Naminė moliūgų tyrė

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Naminė moliūgų tyrė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Man šis receptas yra pats greičiausias, nes nereikia iškart lupti ir smulkinti moliūgo, o tiesiog jį perpjauni į kelias dalis ir likusį darbą padaro orkaitė. Moliūgų tyrės Man šis receptas yra pats greičiausias, nes nereikia iškart lupti ir smulkinti moliūgo, o tiesiog jį perpjauni į kelias dalis ir likusį darbą padaro orkaitė. Moliūgų tyrės panaudojimo galimybės beribės - virkite iš jos sriubą (ji bus daug daug skanesnė negu iš virtų moliūgų), naudokite pyragams, sausainiams, padažams ar kur tik sugalvosite. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 vienetas moliūgų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Moliūgą švariai nuplaunu, perpjaunu pusiau, išskobiu sėklas, o tada supjaustau gana stambiomis 5-6 cm storio riekėmis. Svarbu - moliūgo neluptu, nes iškepus odelė nusilupa daug greičiau :)
2.
Riekeles sustatau odele žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos, taip kad nesiliestų viena su kita ir apšlakstau trupučiu aliejaus.
3.
Kepu iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-60 minučių iki moliūgas suminkštės (ar minkštas, patikrinu įbesdama šakutę arba peilį - turi lengvai įslįsti). Kuo plonesnės moliūgo riekelės, tuo greičiau iškepa, o jeigu pjaustysite labai labai stambiai, kartais gali prireikti ir 70-80 minučių.
4.
Iškepusį moliūgą ištraukiu iš orkaitės ir leidžiu atvėsti.
5.
Atvėsus nuimu odelę (arba tiesiog minkštimą nuo jos "nukabinu" šaukštu), o minkštimą sutrinu virtuviniu kombainu arba rankiniu blenderiu iki vientisos masės.
6.
Šaldytuve moliūgų tyrė gerai išsilaiko 3-4 dienas, o jeigu noriu išsaugoti ilgesniam laikui, sudedu į stiklainiukus ir užšaldau.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vida
2016-09-18 23:18
Labai geras receptas. Su ja kepiau moliugu pyraga, skaniai isejo. Aciu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis