Patys skaniausi lietiniai blynai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 497)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 497)
Skaniausi lietiniai blynai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pagal šį receptą lietiniai blynai man visada pavyksta plonyčiai, tvirti ir labai skanūs! Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas Pagal šį receptą lietiniai blynai man visada pavyksta plonyčiai, tvirti ir labai skanūs! Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas svarbiausių norint iškepti puikius lietinius. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 mililitrų pieno
100 mililitrų vandens
120 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštas aliejaus (arba tirpinto sviesto)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje miltus sumaišykite su druska. Miltų viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir pamažu, maišydami, supilkite pieną bei vandenį. Viską labai gerai šluotele išplakite iki vientisos konsistencijos, kad nebūtų gumuliukų. Palikite tešlą 20-30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų, nes iš išbrinkusių miltų tešlos lietiniai pavyksta daug plonesni, tvirtesni, mažiau plyšta.
2.
Pastovėjusi tešla šiek tiek sutirštės. Kadangi skirtingų rūšių miltai brinksta nevienodai, pastovėjusią tešlą prieš kepant gali reikėti atskiesti trupučiu pieno arba vandens, jog ji tolygiai pasiskirstytų keptuvėje.
3.
Švarią, sausą keptuvę labai gerai įkaitinkite ir negausiai patepkite riebalais - gabalėliu nesūdytų lašinukų arba trupučiu aliejaus. Riebalų perteklių galite pašalinti greitai perbraukę popieriniu rankšluostuku.
4.
Į keptuvę pilkite samtuką tešlos, keptuvę pakelkite ir pasukiokite, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės plotą. Tada keptuvę sugrąžinkite ant ugnies, lietinį kepkite 1-2 min. arba iki kol jo krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet lietinį apverskite ir kepkite dar apie 1 minutę.
5.
Beje, jeigu pastebite, kad blynai ima lipti prie keptuvės, ją ir vėl patepkite trupučiu riebalų. Jeigu keptuvė prastesnė, šį veiksmą gali tekti atlikti po kiekvieno lietinio, o jeigu geresnė - kiek rečiau.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (83)
Aldona
2024-02-13 17:32
kepu ir kepu!
labai skanus ATSAKYTI
Vida
2024-02-13 17:32
Labai rekomenduoju! ATSAKYTI
MugShadow
2023-12-31 21:09
su tiek kiaušinių gausime kiaušinienę o ne blynus ATSAKYTI
Inga
2024-01-04 16:48
Reikėtų pabandyti iš pradžių. Aš bandžiau ir puikūs pavyksta, daugeliui komentavusių taip pat. ATSAKYTI
Tadas
2024-02-03 16:54
Reikėtu išmokti patylėti ten kur nieko nesupranti :) ATSAKYTI
Simona
2024-02-13 17:25
Sutinku :) Man viskas gerai gavosi! Rekomenduoju
Mano dukrai labai skanus!
ATSAKYTI
Remigijus
2023-12-28 16:53
Pakankamai į tešlą įpilkite arba tirpinto sviesto arba aliejaus ir jokių lašinukų, jokių keptuvės tepimų niekad nereikės - šeimininkės ATSAKYTI
Viktorija
2023-07-30 10:46
Superiniai sitie lietiniai, kepu ir kepu ATSAKYTI
Asta
2023-07-27 13:19
Kepti lietiniu blynų keptuvėje? ATSAKYTI
Inga
2023-08-07 12:20
Galima ir lietinių blynų keptuvėje, bet aš kepu paprastoje, puikiai pavyksta. ATSAKYTI
Ausrine
2023-06-14 05:30
Vienas zodis - WOW! Nereikia net cukraus. Ziauriai skanus ir lengva paruosti. ATSAKYTI
Beatričė
2023-03-05 12:00
Puikus receptas :) ATSAKYTI
Auksė
2023-05-12 20:39
Pritariu tik rai labai skanūs blynai ATSAKYTI
Izabelė
2023-02-21 21:52
Kepiau dvigubą normą (išėjo 12 blynelių), panaudojau 2 kiaušinius, gavosi puikiai. ATSAKYTI
Violeta
2023-01-15 14:52
Super. Visada kepu pagal šį receptą ant lietinių keptuvės ATSAKYTI
Irute
2022-12-29 12:48
Per daug kiaušiniu, bet skanu ATSAKYTI
Karolina
2022-11-09 18:31
Pats geriausias receptas is visu bandytu! Jau n kartu pagal si recepta darau! ATSAKYTI
violeta
2022-09-23 16:35
labai aciu uz recepta.ir su varske ,ir su mesyte ,gaunasi puikiai!
ATSAKYTI
Irma
2022-09-22 16:23
Patys skaniausi blynai, tik nedaug gaunasi ATSAKYTI
2022-08-09 20:11
Labai negeras receptas per daug kiausiniu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital