Trinta ridikėlių ir bulvių sriuba

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Trinta ridikėlių ir bulvių sriuba
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Trinta ridikėlių ir bulvių sriuba
Trinta ridikėlių ir bulvių sriuba
Autorius apie receptą: Tikrai išskirtinis receptas - galbūt kiek neįprastas savo ingredientais, bet labai džiuginantis skoniu, o dar ir paprasta pagaminti. Sriuba pavyksta švelnaus skonio, ridikėliai Tikrai išskirtinis receptas - galbūt kiek neįprastas savo ingredientais, bet labai džiuginantis skoniu, o dar ir paprasta pagaminti. Sriuba pavyksta švelnaus skonio, ridikėliai suteikia subtilią natą, bet ragaujant nežinant, būtų sunku atspėti, kad jie panaudoti šiame patiekale. Sriuba visiškai neaitri, nes verdami ridikėliai aitrumą praranda ir jį pakeičia švelnus salstelėjimas. Tikrai nuostabi idėja vėsesnei pavasario dienai, kai norisi pasilepinti dubenėliu gardžios sriubos ir išbandyti kažką naujo. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
700 mililitrų daržovių sultinio (arba vištienos ar kito mėgiamo)
400 gramų ridikėlių
400 gramų bulvių
100 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo (arba 2 šaukštų grietinės)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės česnako
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių (arba pagal skonį, galima nedėti)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
šiek tiek petražolių
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais, 2-3 ridikėlius atsidėti papuošimui, o likusius supjaustyti ketvirčiais ar dar smulkiau , svogūną ir česnaką supjaustyti smulkiai.
2.
Puode įkaitinti aliejų. Dėti svogūną ir maišant pakepinti 5-6 min iki suminkštės. Berti česnaką ir maišant pakepinti 20-30s. Tuomet sudėti bulves ir pakepti apie 3 minutes vis pamaišant.
3.
Supilti sultinį, dėti ridikėlius ir aitriųjų paprikų dribsnius (jei naudojate). Užvirinti, tada kaitrą sumažinti, uždengti puodą dangčiu ir pavirti apie 15-20 minučių iki bulvės ir ridikėliai suminkštės.
4.
Sriubą sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tolygios masės.
5.
Supilti grietinėlę, išmaišyti. Pagal skonį pagardinti druska ir pipirais.
6.
Patiekiant galima papuošti ridikėlių griežinėliais, pabarstyti petražolėmis ir šviežiai grūstais pipirais, apšlakstyti trupučiu alyvuogių aliejaus.
AUTORIUS: Laurinta
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital