Vištienos kukuliai pomidoriniame padaže su rikotos sūriu

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Vištienos kukuliai pomidoriniame padaže su rikotos sūriu
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Švelnaus skonio kukuliukai paskendę gardžiame pomidoriniame padaže, o kompanijoje įsitaisęs rikotos sūris sukuria tiesiog fantastišką skonių derinį. Sotu, nesudėtinga Švelnaus skonio kukuliukai paskendę gardžiame pomidoriniame padaže, o kompanijoje įsitaisęs rikotos sūris sukuria tiesiog fantastišką skonių derinį. Sotu, nesudėtinga paruošti, o visi skoniai taip puikiai subalansuoti. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Kukuliams:
400 gramų maltos vištienos
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
50 gramų kietojo sūrio (tarkuoto)
30 gramų džiūvėsėlių
2 skiltelės česnako (arba pagal skonį, ar česnako miltelių)
1 šaukštelis itališkų žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
400 gramų konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
2 skiltelės česnako (arba pagal skonį, ar česnako miltelių)
1 šaukštelis itališkų žolelių
1 šaukštelis paprikos miltelių
Papildomai:
250 gramų rikotos sūrio
1 skiltelė česnako (arba pagal skonį, ar česnako miltelių)
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio džiovintų petražolių
pagal poreikį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 200° C (kaitinimo režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Kukuliams svogūną susmulkinti nedideliais kubeliais. Į dubenį dėti maltą mėsą, berti sūrį, svogūną, džiūvėsėlius, įspausti česnaką, berti itališkas žoleles, druską, pipirus ir išmaišyti. Palikti pastovėti apie 10 min., kad džiūvėsėliai išbrinktų.
3.
Iš mėsos formuojame graikinio riešuto dydžio kukulius. Kepimo formą patepti aliejumi, sudėti kukulius paliekant tarpus.
4.
Kukulius kepti į iki 200C įkaitintos orkaitės viduryje 15-20 min iki kol iškeps.
5.
Padažui svogūną susmulkinti smulkiais kubeliais, papriką supjaustyti kubeliais, česnaką smulkiai sukapoti.
6.
Į keptuvę pilti aliejaus, įkaitinti, suberti svogūną ir apkepti 4 - 5 min, suberti česnaką ir pakepti maišant 30 s. Suberti papriką ir dar kepti 2 - 3 min. Sukrėsti konservuotus pomidorus, berti itališkas žoleles, pipirus, paprikos miltelius, išmaišyti ir troškinti 10 min.
7.
Rikotos masei į dubenį dėti rikotą, įspausti česnaką, berti baziliką, raudonėlį, petražoles ir druską. Išmaišyti.
8.
Kukulius ištraukti iš orkaitės. Pomidorų padažą paskirstyti į tarpus tarp kukulių, į tarpus dėti iš rikotos masės.
9.
Grąžinti į iki 200 C įkaitintą orkaitę ir kepti dar 5-10 min.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Viltė
2024-05-02 19:30
Kokiame inde geriau kepti? ATSAKYTI
Paulė
2024-05-03 09:41
Bet kokiame inde, kurį būtų galima naudoti orkaitėje. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital