Vištienos ir daržovių troškinys moliūge

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Vištienos ir daržovių troškinys moliūge
Vištienos ir daržovių troškinys moliūge
Vištienos ir daržovių troškinys moliūge
Vištienos ir daržovių troškinys moliūge
Autorius apie receptą: Sotus, jaukus ir sušildantis vištienos troškinys kitaip - moliūge! Daržoves troškiniui galite drąsiai rinktis savo nuožiūra, o vietoje kreminio sūrio puikiai tinka ir kitoks Sotus, jaukus ir sušildantis vištienos troškinys kitaip - moliūge! Daržoves troškiniui galite drąsiai rinktis savo nuožiūra, o vietoje kreminio sūrio puikiai tinka ir kitoks mėgiamas tepamas sūrelis. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
1 vienetas moliūgų (didelio)
600 gramų vištienos šlaunelių mėsos (be kaulo)
400 mililitrų grietinėlės (tinka ir riebi, ir liesesnė)
200 gramų kreminio sūrio (naudojome ožkos)
2 vienetai svogūnų
1 vienetas baklažanų (arba 1 cukinijos)
1 skiltelė česnako (didesnė arba 2 mažesnės)
50 gramų sviesto
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskoninių žolelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną įtrinti druska bei pipirais (galima dar paskaninti mėgiamais prieskoniais).
2.
Vištieną iškepti (mes kepėme ant įkaitinto griliaus, bet galima ir tiesigo keptuvėje). Iškepusią mėsą pasmulkinti.
3.
Keptuvėje ištirpinti sviestą ir jame apkepinti smulkiai pjaustytą svogūną iki suminkštės.
4.
Baklažaną supjaustyti riekelėmis ir iš abiejų pusių apkepinti griliuje arba keptuvėje ant didesnės kaitros iki gražiai apskrus iš abiejų pusių.
5.
Moliūgo viršų gražiai nupjauti, atsidėti (mums jos dar reikės). Moliūgo vidų atsargiai išskaptuoti.
6.
Vištieną ir kepintas daržoves sudėti į moliūgo vidų, užpilti grietinėle, lengvai išmaišyti.
7.
Ant viršaus uždėti gausiai kreminio sūrio.
8.
Uždengti moliūgą nupjauta dalimi.
9.
Kepti griliuje arba iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių arba kol moliūgas suminkštės (tikslus laikas priklausys nuo moliūgo dydžio).
10.
Patiekiant papuošti smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9:30 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Kreminį sūrį galite naudoti bet kokį mėgiamą, bet ožkos sūris suteikia labai gero poskonio. Vietoje kreminio sūrio tinka ir tepamas lydytas sūrelis.
Daržoves troškiniui galite naudoti pačias įvairiausias - vietoje baklažano tinka cukinija, galite papildomai įdėti paprikos, morkos ar ko tik sugalvosite.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Genovaite
2021-10-28 18:16
Labai skanu jau antri metai gaminu pagal si recepta,tikas dedu ir cukinija ir baklazana dar morka dadedu ATSAKYTI
Monika
2019-10-02 17:39
Troškinys gavosi tikrai gardus. Vietoj baklažano naudojau cukiniją. Grietinėlę naudojau 10 % riebumo, kadangi daržovės apkepamos riebaluose, riebesnė manau nelabai ir tiktų. Labai skanu, tik kitą kartą gamindama manau naudosiu daugiau daržovių, nes man jų trūko. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital