Lašišos karis su moliūgais ir kokoso pienu

AUTORIUS:
Dovilė Ramoškaitė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Lašišos karis
Lašišos karis
Autorius apie receptą: Labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas troškinys, kuris dar ir labai gardžiai suvalgomas. Lašišą galima keisti vištiena, triušiena ar avinžirniais. Labai nesudėtingai ir greitai paruošiamas troškinys, kuris dar ir labai gardžiai suvalgomas. Lašišą galima keisti vištiena, triušiena ar avinžirniais. Dovilė Ramoškaitė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų lašišos
250 mililitrų kokosų pieno (pilno riebumo)
250 mililitrų daržovių sultinio (arba vandens)
300 gramų sviestinio moliūgo (arba muskatinio, gryno svorio)
200 gramų brokolių (nebūtina)
1 vienetas saldžiosios paprikos
1 vienetas saldžiųjų bulvių (nebūtina)
1 šaukštas raudonosios kario pastos
5 centimetrai imbiero
2 skiltelės česnako
1 šaukštas žuvies padažo (arba pagal skonį)
1 šaukštas žaliųjų citrinų sulčių (arba paprastų citrinų)
1 šaukštas kokosų aliejaus
pagal skonį druskos
Patiekiant:
1 saujelė kalendros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lašišai nulupame odelę ir supjaustome postambiais kubeliais. Saldžią bulvę nulupame ir supjaustome mažais kubeliais, moliūgą - stambesniais kubeliais, papriką - juostelėmis, brokolį išskirstome žiedynais. Nuluptą imbierą ir česnako skilteles labai smulkiai sukapojame.
2.
Didelėje keptuvėje (arba troškintuve ar puode) įkaitiname kokosų aliejų.
3.
Dedame saldžią bulvę ir maišydami pakepiname 1-2 minutes. Dedame papriką ir maišydami pakepiname 2-3 minutes. Suberiame imbierą ir česnaką, maišydami pakepiname. Dedame moliūgus, kario pastą ir maišydami pakepiname dar 2-3 minutes.
4.
Viską užpilame sultiniu (kad daržoves beveik apsemtų), pagardiname trupučiu druskos (jei sultinys be druskos) ir troškiname iki suminkštėja saldžios bulvės (apie 5 minutes).
5.
Dedame lašišos kubelius, brokolius, pilame kokoso pieną ir patroškiname iki lašiša pakeičia spalvą iš raudonos į švelniai rausvą.
6.
Viską apšlakstome žuvų padažu ir citrinos sultimis. Paragaujame, ar patinka skonis. Jeigu norisi sūriau, galima įdėti dar žuvų padažo (arba druskos), o jei aštriau - dar šiek tiek kario pastos (prieš tai ją išmaišykite su 1-2 šaukštais vandens).
7.
Šį karį tinka patiekti su virtais ryžiais (tobulai dera su jasmin arba basmati rūšies) ar ryžių makaronais. Patiekiant galima pabarstyti kalendros lapeliais.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Daržoves šiam kariui rinkitės savo nuožiūra. Man labai patinka sviestinio moliūgo, saldžios bulvės ir raudonosios paprikos skonio derinys, o kitomis daržovėmis varijuoju - kartais dedu brokolio, kartais pievagrybių, kartais net topinambų ar pastarnokų.
Kario pastos kiekį koreguokite pagal save. Jei aštriai nemėgstate, gali jos dėti mažiau, o jei patinka stipresni skoniai - kiekį padidinti.
Lašišą naudokite šviežią. Gaminant su šaldyta ir atitirpinta lašiša karis bus ne toks skanus ir jo tekstūra bus grūdėtesnė.
AUTORIUS: Dovilė Ramoškaitė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Julija
2021-11-02 17:09
Man taip pat lb patiko. Ateityje viska kepsiu ir troskinsiu truputi trumpau,nei nurodyta,kad neistyztu darzoves. Ir nepersistenkit su citrinu sultimis:) Rekomenduoju! ATSAKYTI
Super
2020-11-30 19:50
Labai nustebino. Mėgstu lašišą, bet kartais pritrūksta idėjų su ja. Pabandžiau šį receptą su lašiša ir su vištiena, nustebau - su lašiša patiko labiau, super skonis, kas mėgsta aštriau. Net vyras pripažino, kad su lašiša skaniau, o jis lašišos nėra didelis mėgėjas :) ATSAKYTI
Super
2020-11-30 19:51
P.s. aš papildomai abu kartus dar dėjau kario prieskonių. ATSAKYTI
Dovilė
2020-12-09 12:56
Be galo smagu, kad patiko :) Man irgi su lašiša šis karis pats tobuliausias. Kartais dar dalį lašišos pakeičiu krevetėmis (naudoju šaldytas, bet neapvirtas) - irgi super tinka ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital