Makaronų apkepas su moliūgais, mėsa ir sūriu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 15)
Makaronų apkepas su moliūgais, mėsa ir sūriu
Makaronų apkepas su moliūgais, mėsa ir sūriu
Makaronų apkepas su moliūgais, mėsa ir sūriu
Makaronų apkepas su moliūgais, mėsa ir sūriu
Autorius apie receptą: Sotūs, skanūs ir nesudėtingai paruošiami makaronų patiekalai – visada geras pasirinkimas, kai norisi paruošti valgį, prie stalo suburiantį visą šeimą. Dažniausiai jie Sotūs, skanūs ir nesudėtingai paruošiami makaronų patiekalai – visada geras pasirinkimas, kai norisi paruošti valgį, prie stalo suburiantį visą šeimą. Dažniausiai jie patinka tiek mažiems, tiek dideliems, o paruošti makaronus galima dešimtimis skirtingų būdų. Pabandykite iškepti jų apkepą – virtus makaronus sumaišykite su mėsos padažu, keptais moliūgų kubeliais, o kad apkepas būtų kremiškesnis ir dar turtingesnio skonio, įmaišykite įvairių rūšių sūrių: rikotos, kietojo, mocarelos. Kai ruošite mėsos padažą, gali pasirodyti, kad jame pernelyg daug sulčių (ir nuo pomidorų, ir sultinio), tačiau taip ir turi būti. Kepant visas perteklinis skystis susigers į makaronus ir valgysite sultingą, skanų, įdaro gausų apkepą. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 gramų makaronų (stambesnių, pvz., fusilli)
0.5 vieneto sviestinio moliūgo (vidutinio dydžio, arba apie 500g muskatinio)
250 gramų rikotos sūrio (galima keisti varške)
125 gramai mocarela sūrio (arba kitokio gerai besilydančio sūrio)
100 gramų kietojo sūrio
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio česnako miltelių
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio (arba kitų mėgamų prieskoninių žolelių)
1 žiupsnelis juodųjų pipirų (šviežiai grūstų)
pagal skonį druskos
Padažui:
500 gramų maltos mėsos (naudojau perpus kiaulieną ir jautieną)
400 gramų pomidorų tyrės (arba konservuotų smulkintų pomidorų)
250 mililitrų kiaulienos sultinio (naudojome 1 „Gallina Blanca“ sultinio kubelį)
100 gramų špinatų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų (šviežiai grūstų)
Viršui:
125 gramai mocarela sūrio (arba kitokio gerai besilydančio sūrio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Paruoškite moliūgus. Orkaitę įkaitinkite iki 220 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Didelę kepimo skardą (apie 22x35 cm) išklokite kepimo popieriumi.
2.
Moliūgą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išmaišykite, kad pasidengtų iš visų pusių. Pagardinkite raudonėliais ir dar kartą permaišykite, kad tolygiai pasiskirstytų.
3.
Vienu sluoksniu sudėkite į kepimo skardą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Moliūgai turi būti minkšti ir gražiai apskrudę.
4.
Moliūgams iškepus, sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 180 ᵒC (tokioje temperatūroje kepsite apkepą).
5.
Kol moliūgai kepa, paruoškite mėsos padažą. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkintą svogūną ir česnako skilteles. Pakepinkite, kol ims minkštėti ir paskleis malonų aromatą.
6.
Sudėkite maltą mėsą. Maišydami apkepkite iš visų pusių. Tuomet supilkite pomidorų tyrę bei sultinį ir patroškinkite iki mėsa bus pilnai paruošta. Įmaišykite špinatų lapelius. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį.
7.
Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės, tik dviem minutėm trumpiau. Makaronus nukoškite ir atidėkite į šalį.
8.
Dideliame dubenyje sumaišykite virtus makaronus, mėsos padažą, keptus moliūgų kubelius, rikotos sūrį, tarkuotą kietąjį sūrį ir mocarelą. Sukrėskite į kepimo indą. Paviršių išlyginkite ir apibarstykite tarkuotu mocarelos sūriu.
9.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minutes, kol sūris gražiai apskrus. Patiekite iš karto.
Patarimai:
Apkepą galite pasiruošti ir iš vakaro: sudėkite visus ingredientus į kepimo indą, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite pernakt, o rytojaus dieną tiesiog pašaukite į orkaitę, kad paruoštumėte greitą ir skanią vakarienę namiškiams.
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite tikrai didelį apkepą – ingredientų kiekius drąsiai galite dalinti per pusę, jei tiek porcijų jums pasirodys per daug.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital