.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šie tuno sumuštiniai yra amerikietiška klasika, už Atlanto žinomi kaip “tuna melts”. Savo legendos jie verti dar ir kaip - paruošiami super paprastai, o kiekvienas kąsnis sutirpsta burnoje!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Fettuccine Alfredo yra itališka legenda ir jiems paruošti pakanka vos trijų ingredientų - makaronų (originaliai fettuccine, bet tinka ir spagečiai ar kiti mėgiami), daug sviesto ir daug kietojo sūrio. Ir jokios grietinėlės, kaip tikriausiai rasite daugelyje amerikietiškų receptų. Tikrai. Būtent toks genialiai paprastas ir genialiai skanus Fettuccine Alfredo receptas gimė Romoje 1914 m. Alfredui Di Lelio (dar vadintam fettuccine karaliumi) priklausančiame restorane Via della Scrofa.
Receptą
rasite čia.
Šiuos labai minkštus ir skanius keksiukus paruošti užtruks vos kelias minutes, reikės tik trupučio kantrybės, kol iškeps. O nuo stalo jie išgaruos dar greičiau. Tobulai skanu su puodeliu kvapnios arbatos ar kavos, stikline pieno.
Receptą
rasite čia.
Jei labai nesinori ilgai suktis virtuvėje, bet norisi kažko ypatingo - šis patiekalas tiesiog puikus! Gardi ir kiek pikantiška koldūnų užtepėlė pasotins visai dienai. Gardžiausia, žinoma, iš naminių koldūnų, bet galima ruošti ir su kokybiškais pirktiniais.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Puiki išeitis, kai nesinori ilgai kaisti prie viryklės ir ruošti viso puodo balandėlių, o tik vienai vakarienei paskanauti. Į įdarą ar tiesiai į padažą tinka dėti tarkuotų ir nusunktų cukinijų, šiek tiek paprikos ar morkų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Vos keturių ingredientų desertas smaližiams! Tai puikus Napoleoną primenantis pyragas, kuris pavyks net pradedantiesiems virtuvėje. Artėjanti Valentino diena - puiki proga nustebinti artimuosius.
Receptą
rasite čia.
Ne veltui šis tinginys, dar žinomas Chocolate Tiffin vardu, yra karalienės Elžbietos mėgstamiausias desertas, patiekiamas kone prie kiekvienos popiečio arbatos. Šis iš Škotijos kilęs gardumynas yra labai šokoladiškas, ne toks saldus kaip lietuviškas pusbrolis, sausainių sluoksnis kiek traškesnis, bet jį tobulai subalansuoja kremiškas šokoladinis viršus. Jei tinginį mėgstate, primygtinai rekomenduojame pabandyti šį jo užjūrio pusbrolį - nesigailėsite.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Labai greitai paruošiami čeburekai, kuriems nereikia ruošti tešlos! Čeburekai puikūs ir tuo, kad neprigeria daug aliejaus, todėl nėra tokie riebūs, kaip įprasti. O jei norite dar liesiau - galima kepti ir visai sausoje keptuvėje! Šiam receptui puikiai tinka tiek lavašas, tiek tortilijos.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Tai labai skanus ir vienas greičiausių įdarytų makaronų ala Cannelloni receptų, kurį priskirtume receptų gelbėtojų kategorijai. Jam naudojamamas pirktinis pomidorų padažas, tad tereikia pakepinti mėsą ir prikimšti makaronus. Jei labai skubate, galite makaronus kimšti ir neapkepinta malta mėsa - jis tikrai iškeps per laiką orkaitėje, visgi su apkepinta mums daug skaniau.
Receptą
rasite čia.
Ypatingai skanus, kremiškas ir labai lengvai pagaminamas daržovių karis su vištiena. Jeigu norite vegetariško varianto, mėsą galite pakeisti avinžirniais ar lengvai apkepintais tofu gabalėliais.
Receptą
rasite čia.
Lengvai ir greitai pagaminami, itin dailiai atrodantys ir pasakiškai skanūs saldainiai! Vos trys beveik kiekvienoje virtuvėje randami ingredientai ir truputis vaflių papuošimui - ant Jūsų stalo puikūs saldainiukai. Galite skanauti patys, vaišinti draugus ar neštis į svečius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Šį žavingai atrodantį ir dar žavingesnio skonio, sultingą lašišos kepsnį paruošite vos per per pusvalandį. Jam tinka tiek vientisa lašišos file, tiek pjausniai ar vienos porcijos dydžio kepsneliai. Pieskonius irgi drąsiai koreguokite pagal savo nuožiūrą ir skonį, nes šis patiekalas nepavykti tiesiog negali.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Yra tų genialiai paprastų receptų, kur vos keli ingredientai ir mažai darbo susijungia į puikų rezultatą. Vienas tokių - šis be galo paprastai paruošiamas nekeptas sausainių tortas su gaiviu grietinėlės ir kondensuoto pieno kremu, kurio gaminimą jums šiandien ir parodysime. Konservuoti persikai šiam tortui suteikia puikaus skonio balanso, bet juos drąsiai galite keisti kitais mėgiamais vasiais - konservuotais ananasais, kriaušėmis, mangais ar kuo tik sugalvosite.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Purūs ir minkšti pyragėliai, kuriems net nereikia kaisti orkaitės! Tešla labai minkšta, bet be mielių, todėl nereikės laukti, kol pakils. Įdarą galima rinktis ir kitokį mėgstamą, o pyragėliai labai skanūs ir atvėsę, todėl tiks ir iškylai, ir į darbą, jei neturite galimybės pasišildyti pietų.
Receptą
rasite čia.
Neįtikėtinai paprastas keksiukų receptas! Vos keli ingredientai, o skonis - nuostabus. Jeigu norite receptą patobulinti, galite pagardinti uogiene, šaldytomis ar džiovintomis uogomis, ar aplieti tirpintu šokoladu. Šiais keksiukais tikrai nustebinsite savo artimuosius.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@ Shutterstock
Greitesnis būdas paruošti sušius. Kol verda ryžiai, supjaustome ingredientus, viską sudedame į ledukų formeles ir viskas! Puiki idėja, kaip paruošti romantišką vakarienę visai nesudėtingai. Idėja iš interneto platybių.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Nuotraukos Valerijos Bieliakės, LaMaistas.lt redakcijai
Šis Tailando virtuvės įkvėptas karis yra vienas tų genialiai paprastų patiekalų, kurie mus gelbėja, kai norisi greitos, maistingos, bet nenuobodžios vakarienės. Daržoves jam šįkart naudojome savo mėgstamiausias, bet jas drąsiai koreguokite pagal savo skonį ir spintelės turinį, pavyzdžiui, vietoje morkos galite įdėti saldžią bulvę, vietoje brokolio - špinatų ar kaip tik sugalvosite.
Receptą
rasite čia.
Labai skanus, karamelinis tinginys su šokoladu ir traškiais riešutukais. Rekomenduojame išbandyti! Skanus jis ir be šokoladinio glaisto papuošimo. Beje, jei naudosite nesūdytus riešutus, labai rekomenduojame tinginio masę pasūdyti - būtent subtilus sūrumas ir karamelė padaro šį tinginį ypatingu. O jei norite mažų "triufeliukų", juos taip pat nesudėtingai suformuosite iš karamelinės tinginio masės, tuomet papildomai galima apvolioti sausainių ar vaflių trupiniuose. Jei ruošite apvalioje formoje, jis dar labiau primins tortą!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
Video LaMaistas.lt redakcijos
Gruziniško Chačiapuri įkvėpta kefyro tešlos duonelė keptuvėje. Nors pagal receptą šios duonelės valgomos karštos, labai skanios jos bus ir gerokai atvėsusios! Galima naudoti vieną mėgstamą sūrį ar jų mišinį, puiki proga sunaudoti likučius!
Receptą
rasite čia.
Jei panorote iškepti obuolių pyragą, tačiau šaldytuve nėra kiaušinių - ne bėda! Šiam skanutėliui pyragui kiaušinių nereikia, jam net nereikia maišyti tešlos! Obuolius, jei tik norite, galite pakeisti ir uogomis. Pyragą galite kepti mėgstamo saldumo - rinkitės rūgštesnius ar saldesnius obuolius ar uogas.
Receptą
rasite čia.
Kotletų kepimas orkaitėje gali tapti tikru atradimu. Labai paprasta ir rezultatas puikus. Jei dar taip negaminote, pabandykite - skonis puikus, o ir nereikia ilgai suktis prie viryklės.
Receptą
rasite čia.
Labai greitai pagaminamas puikus užkandis iškylai gamtoje. Skonis labai priklauso nuo pasirinktos dešrytės ar kumpio, tad būtinai rinkitės savo mėgstamiausia ir gaminsite tikrai dar ne kartą.
Receptą
rasite čia.
Labai greitai paruošiami ir labai skanūs nedidukai kibinai, kuriems nereikia minkyti tešlos! Minkšti ir sultingi, skanūs ir šilti, ir atvėsę. Galima ruošti ne tik su vištiena, puikiai tiks ir kalakutiena ar kepintos daržovės.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Taip paruošta mėsa iškepa sultinga ir labai skani. Greitai sumauni ant iešmelių ir toliau darbą atlieka orkaitė, todėl nereikės ilgai suktis prie puodų. O jei nenorite kaisti orkaitės - ne bėda, galima kepti ir keptuvėje.
Receptą
rasite čia.
Cepelinus primenantis patiekalas kitaip - mažiau formavimo ir jų nereikia virti! Visi ingredientai sumaišomi ir kepami orkaitėje. Valgyti, kaip ir klasikinius, labai skanu su grietine.
Receptą
rasite čia.
Koldūnus galima pasigaminti tikrai labai lengvai ir greitai. Išmokysime suminkyti plikytą, prie rankų nelimpančią tešlą, parodysime, kaip iškart suformuoti daugybę dailių koldūnų, naudojant tiesiog nuostabią, darbą malonumu paverčiančią formą bei pasidalinsime keliais gardžių koldūnų įdarų receptais. Vos po pusvalandžio galėsite gardžiuotis puikiausiais naminiais koldūnais!
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock
Tikriausiai daugelis mėgsta balandėlius, o ar esate ragavę tinginių balandėlių? Tai daug greitesnis ir paprastesnis receptas, o skonis - visai kaip balandėlių! Pasiilgote mėgstamiausių balandėlių, tačiau neturite laiko ilgai suktis virtuvėje?
Receptą
rasite čia.
Nereikės ilgai vargti su tešla, o tuomet jau gardiname mėgstamais priedais ar turimais likučiais ir pirmyn į orkaitę! Kokią picą mėgstate? Iš šventinio stalo jų galima pagaminti net kelias įvairias - su rūkytu kumpiu ir konservuotų ananasų gabaliukais, su vištiena ir paprikomis, net su krevetėmis, ar kelių sūrių picą. Pasirinkimų begalė!
Receptą
rasite čia.
Greitai pagaminami, labai skanūs, tiesiog puikūs sausainiai. Ir iš išvardintų produktų jų pagaminama visa lėkštė, kurios užteks pasmaližiauti visai šeimynai!
Receptą
rasite čia.
Darbo mažiau nei su klasikiniais beliašais, o skonis puikus - tešla lengvesnė, puresnė ir ne tokia riebi. Taip paruošti "beliašai" sultingi ir labai skanūs! Ypač skanu patiekti su paprastu kefyro padažu: pusę stiklinės kefyro sumaišyti su skiltele išspausto česnako, trupučiu druskos ir maltų juodųjų pipirų.
Receptą
rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ
@Shutterstock