Purus varškės apkepas

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1153)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1153)
Purus varškės apkepas
@ Shuttertsock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
80 mililitrų pieno
4 šaukštai manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį).
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų vietoje (labai svarbu, kad indas, kuriame plaksite būtų sausas, kitaip baltymai gali nesustandėti). Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti - labai svarbu nepermaišyti, kad nesukristų.
4.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Masę sukrėsti į indą ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje, kol iškils. Tuomet sumažinti ugnį iki 200 C laipsnių. Iš viso kepti reikėtų apie 30 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (184)
Remigijus
2021-09-21 16:58
Tris kartus gaminau, visada pavyko. Super-skanu. ATSAKYTI
Rūta
2021-09-14 09:41
Pavyko, skanu. ATSAKYTI
T
2021-09-13 15:32
Skanus apkepas, dėkoju už receptą. ATSAKYTI
Regina
2021-09-10 07:17
Esu kepusi su ryziais,skanR! ATSAKYTI
Regina
2021-08-16 17:42
Kepiau.Iškilo, labai purus.Pamėginkite,tai nebrangu, greita ir skanu.


ATSAKYTI
Reima
2021-08-02 15:26
Sveiki. Jau kelinta karta kepu varskes apkepa.Kol kepa viskas ok grazus,iskiles, atrodo purus ATSAKYTI
Saulius
2021-07-06 19:08
įmaišykit razinu sauja ATSAKYTI
Lina
2021-06-29 18:33
kodel visi apkepai kepasi 180 temp ir valanda , kaip ir priklauso , o pagal jusu rekomendacijas man apdege ATSAKYTI
Aurelija
2021-06-30 12:59
O man neapdegė niekas :) Apie 10 min pakepiau 220 C temperatūros orkaitėje, kai pradėjo kilt, o tuomet dar apie 20 min pamažinus iki 200 C temperatūros. Puikiai pavyko. Kartais ir nuo orkaitės kepimo laikas priklauso, tai reikia stebėti :) ATSAKYTI
Sandra
2021-06-05 08:52
Puikus receptas,visada buna suvalgytas visas :) ATSAKYTI
Lina
2021-05-17 19:18
Aciu uz receptuka.tikrai labai skanus gavosi. ATSAKYTI
As
2021-05-17 16:15
Balksvojo gyslocio luobeles tinka vietuoj kruopu? ATSAKYTI
Gilė
2021-04-30 20:50
Varškės apkepa kepiau ne vieną kartą. Bandysiu pagal šį receptą. Ačiū ATSAKYTI
Brigita
2021-04-08 17:34
Esu kepus ne kartą pagal šį receptą. Visada viskas gaunasi tobulai. ATSAKYTI
Nijolė
2021-04-08 16:21
Ačiū už receptą. Aš dar įdėjau žiupsnelį druskos ir razinų, kepiau apie 45 min. Puikiai gavosi: išorė lengvai paskrudo, o vidus minkštas ir purus. ATSAKYTI
Mila
2021-04-07 23:33
Pabandziau siandien and greituju- nauduojau inda su storu dugnu/sonais- gavosi neiskepes vidus, bet virsunele graziai parudavus. Ka padariau- apverciau apkepa i plonesne forma, trupuciuka dar pakepiau- gavosi abi puses graziai parudavusios o vydus gerai iskepes- LIUKS. Tik as galvoju druskos truputi reiketu i tesla- seip skonio truksta. Kita karta bandysiu ideti razinu ir cinamona.
Purus, kaip debeselis- tiksliai tinka. Aciu Jums! ATSAKYTI
Robertas
2021-04-04 17:16
Viskas puiku, super, kepiau ir dar kepsiu :) AČIŪ ATSAKYTI
Ausra
2021-03-18 19:46
O man visiskai jis neapskrunda. Pakepiau 40min vis tiek neparuduoja pluta... ATSAKYTI
Evaldas
2021-04-04 18:20
patarčiau, reiktu paletinti ir kepti kol paruduoja, Easy. ATSAKYTI
Ne
2021-03-18 07:33
Kodėl gali sukristi šita nesąmonė? Nu kiek kepu tiek totalus šūdas gaunasi kyla atrodo gražu šį kart vakare jau iškepęs atrodė lb liuks, palikau krosnelėje per naktį ryte atejus per pusę viduryje sukritęs, absoliutus nusivylimas.... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital