Autorius apie receptą:
Pagal šį receptą lietiniai blynai man visada pavyksta plonyčiai, tvirti ir labai skanūs! Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas
Pagal šį receptą lietiniai blynai man visada pavyksta plonyčiai, tvirti ir labai skanūs! Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas svarbiausių norint iškepti puikius lietinius.
(...daugiau)(...mažiau)
Dovilė
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 mililitrų
pieno
100 mililitrų
vandens
120 gramų
miltų
3 vienetai
kiaušinių
1 šaukštas
aliejaus
(arba tirpinto sviesto)
1 žiupsnelis
druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje miltus sumaišykite su druska. Miltų viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir pamažu, maišydami, supilkite pieną bei vandenį. Viską labai gerai šluotele išplakite iki vientisos konsistencijos, kad nebūtų gumuliukų. Palikite tešlą 20-30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų, nes iš išbrinkusių miltų tešlos lietiniai pavyksta daug plonesni, tvirtesni, mažiau plyšta.
2.
Pastovėjusi tešla šiek tiek sutirštės. Kadangi skirtingų rūšių miltai brinksta nevienodai, pastovėjusią tešlą prieš kepant gali reikėti atskiesti trupučiu pieno arba vandens, jog ji tolygiai pasiskirstytų keptuvėje.
3.
Švarią, sausą keptuvę labai gerai įkaitinkite ir negausiai patepkite riebalais - gabalėliu nesūdytų lašinukų arba trupučiu aliejaus. Riebalų perteklių galite pašalinti greitai perbraukę popieriniu rankšluostuku.
4.
Į keptuvę pilkite samtuką tešlos, keptuvę pakelkite ir pasukiokite, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės plotą. Tada keptuvę sugrąžinkite ant ugnies, lietinį kepkite 1-2 min. arba iki kol jo krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet lietinį apverskite ir kepkite dar apie 1 minutę.
5.
Beje, jeigu pastebite, kad blynai ima lipti prie keptuvės, ją ir vėl patepkite trupučiu riebalų. Jeigu keptuvė prastesnė, šį veiksmą gali tekti atlikti po kiekvieno lietinio, o jeigu geresnė - kiek rečiau.
Super. Visada kepu pagal šį receptą ant lietinių keptuvės
ATSAKYTI
Irute
2022-12-29 12:48
Per daug kiaušiniu, bet skanu
ATSAKYTI
Karolina
2022-11-09 18:31
Pats geriausias receptas is visu bandytu! Jau n kartu pagal si recepta darau!
ATSAKYTI
violeta
2022-09-23 16:35
labai aciu uz recepta.ir su varske ,ir su mesyte ,gaunasi puikiai! ATSAKYTI
Irma
2022-09-22 16:23
Patys skaniausi blynai, tik nedaug gaunasi
ATSAKYTI
Aš
2022-08-09 20:11
Labai negeras receptas per daug kiausiniu
ATSAKYTI
Viktorija
2022-07-30 08:46
Labai gerai gavosi, tik nebuvo parašyta kiek blynų maždaug išeis ir iš 4 asmenų šeimos, as likau nevalgius, nes nedaug gavosi blynų. Bet kepti buvo tikrai lengva.
ATSAKYTI
Donatas
2022-09-18 16:04
Juk matote, kad recepte 120g miltų
ATSAKYTI
Diana
2022-03-11 07:51
Geras blynų receptas. Patiko ir vėl kartosiu :)
ATSAKYTI
Austėja
2022-03-10 12:32
Labai skanus blynai ATSAKYTI
Viktorija
2022-03-02 12:34
Labai geras receptas kepiau dvi dienas iš eilės. Ploni, traškūs, skanūs blynai! Ir neplyšta!
ATSAKYTI