Kremiškas moliūgų ir avinžirnių troškinys

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Kremiškas moliūgų ir avinžirnių troškinys
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kremiškas moliūgų ir avinžirnių troškinys
Kremiškas moliūgų ir avinžirnių troškinys
Autorius apie receptą: Nuostabaus skonio ir labai aromatingas patiekalas, kurio receptui mane įkvėpė Vakarų Afrikos valstybėje Gambijoje tradicinis troškinys domada, tik jį papildomai Nuostabaus skonio ir labai aromatingas patiekalas, kurio receptui mane įkvėpė Vakarų Afrikos valstybėje Gambijoje tradicinis troškinys domada, tik jį papildomai pagardinau mėgiamais prieskoniais. Gambijos virtuvė garsėja augalinės kilmės patiekalais ir žemės riešutais, žemės riešutų sviestu, kurie labai dažnai naudojami patiekaluose suteikti kremiškumo bei sotumo. Šio troškinio receptas vegetariškas, tačiau galite ruošti ir su mėgiama mėsa, o avinžirnius keisti pupelėmis ar lęšiais, o patiekti su virtais ryžiais. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų moliūgų (naudojau sviestinį, bet tinka ir kitoks)
500 mililitrų daržovių sultinio
1 skardinė konservuotų pomidorų (400 g dydžio)
1 skardinė konservuotų avinžirnių (arba 250 g virtų)
2 šaukštai žemės riešutų sviesto (naudojau natūralų kreminį)
1 vienetas svogūnų (didelio)
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio arba 1 saldžios bulvės)
100 gramų lapinių kopūstų (arba špinatų, galima nedėti)
1 vienetas aitriųjų pipirų (arba pagal skonį, galima keisti aitrios paprikos milteliais)
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis malto kumino
1 šaukštelis džiovintų čiobrelių (nebūtina, bet man labai tinka)
1 šaukštelis maltos kalendros
0.5 šaukštelio malto cinamono
6 vienetai gvazdikėlių (arba 0,5 šaukštelio maltų)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
5 centimetrai imbiero (arba 1 a.š. malto)
šiek tiek citrinų sulčių (nebūtina)
1.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
Kepimui:
1.5 šaukšto kokosų aliejaus (arba kitokio aliejaus)
Patiekiant:
šiek tiek kalendros (arba petražolių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruošti ingredientus: moliūgą supjaustyti postambiais kubeliais, morką - nedideliais gabalėliais arba pusžiedžiais, svogūną supjaustyti smulkiai, česnaką smulkiai sukapoti, iš aitriojo pipiro išimti sėklytes ir susmulkinti, imbierą nulupti ir smulkiai sutarkuoti. Konservuotus avinžirnius nusunkti nuo skysčio ir perplauti vandeniu.
2.
Didesniame puode įkaitinti kokosų aliejų. Suudėti svogūnus ir maišant pakepinti 4-5 minutes iki švelniai paruduos. Dėti česnaką, aitrųjį pipirą ir imbierą. Maišant pakepinti apie 30s.
3.
Sukrėsti konservuotus pomidorus, pilti sultinį, dėti moliūgus, morkas bei avinžirnius, suberti likusius prieskonius bei druską gerai išmaišyti. Troškinti 20-30 minučių iki moliūgas suminkšės.
4.
Paragauti, jei norisi daugiau rūgštelės, pagal skonį įspausti citrinų sulčių. Sudėti šiek tiek pasmulkintus lapinius kopūstus (arba špinatus) ir žemės riešutų sviestą. Gerai išmaišyti ir patroškinti dar 3-4 min.
5.
Patiekiant pagardinti šviežiomis kalendromis arba petražolėmis.
Patarimai:
Tirštumas. Troškinys turėtų būti gana tirštas, bet jei norite, kad jis būtų dar tirštesnis ir kremiškesnis, elektriniu trintuvu galite sutrinti pusę troškinio, tuomet sumaišyti su likusia dalimi, kad išlaikytumėte tam tikrą tekstūrą.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Emilija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital