Traškios krevetės su tobulu saldžiarūgščiu padažu

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Traškios krevetės su tobulu saldžiarūgščiu padažu
Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos
Autorius apie receptą: Šios traškios krevetės yra nerealios! Iš pirmo žvilgsnio galbūt padažo ingredientai pasirodys neįprasti, bet kaip maloniai nustebsite paragavę! Majonezo padažas turi Šios traškios krevetės yra nerealios! Iš pirmo žvilgsnio galbūt padažo ingredientai pasirodys neįprasti, bet kaip maloniai nustebsite paragavę! Majonezo padažas turi švelnią, bet nedominuojančią saldumo natą, kurią atsveria citrinos rūgštelė ir pakelia padažą į kitą lygmenį. Tuo tarpu krevetės pavyksta traškios, švelnios. Na, paskanavus tikrai sunku sustoti. Šis gardumynas tiks, kai norisi palepinti artimuosius, paužkandžiauti prie filmo savaitgalio vakarą ar tiekti ant šventinio stalo. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
400 gramų krevečių be kevalo (naudojome šaldytas nevirtas, atitirpintas)
4 vienetai kiaušinių baltymų
80 gramų kukurūzų krakmolo
60 gramų graikinių riešutų (arba anakardžių - nebūtina, bet dar gardžiau)
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Padažui:
2 šaukštai majonezo (kupinų)
3 šaukštai kondensuoto pieno, saldinto
1 šaukštas medaus (kupino)
3 šaukštai citrinų sulčių (arba pagal skonį)
Kepimui:
pagal poreikį augalinio aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Riešutus maišant pakepinti sausoje keptuvėje iki paskleis malonų aromatą.
2.
Padažui į dubenėlį dėti majonezą, kondensuotą pieną, medų, pilti citrinų sultis ir išmaišyti. Paragauti, jei norisi, įspausti dar citrinos sulčių.
3.
Tešlai į dubenį sudėti kiaušinių baltymus ir išplakti iki baltų tankių putų, bet iki standumo plakti nereikia (patogiausia elektriniu plaktuvu). Suberti kukurūzų krakmolą ir dar kartą paplakti iki vientisos masės.
4.
Krevetes nusausinti popieriniais rankšluosčiais, pabarstyti druska ir pipirais, švelniai rankomis pavartyti, kad visos pasidengtų prieskoniais.
5.
Sudėti krevetes į dubenį su paruošta tešla ir švelniai išmaišyti, kad apliptų tešla.
6.
Į gilesnę keptuvę pilti aliejaus (jo reikėtų tiek, kad beveik apsemtų krevetes). Gerai įkaitinti. Atsargiai mediniais sušių pagaliukais ar maisto žnyplėmis po vieną krevetę dėti į keptuvę. Kepti apie 30 - 40 s iki kol švelniai apskrus, apversti ir kepti dar 30 - 40 s.
7.
Išgriebti krevetes ant popierinių rankšluosčių, kad nutekėtų riebalai.
8.
Tuomet perdėti į lėkštę, sukrėsti padažą, suberti riešutus ir švelniai išmaišyti, kad visos pasidengtų.
9.
Patiekiant galima pabarstyti čili dribsniais. Skanauti iš karto.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital