Drėgnas šokoladinis moliūgų pyragas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Šokoladinis moliūgų pyragas
@Shutterstock
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų moliūgų (nulupto ir be sėklų)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų miltų
180 gramų cukraus
100 gramų riešutų (galima ir nedėti)
0.5 stiklinės aliejaus (neutralaus skonio)
3 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgus smulkiai sutarkuoju (galima tarkuoti smulkia tarka arba kombainu) ir palieku pastovėti, kol ruošiu tešlą.
2.
Riešutus pasmulkinu ir lengvai pakepinu sausoje keptuvėje iki paskleidžia malonų aromatą (galima šį žingsnį ir praleisti, bet paskrudinti riešutai būna dar skanesni).
3.
Kiaušinius gerai išplaku su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilu aliejų ir dar šiek tiek paplaku.
4.
Moliūgą rankomis lengvai nuspandžiu nuo išsiskyrusio skysčio ir drauge su riešutais įmaišau į tešlą. Ten pat suberiu persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir cinamoną. Atsargiai viską išmaišau. Tešla turi gautis maišoma šaukštu, bet gana tiršta. Jeigu būtų skystesnė (gali nutikti, jeigu moliūgas sultingesnis), įdėkite dar šiek tiek miltų.
5.
Tašlą supilu į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą (aš kepiau kekso formoje, bet galima kepti ir paprastoje) ir kepu iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių, priklausomai nuo pyrago storio (kuo plonesnis, tuo iškeps greičiau). Ar jau iškepęs tikrinu įsmeigdama medinį pagaliuką - jeigu ištraukiu neapsivėlusį tešla, vadinasi, jau iškepė.
6.
Išėmusi pyragą iš orkaitės leidžiu jam visiškai atvėsti. Šį pyragą dar labai tinka papuošti tirpintu šokoladu. Skanaus!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Marija
2017-10-29 20:35
Konsistencija puiki, moliūgai ištirpo ir visiškai nesijautė pyrage. Taciau man mažokai skonio, valgai ir kažko trūksta... Pertepiau bruknem, dėjau sokolado glaista, bet tobulo skonio išspausti nepavyko :) ATSAKYTI
Vanda
2017-10-31 16:48
Čia turbūt kaip kam patinka, skoniai skirtingi :) Mūsų šeima šį pyragą labai užskaitė. Beje, o riešutų dėjote? Jie čia labai tinka ir skonio priduoda, ypač kai nepatingiu paskrudinti. Ir dar aš įtarkuoju apelsino žievelės, kai turiu apelsiną po ranka, ji irgi labai dera su moliūgu. Galima ir paties apelsino sulčių truputį įspausti, tik moliūgus tada šiek tiek smarkiau nusunkiu, kad skysčio ne per daug gautųsi. ATSAKYTI
Mei
2017-11-01 10:52
Visiškai skonio reikalas! Vyrui labai patiko. Svarbu, kad pats receptas geras, produktų proporcijos puikios ir, aišku, sveikesnis variantas :) ATSAKYTI
Laima
2017-11-12 10:42
Moliūgus orkaiteje pakepinkite ATSAKYTI
Dovilė
2017-11-12 12:55
Galima, bet čia jau būtų pyrago receptas su molūgų tyre, receptūra ir konsistencija šiek tiek kitokia jo :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis