Trinta moliūgų sriuba su lydytu sūreliu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 16)
Trinta moliūgų sriuba su lydytu sūreliu
Trinta moliūgų sriuba su lydytu sūreliu
Trinta moliūgų sriuba su lydytu sūreliu
Trinta moliūgų sriuba su lydytu sūreliu
Autorius apie receptą: Trinta, tiršta, kvapni ir kremiškos tekstūros moliūgų sriuba yra neatsiejama nuo jaukių rudens dienų. Moliūgų sriubos ruošimo variacijų gali būti labai daug: vieni Trinta, tiršta, kvapni ir kremiškos tekstūros moliūgų sriuba yra neatsiejama nuo jaukių rudens dienų. Moliūgų sriubos ruošimo variacijų gali būti labai daug: vieni receptai prašo prieš verdant sriubą daržoves kepti orkaitėje, kiti receptai kur kas paprastesni ir greitesni, tinkami kiekvienai dienai – net ir tai, kai laiko pietums ruošti lieka visai nedaug. Šiam sriubos receptui reikės vienintelio puodo: jame pakepinę svogūnus ir česnakus ten pat pakepinsite ir kubeliais supjaustytus moliūgus bei bulves. Pagardinę prieskoniais ir užpylę daržovių sultiniu, pavirsite, kol daržoves suminkštės, o sriuba aromatingai kvepės. Paskutinis, bet labai svarbu žingsnis – įmaišyti į sriubą kelis šaukštus lydyto sūrelio. Spalva taps švelnesnė, tekstūra kremiškesnė, o skonis dar gardesnis. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 kilogramas moliūgų
750 mililitrų daržovių sultinio (naudojome 1 „Gallina Blanca“ sultinio kubelį)
130 gramų lydyto sūrio (natūralaus skonio)
1 vienetas bulvių (didelės ar 2 vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio juodųjų pipirų (šviežiai grūstų)
0.5 šaukštelio malto muskato
Patiekiant:
pagal poreikį grietinės
pagal poreikį skrebučių
pagal poreikį moliūgų sėklų (kepintų)
pagal poreikį žalumynų (šviežių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą supilkite aliejų ir įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Suberkite nedideliais kubeliais supjaustytą svogūną. Pakepinkite kelias minutes vis pamaišydami, kol svogūnai suminkštės ir parus.
2.
Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kubeliais supjaustytą moliūgą. Vis pamaišydami kepinkite apie 7-10 minučių, kol moliūgai ims minkštėti.
3.
Suberkite kubeliais supjaustytas bulves, pagardinkite druska, pipirais, maltais muskatais. Supilkite daržovių sultinį. Užvirkite ir sumažinę ugnį virkite apie 15-20 minučių, kol daržovės bus labai minkštos.
4.
Sudėkite lydytą sūrelį, išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite, kol jis ištirps ir tolygiai pasiskirstys sriuboje.
5.
Sutrinkite trintuvu iki visiškai tolygios tekstūros.
6.
Patiekite su grietine, skrudintais duonos skrebučiais, kepintomis moliūgų sėklomis ir šviežiais žalumynais.
Patarimai:
Į šią moliūgų sriubą galite papildomai įdėti ir morkų, ir saldžiųjų bulvių (batatų).
Jei taip jau nutiktų, kad lydyto sūrelio neturėtumėt, galite jį keisti kreminiu sūriu arba puse stiklinės grietinėlės ar kokosų pieno, bet kai tik rasit progą – išbandykit ir su lydytu sūreliu!
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital