Moliūginis sūrio pyragas su Oreo sausainiais

AUTORIUS:
Laurinta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Moliūginis sūrio pyragas su Oreo sausainiais
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Autorius apie receptą: Moliūgai puikiems pyragams? Tikrai taip! Šis iškepa neįtikėtinai gardus - po vieno kąsnelio norisi antro. Idealus kepinys mėgstantiems saldžius, bet ne per daug, tirpstančius Moliūgai puikiems pyragams? Tikrai taip! Šis iškepa neįtikėtinai gardus - po vieno kąsnelio norisi antro. Idealus kepinys mėgstantiems saldžius, bet ne per daug, tirpstančius burnoje ir išskirtinius gardumynus. O geriausia, kad šis pyragas atrodo įspūdingai, bet paruošti jį nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti. Mintį pyragui pametėjo Delish tinklalapis. (...daugiau) Laurinta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
Pagrindui:
180 gramų oreo sausainių (arba paprastų kakavinių sausainių + 40g tirpinto sviesto)
50 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
200 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo arba perpus maskarponės + varškės, žr. patarimus)
280 gramų moliūgų tyrės (žr. patarimus)
100 gramų cukraus
50 gramų rudojo cukraus (galima keisti paprastu)
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis prieskonių meduoliams (jei neturite, žr. patarimus)
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 laipsnių (kaitinimas - viršus+apačia, be vėjelio). Kepimo formą (naudojau kvadratinę 20 x 20 cm) ištiesti kepimo popieriumi.
2.
Sausainius sutrupinti elektriniu maisto smulkintuvu iki trupinių (galima sausainius sudėti į šaldymui skirtą maišelį ir sutrupinti kočėlu). Sviestą ištirpinti ir supilti į dubenį su sausainių trupiniais, įberti druskos ir permaišyti. Paruoštą masę sudėti į kepimo formą ir spaudžiant rankomis paskirstyti per visą plotį. Dėti į orkaitę ir kepti apie 10 minučių, tuomet išimti ir atidėti atvėsti, o orkaitės temperatūrą sumažinti iki 145 C laipsnių.
3.
Kol pagrindas vėsta, pasiruošiame įdarą. Į dubenį dėti kreminį sūrį, moliūgų tyrę, berti cukrų, druską, prieskonius meduoliams, dėti vanilę ir išmaišyti. Maišyti galima ranka arba elektriniu maisto kombainu su maišymo antgaliu ir pačiu mažiausiu greičiu, nes permaišius gali patekti per daug oro ir pyragas suskilinės. Tuomet įmušti kiaušinį, atsargiai permaišyti (plakti nereikia, tik pamaišyti iki kol kiaušinių nebesimatys kremo tekstūroje), įleisti trynį, permaišyti, įleisti antrą trynį ir vėl permaišyti.
4.
Dubenį su kremu kelis kartus lengvai trinktelėti į stalviršį, kad sutrūkinėtų oro burbuliukai. Jei oro burbuliukų atsiranda, juos susprogdinti dantų krapštuku.
5.
Paruoštą masę supilti į kepimo formą ant sausainių pagrindo ir dar kartą lengvai trinktelėti į stalviršį, atsiradus oro burbuliukams, juos taip pat susprogdinti.
6.
Orkaitės apačioje padėti nedidelę kepimo formą su vandeniu, kad kepant garuotų, o pyragą dėti į orkaitės vidurį (truputį žemesnę lentyną nei vidurinė, t.y. kad pats pyragas būtų per vidurį) ir kepti apie 45-60 minučių. Tikslus laikas priklausys nuo orkaitės, ar iškepęs patikrinkite taip - paimkite kepimo formą už kraštelio ir lengvai kilstelkite. Pyrago kraštai turėtų būti sutvirtėję per 3-4 cm, o vidurys - tyvuliuoti lyg žele.
7.
Orkaitę išjungti, dureles lengvai praverti (galima šiek tiek įkišti virtuvinio rankšluosčio, kad tarpelis būtų poros centimetrų dydžio), kad pyragas lėtai atvėstų orkaitėje. Atvėsusį pyragą dėti į šaldytuvą 6 valandoms, o geriausiai visai nakčiai, kad sutvirtėtų.
Patarimai:
Kreminį sūrį galima pakeisti 100 g maskarponės + 100 g varškės, tokiu atveju varškę pirmiausia sutrinkite elektriniu plaktuvu iki kol bus vientisa, tada sumaišykite su maskarpone. O daugiau apie kreminį sūrį galite paskaityti šiame straipsnyje.[/b][/u]
Moliūgų tyrę gaminau taip - sviestinį moliūgą perpjoviau pusiau ir naudojau vieną jo pusę. Kepiau įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 1 valandą iki kol moliūgas suminkštėjo. Moliūgui iškepus ir kiek pravėsus, šaukštu išskobiau sėklas, o minkštimą sudėjau į elektrinį trintuvą ir sutryniau iki vientisos masės.
Prieskonius meduoliams galima keisti 1 a.š. cinamono, 0.5 a.š gvazdikėlių ir 0.5 a.š kardamono mišiniu.
AUTORIUS: Laurinta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Jurgita
2023-11-05 19:20
Super skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital