Patys skaniausi lietiniai blynai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 243)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 243)
Skaniausi lietiniai blynai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Pagal šį receptą lietiniai blynai man visada pavyksta plonyčiai, tvirti ir labai skanūs! Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas Pagal šį receptą lietiniai blynai man visada pavyksta plonyčiai, tvirti ir labai skanūs! Tik jokiu būdu nepraleiskite tešlos brinkinimo žingsnio, nes jis yra vienas svarbiausių norint iškepti puikius lietinius. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
150 mililitrų pieno
100 mililitrų vandens
120 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
1 šaukštas aliejaus (arba tirpinto sviesto)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dubenyje miltus sumaišykite su druska. Miltų viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų ir pamažu, maišydami, supilkite pieną bei vandenį. Viską labai gerai šluotele išplakite iki vientisos konsistencijos, kad nebūtų gumuliukų. Palikite tešlą 20-30 minučių pastovėti kambario temperatūroje, kad miltai išbrinktų, nes iš išbrinkusių miltų tešlos lietiniai pavyksta daug plonesni, tvirtesni, mažiau plyšta.
2.
Pastovėjusi tešla šiek tiek sutirštės. Kadangi skirtingų rūšių miltai brinksta nevienodai, pastovėjusią tešlą prieš kepant gali reikėti atskiesti trupučiu pieno arba vandens, jog ji tolygiai pasiskirstytų keptuvėje.
3.
Švarią, sausą keptuvę labai gerai įkaitinkite ir negausiai patepkite riebalais - gabalėliu nesūdytų lašinukų arba trupučiu aliejaus. Riebalų perteklių galite pašalinti greitai perbraukę popieriniu rankšluostuku.
4.
Į keptuvę pilkite samtuką tešlos, keptuvę pakelkite ir pasukiokite, kad tešla tolygiai pasiskirstytų po visą keptuvės plotą. Tada keptuvę sugrąžinkite ant ugnies, lietinį kepkite 1-2 min. arba iki kol jo krašteliai lengvai atlips nuo kraštų. Tuomet lietinį apverskite ir kepkite dar apie 1 minutę.
5.
Beje, jeigu pastebite, kad blynai ima lipti prie keptuvės, ją ir vėl patepkite trupučiu riebalų. Jeigu keptuvė prastesnė, šį veiksmą gali tekti atlikti po kiekvieno lietinio, o jeigu geresnė - kiek rečiau.
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (45)
Samanta
2021-06-23 12:00
Receptas nėra puikus,bet gana skanus,kadangi dariau juos su varške ATSAKYTI
Romute
2021-05-30 13:25
Geras laikas,. Gardžių skonio tešlos, būtis, pirma karta gaminu. Įdomu kaip seksis, išimti, tikekis kad pavyks, mano receptorių instinktas yra, kitoks aš viską gaminu, iš Akies, turiu omenyje, nuo,mažų, dienų, mokė Tėvai, ir įskiepis, pasiliko. ATSAKYTI
Gabija
2021-05-10 12:31
Geras receptas

ATSAKYTI
Vika
2021-05-01 10:58
Aciu uz super gera recepta, labai skanus blynai, dabar visada, tik pagal si recepta ir kepsiu. Jokių gumuliuku nebuvo, palaikiau apie 10min, ir man 11blynu gavosi ATSAKYTI
Ausra
2021-04-29 21:42
ka tik pavalgiau.Labai skanu.Pavyko is pirmo karto..nors prisipazinsiu prasta is manes lietiniu kepeja..bijojau kept, o pasirodo kai recepto sudetis atitinka viskas tai ir lengvai pavyksta. ATSAKYTI
Viktorija
2021-02-19 09:33
Labai aciu uz recepta ATSAKYTI
Renata
2021-02-07 15:47
Nuostabus receptas ! Ačiū ATSAKYTI
Rūta
2021-01-21 20:34
Labai skanus, minkstuciai. Bet kol isnaikinau tuos miltu gumuliukas, simta kart keikiaus ir sakiau. kad tokios tealos nebedarysiu. Bet bltnai gavosi labai skanus. ATSAKYTI
Ausra
2021-04-29 21:43
gumuliuku kad nebutu as tesla su blenderiu prasukiau
ATSAKYTI
Neda
2021-01-02 19:20
Kažkaip neužteko 6 blynu,
Tai truputį padauginau visus ingredientus ATSAKYTI
Samanta
2021-06-23 12:02
Man gavosi 8 blynai,gal būt jūs darėte juos storus ATSAKYTI
Vitalija
2021-01-02 19:17
Labai skanūs lietiniai blynai, tik nežinau kam iš viso reikia laukti tas 20-30 minučių,
Sakyčiau nereikia.
ATSAKYTI
Snieguolė
2021-01-09 14:58
Iš išbrinkusių miltų, blynai būna elastingi, nesijaučia miltų poskonio. Bet galima ir nelaukti ATSAKYTI
Gitana
2021-01-02 19:12
Ačiū už recepta.
ATSAKYTI
Elena
2021-01-02 19:10
Labai skanūs lietiniai gavosi, ačiū už receptą. ATSAKYTI
Ligita
2020-10-21 16:49
Kiek maždaug blynų gaunasi iš tokios masės ATSAKYTI
Ieva
2020-10-21 17:03
Man 6 blynai iš tokio kiekio iškepa :) ATSAKYTI
Irma
2021-07-27 10:26
8 :) ATSAKYTI
Smaguris
2020-10-03 16:11
Sitie blinai - super omega!!!! Fantaztizka, aciu uz resepta tu labai kulinaras, primena ka mociute kepdavo bet dabar jau mire tai nezinau.

Gal kas turyt didiele keptuve???? Nes labai skanus blynai, noriu isikept dideli blina ir pati i ji susisukt 10 is 10 aciu ATSAKYTI
Gintaras
2020-08-06 19:12
viskas labai ok ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital