Purus varškės apkepas

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 622)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 622)
Purus varškės apkepas
@ Shuttertsock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
80 mililitrų pieno
4 šaukštai manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį).
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų vietoje (labai svarbu, kad indas, kuriame plaksite būtų sausas, kitaip baltymai gali nesustandėti). Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti - labai svarbu nepermaišyti, kad nesukristų.
4.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Masę sukrėsti į indą ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje, kol iškils. Tuomet sumažinti ugnį iki 200 C laipsnių. Iš viso kepti reikėtų apie 30 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (97)
Vaiva
2020-02-23 01:34
Isvis neiskilo. Koki idejau, toki ir isemiau. Kodel recepte nera sodos ar kepimo milteliu pamineta? ATSAKYTI
Aistė
2020-02-23 11:36
Apkepą iškelia gerai išplakti kiaušinių baltymai, jei neiškilo, tikriausiai nepakankamai juos išplakėte arba per stipriai maišėte, kai juos dėjote į varškės masę ir subliuško. ATSAKYTI
Laura
2020-02-18 20:52
Labai skanus ir purus apkepas.Tik as dar idejau vanilinio cukraus.Tirpsta burnoje.Aciu uz saunu recepta.Nuo siol naudosiu tik Sita :) ATSAKYTI
Deimante
2020-02-16 23:17
Katik iskepe! TOBULAI SKANU! ATSAKYTI
Lada
2020-02-11 20:58
Nerealus receptas!
Kepiau ne kartą pagal šį receptą ir niekad nenuvylė. Rekomenduoju!
Ačiū už receptą ATSAKYTI
Neringa
2020-02-05 13:37
Superinis apkepas, buvo keista, kad be miltų, bet gavosi nerealiai, tikrai dar daug kartų kepsiu būtent šį. ATSAKYTI
Vida
2020-01-29 19:08
Labai labai skanus ir purus. Rekomenduoju ATSAKYTI
Laima
2020-01-27 19:20
Labai skanu ATSAKYTI
Valerija
2020-01-23 23:32
kiek išbandžiau receptų visi apkepai baigiant kepti dar būdami orkaitėje sukrenta, gaunasi kaip plokštainis nelieka jokio purumo, o taip norėtūsi puraus. ką reikėtų daryti ,kad nesukristų? ATSAKYTI
Inga
2020-01-24 09:53
Jei jums su visais apkepais taip būna, tai gal kažkas su orkaite negerai? Šiam apkepui svarbu labai gerai, kaip morengui išplakti baltymus :) ATSAKYTI
Ilona
2020-01-22 23:32
Noriu išbandyti šį receptą su avižiniais dribsniais, tik įdomu kaip jie dera, ar nesijaučia? Ar skonis toks pat kaip su manais? Ačiū už atsakymą ATSAKYTI
Diana
2020-01-29 00:55
Avižiiai dribsniai turi šiek tiek stipresnį poskonį, tad truputį jausis. Bet jeigu mėgstate dribsnių skonį šiaip, turėtų būti skanu ir apkepe. Jeigu turite galimybę, juos sutrinkite maisto trintuvu iki daugmaž miltų konsistencijos - tada pasiskirstys tolygiau ir geriau "suriš" apkepą. ATSAKYTI
Arūnė
2020-01-19 19:29
Labai gražiai iškilo ir vidus iškepęs,super,ačiū ATSAKYTI
Arūnė
2020-01-19 18:43
Ką tik pašoviau į orkaitę,tikiuosi bus skanu...Aš dar razinų įdėjau ATSAKYTI
Birute
2020-01-17 13:25
Kepu pagal jūsų rec, skanus (ypač vyrui), šiandien vėl kepu, kadangi mėgstu saldžiau, įdėjau daugiau cukraus, neiškyla taip kaip pas jus parodýta, bet man tai skoniui ne kliūtis ir dar nelabai mėgstu to paviršiaus (baltymo), nes jis man apkepa kaip guminis , gal bijau jį smarkiau įmaišyti ATSAKYTI
Jolanta
2020-01-03 20:06
Idomu, ar be sviesto gautusi? ATSAKYTI
Diana
2020-01-08 13:54
Tikrai gautųsi, tik truputėlį sausesnis. Jeigu kepsite be sviesto, geriau rinkitės 9 proc. riebumo varškę, o ne liesą ATSAKYTI
Aurelija
2019-11-27 21:46
Labai skanu, tik kepė valandą :). ATSAKYTI
Karolina
2019-11-23 12:19
Gavosi labai gerai, tik sakyčiau, kad reikėtų truputį daugiau cukraus. ATSAKYTI
Aurelija
2019-11-27 21:47
Paskaičius jūsų komentarą, įdėjau apie 120 g cukraus. 100 tikrai kaip tik būtų :). ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
užgavėnių idėjos
valgome sveikiau!
užkandžiai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital