Moliūgų šakšuka

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Moliūgų šakšuka
Notraukos Dovilės Ramoškaitės, LaMaistas.lt redakcijai
Moliūgų šakšuka
Moliūgų šakšuka
Autorius apie receptą: Labai rudeniška, kreminė ir skanutėlė šakšuka kitaip - su moliūgų padažo pagrindu vietoje pomidorų. Rekomenduojame patiekti su šviežia duonyte, kuria labai skanu kabinti Labai rudeniška, kreminė ir skanutėlė šakšuka kitaip - su moliūgų padažo pagrindu vietoje pomidorų. Rekomenduojame patiekti su šviežia duonyte, kuria labai skanu kabinti padažą. Iš šio ingredientų kiekio paruošite 2 labai sočias ar 3-4 mažesnes porcijas. (...daugiau) Valerija, The Tasty Angle
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
4 vienetai kiaušinių
400 gramų moliūgų tyrės (arba šviežio moliūgo, žr. patarimus)
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (tinka tiek liesa, tiek riebesnė)
50 gramų kietojo sūrio (smulkiai tarkuoto)
40 gramų sviesto
2 skiltelės česnako
1 žiupsnelis džiovinto raudonėlio
0.5 šaukštelio druskos
Patiekiant:
1 vienetas avokadų (nebūtina)
1 saujelė žalumynų (nebūtina)
2 riekelės tamsios duonos (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Česnaką smulkiai sukapoti ar išspausti.
2.
Keptuvėje ištirpinti sviestą, apkepinti česnaką keliolika sekundžių, tik kol paskleis aromatą. Sudėti moliūgų tyrę, nuolat maišyti ant nedidelės kaitros, kol įšils. Dalimis pilti grietinėlę, nuolat maišant. Kai sušils, įmaišyti tarkuotą sūrį, prieskonius.
3.
Moliūgų padaže šaukštu suformuoti "duobutes" ir į kiekvieną įmušti po kiaušinį.
4.
Keptuvę uždengti dangčiu ir kaitinti ant nedidelės kaitros apie 5 - 10 minučių, iki norimo kiaušinio iškepimo lygio.
5.
Patiekiant uždėti pjaustyto avokado ir pabarstyti žalumynais. Tiekti su duonos riekele. Skanaus!
Patarimai:
Moliūgų tyrę gaminome labai paprastai - sviestinį moliūgą perpjovėme pusiau, sėklas išskobėme, viršų apšlakštėme alyvuogių aliejumi. Moliūgo puseles dėjome į kepimo skardą pjūviu į viršų ir kepėme iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 70 min. Tikslus kepimo laikas priklausys nuo moliūgo dydžio, reikėtų kepti iki moliūgas suminkštėja (peilis turėtų lengvai smigti). Tada moliūgą palikome šiek tiek atvėsti, išskobėme minkštimą ir jį sutrynėme blenderiu. Daugiau būdų pasigaminti moliūgų tyrę rasite šiame straipsnyje.
Valerija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital