Purus varškės apkepas

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 134)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 134)
Purus varškės apkepas
@ Shuttertsock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
80 mililitrų pieno
4 šaukštai manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį).
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų vietoje (labai svarbu, kad indas, kuriame plaksite būtų sausas, kitaip baltymai gali nesustandėti). Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti - labai svarbu nepermaišyti, kad nesukristų.
4.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Masę sukrėsti į indą ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje, kol iškils. Tuomet sumažinti ugnį iki 200 C laipsnių. Iš viso kepti reikėtų apie 30 minučių. Skanaus!
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (225)
Greta
2022-09-16 07:16
puikiai gavosi, gerai iskilo,dariau ne karta:) ATSAKYTI
Angelina
2022-08-11 18:16
Puikiai pavyko, gal tik ne toks aukštas, kaip nuotraukoje, bet matyt nes forma didesnė buvo. Norėtųsi tik šiek tiek daugiau saldumo:) ATSAKYTI
Ieva
2022-08-10 20:36
Ka tik istraukiau visas skystas, turejau isnaujo viska sumaisyti ir ideti dar kepti, nera buve taip dar.. ATSAKYTI
Laimis
2022-08-06 17:36
Įdomus jūsų klausimai,gavos tobulai ATSAKYTI
Kami
2022-07-12 16:59
Kokia varške naudojat? ATSAKYTI
Laura
2022-07-13 11:51
Aš naudoju paprasčiausią iš didesnių pakelių :) ATSAKYTI
Rimante
2022-06-25 00:43
I Kokio dydzio blieka pilti? ATSAKYTI
Tomas
2022-06-17 16:51
Ką reiškia pabrinkinti manus? Kiek laiko reikia juos laikyti apipiltus? ATSAKYTI
Greta
2022-06-20 10:31
Užteks palaikyt tiek, kol prieisit prie jų naudojimo recepte ;) ATSAKYTI
Gintare
2022-04-16 18:17
As dar idejau razinu… labai skaniai gavosi:) ATSAKYTI
.
2022-06-05 01:33
ne ATSAKYTI
Janina
2022-06-25 10:16
Same ATSAKYTI
Jurgita
2022-09-04 14:42
Ir man ATSAKYTI
Viktorija
2022-04-04 19:10
Ką daryti kad nesukristų ištraukus iš orkaitės? Kol kepa gražus, išsipūtęs, o kai ištraukiu iš orkaitės iškarto sukrenta. :( ATSAKYTI
Orinta
2022-04-30 14:52
Palaikyti dar orkaiteje koki 20min po isjungimo ATSAKYTI
Juozas
2022-09-18 13:26
subalgykit kol nesukrito;))) ATSAKYTI
Jolita
2022-09-26 15:29
Reikia palikti orkaiteje atvesti,nes staigus temperaturos skirtumas taip veikia,kad sukrenta ATSAKYTI
Brigita
2022-04-03 16:37
Gavosi labai skanus, ačiū! :) ATSAKYTI
Audrone
2022-03-31 14:24
Gavosi nuostabus,Kepu kas savaite.Ačiū už gera recepta ATSAKYTI
Nyctereutes
2022-03-29 22:53
Gavosi plonas ir skystas, visai nepakilo. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital