Purus varškės apkepas

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 435)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 435)
Purus varškės apkepas
@ Shuttertsock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
80 mililitrų pieno
4 šaukštai manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį).
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų vietoje (labai svarbu, kad indas, kuriame plaksite būtų sausas, kitaip baltymai gali nesustandėti). Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti - labai svarbu nepermaišyti, kad nesukristų.
4.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Masę sukrėsti į indą ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje, kol iškils. Tuomet sumažinti ugnį iki 200 C laipsnių. Iš viso kepti reikėtų apie 30 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (270)
Ingrida
2024-02-26 18:49
Kepant labai gerai iskilo, bet istraukus is orkaites iskart sukrito. Ka padariau ne taip? ATSAKYTI
Milda
2024-02-27 13:27
Reikia palikti orkaiteje atvėsti, nes dėl staigaus temperatūros skirtumo sukrenta arba gali būti ne iki galo iškepęs. ATSAKYTI
Rūta
2024-02-19 15:16
Labai skanus varškės apkepas.Dar dejau džiovintų vaisių. Ačiū už receptuka. ATSAKYTI
Šarūnas
2024-01-13 16:54
šis receptas puikus jis labai lengvas ir skanus ATSAKYTI
Asta
2024-01-13 16:52
Šis varškės apkepas labai patiko mano sūneliui ATSAKYTI
Laimutė
2024-01-02 20:04
Kepiau 180 laipsnių temperatūroje virus apačia be vėjelio 40 min. ATSAKYTI
Dangė
2024-03-21 19:43
Ir aš kepu 180 laipsnių.Antraip sudegtų viršus.Kam tokia aukšta temperatūra? ATSAKYTI
Laimutė
2024-01-02 19:39
Naudojau varškę skirta pyragų kepimui 6 % ,viską dariau pagal receptą, dėjau dar razinų,vanilinio cukraus,kepiau 40 min. viršus- apačia,gražiai iškepė,skanu! ATSAKYTI
Tomis
2023-12-29 17:57
As niekada pyragy nekepu kaip kad parodyta 190 ar 200 laipsniu temperaturoje kazkokia nesamone. Visad 160 laipsniu ir puikiausiai gaunasi truputis kiti pyragai ilgiau pakepti ir viskas puikiausiai gaunasi. O bandziau kelis kartus kepti kaip parasyta 190 ar 200 laipsniu tai nesigaudavo virsus islepes vidurys zalias ATSAKYTI
Di
2023-12-01 21:09
Iš viršaus suskrudo, vidus ne iškepė ATSAKYTI
Kazys
2023-11-05 12:13
Nesigauna kiek bandyta įdėti darbo nieko tešlą skysta gaunasi viską dejau gerai viską dariau čia nesąmonė plius per 30 min kept neapsimoka nebent kept visą dieną gal tada ir gausis ATSAKYTI
Vilma
2023-11-06 09:40
Iškepa viskas puikiai, o kepa ne 30 minučių, o kepama iki kol iškyla ir tik tuomet skaičiuojasi tos 30 minučių. ATSAKYTI
Rima
2024-02-26 18:51
Kažką blogai padarėt,aš visad pagal tą receptą kepu ir labai skanus gaunasi. ATSAKYTI
Edita
2023-10-23 18:45
Labai skanus gavosi apkepas. Idejau truputeli daugiau manu kruopu, nes varske skystoka. Tikrai kepsim dazniau. Aciu uz recepta! ATSAKYTI
Odeta
2023-10-06 11:32
Ačiū, skaniai gavosi ATSAKYTI
Rūta
2023-10-04 16:40
Tobulas!
Iškilo kuo puikiausiai,ir skonis nerealus! ATSAKYTI
Almantas
2023-09-15 00:39
Recepte nenurodyti keli svarbūs dalykai, todėl daugeliui pyragas arba neiškyla, arba greit sukrenta:
1. Pirmiausia, kad jis gerai iškiltų, į tešlą būtina įdėti kepimo miltelių.
2. Tešloje turi būti daugiau oro, todėl prieš įmaišant kiaušinių baltymus, reikia ją gerai sublenderiuoti.
3. Naudoti tik kambario temperatūros produktus, kad pradedant kepti būtų kuo aukštesnė tešlos vidaus temperatūra, kitaip apskrudus viršui, vidus dar bus net neįšilęs.
4. Kiaušinius reikia plakti su cukrumi, tada putos bus standesnės.
5. Tešla sukrenta kai joje per daug drėgmės. Naudoti sausą varškę, o ne šlapią.
6. Nemirkyti manų kruopų piene, o suberti jas sausas į tešlą.
7. Jei varškė drėgna, pieno nenaudoti visai.
8. Galima įdėti šaukštą krakmolo, jis gerai suriša drėgnę.
9. Per ilgai nekepti, nes pyragas džiūdamas sukrenta.
10. Iškepus, atvėsinti lėtai. ATSAKYTI
Asta Š.
2023-09-23 15:00
Aš nededu kepimo miltelių ir iškyla labai gerai ATSAKYTI
smp
2023-10-02 20:13
Čia duotas apkepo receptas, o ne pyrago. ATSAKYTI
Žemaiitė
2024-02-03 16:13
Čia viskas labiau tinka pyragui, o ne apkepui ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital