Soti vištienos ir moliūgų sriuba

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 17)
Vištienos moliūgų sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kvapni, tiršta ir labai skani moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Kvapni, tiršta ir labai skani moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras vandens
600 gramų moliūgų (paprasto lietuviško)
400 gramų vištienos filė
200 mililitrų grietinėlės (ar kokosų pieno)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas morkų (didesnės)
2 šaukštai aliejaus
3 skiltelės česnako
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną nuplauti, dėti į puodą ir užpilti vandeniu. Dėti pipirų, vieną nuluptą (nesmulkint1) svogūną ir dvi skilteles česnako. Užvirti ir virti apie 20 minučių. Tada pagardinti druska ir virti dar 10 minučių.
2.
Iš sultinio išimti vištieną, atsidėti, o sultinį perkošti.
3.
Švariame puode įkaitinti aliejų. Jame apkepinti kubeliais smulkintą likusį svogūną iki auksinės spalvos. Dėti smulkiai kapotą česnaką ir pakepinti apie minutę, kol paskleis malonų kvapą. Sudėti griežinėliais pjaustytą morką, nuskustą ir stambiais kubeliais pjaustytą bulvę ir viską 2-3 minutes pakepti. Tuomet sudėti kubeliais smulkintą moliūgą ir dar porą minučių apkepinti.
4.
Viską užpilti sultiniu, užvirinti ir virti apie 20 minučių. Tada sriubą sutrinti elektriniu trintuvu. Pagal skonį pagardinti druska, paprikos milteliais ir pipirais.
5.
Vištieną išskirstyti šakutėmis arba supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti į sriubą, supilti grietinėlę ir dar kartą užvirinti.
6.
Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais.
Patarimai:
Grietinėlės tinka tiek riebi, tiek liesesnė. Jos kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Jeigu nevartojate pieno produktų, grietinėlę galite keisti kokoso pienu.
AUTORIUS: Jadvyga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Kristina
2019-01-31 21:59
Ši sriuba jau tapo mano kulinariniu braižu. Mėgstu iki negalėjimo! ATSAKYTI
daba
2018-12-01 03:09
o kada moliuga deti? ATSAKYTI
Rita
2018-12-01 09:17
Trečiame žingsnyje parašyta - po bulvės. ATSAKYTI
Dominyka
2018-11-26 20:19
Labai skani sriubytė!:) ATSAKYTI
Lina
2018-11-24 22:34
superine sriuba! vyras gire, nors baisiai nemegsta moliugu. liux! ATSAKYTI
VILMA
2018-11-24 15:26
Super sriuba.Virsiu dar. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital