Purus varškės apkepas

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 273)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 273)
Purus varškės apkepas
@ Shuttertsock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių
80 mililitrų pieno
4 šaukštai manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį).
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų vietoje (labai svarbu, kad indas, kuriame plaksite būtų sausas, kitaip baltymai gali nesustandėti). Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti - labai svarbu nepermaišyti, kad nesukristų.
4.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Masę sukrėsti į indą ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje, kol iškils. Tuomet sumažinti ugnį iki 200 C laipsnių. Iš viso kepti reikėtų apie 30 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (31)
Anonimas
2018-08-19 22:41
Nezinau kepiau pagal jusu recepta ir gavos s. Virsus apsvilo juodas net.. ATSAKYTI
Diana
2018-08-20 12:21
Panašu, kad perkepėte arba orkaitės temperatūra buvo per didelė. Gali būti, kad jūsų orkaitė kaitresnė (gana dažnai orkaičių tikrai temperatūra neatitinka užrašytos). Ir būtinai reikėtų kepti vidurinėje lentynoje be konvekcijos. Jeigu pastebite, jog viršus ima kiek per daug skrusti, iškart sumažinkite temperatūrą. Man šis apkepas yra pats skaniausias, visada pagal būtent šitą receptą kepu, nenuvylė dar. ATSAKYTI
Sofija
2018-08-08 09:41
labai skanus,kepsiu visada pagal šį receptą ATSAKYTI
Janina
2018-08-02 11:48
Puikus . Visada pagal šį receptą kepu. ATSAKYTI
Mindaugas
2018-07-14 04:38
Superinis receptukas! ATSAKYTI
Hmmmm
2018-07-04 16:24
Fantastika, ačiū už tokį nuostabų varškės apkepą.!!! ATSAKYTI
Živilė
2018-06-11 21:39
Puikus receptas, ačiū :) ATSAKYTI
Kristina
2018-06-10 11:32
Ačiū už gerą receptą, gavosi puiki konsistencija. Mėgstantys prieskonius, gali įdėti cinamono ir vanilės miltelių. ATSAKYTI
Birute
2018-05-15 19:56
As dariau varskes pyraga patiko ATSAKYTI
sigita
2018-05-04 17:53
aciu labai skanus ATSAKYTI
Lina
2018-04-04 12:36
Visada pagal šį receptą gaminu. Tik dedu razinų ir sutrinu varškę ATSAKYTI
Sandra
2018-03-16 08:27
Labai skanus. Nepakartojamas!!! ATSAKYTI
Kristina
2018-02-20 13:52
Nerealus! ATSAKYTI
Erika
2018-02-14 19:31
Superinis, vienintelis varškės apkepas kuri valgė mano vaikas. ATSAKYTI
Vaiva
2017-11-29 12:20
Tikrai puikus varskes apkepas! Visiems patiko ATSAKYTI
Janina D.
2016-09-07 00:39
As vietoje manu kruopu dejau ryziu dribsnius...labai gardus gavosi apkepas ATSAKYTI
Joana
2016-06-07 20:03
Tikrai kad skanu:) ATSAKYTI
Greta
2016-06-02 11:21
Labai labai skanus ir purus pyragas. Tikrai rekomenduoju. ATSAKYTI
Rasa
2016-05-31 15:30
Isejo labai skanus ATSAKYTI
Andzela
2015-10-06 17:04
Tikrai nuostabus apkepas, išbandykit ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
ruošiamės žiemai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis