Moliūgų ir pomidorų padažas žiemai

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Moliūgų ir pomidorų padažas žiemai
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: O ką iš moliūgų? Puikų padažą! Paruošimas labai paprastas, užtruks tik kol ingredientai ilsėsis puode, o po to iki kol kaitinant suminkštės. Bet realaus darbo čia tikrai O ką iš moliūgų? Puikų padažą! Paruošimas labai paprastas, užtruks tik kol ingredientai ilsėsis puode, o po to iki kol kaitinant suminkštės. Bet realaus darbo čia tikrai nėra daug. Padažu skanu gardinti makaronus, troškinius, sriubas, tiekti prie mėgiamų patiekalų. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1.5 kilogramo moliūgų (naudojau sviestinį, taip pat tiktų muskatinis, svoris jau nulupto ir be sėklų)
0.5 kilogramo pomidorų
0.5 kilogramo svogūnų
2 vienetai paprikos (vidutinio dydžio, apie 300 gramų)
200 gramų pomidorų pastos
200 mililitrų obuolių acto
80 gramų cukraus
3 skiltelės česnako
1 šaukštas druskos
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį, nebūtina)
2 vienetai lauro lapų (nebūtina)
3 vienetai kvapiųjų pipirų (žirneliais, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite stambesniais kubeliais. Svogūną susmulkinkite, paprikas supjaustykite stambesniais gabalėliais.
2.
Į didelį puodą suberkite moliūgus, svogūnus ir paprikas, pabarstykite druska, išmaišykite ir palikite 1 - 2 valandoms iki kol išsiskirs sulčių.
3.
Pomidorus nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
4.
Praėjus laikui, suberkite cukrų, džiovintus bazilikus, juoduosius pipirus, kvapiuosius pipirus, aitriosios paprikos miltelius, sudėkite pomidorus ir virkite ant silpnos kaitros vis pamaišant iki daržovės suminkštės. Tai užtrukti gali apie valandą. Įspauskite česnaką ir dar porą minučių pakaitinkite.
5.
Tuomet sukrėskite pomidorų pastą ir supilkite actą. Ištraukite lauro lapelius ir kvapiuosius pipirus. Sutrinkite elektriniu maisto trintuvu iki vientisos, padažo konsistencijos. Jei reikia, papildomai pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sutrintą padažą dar kartą užkaitinkite iki beveik virimo.
6.
Karštą (būtinai) padažą supilstykite į švarius ir iškaitintus stiklainius, sandariai užsukite, apverskite kakleliais žemyn ir palikite lėtai atvėsti uždengus storu pledu, striuke ar kaldra.
7.
Atvėsusį padažą tinka laikyti tiek rūsyje, tiek sandėliuke ar spintelėje. Svarbu, kad nebūtų tiesioginių saulės spindulių.
Patarimai:
Išeiga. Pavyksta padaryti 12 stiklainių 150 ml talpos, t.y. viso 1.8 l
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Laima
2023-09-22 12:09
Ir pomidorai,ir pomidoru pasta, ir actas ??? Gal galima kazko nedeti, nes dedat cukru, druska kaip konservantus ? ATSAKYTI
LaMaistas.lt komanda
2023-09-24 14:25
Padažas pagal šį receptą ir ingredientų proporcijas pavyksta tokio intensyvesnio saldžiarūgščio, bet tikrai labai skaniai subalansuoto skonio. Žinoma, jei norisi švelnesnio skonio, acto bei cukraus kiekį galite sumažinti perpus. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
salotos, mišrainės
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
desertai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital