Purus varškės apkepas

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 558)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 558)
Purus varškės apkepas
@ Shuttertsock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių
80 mililitrų pieno
4 šaukštai manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį).
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų vietoje (labai svarbu, kad indas, kuriame plaksite būtų sausas, kitaip baltymai gali nesustandėti). Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti - labai svarbu nepermaišyti, kad nesukristų.
4.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Masę sukrėsti į indą ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje, kol iškils. Tuomet sumažinti ugnį iki 200 C laipsnių. Iš viso kepti reikėtų apie 30 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (78)
Aurelija
2019-11-27 21:46
Labai skanu, tik kepė valandą :). ATSAKYTI
Karolina
2019-11-23 12:19
Gavosi labai gerai, tik sakyčiau, kad reikėtų truputį daugiau cukraus. ATSAKYTI
Aurelija
2019-11-27 21:47
Paskaičius jūsų komentarą, įdėjau apie 120 g cukraus. 100 tikrai kaip tik būtų :). ATSAKYTI
?
2019-11-23 11:35
o dėti lydytą sviestą ? ATSAKYTI
Eglė
2019-11-18 15:56
O sviestą su cukrumi ir trynių išsukti su mikseriu? ATSAKYTI
Karolina
2019-11-23 12:20
Aš išmaišiau su šakute, pavyko puikiai ATSAKYTI
Katerina
2019-11-02 22:28
Šiandien ir aš išbandžiau šį receptą ATSAKYTI
Aurelija
2019-11-01 14:25
Super.labai skanus buvo ATSAKYTI
Vaida
2019-10-28 12:19
Nerealus varškės apkepas :) ATSAKYTI
Aistė
2019-10-09 10:53
Labai skanu. L.O.L ATSAKYTI
Nesvarbu
2019-08-07 15:41
Labai skaniai gavosi, bandau vel kepti ATSAKYTI
Ana
2019-09-02 14:15
Sveiki. O šaukštai manų kruopos tai dideli ar arbatiniai? ATSAKYTI
Greta
2019-09-02 17:47
Dideli (kaip sriubai) :) ATSAKYTI
liudna
2019-07-18 17:28
nu kazn, kepiau gal 40-50 minuciu ant 200 ir virsus jau gerokai apskrudo, o vidus kaip bvo kose, taip ir liko kiek bekepciau ATSAKYTI
A.B
2019-07-09 17:43
Manų kruopas mirkinti šiltame piene ar šaltame? ATSAKYTI
Rytis
2019-08-08 19:43
Šiltame piene ATSAKYTI
Inga
2019-06-04 12:40
Labai skanus ATSAKYTI
Vilma
2019-05-13 20:47
Gavosi nuostabus. Tik aš visko dvigubai dėjau. Įsivaizdavau bus laaaaabai skanu, taip ir gavosi. ATSAKYTI
Lina
2019-05-01 17:39
Visada labai gardus. ATSAKYTI
Kriste
2019-05-01 14:55
Idejau katik kepti ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital