Vištiena keptuvėje kreminiame morkų ir porų padaže

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Vištiena keptuvėje kreminiame morkų ir porų padaže
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Kas gali atsispirti greitiems patiekalams? O jei jie dar ir labai skanūs? Šis patiekalas būtent toks - paprastas, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus, tad ir atsispirti Kas gali atsispirti greitiems patiekalams? O jei jie dar ir labai skanūs? Šis patiekalas būtent toks - paprastas, nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus, tad ir atsispirti nebūtina! Čiumpame tuos kelis ingredientus, vieną keptuvę ir gaminame. Pietūs ar vakarienė greitai garuos ant stalo ir džiugins šeimyną. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų vištienos šlaunelių mėsos (arba vištienos krūtinėlių)
300 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo (liesesnei versijai galima perpus maišyti su sultiniu)
2 vienetai morkų (didesnių)
1 vienetas poro (didesnio arba 2 mažesnių)
2 skiltelės česnako
2 šaukšteliai kario prieskonių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių (arba rūkytos paprikos miltelių)
1 žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių (arba pagal skonį, nebūtina)
1 šaukštelis maltos ciberžolės
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas sviesto (arba aliejaus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Vištienos šlaunelių mėsą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Pagardinti druska, pipirais, saldžiosios paprikos milteliais ir vienu šaukšteliu kario prieskonių.
2.
Porą supjaustyti pusžiedžiais, morką perpjauti išilgai pusiau ir supjaustyti griežinėliais. Česnaką smulkiai sukapoti.
3.
Į keptuvę dėti pusę sviesto, įkaitinti. Sudėti mėsą ir kepti iš abiejų pusių iki kol iškeps ir gražiai apkeps. Atidėti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatvėstų.
4.
Į keptuvę dėti likusį sviestą ir ištirpinti. Dėti morkas ir maišant apkepti apie 4-5 min, tuomet suberti porus ir česnaką, apkepti apie 2 min.
5.
Supilti grietinėlę, berti likusius kario prieskonius, ciberžolės miltelius, druską ir pipirus, aitriųjų paprikų dribsnius. Sudėti vištienos gabalėlius ir išmaišius patroškinti apie 5 minutes iki kol padažas patirštės ir morkos suminkštės.
6.
Patiekiant galima pabarstyti mėgiamas žalumynais, pvz. čiobreliais ar petražolėmis.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Inga
2024-02-01 19:13
Labai skanu, ne karta gaminau
ATSAKYTI
Inga
2024-02-04 11:13
Dar papildomai, kad padazas labiau sutirstetu, dedu pora saukseliu kukuruzo krakmolo :) ATSAKYTI
Iren
2024-02-20 20:02
Pabandykit kokosu milteliu vietoj krakmolo. Irgi labai skanu. As taip pabandziau su jusu receptu. Aciu. ATSAKYTI
2024-04-16 13:04
Aš tai tiesiog šaukštą miltų, kepant mėsą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital