Soti vištienos ir moliūgų sriuba

AUTORIUS:
Jadvyga
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 160)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 160)
Vištienos moliūgų sriuba
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kvapni, tiršta ir labai skani moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Kvapni, tiršta ir labai skani moliūgų sriuba su vištiena - sriuba labai soti, todėl puikiai tiks ne tik kaip sriuba, bet ir kaip pagrindinis patiekalas! Jadvyga
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 litras vandens
600 gramų moliūgų (paprasto lietuviško)
400 gramų vištienos filė
200 mililitrų grietinėlės (ar kokosų pieno)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas bulvių (vidutinio dydžio)
1 vienetas morkų (didesnės)
2 šaukštai aliejaus
3 skiltelės česnako
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
pagal skonį saldžiosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną nuplauti, dėti į puodą ir užpilti vandeniu. Dėti pipirų, vieną nuluptą (nesmulkintą) svogūną, lauro lapus ir dvi skilteles česnako. Užvirti ir virti apie 20 minučių. Tada pagardinti druska ir virti dar 10 minučių.
2.
Iš sultinio išimti vištieną, atsidėti, o sultinį perkošti.
3.
Švariame puode įkaitinti aliejų. Jame apkepinti kubeliais smulkintą likusį svogūną iki auksinės spalvos. Dėti smulkiai kapotą česnaką ir pakepinti apie minutę, kol paskleis malonų kvapą. Sudėti griežinėliais pjaustytą morką, nuskustą ir stambiais kubeliais pjaustytą bulvę ir viską 2-3 minutes pakepti. Tuomet sudėti kubeliais smulkintą moliūgą ir dar porą minučių apkepinti.
4.
Viską užpilti sultiniu, užvirinti ir virti apie 20 minučių. Tada sriubą sutrinti elektriniu trintuvu. Pagal skonį pagardinti druska, paprikos milteliais ir pipirais.
5.
Vištieną išskirstyti šakutėmis arba supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sudėti į sriubą, supilti grietinėlę ir dar kartą užvirinti.
6.
Patiekiant tinka pabarstyti žalumynais.
Patarimai:
Grietinėlės tinka tiek riebi, tiek liesesnė. Jos kiekį galite koreguoti savo nuožiūra. Jeigu nevartojate pieno produktų, grietinėlę galite keisti kokoso pienu.
AUTORIUS: Jadvyga
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (35)
Gertrūda
2024-04-16 18:53
Man skaniau buvo be vištienos kai antrą kartą dariau,bet abiem atvėjais sriuba nuostabi ATSAKYTI
Laima
2024-01-03 13:51
Nerandu zodziu pagyroms, Aciuuuu ATSAKYTI
Egidijus
2023-10-02 14:36
Labai skani sriuba :), reiktų tik patikslinti del perkošto sultinio, kuriame lieka svogunas ir česnako skiltekes su lauro lapais, as išėmu lauro lapus o virtą svogūną ir česnakus sublenderiuoju, bet recepte tas nepaminėta :) ATSAKYTI
LaMaistas.lt komanda
2023-10-20 12:56
Didžioji dalis svogūno ir kitų prieskonių skonio nuverda į sultinį, tad net ir tiesiog perkošiant viskas tvarkoje :-) ATSAKYTI
Edita
2022-10-17 15:53
Labai skani ir gan greit pagaminama sriuba. Gaminau jau kelis kartus pagal šį recepta. ATSAKYTI
Liuda
2022-10-16 12:57
Labai skani ir soti sriuba ATSAKYTI
Ruta
2022-10-08 15:17
Labai skani sriuba, labai patiko. Rekomenduoju. ATSAKYTI
Gintare
2022-10-02 17:17
Viska dariau pagal recepta su kokosu pienu tik prie vistienos neblenderiavusi dadejau virto brokolio ir konservuotu kukuruzu ATSAKYTI
Neda
2022-08-04 15:55
Labai skani sriuba, aš sublenderavau ir vištieną. Gavosi tiesiog puikiai ATSAKYTI
Sergej
2022-02-28 13:22
Mmmmm.... Skanu. Gardu. ATSAKYTI
Gintarė
2022-01-14 00:10
Ar tinka sviestinis moliūgas? ATSAKYTI
Ieva
2022-01-14 10:00
Man asmeniškai su sviestiniu skaniausia :) ATSAKYTI
Jurate
2021-12-20 15:34
Super skani, visai seimai patiko labai
ATSAKYTI
Mantas
2021-10-24 23:27
Žiauriai skanu gavosi:))) ATSAKYTI
Jurate
2021-10-20 15:45
Super gavos ATSAKYTI
R
2021-09-20 17:57
Moliugo svoris su žieve 600g ar be jos? ATSAKYTI
Mantas
2021-10-24 23:26
Visados žieve reikia nulupti nuo moliūgų ATSAKYTI
P
2021-10-25 23:54
Mantai ne to buvo klausta, atsakymas paprastas siame recepte 600g moliugo be žieves. ATSAKYTI
Andrius
2020-11-10 16:01
Tingėjau eiti į parduotuvę, ten reikia dėtis kaukę ir pas mus būtinai su vežimėliu, taigi man teko apseiti be vištienos. Vietoj jos nusprendžiau panaudot kalakutieną, tačiau įtardamas, kad skirtumas tarp šių paukščių vis tik kažkoks yra, į sriubą dėjau tik du kalakutienos šlaunikaulius. Mėsos visai nedėjau. Sultinį viriau ilgiau, apie gerą valandą ir be autorės nurodytų ingradientų dar sumaniau įmesti du nedidelius nuluptus pomidorus ir apie tris obuolius (prisiminiau, kad vokiečiai gardina moliūgų sriubas obuolių musu). Sriuba išėjo tikrai soti ir gardi. Sutaupytą kalakutieną smulkiai supjausčiau ir su obuoliais atskirai pakepinau ant sviesto, kaip garnyras buvo bulvės. Receptas geras ir svarbiausia paprastas. ATSAKYTI
Gabrielė
2020-10-30 17:44
Nuostabi sriuba, lengvai pagaminama, o skonnis- tobulas! Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital