Patys skaniausi lietiniai blynai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 77)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 77)
Skaniausi lietiniai blynai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pagal šį receptą lietiniai blynai man visada pavyksta plonyčiai, tvirti ir labai skanūs! Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas Pagal šį receptą lietiniai blynai man visada pavyksta plonyčiai, tvirti ir labai skanūs! Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas svarbiausių norint iškepti puikius lietinius. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 mililitrų pieno
100 mililitrų vandens
120 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštas aliejaus (arba tirpinto sviesto)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje miltus sumaišykite su druska. Miltų viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir pamažu, maišydami, supilkite pieną bei vandenį. Viską labai gerai šluotele išplakite iki vientisos konsistencijos, kad nebūtų gumuliukų. Palikite tešlą 20-30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų, nes iš išbrinkusių miltų tešlos lietiniai pavyksta daug plonesni, tvirtesni, mažiau plyšta.
2.
Pastovėjusi tešla šiek tiek sutirštės. Kadangi skirtingų rūšių miltai brinksta nevienodai, pastovėjusią tešlą prieš kepant gali reikėti atskiesti trupučiu pieno arba vandens, jog ji tolygiai pasiskirstytų keptuvėje.
3.
Švarią, sausą keptuvę labai gerai įkaitinkite ir negausiai patepkite riebalais - gabalėliu nesūdytų lašinukų arba trupučiu aliejaus. Riebalų perteklių galite pašalinti greitai perbraukę popieriniu rankšluostuku.
4.
Į keptuvę pilkite samtuką tešlos, keptuvę pakelkite ir pasukiokite, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės plotą. Tada keptuvę sugrąžinkite ant ugnies, lietinį kepkite 1-2 min. arba iki kol jo krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet lietinį apverskite ir kepkite dar apie 1 minutę.
5.
Beje, jeigu pastebite, kad blynai ima lipti prie keptuvės, ją ir vėl patepkite trupučiu riebalų. Jeigu keptuvė prastesnė, šį veiksmą gali tekti atlikti po kiekvieno lietinio, o jeigu geresnė - kiek rečiau.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Tomas
2019-10-19 08:23
Ziauriai geri blynai gavosi ATSAKYTI
Bandziau
2019-09-24 21:54
Siulyciau visko padvigubinti isskyrus kiausinius. Tada viskas puikiai. ATSAKYTI
Super
2019-09-26 19:45
Tobulas receptas,as dar idedu ir cukraus blyneliams su varske ATSAKYTI
Laura
2019-08-01 19:58
Pamiršote pasakyti, ką daryti su tuo 100ml vandens :) ATSAKYTI
Dovilė
2019-08-02 13:20
Supilti į miltus drauge su pienu :) ATSAKYTI
Hmmmm
2018-12-25 18:49
O kokia čia porcija ???✨ ATSAKYTI
Inga
2018-12-26 13:47
Man apie 11 lietinių iš tokio kiekio tešlos iškepa :) ATSAKYTI
Martyas
2018-12-15 11:44
Geriausias receptas, kurį teko bandyti. Visiems, norintiems plonų blynų sočiam įdarui įvynioti, rekomenduoju šį receptą! ATSAKYTI
Diana
2018-06-23 17:21
Labai gerai iskepe, tikrai skanus blynai, patiko ATSAKYTI
Asta
2018-01-28 18:30
Tikrai labai skanūs blyneliai pavyko, ačiū už receptą ATSAKYTI
Viltė
2017-12-19 18:30
Super receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital