Makaronai su vištiena ir moliūgų padažu

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Makaronai su vištiena ir moliūgų padažu
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Užkietėjusiems makaronų mėgėjams, kaip aš, šie makaronai daugiau nei patiks! Labai rudeniškas, jaukus, skanus, sotus patiekalas, kuris tiesiog tirpsta burnoje! Paruošite Užkietėjusiems makaronų mėgėjams, kaip aš, šie makaronai daugiau nei patiks! Labai rudeniškas, jaukus, skanus, sotus patiekalas, kuris tiesiog tirpsta burnoje! Paruošite nesunkiai, o puikūs pietūs ar vakarienė su šeima bus užtikrinta. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų moliūgų tyrės (arba šviežio moliūgo, žr. patarimus)
400 gramų vištienos šlaunelių mėsos (arba krūtinėlės)
200 mililitrų grietinėlės (naudojau riebią, bet tinka ir liesa)
2 saujos špinatų (nebūtina)
80 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
3 šaukštai sviesto
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1 žiupsnis malto muskato (nebūtina)
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dosniai pasūdytame vandenyje užkaisti virti makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.
2.
Vištieną supjaustyti nedideliais kubeliais ir pabarstyti rūkytos paprikos milteliais bei pagal skonį druska ir pipirais.
3.
Į keptuvę dėti šaukštą sviesto, įkaitinti, sudėti vištieną ir kepti, kol gražiai apskrus ir iškeps. Perdėti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, jog neatvėstų.
4.
Į tą pačią keptuvę dėti likusį sviestą, ištirpinti. Įspausti česnaką ir maišant pakepiinti apie 30s. Dėti moliūgų tyrę, vis pamaišant patroškinti ant nedidelės kaitros iki bus karšta.
5.
Tada per kelis kartus, vis išmaišant supilti grietinėlę. Berti raudonėlį bei muskatą ir išmaišyti. Pakaitinti maišant iki viskas sušils ir masė bus daugmaž vientisos tekstūros.
6.
Įmaišyti smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį. Sudėti špinatus ir pakaitinti apie minutę iki jie sukris. Pagal skonį padažą pagardinti druska ir pipirais.
7.
Į padažą dėti apkepintą vištieną ir nusunktus išvirusius makaronus, išmaišyti ir pakaitinti iki viskas sušils. Jei atrodytų per sausa, įpilkite šiek tiek vandens nuo makaronų virimo.
Patarimai:
Moliūgų tyrę gaminau super paprastai - sviestinį moliūgą perpjoviau pusiau ir kepiau iki 200 C kaitintos orkaitės viduryje apie valandą. Tada išskobiau minkštimą ir jį sutryniau blenderiu. Daugiau būdų pasigaminti moliūgų tyrę rasite šiame straipsnyje.
Jei neturite moliūgų tyrės, galima tiesiog labai smulkiai sutarkuoti moliūgą ir jį pakepinti ant sviesto, kad sukristų. Skaniausia bus jei naudosite sviestinį arba muskatinį moliūgą, nes jie ne tokie vandeningi ir turi daugiau natūralaus salstelėjimo.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Oksana
2023-12-04 20:47
Labai skanu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital