Moliūginis sūrio pyragas - tobulai kremiškas

AUTORIUS:
Emilija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Moliūginis sūrio pyragas
Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Moliūginis sūrio pyragas
Moliūginis sūrio pyragas
Moliūginis sūrio pyragas
Autorius apie receptą: Dievinu sūrio pyragus, tačiau kiek kepdavau, nei vienas nebūdavo toks kremiškas, kokį mėgstu. Na, o šis pranoko visus iki šiol gamintus! Toks kremiškas, kad atrodo, jog tirpte Dievinu sūrio pyragus, tačiau kiek kepdavau, nei vienas nebūdavo toks kremiškas, kokį mėgstu. Na, o šis pranoko visus iki šiol gamintus! Toks kremiškas, kad atrodo, jog tirpte tirpsta burnoje. Labai rekomenduoju išmėginti šį receptą ir pasidalinti įspūdžiais. Beje, jei sūrio pyragus mėgstate tvirtesnius, į kremą galite įmaišyti 2-3 v.š. kukurūzų krakmolo arba miltų. (...daugiau) Emilija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
150 gramų imbierinių sausainių (arba paprastų sausainių)
80 gramų sviesto (ištirpinto)
1 šaukštas rudojo cukraus (nebūtina)
Kremui:
600 gramų kreminio sūrio (Philadelphia tipo, kambario temperatūros)
400 gramų moliūgų tyrės (kambario temperatūros, žr. patarimus)
250 gramų grietinės (naudojau 30% riebumo, kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių (naudojau L dydžio, kambario temperatūros)
140 gramų rudojo cukraus
130 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis malto cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
Papuošimui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 saujelė riešutų (mėgstamų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 160 laipsnių temperatūros (režimas - viršus+apačia, be vėjelio).
2.
Kepimo formos dugną (naudojau 22 cm skersmens) iškloti kepimo popieriumi, o išorę apvynioti kepimo folija, kad kepant vandens garai nesudrėkintų pagrindo.
3.
Į dubenį berti rankomis smulkiai trupintus sausainius (jie neprivalo būti visiškai sutrinti, gali likti mažų gabaliukų), pilti ištirpintą sviestą, berti cukrų, gerai išmaišyti.
4.
Į kepimo formą sudėti sausainių masę ir gerai suspausti.
5.
Pagrindą kepti iki 160 C įkaitintos orkaitės viduryje maždaug 8-10 min arba kol jis šiek tiek apskrus ir sutvirtės. Tuomet ištraukti ir palikti atvėsti.
6.
Pyrago kremui paruošti, į dubenį dėti kreminį sūrį, cukrų, vanilės ekstraktą, cinamon1 ir muskatą (jei naudojate). Gerai ištrinti šaukštu (arba išmaišyti virtuvės kombainu mažu greičiu). Po truputį sudėti moliūgų tyrę, kaskart gerai išmaišant. Sudėti grietinę, išmaišyti. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant.
7.
Kremą sukrėsti į kepimo formą ant pagrindo. Tada kelis kartus švelniai trinktelti į stalviršį, kad iškiltų oro burbuliukai. Jei jų yra, susbrogdinti peiliu ar mediniu pagaliuku (tą padarius pyragas iškeps lygesnis, nesuskilinės).
8.
Į kitą kepimo formą ar orkaitei tinkamą indą pilti vandens, padėti orkaitės apačioje, o per orkaitės vidurį dėti sūrio pyragą. Kepant vanduo garuos ir padės pyragui kepti tolygiau.
9.
Pyragą kepti įkaitintos iki 160 laipsnių temperatūros orkaitės viduryje apie 65-70 min.
10.
Praėjus šiam laikui, orkaitę išjungti ir leisti sūrio pyragui vėsti dar bent 5 valandas orkaitėje (galima palikti nakčiai). Svarbu jos neatidaryti.
11.
Atvėsusį pyragą dėti į šaldytuvą, bent 1-2 valandoms, kad galutinai sutvirtėtų.
12.
Jei norisi, prieš patiekiant pyragą galima papuošti plakta grietinėle, išplakta su trupučiu cukraus ir citrinos sulčių, bei smulkintais riešutais.
Patarimai:
Moliūgų tyrę gaminu labai paprastai - sviestinį moliūgą perpjaunu pusiau ir kepu iki 200 C kaitintos orkaitės viduryje apie valandą. Tada išskobiu minkštimą ir jį sutrinu elektriniu trintuvu iki glotnios konsistencijos. Daugiau būdų pasigaminti moliūgų tyrę rasite šiame straipsnyje.
Svarbu - gaminant šį sūrio pyragą, kaip ir bet kokį kitą, visi kremo ingredientai turi būti kambario temperatūros. Kitaip kepdamas arba vėsdamas pyragas gali suskilinėti.
AUTORIUS: Emilija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Augustė
2023-11-15 21:41
Labai geras ir paprastas receptas! Ragaujant skaniai jaučiasi moliūgai, bet „netrukdo“ mėgautis sūrio tortu. ATSAKYTI
Karolina
2023-11-12 21:05
Pats pyragas gavosi skanus, bet man sausainių pagrindas labai sudrėko, jie patys labai ploni ir lengvos tekstūros, tad kitam kartui reiktų "riebesnių" sausainių ATSAKYTI
Dovilė
2023-12-15 23:16
Galbūt ne visai sandariai apvyniojote formos išorę folija ir pateko vandens garų? Ar gal folija įplyšo? Nes dažniausiai pagrindas per daug sudrėksta būtent nuo to. Aš apvynioju dvigubu folijos lapu ir labai sandariai apspaudau, kad garai nepatektų. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital