Patys skaniausi lietiniai blynai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 159)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 159)
Skaniausi lietiniai blynai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pagal šį receptą lietiniai blynai man visada pavyksta plonyčiai, tvirti ir labai skanūs! Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas Pagal šį receptą lietiniai blynai man visada pavyksta plonyčiai, tvirti ir labai skanūs! Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas svarbiausių norint iškepti puikius lietinius. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 mililitrų pieno
100 mililitrų vandens
120 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštas aliejaus (arba tirpinto sviesto)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje miltus sumaišykite su druska. Miltų viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir pamažu, maišydami, supilkite pieną bei vandenį. Viską labai gerai šluotele išplakite iki vientisos konsistencijos, kad nebūtų gumuliukų. Palikite tešlą 20-30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų, nes iš išbrinkusių miltų tešlos lietiniai pavyksta daug plonesni, tvirtesni, mažiau plyšta.
2.
Pastovėjusi tešla šiek tiek sutirštės. Kadangi skirtingų rūšių miltai brinksta nevienodai, pastovėjusią tešlą prieš kepant gali reikėti atskiesti trupučiu pieno arba vandens, jog ji tolygiai pasiskirstytų keptuvėje.
3.
Švarią, sausą keptuvę labai gerai įkaitinkite ir negausiai patepkite riebalais - gabalėliu nesūdytų lašinukų arba trupučiu aliejaus. Riebalų perteklių galite pašalinti greitai perbraukę popieriniu rankšluostuku.
4.
Į keptuvę pilkite samtuką tešlos, keptuvę pakelkite ir pasukiokite, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės plotą. Tada keptuvę sugrąžinkite ant ugnies, lietinį kepkite 1-2 min. arba iki kol jo krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet lietinį apverskite ir kepkite dar apie 1 minutę.
5.
Beje, jeigu pastebite, kad blynai ima lipti prie keptuvės, ją ir vėl patepkite trupučiu riebalų. Jeigu keptuvė prastesnė, šį veiksmą gali tekti atlikti po kiekvieno lietinio, o jeigu geresnė - kiek rečiau.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (26)
Gintaras
2020-08-06 19:12
viskas labai ok ATSAKYTI
Ramūnas
2020-07-23 20:21
Ant tokio kiekio miltų ir pieno max. 1 kiaušinis. ATSAKYTI
Vilija
2020-06-28 10:35
Super receptas, išbandžiau ir visada taip gaminsiu Ačiū
ATSAKYTI
Zmogus
2020-05-09 23:20
Labai gerai receptas (btw man patinka blynai)
ATSAKYTI
Elena
2020-04-28 10:35
As tiesiog visus ingrendientus supilu į bliudą ir sumaisau, o tada pilu į keptuve. Bet vistiek gaunasi tokie patys ir labai skanus. ATSAKYTI
Aistė
2020-04-04 20:57
Dovile, ačiū labai už receptą! Labai mėgstu blynus, bet nesu labai patyrusi šeimininkė, tad jaudinausi, kaip čia bus su tais lietiniais. Ir viskas gavosi puikiai! Svarbu gerai įkaitinti keptuvę ir atsirinkti kiek tešlos pilti. Ačiū! ATSAKYTI
Elena
2020-04-04 09:52
Labai geri blynai labai skanus. ATSAKYTI
Violeta
2020-03-25 22:56
Siandien isbandziau!Pats geriausias lietiniu blynu receptas. Ačiu Dovile ATSAKYTI
Vardenis
2020-03-24 20:16
Kuo imantriau, tuo ... receptas nelabai vykes. Miltai, vanduo, druska ir max vienas kiausinis-geriausias receptas. ATSAKYTI
Aistė
2020-03-25 10:58
O kuo nepatiko? Mūsų šeimai čia patys mėgstamiausi lietiniai :) ATSAKYTI
Danguolė
2019-12-13 23:12
Seniai praėjo laikai,kai tepdavo močiutės lietiniams keptuvę lašinukais,reik įpilti į tešlą aliejaus ir nereikės vargt. ATSAKYTI
Aužkalnis
2020-01-30 10:41
... Paskui skundžiasi kad nieko nesigavo, "nors viską darė pagal receptą". Keptuvę reikia normalią turėti ir nereikės aliejumi gadinti originalaus recepto. ATSAKYTI
Ovidija
2020-03-01 16:10
Tikra tiesa ATSAKYTI
Tomas
2019-10-19 08:23
Ziauriai geri blynai gavosi ATSAKYTI
Bandziau
2019-09-24 21:54
Siulyciau visko padvigubinti isskyrus kiausinius. Tada viskas puikiai. ATSAKYTI
Super
2019-09-26 19:45
Tobulas receptas,as dar idedu ir cukraus blyneliams su varske ATSAKYTI
Laura
2019-08-01 19:58
Pamiršote pasakyti, ką daryti su tuo 100ml vandens :) ATSAKYTI
Dovilė
2019-08-02 13:20
Supilti į miltus drauge su pienu :) ATSAKYTI
Leta
2020-03-25 22:08
Nepamirso, neatidziai skaitet. ATSAKYTI
Hmmmm
2018-12-25 18:49
O kokia čia porcija ???✨ ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital