Užkepti tortilijų suktinukai su vištiena ir brokoliais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Užkepti tortilijų suktinukai su vištiena ir brokoliais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Užkepti tortilijų suktinukai su vištiena ir brokoliais
Užkepti tortilijų suktinukai su vištiena ir brokoliais
Užkepti tortilijų suktinukai su vištiena ir brokoliais
Autorius apie receptą: Vėsiais rudens vakarais, kai norisi kažko jaukaus ir sušildančio, šie užkepti tortilijų suktinukai yra labai labai. Įkvėpti tex-mex stiliaus enčiladų, gausiai pagardinti Vėsiais rudens vakarais, kai norisi kažko jaukaus ir sušildančio, šie užkepti tortilijų suktinukai yra labai labai. Įkvėpti tex-mex stiliaus enčiladų, gausiai pagardinti prieskoniais ir sūriu, užkepti daržovėmis ir kremišku padažu - jie tiesiog tobulas comfort food, o pagaminami itin paprastai. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
6 vienetai tortilijų (naudojau vidutinio dydžio Santa Maria Original)
350 gramų vištienos (virtos, keptos ar rūkytos)
150 gramų fermentinio sūrio (arba mocarelos ar kito gerai besilydančio)
150 mililitrų grietinėlės (naudojau riebią, bet tinka ir liesesnė)
2 šaukštai kreminio sūrio (arba tepamo sūrelio ar grietinės)
0.5 vieneto brokolių (arba 2-3 saujų šaldytų žirnelių)
1 vienetas svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio, galima keisti paprika)
3 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio kumino
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos miltelių)
1 šaukštelis aitriosios paprikos miltelių (arba pagal skonį)
1 šaukštelis raudonėlio
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Kepimui:
2 šaukštai aliejaus (+ šiek tiek kepimo indui patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pasiruošti ingredientus: virtą arba keptą vištieną suplėšyti šakute arba supjaustyti mažais gabalėliais, svogūną smulkiai supjaustyti, česnaką smulkiai sukapoti, morką stambiai sutarkuoti, sūrį sutarkuoti. Brokolį išskirstyti nedideliais žiedynais, užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 1-2 min, kad suminkštėtų, tada nusunkti.
2.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Berti svogūnus ir maišant apkepinti ant vidutinės kaitros 4-5 min iki suminkštės. Berti smulkintus česnakus, tarkuotas morkas ir maišant pakepinti 2-3 min.
3.
Didesniame dubenyje vištieną sumaišyti su kepintomis daržovėmis ir kreminiu sūriu. Suberti pusę tarkuoto sūrio ir prieskonius, išmaišyti. Paragauti, jei norisi, įberti pagal skonį druskos.
4.
Ant kiekvienos tortilijos dėti po 2 dosnius šaukštus įdaro ir užlankstyti kraštus (kaip lankstomas įdarytas lietinis blynelis). Taip paruošti visus suktinukus.
5.
Suktinukus dėti į trupučiu aliejaus arba sviesto pateptą kepimo indą sulankstymu žemyn. Ant viršaus išdėlioti brokolius. Likusį tarkuotą sūrį sumaišyti su grietinėle ir šį mišinį tolygiai paskirstyti ant suktinukų viršaus.
6.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 20-25 min iki sūris išsilydys. Baigiant kepti galima trumpam įjungti grilio režimą, kad viršus lengvai apskrustų.
Patarimai:
Prieskoniai. Vietoje atskirtų prieskonių kaip kad kuminas, rūkyta paprika ir pan. galite naudoti Tex Mex stiliaus patiekalams subalansuotus Taco ar Fajita prieskonių mišinius, pavyzdžiui šį arba šį. Tokiu atveju druskos papildomai nedėkite.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital