Moliūginiai sausainiai su šokolado gabaliukais

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 16
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Moliūginiai sausainiai su šokolado gabaliukais
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Moliūginiai sausainiai su šokolado gabaliukais
Moliūginiai sausainiai su šokolado gabaliukais
Autorius apie receptą: Gaminant šiuos sausainius namai pakvipo tikru rudeniu ir jaukumu. Iš karto supratau, kad juos gaminsiu dažnai. Minkšti, puikaus, subalansuoto skonio, labai tiktų vežtis į Gaminant šiuos sausainius namai pakvipo tikru rudeniu ir jaukumu. Iš karto supratau, kad juos gaminsiu dažnai. Minkšti, puikaus, subalansuoto skonio, labai tiktų vežtis į svečius. Labai rekomenduoju išmėginti, nes tikrai nepasigailėsite! Šį receptą atradau Purely Kaylie: Simple & Delicious Plant-Based Recipes tinklaraištyje. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 16
250 gramų kvietinių miltų
120 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
120 gramų rudojo cukraus
50 gramų cukraus
120 gramų šokolado lašelių (arba gabalėliais pjaustyto juodo šokolado)
120 gramų moliūgų tyrės (tirštos, žr. patarimus)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus)
1 šaukštelis prieskonių meduoliams (arba cinamono)
0.5 šaukštelio cinamono
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1/4 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjungti orkaitę kaisti iki 180 laipsnių (kaitinimas - viršus+apačia, be vėjelio). Didesnę kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
2.
Į didelį dubenį dėti kambario temperatūros sviestą, berti rudąjį cukrų ir paprastą cukrų. Plakti elektriniu plaktuvu apie 1-2 minutes iki sviestas įgaus purumo.
3.
Į paruoštą masę sukrėsti moliūgų tyrę ir pilti vanilės ekstraktą, gerai išmaišyti.
4.
Į kitą dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, prieskonius meduoliams ir druską, išmaišyti.
5.
Paruoštą miltų mišinį per kelis kartus suberti į tešlą, kaskart gerai išmaišant. Sudėti šokolado lašelius ir išmaišyti.
6.
Šaukštu kabinti masę, dėti ant kepimo popieriui išklotos skardos (didesnio rutuliuko forma) paliekant nemažus tarpus, nes kepdami rutuliukai plokštės.
7.
Sausainius kepti iki 180 laipsnių įkaitusios orkaitės viduryje apie 12-14 minučių. Sausainiai bus iškepę, kai krašteliai lengvai rustelės, o viduriukas dar atrodys kiek nedakepęs (vėsdami jie sutvirtės).
8.
Iškepusius sausainius išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti ant kepimo skardos, vėsdami jie truputį sutvirtės, tačiau išliks minkšti ir drėgni.
Patarimai:
Moliūgų tyrę gaminau taip - sviestinį moliūgą perpjoviau per pusę ir iškepiau orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių. Kepiau apie 1 valandą iki moliūgas suminkštėjo. Moliūgui iškepus ir kiek pravėsus, šaukštu išskobiau sėklas, o minkštimą sudėjau į elektrinį trintuvą ir sutryniau iki vientisos masės. Svarbu: mano naudotota moliūgų tyrė buvo tirša, jei jūsų atrodo skystoka, sukrėskite ją į sietelį ir palikite nuvarvėti.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Karolina
2022-11-10 20:19
Labai skanu. Cukraus dėjau kiek mažiau, papildomai dėjau graikinių riešutų. Gaminau iš dvigubo kiekio. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital