Purus varškės apkepas

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 443)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 443)
Purus varškės apkepas
@ Shuttertsock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių
80 mililitrų pieno
4 šaukštai manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį).
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų vietoje (labai svarbu, kad indas, kuriame plaksite būtų sausas, kitaip baltymai gali nesustandėti). Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti - labai svarbu nepermaišyti, kad nesukristų.
4.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Masę sukrėsti į indą ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje, kol iškils. Tuomet sumažinti ugnį iki 200 C laipsnių. Iš viso kepti reikėtų apie 30 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (61)
liudna
2019-07-18 17:28
nu kazn, kepiau gal 40-50 minuciu ant 200 ir virsus jau gerokai apskrudo, o vidus kaip bvo kose, taip ir liko kiek bekepciau ATSAKYTI
A.B
2019-07-09 17:43
Manų kruopas mirkinti šiltame piene ar šaltame? ATSAKYTI
Inga
2019-06-04 12:40
Labai skanus ATSAKYTI
Vilma
2019-05-13 20:47
Gavosi nuostabus. Tik aš visko dvigubai dėjau. Įsivaizdavau bus laaaaabai skanu, taip ir gavosi. ATSAKYTI
Lina
2019-05-01 17:39
Visada labai gardus. ATSAKYTI
Kriste
2019-05-01 14:55
Idejau katik kepti ATSAKYTI
Martyna
2019-04-18 10:42
Ar galima vietoj cukraus/medaus/ar kito saldiklio deti prinokusius bananus? ATSAKYTI
Diana
2019-04-19 17:18
Galima, bet tada reikės daugiau miltų ir apkepas bus šiek tiek mažiau purus, nes bananai suteiks ne tik saldumo, bet ir daugiau drėgmės ATSAKYTI
Ine
2019-04-16 16:34
Labai gaila, bet man nesigavo... trūksta saldumo, sukrito, ir vidus...labai slapias.... gal reikėjo ilgiau kepti, bet ant mažesnes temp... ATSAKYTI
Diana
2019-04-19 17:18
Iš jūsų aprašymo panašu, kad kepėte per trumpai. Kiekviena orkaitė truptį skirtinga, tad ne visada gali atitikti nustatymai tikrą temperatūrą. Jeigu apkepo viršus imtų svilti, o jis dar neiškepė, reikėtų trupuį sumažinti temperatūrą ir virštų pridengti kepimo popieriaus lapu arba folija. ATSAKYTI
Gabriele
2019-04-15 16:49
Kaip tik kepu jau antra karta pagal sita recepta! Dekoju jums :) ATSAKYTI
Raima
2019-04-11 19:53
Šiandien kepiau .skonis nepakartojamas.tirpsta burnoje.as razinų dar įdėjau. Lb ačiū už nuostabų receptą ATSAKYTI
Laura
2019-04-10 22:41
Užsirašiau receptą. Ačiū už jį. ATSAKYTI
Kristina
2019-03-24 17:58
Labai labai skanus! ATSAKYTI
Deimantė
2019-03-04 14:42
Kepiau ir dar kartą kepsiu nerealiai skanus❤ Tik vietoj manų kruopų dėjau avižinius dripsnius gavosi pasakiškai .Ačiū ATSAKYTI
Edvinas
2019-02-26 23:53
Įdomu kokiu būdu jis turėtų pakilti, jeigu nėra nei sodos nei kepimo milteliu ?? ATSAKYTI
Simona
2019-02-27 10:03
Apkepą iškelia gerai išplakti kiaušinių baltymai :) ATSAKYTI
Jūratė
2019-01-27 10:13
Tobulas ATSAKYTI
Eglė
2019-01-11 16:51
Puikus receptas. Labai gardus varškės apkepas. ATSAKYTI
Agne
2018-12-02 13:07
Dejau kepti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital