Drėgnas šokoladinis moliūgų pyragas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 161)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 161)
Šokoladinis moliūgų pyragas
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų moliūgų (nulupto ir be sėklų)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų miltų
180 gramų cukraus
100 gramų riešutų (galima ir nedėti)
0.5 stiklinės aliejaus (neutralaus skonio)
3 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgus smulkiai sutarkuoju (galima tarkuoti smulkia tarka arba kombainu) ir palieku pastovėti, kol ruošiu tešlą.
2.
Riešutus pasmulkinu ir lengvai pakepinu sausoje keptuvėje iki paskleidžia malonų aromatą (galima šį žingsnį ir praleisti, bet paskrudinti riešutai būna dar skanesni).
3.
Kiaušinius gerai išplaku su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilu aliejų ir dar šiek tiek paplaku.
4.
Moliūgą rankomis lengvai nuspandžiu nuo išsiskyrusio skysčio ir drauge su riešutais įmaišau į tešlą. Ten pat suberiu persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir cinamoną. Atsargiai viską išmaišau. Tešla turi gautis maišoma šaukštu, bet gana tiršta. Jeigu būtų skystesnė (gali nutikti, jeigu moliūgas sultingesnis), įdėkite dar šiek tiek miltų.
5.
Tašlą supilu į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą (aš kepiau kekso formoje, bet galima kepti ir paprastoje) ir kepu iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių, priklausomai nuo pyrago storio (kuo plonesnis, tuo iškeps greičiau). Ar jau iškepęs tikrinu įsmeigdama medinį pagaliuką - jeigu ištraukiu neapsivėlusį tešla, vadinasi, jau iškepė.
6.
Išėmusi pyragą iš orkaitės leidžiu jam visiškai atvėsti. Šį pyragą dar labai tinka papuošti tirpintu šokoladu. Skanaus!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (37)
Ela
2021-11-06 14:19
Kepė ilgokai virš valandos, bet atrodo gerai.Dėjau džiovintų slyvų supjauscius gabalėliais smulkiais. ATSAKYTI
Aušrikė
2021-11-04 20:39
Ar galima dėti tarkuotą šaldytą moliūgą, skonis nepakis? ATSAKYTI
Ieva
2021-11-05 09:13
Turėtų pavykti ir su šaldytu, tik pirmiau atitirpinkite ir palikite kiek nuvarvėti, kad nebūtų labai daug skysčio :) ATSAKYTI
Kepėja
2021-11-16 19:18
Esu dariusi su šaldyta moliūgų koše, tai viskas pavyko. Su tarkuotu šaldytu gal kitaip. ATSAKYTI
Kepėja
2021-08-24 18:39
Recepte rašoma, kad reikia nuspausti iš moliūgo išsiskyrusį skystį. Aš šiemet auginu tokius pilkus moliūgus, kurie yra ganėtinai sausi ir net sutarkuoti nepaleidžia sulčių. Tarkim, kepiau blynus ir moliūgą sutarkavau likus maždaug 2 valandoms iki kepimo, bet jokių sulčių neišsiskyrė, nors moliūgas viduje ryškiai oranžinis ir tikrai prinokęs. Bandysiu ir pyragą su tokiu kepti. :) ATSAKYTI
Kepu kepu
2021-03-15 18:12
Recepto paveiksliuke pyragas labai tamsios, net juodos spalvos. Realiai man toks nesigavo.. dėjau kakavos tiek kiek nurodyta. Reikejo deti daugiau? ATSAKYTI
Greta
2021-03-16 09:46
Labai nuo kakavos priklauso, reikia naudoti natūralią (ne tirpią, saldintą), kuo didesnio procento :) aš jos su kaupeliu dedu. ATSAKYTI
Kepėja
2021-07-05 21:39
Taip, man irgi būna, kad kakaviniai pyragai išeina ne tokie tamsūs. Manau, reikia dėti daugiau kakavos arba išvis naudoti natūralią, su tikru kakavos sviestu. Įprasti kakavos milteliai yra sumažinto riebumo, paprastai dar ir su cukrumi, todėl jie stipraus pigmento pyragams nesuteikia. ATSAKYTI
Diana
2021-08-02 14:45
Pyragams aš visada naudoju Beatos "Kepinių ir desertų kakavą" - ji suteikia labai gerą spalvą ir stiprų skonį, kitos bandytos parduotuvinės kakavos, deja, ne tokios geros ATSAKYTI
Kepėja
2021-03-04 16:34
Labai skanus pyragas. Naudojau šaldytą, orkaitėje keptų moliūgų masę (prieš tai atitirpinau ir labai gerai nuspaudžiau skystį), aliejaus pyliau kokį trečdalį stiklinės, o miltų prireikė daugiau nei 200g. Gal kokių 250-300g. ATSAKYTI
Valentina
2020-11-10 20:27
Piragas labai patiko, kepsiu dar, ačiū už receptą. ATSAKYTI
Vismante
2020-10-30 10:48
Labai skanu, jau antra karta kempam! Aciu! :) ATSAKYTI
Ugnė
2020-08-23 18:46
Tikrai labai skanu visiems labai patiko ką vaišinau ATSAKYTI
Tania
2020-03-10 20:07
Labai skanus. Visai seimynai patiko ATSAKYTI
Jurate
2020-02-04 22:28
na man visai neskanus,nedera sokoladas su moliugu ATSAKYTI
Asta
2020-02-05 08:49
Skonio reikalas, mūsų šeimoje šis derinukas labai pasiteisino :) ATSAKYTI
Jurgita
2020-01-30 15:21
Tikrai labai skanus, kas ragavo, visi recepto prašė :) ATSAKYTI
Justina
2020-01-26 20:19
Be galo skanus!! Visiems rekomenduoju! ❤️ ATSAKYTI
Daiva
2019-10-21 17:23
O kiek bus 300 g moliūgo? Neturiu virtuvinių svarstyklių. Gal apie stiklinė ar pusantros? ATSAKYTI
Rasa
2019-10-22 15:48
Maždaug apie 1.5 - 2 stiklinės ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital