Kreminė moliūgų lazanija

AUTORIUS:
Valerija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Moliūgų lazanija
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Moliūgų lazanija
Moliūgų lazanija
Autorius apie receptą: Ši lazanija su moliūgais nereali - kreminė, švelni, kvapni, kiekvienas jos kąsnis tarsi sutirpsta burnoje. Moliūgų sezonui įsibėgėjant ji be galo tiks rudeniškiems pietums Ši lazanija su moliūgais nereali - kreminė, švelni, kvapni, kiekvienas jos kąsnis tarsi sutirpsta burnoje. Moliūgų sezonui įsibėgėjant ji be galo tiks rudeniškiems pietums ar vakarienei. Jeigu šaldytuve ar šaldiklyje jau turite moliūgų tyrės, šią lazaniją pagaminsite beveik akimirksniu. (...daugiau) Valerija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
14 vienetų lazanijos lakštų (apytikriai)
800 gramų moliūgų tyrės (žr. patarimus)
300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų kietojo sūrio
150 gramų fermentinio sūrio (arba mocarelos sūrio)
60 gramų sviesto
3 skiltelės česnako
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio (arba provanso žolelių)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų (nebūtina, bet labai tinka)
1/4 šaukštelio malto muskato (nebūtina, bet labai tinka)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Česnaką smulkiai sukapoti ar išspausti. Kietąjį sūrį smulkiai sutarkuoti. Fermentinį sūrį irgi sutarkuoti. Orkaitę įjungti kaisti iki 180 laipsnių.
2.
Keptuvėje ištirpinti sviestą. Jame trumpai apkepti česnaką (apie 20 sekundžių, tik iki paskleis aromatą). Sudėti moliūgų tyrę ir pamaišant patroškinti ant nedidelės kaitros iki tyrė sušils (jei tyrė labai tiršta, galite įpilti kelis šaukštus vandens).
3.
Į sušilusią tyrę dalimis, vis išmaišant, supilti grietinėlę, suberti raudonėlį ir maltą muskatą. Kaitinti nuolat maišant ant nedidelės kaitros iki masė bus vientisa. Pagardinti druska bei pipirais.
4.
Išjungti kaitrą, per kelis kartus vis išmaišant suberti smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį. Paragauti, ar pakanka druskos, jei norisi daugiau, įberti papildomai.
5.
Kepimo indo (naudojau 20x30 cm) dugną tolygiai patepti plonu sluoksniu padažo. Ant viršus vienu sluoksniu dėti makaronų lakštus (jei netelpa visas lakštas, galite sulaužyti). Makaronus gausiai aptepti padažu, kad neliktų sausų kraštelių. Vėl dėti makaronus, tepti padažą ir taip susluoksniuoti visus ingredientus (mums gavosi 4 makaronų sluoksniai). Viršutinis sluoksnis turi būti moliūgų padažo.
6.
Lazanijos viršų pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu.
7.
Lazanija kepti iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje (kaitinimas viršus+apačia, be vėjelio) apie 35 minutes - iki sūris išsilydys ir lengvai apskrus.
8.
Iškepusią lazaniją išimti iš orkaitės ir palikti apie 10 minučių susistovėti ir sutvirtėti. O tada pjaustyti ir patiekti.
9.
Patiekint lazaniją gali pabarstyti šviežiu čiobreliu, bet tas nebūtina.
Patarimai:
Moliūgų tyrę gaminome labai paprastai - sviestinį moliūgą perpjovėme pusiau, sėklas išskobėme, viršų apšlakštėme alyvuogių aliejumi. Moliūgo puseles dėjome į kepimo skardą pjūviu į viršų ir kepėme iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 70 min. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo moliūgo dydžio, reikėtų kepti iki moliūgas suminkštėja (peilis turėtų lengvai smigti). Tada moliūgą palikome šiek tiek atvėsti, išskobėme minkštimą ir jį sutrynėme blenderiu. Daugiau būdų pasigaminti moliūgų tyrę rasite šiame straipsnyje.
Šiai lazanijai reikalingą tyrės kiekį pasigaminome iš vieno vidutinio dydžio sviestinio moliūgo. Mūsų naudota tyrė buvo gana tiršta.
Pati skaniausia moliūgų tyrė (tad ir lazanija) pavyks iš sviestinio arba muskatinio moliūgo (arba japoniško moliūgo, bet jie Lietuvoje retesni). Jeigu tyrę gaminsite ir lietuviško didžiojo oranžinio moliūgo, drauge su juo orkaitėje iškepkite 1-2 saldžias bulves ir jų minkštimą sutrinkite drauge su moliūgu. Taip tyrė bus sodresnio skonio.
Gaminant lazaniją makaronų lakštų mes niekada neapverdame (ir nerekomenduojame to daryti). Kad kepant makaronai suminkštėtų, labai svarbu juos tolygiai ir dosniai aptepti padažu, nepaliekant sausų kraštelių.
AUTORIUS: Valerija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Dovilė
2021-09-28 16:37
Teko ragauti Valerijos pagamintos šios lazanijos - trūksta žodžių, kaip skanu!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital