Skanučiai vištienos kepsneliai su moliūgu

AUTORIUS:
Akvilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 69)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 69)
Vištienos blyneliai su moliūgu
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai skanūs, labai rudeniški ir maistingi kepsneliai! Patiekalas paprastas, bet tikrai paįvairinantis įprastą vakarienę. O dar ir puiki proga panaudoti rudenišką moliūgą. Labai skanūs, labai rudeniški ir maistingi kepsneliai! Patiekalas paprastas, bet tikrai paįvairinantis įprastą vakarienę. O dar ir puiki proga panaudoti rudenišką moliūgą. Akvilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų vištienos filė (arba maltos vištienos krūtinėlės)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų moliūgų (be žievės ir sėklų)
0.5 vieneto svogūnų
2 šaukštai graikiško jogurto
2 šaukštai kvietinių miltų (arba grikių ar avižinių miltų)
1 skiltelė česnako (galima ir nedėti)
pagal skonį druskos
šiek tiek prieskonių paukštienai
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Moliūgą sutarkuoti burokine tarka ir, jei atsiraso skysčio, nupilti.
2.
Vištieną smulkiai supjaustyti (arba galima sumalti). Svogūną ir česnaką susmulkinti.
3.
Vištieną, svogūnus, česnakus, moliūgą ir graikišką jogurtą išmaišyti, įmušti kiaušinius, berti prieskonius, miltus ir kruopščiai išmaišyti.
4.
Į keptuvėje įkaitintą aliejų dėti po porą šaukštų tešlos formuojant blynelius. Gražiai apkepti iš abiejų pusių. Svarbus momentas - blynuką verskite tik tada, kai jo apačia jau gražiai apkepusi ir blynelis sutvirtėjęs.
5.
Beje, šiuos blynukus tinka kepti ir orkaitėje - tiek kaip blynelius, tiek keksiukų formelėse kaip mažus apkepukus.
Patarimai:
Šiam receptui naudojau sviestinį moliūgą, nes jis išraiškingesnio skonio ir paleidžia mažiau skysčio už paprastą. Jeigu gaminsite su paprastu moliūgu, miltų dėkite šiek tiek daugiau arba nedėkite jogurto.
AUTORIUS: Akvilė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (6)
Aurelija
2020-11-24 13:30
Labai skanūs kepsneliai,mano metinukas irgi labai skaniai valgė :) tik vietoj jogurto įdėjau grietinės, o apversti pavyko puikiai, prieš pjaustant vištieną ją gerai nusausinau ir pjausčiau truputį stambiau. ATSAKYTI
Viktorija
2020-10-21 21:37
Patiko ir visai nebuvo sunkumu apversti i kita puse. viskas pavyko. skonis puikus. dekui uz recepta :) ATSAKYTI
Justina
2020-01-09 14:15
Vakar gaminau, bet deja, nepavyko. Skonis puikus, taciau blynuku apversti nebuvo imanoma. Kepiau naujoje keptuveje, ipylusi pakankamai riebalu. Teko ismesti. Kepant kita keptuve idejau krakmolo ( nors nenurodyta recepte), tuomet pavyko geriau. ATSAKYTI
Vida
2020-01-09 19:27
Gali labai priklausyti nuo moliūgo rūšies ir vištienos kokybės. Aš gaminu su sviestiniu moliūgu (jis ne toks drėgnas kaip tracinis oranžinis) ir namine vištiena, tai kepsneliai pavyksta superiniai. O parduotuvinė mėsa, pastebiu, paleidžia daugiau skysčio. Jeigu matote, kad sunku apversti, dėkite daugiau miltų (arba kramolo, kaip kad darėte).

Ir būtinai verskite tik kai kepsniuko viršus sutvirtėja. Kol viršus skystas - jokiu būdu. ATSAKYTI
Gintarė
2019-09-15 11:50
Kepsneliai labai patiko, gavosi skanūs ir minkštučiai. Ačiū už receptą! ATSAKYTI
Lijana
2018-10-29 09:49
Jei kepti orkaiteje,tai kokioje temperaturoje ir kiek laiko? Aciu :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital