Autorius apie receptą:
Tikras atradimas!!! Negaliu patikėti, kad MOLIŪGAI šitoks gėėėris!!! Prasideda mano kelionės ir išbandymų metas su šia nuostabia daržove. Pirmiausia nutariau išbandyti
Tikras atradimas!!! Negaliu patikėti, kad MOLIŪGAI šitoks gėėėris!!! Prasideda mano kelionės ir išbandymų metas su šia nuostabia daržove. Pirmiausia nutariau išbandyti moliūgų džemą, kuris mus, švelniai tariant, pritrenkė. Džemas tooooks skanus, kad iki dabar negaliu patikėti, kad taip pigu jo pasigaminti, juk dažniausiai kokį moliūgą gaunam iš gerų kaimynų (kaip aš šiuo atveju), senelių ar patys užsiauginame savo daržinėje, o jie taip gerai dera, kad neįtikėtina...Taigi paragavus jo pirma mintis - mmmmmm......kažkas panašaus į persikus, su apelsinų gaidele..vienu žodžiu begalo skanuuuu!!! Vyras irgi liko sužavėtas, kas, be abejonės, man didžiulis džiaugsmas. Jei turite namie moliūgą ir nežinote ką su juo nuveikti, rekomenduoju. Džemas skanu tiesiog užtepus ant pyrago riekelės, įmaišyti į varškytę, skanauti su blynais, naudoti kepiniuose ar pan.
(...daugiau)(...mažiau)Reda, Miss Dish
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
2 kilogramai
moliūgų
(supjaustyto 0.5 cm riekelėmis)
650 gramų
cukraus
2 stiklinės
vandens
2 vienetai
citrinų
1 žiupsnelis
cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgo riekeles (žinoma be sėklyčių) išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauti į įkaitintą iki 180 C temperatūros orkaitę, kepti ~15-20 min. (dariau 3 partijas, kepiau po ~20 min., viso užtrukau ~1 val.).
2.
Iškeptas riekeles atskirti nuo žievelės, minkštimą sumesti į puodą, pilti vandenį, berti cukrų, pamaišyti ir virti tol, kol moliūgienė ims tirštėti (viriau ~50 min.). Galiausiai paskaninti cinamonu, supilti citrinų sultis, išmaišyti ir nukaisti puodą.
3.
Džemą sukrėsti į nedidelius paruoštus sterilius stiklainiukus ir užsandarinti steriliais dangteliais. SKANAUS!!!
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.
Dariau su sviestiniu moliūgu, tai pakeptas orkaitėj pagavo specifinį kvapą, bet džemas pavykos skanus, dar įmečiau kokoso drožlių, nes turėjau :) Nepamaišė.
ATSAKYTI
Raimonda
2019-10-06 14:03
Recepte rašoma, kad riekeles kepti orkaitėje. Ir jų jau nebesmulkinti į kubelius? Kuomet nulupmane odelę apkeptiems moliūgams juos riekelėmis ir sumetame į puodą virimui?
Dar vienas klausimas - kokia išeiga iš 2 kg moliūgo gaunasi džemo? (kiek ml t.y.) :)
ATSAKYTI