O ką iš ridikėlių? 28 gaivūs ridikėlių receptai

AUTORIUS:
LaMaistas.lt, 2024-04-23
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
O ką iš ridikėlių? 28 gaivūs ridikėlių receptai

Ridikėliai tiesiog nuostabi daržovė, kuri pasižymi tokiomis savybėmis kaip C vitamino šaltinis, turi dar daug kitų svarbių organizmui medžiagų, tokių kaip kalcis, geležis ir folio rūgštis. O geriausia dalis tai, kad ridikėliai ne tik maistingi, bet ir be galo gardūs. Juos galima valgyti žalius, virtus, keptus ar net marinuotus - visaip labai skanu. 


Ridikėlių skonis ir puiki tekstūra tinka įvairiuose patiekaluose, nuo salotų iki sriubų ir padažų. Tad skubame dalintis pačiais pačiausiais receptais, kuriuose įtraukti tie žavieji ridikėliai. 

Tikrai išskirtinis receptas - galbūt kiek neįprastas savo ingredientais, bet labai džiuginantis skoniu, o dar ir paprasta pagaminti. Sriuba pavyksta švelnaus skonio, ridikėliai suteikia subtilią natą, bet ragaujant nežinant, būtų sunku atspėti, kad jie panaudoti šiame patiekale. Sriuba visiškai neaitri, nes verdami ridikėliai aitrumą praranda ir jį pakeičia švelnus salstelėjimas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Pavasariui atkeliavus, kai lėkštėse jau norisi gaivos ir lengvumo, puikiai tiks šios salotos. Be galo paprastai pagaminamos, vos iš kelių ingredientų, bet tokios gardžios, kad nuostabiai tinka tiek gardžiuotis vienomis, tiek tiekti prie grilio patiekalų, troškinių, kepsnelių ar kitų mėgiamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Reikės tik keturių ingredientų ir 15 minučių! Tokie saldžiarūgščiai ridikėliai labai tinka prie mėsos patiekalų ir ypač tai puiki alternatyva, kas nemėgsta marinuotų svogūnų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotraukos LaMaistas.lt redakcijos

Tai gali būti vienas mėgstamiausių pavasariškų garnyrų, drąsiai galintis pakeisti keptas bulvytes. Kepami ridikėliai praranda savo aitrumą ir lieka tik subtilus salstelėjimas ir idealiai subalansuotas skonis. Iškeptus pabarsčius trupučiu fetos sūrio, moliūgų sėklomis ir mėtų lapeliais štai jau ir salotos ar žavingas bei maistingas garnyras. Bet net ir be šių pagardų kepti ridikėliai bus puikūs!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Jei mėgstate tuną, bet norisi jį įkomponuoti į sočias salotas, tai šios būtent tokios, o dar ir nuostabiai tinkamos vasarai, nes agurkai suteikia gaivumo. Ruošiamos be majonezo, tad neapsunkins. Beje, petražolių ir mėtų derinys čia labai tinka, bet galite jį keisti ir kitomis savo mėgiamomis žolelėmis.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Nuostabiai skaniai užtepėlei paruošti vos kelių minučių ir kelių ingredientų. Drąsiai galite jos skonį reguliuoti pagal savo pomėgius, dėti daugiau ar mažiau česnako, jį pakeisti krienais ar garstyčiomis, papildomai dėti svogūnų laiškų... Improvizacijų begalė, o skonis puikus!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gaivios ir sočios salotos, kurios puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip patiekalas lengvai vakarienei. Jeigu norisi skalsiau, galite vietoje jogurto naudoti grietinę arba jogurtą lygiomis dalimis sumaišyti su majonezu. Na, o jeigu norite sočiau, galima dėti sūdytos ar rūkytos lašišos gabalėlių - jie čia puikiai tiks.

Receptą rasite čia.

Jei mėgstate tradicinę salsą ar kitas žinomas jos variacijas, tačiau nemėginote su ridikėliais, labai rekomenduoju pabandyti. Ši salsa labai tiks pagardinti takus, tortilijų suktinukus ar tiesiog galima tiekti šalia kukurūzų traškučių. Ridikėliais salsai suteikia subtilų pikantiškumą, tačiau jis nėra per intensyvus.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Greiti, gaivūs ir maistingi sumuštiniai vasaros pusryčiams! Ypač tinka pasiruošti išvykus į sodybą, jam nereikia nei viryklės, nei orkaitės.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Šios salotos labai gaivios, pukiai subalansuoto skonio, o ir atrodo labai puošniai. Tad puikiai tiks tiek žavingai vakarienei, tiek šventei ar kaip garnyras prie mėgstamų patiekalų.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai

Greitos, gaivios salotos su ypatingai skaniu padažu! Padažas ruošiamas be majonezo. Tokios salotos - puikus garnyras prie karštų patiekalų, pvz., keptų ant grotelių, o dar mes jas mėgstame skanauti vienas, tiesiog su geros juodos duonos riekele. Na, o prasidėjus sezonui, prie virtų šviežių bulvyčių!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai gaivi, skani ir greitai pagaminama sriuba. Puikus variantas, kai norite kažko truputį įdomiau už tradicinius šaltibarščius. Beje, jeigu ją pagardinsite šlakeliu žaliųjų citrinų sulčių, sauja smulkintų mėtų ir trupučiu kokybiško alyvuogių aliejaus, skonis bus dar ypatingesnis! 

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Nuotrauka LaMaistas.lt redakcijos

Sumuštiniai yra tiesiog tikra klasika ant pusryčių stalo ar tiesiog, kai norisi greitai ir skaniai. O šie būtent tokie ir yra - greitai paruošiami, labai skanūs, sotūs ir maistingi.

Receptą rasite čia.

Super skanios salotos, kai norisi kažko sotaus, bet neapsunkinančio! Ypatingo skonio salotoms suteikia užpilas, bet jei neturite visų reikiamų ingredientų, galite pagardinti ir tiesiog šlakeliu aliejaus. Salotos ruošiamos su ridikėliais, bet vietoje jų galima dėti ir smulkintų morkyčių ar tiesiog nedėti.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ar kada ragavote keptų ridikėlių? Tikras pavasario atradimas! Ir nereikia jokių įmantrių dalykų - supjaustai, pakepini su trupučiu prieskonių ir gardžiuojiesi nerealiu garnyru. Kepinant ridikėlių skonis pakinta - aštrumas sušvelnėja ir išryškėja lengvas salstelėjimas.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ Dovilė, BeDietu.lt

Gaivios, greitos, labai vasariškos salotos, su lengvu medaus - garstyčių užpilu. Riešutus galima rinktis ir kitus ar net pakeisti sezamo sėklomis. Jei nemėgstate gražgarščių, galite ruošti vien iš špinatų. Salotos nėra labai imlios proporcijoms, visų ingredientų kiekį galite koreguoti pagal savo skonį.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ridikėlių, kaip ir morkų, lapeliai yra nepakankamai vertinami. Labai jaunus, minkštus ridikėlių lapus galima naudoti salotoms, o štai didesnius nedvejodami sutrinkite į puikiausią pesto. Norėdami pagaminti šį pesto ridikėlių lapus turėsite sutrinti su moliūgų sėklomis, kietuoju sūriu, česnaku, druska, pipirais, citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.

Receptą rasite čia.

Gaivios, greitai paruošiamos salotos, kurios tiesiog tobulai dera prie karštų patiekalų, ypač šašlykų ar ant grotelių keptos žuvies! Salotos visiems, išsiilgusiems pavasario skonių.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Ši sriuba yra ne tik labai skani, bet ir maistinga. Įdomesnis jos ingredientas yra ridikėliai, kurie suteikia dar daugiau pavasariškumo. Jei niekada nebandėte jų kepti ar virti, siūlau pamėginti - kaitinami jie praranda savo aitrumą ir įgauna lengvo salstelėjimo. Taip pat į šią sriubą galite dėti ir kitų šviežių daržovių, tokių kaip morkos ar salierai.

Receptą rasite čia.

Greitai paruošiamos kopūsto salotos su morkomis ir ridikėliais - tobulai skanu prie grilio patiekalų.

Receptą rasite čia.

Pikantiški ir labai skanūs sumuštinukai pavasariškai - su ridikėliais! Tepti skaniausia ant skrudintos duonos riekės, ypač juodos.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Kai norisi lengvų, sočių ir maistingų pietų, kuriais itin tinka mėgautis pavasario popietę. Labai skanios, greitai paruošiamos ir iš neįmantrių ingredientų salotos tikrai puikus pasirinkimas.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiamos, traškios, gaivios, švelniai aitrios ridikėlių salotos! Geriausia dalis, kad jų nereikia parą marinuoti - paruošite vos per keliolika minučių. Valgyti skanu su ryžiais, prie Azijos patiekalų, tiesiog vištienos kepsnelių ar net šašlykų - visaip skanu!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ LaMaistas.lt

Kai oras taip lepina šiluma, pietums norisi atsigaivinti ir pasilepinti šalta sriuba. Ši šalta sriuba tikrai tiks atsigaivinti ir sočiai, skaniai pavalgyti. Labai greitai paruošiama.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Gaivios, paprastos, bet skanios pavasarinės salotos. Puikiausiai tinka prie kepsnio pietums ar tiesiog vienos lengvai vakarienei.

Receptą rasite čia.

Pusryčiams labai tinka mėgautis sumuštiniais prie kavos ar arbatos puodelio. Ilgai sukiotis virtuvėje nereikia, bet skanu ir sotu - puikus pasirinkimas tiek skubantiems, tiek nenorintiems ilgai sukiotis virtuvėje.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai lengvai pagaminamos, gaivios, skanios ir maistingos salotos. Tinka ragauti vienas arba kaip garnyrą prie sotesnio patiekalo. Pilnos vitaminų!

Receptą rasite čia.

Labai gardžia šalta sriuba gali būti ne tik šaltibarščiai - išbandykite receptą ir su rūgštynėmis bei ridikėliais. Į sriubą puikiai tinka ir kitokie mėgstami žalumynai. Patiekti skanu vieną ar su virtomis bulvytėmis.

Receptą rasite čia.

Labai greitai paruošiamos (ypač, jei turite likusių virtų bulvių), sočios bulvių salotos. Jos tiks ir vakarienei be mėsos, ir kaip garnyras prie žuvies.

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

Labai greitai paruošiama ir labai skani pikantiško sūrio užtepėlė šiek tiek kitaip - su ridikėliais! Jie šiam užkandžiui priduoda gaivumo ir kitokio pikantiškumo. Skanumėlis!

Receptą rasite čia.
Nuotrauka Ⓒ @Shutterstock

LaMaistas.lt
Rašyti komentarą
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital