Natūraliai saldūs moliūgų saldainiai be cukraus

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 30)
Moliūgų saldainiai be cukraus
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Šie moliūgo saldainiai puikūs tuo, jog juos pagaminsite be jokio pridėtinio cukraus. Tai puiki alternatyva įprastiniams cukrumi saldintiems moliūgo saldainiams ir mano Šie moliūgo saldainiai puikūs tuo, jog juos pagaminsite be jokio pridėtinio cukraus. Tai puiki alternatyva įprastiniams cukrumi saldintiems moliūgo saldainiams ir mano šeimynai labai praverčia, kai užsinori kažko gardaus. Vaikai juos irgi labai mėgsta. Beje, juos galite gaminti nebūtinai su obuolių sultimis, tiks ir bet kurios kitos sultys, pavyzdžiui, apelsinų ar vynuogių. Tik jeigu sultys natūraliai turi mažiau rūgštelės (pavyzdžiui, vynuogių), aš dar papildomai įspaudžiu šiek tiek citrinos sulčių arba su moliūgais užpilu ir keletą pasmulkintų svarainių, nes šiek tiek rūgštelės šiems saldainukams labai tinka. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas moliūgų (nuluptų, be sėklų)
2 litrai obuolių sulčių
1 vienetas cinamono lazdelių (galima ir nedėti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Obuolių sultis supilame į didelį puodą (kuo platesnis, tuo geriau), įdedame cinamono lazdelę ir paverdame, kol nugaruos daugmaž pusė kiekio. Jeigu obuolių sultys labai stipraus skonio ar galbūt naminės ir šiek tiek saldintos, galima to ir nedaryti arba nugarinti mažesnį jų kiekį, bet šis nugarinimas padeda sukoncentruoti sulčių skonį ir tada moliūginiai saldainukai su tokiomis pavyksta tikrai skanesni.
2.
Kol obuolių sultys garuoja, supjaustome gabaliukais moliūgą. Pjaustykite gana stambiai, nes džiūdamas moliūgas labai labai smarkiai susitrauks (kokius 3 kartus, gal net daugiau). Aš paprastai pjaustau daugmaž 3x3 cm dydžio kubeliais arba daugmaž 5x2 cm dydžio šiaudeliais. Aišku, stambesnio pjaustymo yra dvi medalio pusės - stambiau supjaustyti saldainukai ilgiau džiūva už supjaustytus šiek tiek smulkiau. Bet man būna skanesni :)
3.
Karštomis (galima ir verdančiomis arba beveik verdančiomis) nugarintomis obuolių sultimis užpilkite moliūgų gabaliukus. Išmaišykite, kad visi gabaliukai tolygiai būtų sultyse (cinamono lazdelę irgi palikite, lai būna drauge su moliūgais skystyje), o tada uždenkite puodą ir palikite moliūgus daugmaž parai taip pastovėti kambario temperatūroje, kad jie prisigertų skonio.
4.
Tada moliūgus su visomis sultimis užvirinkite ir pavirkite neilgai, kokias 5 minutes. Tik iki kol moliūgai truputį pakeis spalvą, bet jokiu būdu nesutiš. Skysčio neišpilkite. Perkošus jį per sietelį galima panaudoti tą skystį kitai saldainukų partijai. Tik jame jau būna labiau jaučiamas moliūgų skonis, tad aš paprastai paragauju to skysčio ir, jeigu reikia, šiek tiek nugarinu, įspaudžiu truputį citrinos sulčių ar dar dapilu obuolių sulčių. Na taip, kad skysčio skonis man patiktų :)
5.
Moliūgų gabalėlius nusunkite, perliekite šaltu vandeniu (tas padeda jiems išlikti tvirtesniems), nuvarvinkite ir dėkite džiovinimui. Džiovinti galima specialioje vaisių džiovyklėje arba padėjus šiltai šalia krosnies ar radiatoriaus, bet aš paprastai džiovinu orkaitėje - paskleidžiu moliūgo gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir džiovinu daugmaž 50-60 laipsnių temperatūros orkaitėje šiek tiek pravertomis durelėmis. Džiūva jie netrumpai, panašiai kaip ir kiti džiovinti vaisiai. Priklausomai nuo gabaliukų dydžio man jie paprastai išdžiūva per 6-12 valandų.
6.
Išdžiūvusius laikau popieriniuose maišeliuose.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Dominika
2018-10-24 17:17
Ačiū už receptą , tik labai jau sudarkė visą recepto skaitymą žodelis ,,daugmaž''
tokio žodžio lietuvių kalboje nėra- tai žargonas.. ATSAKYTI
Aistė
2018-10-25 09:01
"Daugmaž" yra sutrumpėjęs junginys nuo "daugiau - mažiau" ir lietuvių kalboje vartotinas, galit patikrinti žodyne :) Bet ne to susirinkom aptarti - saldainiai labai skanūs, rekomenduoju! :) ATSAKYTI
Jaune
2018-10-24 12:54
Ačiū! Fantastiškas skonis! O kiek kartų galima naudoti tas pačias obuolių sultis? ATSAKYTI
Dovilė
2018-10-24 12:57
Labai labai smagu, kad patiko :) O sultis galite naudoti tol, kol patinka jų skonis ir pakanka rūgštelės, nes su kiekvienu panaudojimu jose vis silpsta obuolinis ir stiprėja "moliūgiškas" skonis :) Kai sulčių skonis man jau atrodo per moliūgiškas, tada jas keičiu naujomis ATSAKYTI
Rolanda
2017-10-27 22:37
Super, tikrai skanus saldainiai. Dariau su obuoliu sultimis, tai man net labiau patiko negu moliugu saldainiai su cukrumi, kuriuos pernai dariau. Dabar dziovinu partija su apelsinu sultimis vietoj obuoliu, ziuresim, kas gausis :) ATSAKYTI
Birutė
2018-10-29 13:02
Kaip gavosi su apelsinų sultimis? :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis