Moliūginiai varškės virtinukai

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Moliūginiai varškės virtinukai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Virtinukai pavyksta minkštučiai ir žavingos spalvos. Kartais vietoje varškės dedu rikotos sūrį, tada skonis dar ypatingesnis. Šie virtinukai man be galo skanūs, patiekti su Virtinukai pavyksta minkštučiai ir žavingos spalvos. Kartais vietoje varškės dedu rikotos sūrį, tada skonis dar ypatingesnis. Šie virtinukai man be galo skanūs, patiekti su sviesto ir šalavijų padažu (tiesiog keptuvėje ištirpinkite sviestą ir jame lengvai apkepinkite kelis šalavijo lapelius), bet labai gardu ir tiesiog su grietine ar klasikiniu grietinės ir sviesto padažiuku. (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
300 gramų moliūgų (arba 150 g moliūgų tyrės)
200 gramų miltų (apytikriai)
150 gramų varškės 9% (geriau sausesnės)
40 gramų kietojo sūrio (džiugo, parmezano ar kt.)
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jeigu naudosite ne moliūgų tyrę, o moliūgą, jį nulupkite ir supjaustykite kubeliais. O tada išvirkite (virkite tik iki kol moliūgas suminkšės, bet neištiš). Geriausa virti virš garų, bet jeigu neturite tam priemonių, galite ir tiesiog vandenyje. Išvirusį sutrinkite šakute arba blenderiu. Gautą tyrę nusunkite nuo vandens pertekliaus - aš darau taip: į metalinį sietelį įkloju kelis sluoksnius popierinių rankšluosčių, ant jų sudedu moliūgo tyrę ir palieku 5-7 min., kad susigertų skysčio perteklius. Paprastai man lieka apie 140-150 g moliūgų tyrės.
2.
Tyrę, kiaušinį, smulkiai tarkuotą kietąjį sūrį ir rikotą (arba varškę) suberkite į dubenį, pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite. Pamažu, vis išmaišydami berkite miltus ir užminkyktie tešlą. Miltų dėkite tiek, kad tešla būtų rankomis formuojama, bet jokiu būdu ne kieta, gali būti vos vos lipni.
3.
Tešlą dėkite ant miltuoto paviršiaus ir formuokite iš jos pailgas apie 2 cm storio "dešras". Jas supjaustykite daugmaž 2-3 cm ilgio gabalėliais. Jeigu norisi, kiekvieno gabalėlio viršų galite dar spustelti šakute - bus gražus raštas.
4.
Dideliame puode užvirinkite vandens, jį šiek tiek pasūdykite ir atsargiai sudėkite paruoštus virtinukus. Puodo dangčiu neuždenkite, virkite atvirai. Nuo virtinukų iškilimo į paviršių pavirkite juos apie 2-3 minutes ir ištraukite kiaurasamčiu.
5.
Prie šių virtinukų labai tinka sviesto ir grietinėlės (arba grietinės) padažas arba tiesiog skanaukite grietine, jogurtu ar kitu mėgstamu pagardinimu.
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis