Moliūgų ir lęšių sriuba su kokoso pienu

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Moliūgų ir lęšių sriuba su kokoso pienu
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Lengvai ir greitai pagaminama, patiks visai šeimai ir tobulai sušildys šaltomis rudens dienomis. Ši ne tik skani, tačiau ir labai maistinga sriuba puikiai tiks gardiems pietums ar Lengvai ir greitai pagaminama, patiks visai šeimai ir tobulai sušildys šaltomis rudens dienomis. Ši ne tik skani, tačiau ir labai maistinga sriuba puikiai tiks gardiems pietums ar sočiai vakarienei. Beje, vietoje konservuotų lęšių puikiai tinka ir konservuoti arba virti avinžirniai. (...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 mililitrų daržovių sultinio
400 mililitrų kokosų pieno (naudojau 18% riebumo)
1 skardinė konservuotų lęšių (400g dydžio, galima keisti avinžirniais)
400 gramų moliūgų (gryno svorio, naudojau sviestinį)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
3 skiltelės česnako
2 šaukšteliai garam masala prieskonių (arba pagal skonį)
1 šaukštelis ciberžolės
1 gabalėlis imbiero (apie 3-4 cm arba 1 a.š. imbiero miltelių)
0.5 šaukštelio maltų kajeno pipirų (arba aitriosios paprikos)
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
1 vienetas žaliųjų citrinų (arba 0.5 paprastos citrinos)
2 šaukštai žuvies padažo (nebūtina, bet labai tinka)
pagal skonį kalendros
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus - svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti, moliūgą nulupti ir supjaustyti postambiai kubeliais. Imbierą nulupti ir smulkiai sutarkuoti.
2.
Į puodą pilti aliejų, įkaitinti. Berti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti 4-5 minutes iki suminkštės. Berti kapotą česnaką ir tarkuotą imbierą, pakepinti 20-30s.
3.
Berti garam masala prieskonius, ciberžolę ir kajeno pipirus ir maišant pakepinti apie 1 min iki prieskoniai paskleis aromatą. Dėti kubeliais pjaustytą moliūgą ir maišant pakepinti 2-3 min.
4.
Pilti daržovių sultinį ir užvirinti. Uždengti dangčiu ir virti 10-15 minučių iki moliūgas suminkštės.
5.
Pilti kokosų pieną, berti nuo skysčio nuvarvintus lęšius, dėti špinatus ir 1 a.š. cukraus. Išmaišytii ir ir dar pakaitinti 2-3 min. iki špinatai susileis.
6.
Įspausti žaliosios citrinos sultis, dėti žuvų padažą ir išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
7.
Patiekiant dosniai pagardinti šviežiomis kalendromis.
Patarimai:
Garam masala prieskoniai būna labai skirtinto intensyvumo, tad jų kiekį koreguokite pagal savo skonį. Gaminimo pradžioje galite įdėti mažiau, o pabaigoje, jei norėsis, įdėsite papildomai.
LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital