Greitas tortilijų apkepas su mėsa Tex Mex stiliumi

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Greitas tortilijų apkepas su mėsa Tex Mex stiliumi
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Greitas tortilijų apkepas su mėsa Tex Mex stiliumi
Greitas tortilijų apkepas su mėsa Tex Mex stiliumi
Greitas tortilijų apkepas su mėsa Tex Mex stiliumi
Autorius apie receptą: Ši sodrių Tex Mex skonių įkvėpta lazanijos alternatyva yra puiki idėja, kai vakiarienės norisi greitai, bet nenuobodžiai. Maltą mėsą drąsiai rinkitės bet kurią savo Ši sodrių Tex Mex skonių įkvėpta lazanijos alternatyva yra puiki idėja, kai vakiarienės norisi greitai, bet nenuobodžiai. Maltą mėsą drąsiai rinkitės bet kurią savo mėgiamą arba galite gaminti vegetarišką apkepo variantą - tiesiog įdarui naudokite daugiau pupelių bei daržovių. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai tortilijų (naudojau Santa Maria Original vidutinio dydžio)
600 gramų maltos mėsos (naudojau perpus kiaulieną ir jautieną, bet tinka ir kitokia mėgiama)
200 gramų čederio sūrio (arba fermentinio)
1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
200 gramų konservuotų kukurūzų (0.5 skardinės)
1 vienetas saldžiosios paprikos
100 gramų salsa padažo (naudojau Santa Maria Chunky Salsa)
1 vienetas svogūnų
200 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse (+ 2-3 šaukštų indo dugnui aptepti)
2 skiltelės česnako
1 saujelė konservuotų chalapos paprikų (nebūtina)
1 šaukštas Tex Mex prieskonių (naudojau Santa Maria Taco prieskonius)
1 šaukštas aliejaus
Patiekiant:
1 saujelė kalendros (arba petražolių)
1 vienetas avokadų
1 saujelė saldžiosios paprikos
1 saujelė rausvųjų svogūnų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pasiruoškite ingredientus - saldžiąją papriką supjaustykite kubeliais, svogūną bei chalapos paprikas (jei naudojate) - mažais gabalėliais, česnaką smulkiai sukapokite. Konservuotas pupeles nusunkite, perplaukite vandeniu ir nuvarvinkite. Sūrį sutarkuokite.
2.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Apkepinkite svogūną 3-4 min. iki suminkštės. Berkite česnaką ir saldžiąją papriką. Maišydami pakepinkite 2-3 min.
3.
Į keptuvę dėkite maltą mėsą, berkite taco prieskonius ir maišydami apkepinkite 4-5 min. iki mėsa nebebus rausva ir neliks skysčio.
4.
Dėkite pupeles, kukurūzus, salsa padažą bei konservuotus smulkintus pomidorus. Maišydami patroškinkite 2-3 min., kad mėsos padažas šiek tiek sutirštėtų (bet liktų drėgnas).
5.
Ant kepimo indo (naudojau 20x30 cm) dugno paskleiskite 2-3 šaukštus konservuotų smulkintų pomidorų. Ant jų dėkite sluoksnį tortilijų - aš dėjau vieną visą, o tada žirklėmis atkirpau dalį kitos, jog padengčiau tolygiu sluoksniu. Ant tortilijų dėkite trečdalį mėsos padažo, užberkite trečdalį tarkuoto sūrio. Tada vėl tortilijos, mėsos padažas, sūris ir dar kartą ta pati seka.
6.
Kepkite iki 180 C įkaitintos orkaitės viduryje apie 20 min. iki sūris gražiai išsilydys ir lengvai apskrus.
7.
Patiekdami galite pagardinti smulkintais avokadais, rausvaisiais svogūnais, paprikomis ir kalendromis (arba petražolėmis).
Patarimai:
Iš anksto. Mėsos padažą galite pasiruošti ir iš anksto, tada prieš patiekiant tereikės susluoksniuoti, šauti į orkaitę ir skanauti. Jei apkepą sluoksniuosite su atvėsusiu ar šaltu padažu, darykite taip - ant apkepo viršaus sūrio iškart neberkite ir pirmiausia apkepą kepkite iki 180C įkaitintos orkaitės viduryje uždengę folija 20 min. Tada foliją nuimkite, užberkite sūrį ir pakepkite dar 10-15 min iki sūris išsilydys.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital