Moliūgų vafliai be glitimo - rodome žingsnis po žingsnio!

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Moliūgų vafliai be glitimo miltų

Ruduo neįsivaizduojamas be moliūgo. Kartais, net per daug moliūgo :) Man pats geriausias būdas moliūgų derliui suvartoti yra moliūgų tyrė. Ją gaminu kaskart namuose turėdama moliūgų, labai patogu užšaldyti ir vėliau ja praturtinti pačius įvairiausius patiekalus  - moliūgų tyrė puikiai papildo įvairius kepinius, troškinius, padažus. 

 

Šie nuostabiai skanūs vafliai taip pat pagaminti su moliūgų tyre, pagardinti rudeniškais prieskoniais, išorėje traškūs, o viduje - ypatingai minkšti. Jų sudėtis gerokai sveikesnė nei tradicinių vaflių, todėl nuostabiai skanūs pusryčiai - nenuodėmingi!


 

4 porcijoms (apie 14 vaflių) reikės:

 

 

  • 3/4 stiklinės (180 ml) migdolų miltų
  • 3/4 stiklinės (180 ml) universalaus miltų mišinio be glitimo (jį jau paruoštą rasite didžiuosiuose prekybos centruose arba sveikų produktų krautuvėlėse)
  • 150 ml moliūgų tyrės (kaip ją paruošti lengvuoju būdu - rodysiu recepte)
  • 150 ml pieno (tinka tiek karvės, tiek bet kuris augalinis pienas)
  • 3 šaukštų sviesto arba aliejaus (puikiai tinka kokosų aliejus)
  • 3 šaukštų klevų sirupo (arba medaus, arba rudo cukraus)
  • 2 vnt kiaušinių
  • 1 šaukšto kepimo miltelių
  • 1 šaukštelio cinamono
  • kelių tarkių muskato riešuto
  • 1/4 šaukštelio druskos
     

Patarimas: migdolų miltus galite pasigaminti patys - tiesiog suberkite migdolų riešutus į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki kuo smulkesnės miltų tekstūros. 

 

Pradedam!

 

1. Pirmiausia ruošiame moliūgų tyrę. Šiam receptui reikės 150 ml tyrės - tokį kiekį pagaminsime iš mažo sviestinio moliūgo. Bet moliūgų tyrės drąsiai galite ruošti ir daugiau - dalį panaudoti šiam receptui, o likusią užšaldyti ir panaudoti vėliau.

 

Moliūgą perpjauname perpus, sėklas pašaliname iš karto arba jau iškepus.

 

 

2. Dedame moliūgo puseles į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie valandą. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo moliūgo rūšies, vandeningumo, prinokimo, todėl geriausia kepti tiek, kad įsmeigus šakutę moliūgas būtų minkštas.

Aš naudojau sviestinį moliūgą, bet moliūgų tyrei puikiai tiks bet kurios rūšies moliūgas, tik pačios tyrės skystumas gali skirtis. Pavyzdžiui, gaminant iš sviestinio moliūgo tyrė būna gana tiršta, o iškepus paprastą moliūgą ji bus daug skystenė ir vandeningesnė, bet vistiek puikiai tiks patiekalų gamybai - tiesiog dėkite šiek tiek daugiau miltų.

 


 

3. Iškepusio moliūgo minkštimą dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. 

 


 

4. Dubenyje sumaišome visus birius produktus: migdolų ir paprastus miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną, muskato riešutą. 

 


 

5. Prie birių produktų dedame skystus: moliūgų tyrę, pieną, kiaušinius, sviestą arba aliejų bei klevų sirupą. 

 


 

6. Tešlą gerai išmaišome. Tešlos konsistencija turi būti kaip liesesnės grietinės - ne visai skysta, bet tuo pačiu ir ne per daug tiršta. 

 


 

7. Įkaitiname vaflių keptuvę, į ją pilame po didelį šaukštą tešlos. 

 


 

8. Iškepame vaflius. 

 


 

9. Jei norite, kad vafliai išliktų traškūs, kol visi iškeps, geriausia jau iškeptus vaflius dėti vienu sluoksniu ant kepimo grotelių, vengiant juos visus sudėti į krūvą (tuomet vafliai gali suminkštėti ir prarasti traškumą). O kad neatšaltų, groteles su jau iškeptais vafliais laikykite 80 C laipsnių orkaitėje. 

 


 

10. Patiekiame vaflius su savo mėgstamais priedais. Aš patiekiau su jogurtu, bananais, figomis, kokoso drožlėmis, chia sėklomis ir šlakeliu klevų sirupo. 

 


 

Beje, jei mėgstate vaflius, bet vis pritrūksta laiko jų gamybai, puiki mintis pagaminti jų daugiau. Šie vafliai puikiai užsišaldo, o pašildžius nepraranda skoninių savybių. Jei norite dalį vaflių šaldyti, iškepusiems pirmiausia leiskite visiškai atvėsti, o tada dėkite į šaldymo indelį ir užšaldykite. Atšildant kepkite juos iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. 

 


 

Skanaus!

Daugiau maistingų ir stilingų receptų galite rasti šioje Kristinos knygoje
Skaityti komentarus
Komentarai (1)
Eglė
2021-04-16 17:28
sveiki,o šiuo atveju, kuo būtų geriausia pakeisti kiaušinius? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital