Drėgnas šokoladinis moliūgų pyragas

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 134)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 134)
Šokoladinis moliūgų pyragas
@Shutterstock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
300 gramų moliūgų (nulupto ir be sėklų)
4 vienetai kiaušinių
200 gramų miltų
180 gramų cukraus
100 gramų riešutų (galima ir nedėti)
0.5 stiklinės aliejaus (neutralaus skonio)
3 šaukštai kakavos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Moliūgus smulkiai sutarkuoju (galima tarkuoti smulkia tarka arba kombainu) ir palieku pastovėti, kol ruošiu tešlą.
2.
Riešutus pasmulkinu ir lengvai pakepinu sausoje keptuvėje iki paskleidžia malonų aromatą (galima šį žingsnį ir praleisti, bet paskrudinti riešutai būna dar skanesni).
3.
Kiaušinius gerai išplaku su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki baltumo. Supilu aliejų ir dar šiek tiek paplaku.
4.
Moliūgą rankomis lengvai nuspandžiu nuo išsiskyrusio skysčio ir drauge su riešutais įmaišau į tešlą. Ten pat suberiu persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kakava ir cinamoną. Atsargiai viską išmaišau. Tešla turi gautis maišoma šaukštu, bet gana tiršta. Jeigu būtų skystesnė (gali nutikti, jeigu moliūgas sultingesnis), įdėkite dar šiek tiek miltų.
5.
Tašlą supilu į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą formą (aš kepiau kekso formoje, bet galima kepti ir paprastoje) ir kepu iki 180 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45-60 minučių, priklausomai nuo pyrago storio (kuo plonesnis, tuo iškeps greičiau). Ar jau iškepęs tikrinu įsmeigdama medinį pagaliuką - jeigu ištraukiu neapsivėlusį tešla, vadinasi, jau iškepė.
6.
Išėmusi pyragą iš orkaitės leidžiu jam visiškai atvėsti. Šį pyragą dar labai tinka papuošti tirpintu šokoladu. Skanaus!
AUTORIUS: Dovilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (30)
Kepu kepu
2021-03-15 18:12
Recepto paveiksliuke pyragas labai tamsios, net juodos spalvos. Realiai man toks nesigavo.. dėjau kakavos tiek kiek nurodyta. Reikejo deti daugiau? ATSAKYTI
Greta
2021-03-16 09:46
Labai nuo kakavos priklauso, reikia naudoti natūralią (ne tirpią, saldintą), kuo didesnio procento :) aš jos su kaupeliu dedu. ATSAKYTI
Kepėja
2021-03-04 16:34
Labai skanus pyragas. Naudojau šaldytą, orkaitėje keptų moliūgų masę (prieš tai atitirpinau ir labai gerai nuspaudžiau skystį), aliejaus pyliau kokį trečdalį stiklinės, o miltų prireikė daugiau nei 200g. Gal kokių 250-300g. ATSAKYTI
Valentina
2020-11-10 20:27
Piragas labai patiko, kepsiu dar, ačiū už receptą. ATSAKYTI
Vismante
2020-10-30 10:48
Labai skanu, jau antra karta kempam! Aciu! :) ATSAKYTI
Ugnė
2020-08-23 18:46
Tikrai labai skanu visiems labai patiko ką vaišinau ATSAKYTI
Tania
2020-03-10 20:07
Labai skanus. Visai seimynai patiko ATSAKYTI
Jurate
2020-02-04 22:28
na man visai neskanus,nedera sokoladas su moliugu ATSAKYTI
Asta
2020-02-05 08:49
Skonio reikalas, mūsų šeimoje šis derinukas labai pasiteisino :) ATSAKYTI
Jurgita
2020-01-30 15:21
Tikrai labai skanus, kas ragavo, visi recepto prašė :) ATSAKYTI
Justina
2020-01-26 20:19
Be galo skanus!! Visiems rekomenduoju! ❤️ ATSAKYTI
Daiva
2019-10-21 17:23
O kiek bus 300 g moliūgo? Neturiu virtuvinių svarstyklių. Gal apie stiklinė ar pusantros? ATSAKYTI
Rasa
2019-10-22 15:48
Maždaug apie 1.5 - 2 stiklinės ATSAKYTI
Jolanta
2019-09-27 22:30
Gerulis ATSAKYTI
Toma
2019-09-10 19:11
o kokius riešutus naudojate? kažin ar tinka žemės riešutai? Dėkoju :)
ATSAKYTI
Diana
2019-09-15 15:31
Man skaniausiai su graikiniais, bet tikrai tinka ir žemės. Tik jeigu naudosit žemės, juos prieš tai truputį paskrudinkite sausoje keptuvėje - bus skaniau. ATSAKYTI
Jurgita
2019-02-13 15:00
o tarkuoti, per bulviatarke, ar tą smulkiąją burokinę tarką? ATSAKYTI
Greta
2019-02-13 15:16
AŠ tarkuoju per tokią kaip burokinę, tik gerokai smulkesnę :) ATSAKYTI
Suku galvą
2018-11-19 00:27
O man toks klausimas iškilo: kodėl į pyraginius kepinius pilame aliejaus? Kokią funkciją atlieka? Nesu nei kepėja, nei virėja, bet po truputį....po truputį... gal kaip nors. Kepiau neseniai kažkokį šokoladinį pyragą, kur reikėjo aliejaus, tai man jis gavosi toks beskonis. Kažkas ne to. Ir šiaip, galvoju, kam aliejus reikalingas? Drėgnumui suteikti?
Norėčiau šitą receptėlį pabandyti, bet bijaus, kad vėl bus tas pats. Anas žadėjo būti šlapias šokoladinis pyragas, bet tokiu netapo. Turbūt, dėl mano kaltės kaip ,,kepėjos''. Bet iš tikrųjų, gal aliejų būtų galima pakeisti kažkuo, sviestu ar dar kuo? Nelabai minčių ir vaizuotės yra. Galvoju, gal anas pyragas buvo neskanus toks dėl aliejaus. Pyliau saulėgrąžų.

Šitas pyragas šlapias ar sausesnis? Ir kaip dėl to aliejaus... vis suku galvą. ATSAKYTI
Dana
2019-07-30 17:34
Pyragams tiek aliejus, tiek kiti riebalai (pvz. sviestas) suteikia drėgmės ir "skalsumo", pyragiškumo. Bet jį geriausiai rinktis neutralaus skonio, nes nerafinuoti aliejai (pvz. nerafinuotas saulėgrąžų) turi labai stipriai išreikštą poskonį, kuris nebūtinai tiks pyragui. Aliejų galite keisti tirpintu sviestu, tačiau tada įdėkite truputėlį daugiau miltų (nes sviesto riebumas 82 proc., kai aliejaus - 100 proc.). Paprastai pyrago skonio trūkumas būna susijęs su kitias aspektais - pvz. pamažinote saldiklio ar galbūt kakava buvo nekokybiška (geriausia pyragams rinktis stipraus skonio, riebią kepiniams skirtą kakavą). Dar skonį pagerina vanilė arba vanilinis cukrus, cinamonas ir kiti prieskoniai. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital