Be galo skanus moliūgų džemas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 18)
Moliūgų džemas
Autorius apie receptą: Tikras atradimas!!! Negaliu patikėti, kad MOLIŪGAI šitoks gėėėris!!! Prasideda mano kelionės ir išbandymų metas su šia nuostabia daržove. Pirmiausia nutariau išbandyti Tikras atradimas!!! Negaliu patikėti, kad MOLIŪGAI šitoks gėėėris!!! Prasideda mano kelionės ir išbandymų metas su šia nuostabia daržove. Pirmiausia nutariau išbandyti moliūgų džemą, kuris mus, švelniai tariant, pritrenkė. Džemas tooooks skanus, kad iki dabar negaliu patikėti, kad taip pigu jo pasigaminti, juk dažniausiai kokį moliūgą gaunam iš gerų kaimynų (kaip aš šiuo atveju), senelių ar patys užsiauginame savo daržinėje, o jie taip gerai dera, kad neįtikėtina...Taigi paragavus jo pirma mintis - mmmmmm......kažkas panašaus į persikus, su apelsinų gaidele..vienu žodžiu begalo skanuuuu!!! Vyras irgi liko sužavėtas, kas, be abejonės, man didžiulis džiaugsmas. Jei turite namie moliūgą ir nežinote ką su juo nuveikti, rekomenduoju. Džemas skanu tiesiog užtepus ant pyrago riekelės, įmaišyti į varškytę, skanauti su blynais, naudoti kepiniuose ar pan. (...daugiau) Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai moliūgų (supjaustyto 0.5 cm riekelėmis)
650 gramų cukraus
2 stiklinės vandens
2 vienetai citrinų
1 žiupsnelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgo riekeles (žinoma be sėklyčių) išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauti į įkaitintą iki 180 C temperatūros orkaitę, kepti ~15-20 min. (dariau 3 partijas, kepiau po ~20 min., viso užtrukau ~1 val.).
2.
Iškeptas riekeles atskirti nuo žievelės, minkštimą sumesti į puodą, pilti vandenį, berti cukrų, pamaišyti ir virti tol, kol moliūgienė ims tirštėti (viriau ~50 min.). Galiausiai paskaninti cinamonu, supilti citrinų sultis, išmaišyti ir nukaisti puodą.
3.
Džemą sukrėsti į nedidelius paruoštus sterilius stiklainiukus ir užsandarinti steriliais dangteliais. SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (9)
Raimonda
2019-10-06 14:03
Recepte rašoma, kad riekeles kepti orkaitėje. Ir jų jau nebesmulkinti į kubelius? Kuomet nulupmane odelę apkeptiems moliūgams juos riekelėmis ir sumetame į puodą virimui?

Dar vienas klausimas - kokia išeiga iš 2 kg moliūgo gaunasi džemo? (kiek ml t.y.) :) ATSAKYTI
Snieguolė
2019-09-29 00:16
Ingrediantuose rašo 2 citrinos,o ruošime tik citrinos sultys,tai reikėtų 2-jų citrinų sulčių ? ATSAKYTI
Rita
2019-09-29 17:28
Tikrai taip, teisingai supratote, reikia 2 citrinų sulčių :) ATSAKYTI
Ji
2019-09-27 14:39
"Daržas" ir "daržinė" - visiškai skirtingą prasmę turintys žodžiai...Čia - draugiškas pastebėjimas :). O džemas tikrai bus išbandytas. ATSAKYTI
Rūta
2018-09-30 20:33
O kam kepti orkaitėje? Gal pakanka nuskusti žievę ir supjausčius gabaliukais virti? ATSAKYTI
Laima
2018-10-01 09:41
Pavyks ir nekepus orkaitėje, tik gali reikėti ilgiau virti. Bet rekomenduoju pakepti orkaitėje - tuome moliūgas įgauna ryškesnį, sodresnį skonį :) ATSAKYTI
Asta
2017-10-06 16:25
Koks būtent moliūgas naudojamas? ATSAKYTI
Renata
2017-10-06 22:47
As si dzema gaminau su tradiciniu lietuvisku oranziniu moliugu, labai skaniai pavyko :-) ATSAKYTI
halina
2017-09-29 12:08
labai skanu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital