Moliūgų, avinžirnių ir špinatų karis

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Moliūgų, avinžirnių ir špinatų karis
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Labai skanus patiekalas, kuris tiks gardiems pietums ar vakarienei su artimaisiais. Karis pavyksta sotus, gardus ir spalvingas. Labai skanu valgyti tiek vieną, tiek patiekti su virtais Labai skanus patiekalas, kuris tiks gardiems pietums ar vakarienei su artimaisiais. Karis pavyksta sotus, gardus ir spalvingas. Labai skanu valgyti tiek vieną, tiek patiekti su virtais ryžiais ar ryžiniais makaronais. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 skardinės   konservuotų avinžirnių  (naudojau 400g dydžio)
300 gramų   moliūgų tyrės  (žr. patarimus)
200 mililitrų   kokosų pieno
120 gramų   pomidorų tyrės  (galima keisti pomidorų padažu ar konservuotais trintais pomidorais)
120 mililitrų   daržovių sultinio  (arba pagal norimą kario tirštumą)
100 gramų   špinatų
1 vienetas   svogūnų
1 vienetas   morkų  (didelės arba 2 mažesnių)
1 vienetas   raudonosios paprikos
1 vienetas   žaliųjų citrinų
3 skiltelės   česnako
1 šaukštas   kokosų aliejaus  (arba kitokio mėgiamo aliejaus)
3 centimetrai   imbiero  (šviežio)
1 šaukštelis   malto kumino
1 šaukštelis   kario prieskonių  (arba Garam masala)
0.5 šaukštelio   rūkytos paprikos miltelių
0.5 šaukštelio   maltos ciberžolės
pagal skonį   druskos
pagal skonį   maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal skonį   kalendros  (arba petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti, morką supjaustyti pusžiedžiais arba šiaudeliais, papriką - juostelėmis, imbierą nulupti ir smulkiai sutarkuoti.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Suberti smulkintą svogūną ir maišant pakepti 3-4 min. Suberti česnaką ir imbierą, maišant pakaitinti 30-60 s. Sudėti morkas ir paprikas, maišant pakaitinti apie 4-5 minu, kol daržovės kiek suminkštės.
3.
Berti kario miltelius, ciberžolę, kuminą, druską, pipirus, rūkytą papriką, gerai išmaišyti. Tuomet dėti pomidorų tyrę, moliūgų tyrę, suberti avinžirnius, pilti daržovių sultinį. Išmaišyti užvirti ir troškinti ant silpnos kaitros apie 5–8 min arba iki daržovės suminkštės iki norimos konsistencijos.
4.
Supilti kokosų pieną, suberti špinatus ir troškinti dar 1–2 min iki špinatai sukris.
5.
Įšjungti kaitrą, įspausti pagal skonį žaliosios citrinos sulčių. Patiekiant papuošti kalendromis (ar petražolėmis).
Patarimai:
Moliūgų tyrę gaminu labai paprastai - sviestinį moliūgą perpjaunu pusiau ir kepu iki 200 C kaitintos orkaitės viduryje apie valandą. Tada išskobiu minkštimą ir jį sutrinu elektriniu trintuvu iki glotnios konsistencijos. Daugiau būdų pasigaminti moliūgų tyrę rasite šiame straipsnyje.
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital