Purus varškės apkepas

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 193)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 193)
Purus varškės apkepas
@ Shuttertsock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
80 mililitrų pieno
4 šaukštai manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį).
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų vietoje (labai svarbu, kad indas, kuriame plaksite būtų sausas, kitaip baltymai gali nesustandėti). Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti - labai svarbu nepermaišyti, kad nesukristų.
4.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Masę sukrėsti į indą ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje, kol iškils. Tuomet sumažinti ugnį iki 200 C laipsnių. Iš viso kepti reikėtų apie 30 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (242)
Laima
2023-03-21 11:24
Kepant įprasta funkcija viršus-apačia, 20min. kepant nei iškilo kažkas, nei kiek parudo - skysta masė, kokia ir buvo įdėta į orkaitę.

Baltymai idealiai suplakti, viskas daryta pagal receptą, bet rekomenduoju keisti kepimo funkciją su vejeliu ir skrudinimo viršutiniu, nes kitaip niekas neiškeps ir per valandą. :D apkepo dar neištraukiant, neįsivaizduoju kas išeis, bet tikiuosi geriausio.. ATSAKYTI
Olga
2023-03-15 20:42
Ačiū už receptą ❤️ labai skanus ir purus gavosi ❤️ vyras net antros porcijos paprašė, o jis apkepų žinovas ATSAKYTI
Martynas
2023-03-10 19:16
Aš kepu su karšto oro gruzdintuve. Iškyla, purūs, pasaka. Prieš sale ir po sales tinka. ATSAKYTI
Karolina
2023-03-25 08:11
Sutinku ATSAKYTI
Tomas
2023-02-14 20:45
Skanus dalykas. Keista kodel moteriskem kai kuriom nesigauna. Matyt isvis ne vieta virtuveje :) ATSAKYTI
Agnė
2023-02-21 14:15
Na tavo virtuvėje turbūt jokia moteris neatsiras. ATSAKYTI
Kristina
2023-02-06 21:50
Pirmą kartą kepiau pagal receptą...skonis,purumas neapsakomas! Vaikai sakė kad dažniau kepčiau... viskas liuks! ATSAKYTI
Remigijua
2023-02-06 20:02
Badžiau daryt pagal jūsų receptą buvo taip gražiai iškilęs,bet ištraukus per pus sumažėjo gal lidlo varškė netiko? ATSAKYTI
Sigita
2023-01-30 20:25
Puikumas nerealus! Orinis!!! Skanutėlis, o svarbiausia be miltų! ATSAKYTI
Samanta
2023-01-24 16:23
Visada kepu pagal šitą receptą. Viskas gaunasi tobulai. ATSAKYTI
Aura
2023-01-20 21:11
Gaminau kelis kart ir visada sukrenta net ir palaikius 20 min krosnyje, aiškiai trūksta saldumo,
Varškės gadinimas tikrai ATSAKYTI
Kamile
2023-01-18 20:57
Varškės gadinimas o ne receptas.
Apskrunda iškyla, bet vidus žalias net ir pakeptas ilgiau. ATSAKYTI
Renata
2023-01-07 16:10
Šiaip skanus gaunasi, bet ne toks purus kaip foto... dariau jau 3 kartus...orkaitėje pakyla, viskas gražiai, bet po to subliuško... ATSAKYTI
Hmmm
2023-01-06 17:26
O ketpti su vejeliu virsus apacia ar be vejalio? ATSAKYTI
Giedrė
2022-12-29 17:21
Superinis receptas. Nesu varškės mėgėja, bet labai patiko. Keista, jog kažkam nesigavo, pas mane prastoka orkaitė, bet viskas puikiai ATSAKYTI
Eduard
2022-12-22 10:43
Puikiai gavosi.
Ačiū už receptą. ATSAKYTI
Greta
2022-09-16 07:16
puikiai gavosi, gerai iskilo,dariau ne karta:) ATSAKYTI
Angelina
2022-08-11 18:16
Puikiai pavyko, gal tik ne toks aukštas, kaip nuotraukoje, bet matyt nes forma didesnė buvo. Norėtųsi tik šiek tiek daugiau saldumo:) ATSAKYTI
Ieva
2022-08-10 20:36
Ka tik istraukiau visas skystas, turejau isnaujo viska sumaisyti ir ideti dar kepti, nera buve taip dar.. ATSAKYTI
Laimis
2022-08-06 17:36
Įdomus jūsų klausimai,gavos tobulai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
sriubos
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital