Purus varškės apkepas

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 865)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 865)
Purus varškės apkepas
@ Shuttertsock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
80 mililitrų pieno
4 šaukštai manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį).
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų vietoje (labai svarbu, kad indas, kuriame plaksite būtų sausas, kitaip baltymai gali nesustandėti). Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti - labai svarbu nepermaišyti, kad nesukristų.
4.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Masę sukrėsti į indą ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje, kol iškils. Tuomet sumažinti ugnį iki 200 C laipsnių. Iš viso kepti reikėtų apie 30 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (126)
Jirate
2020-09-30 13:21
Dejau i ikaitusia orkaite, iskilo, baltymai buvo standus, baigus kept supliusko, kodel??? Nedarinejau dureliu ATSAKYTI
Lijana
2020-09-28 09:16
Wow. Labai purus ir skanus. Tik cukraus dėčiau daugiau. ATSAKYTI
Jurgita
2020-09-17 08:07
Man pats skaniausias apkepas mano vaikai valgo jis gaunasi visalaik tobulas kepu pagal ši receptą sau 10karta. Ačiū už tobula receptą. ATSAKYTI
Milda
2020-09-05 11:04
Nuostabus receptas! Ačiū autorei. Viskas pavyko puikiai. Kartosiu! ATSAKYTI
Aušra
2020-09-04 14:38
Miltu irgi nepaminėjot. Nustebau.. Bet kepiau kaip parašyta ATSAKYTI
Agnė
2020-09-04 17:36
Šis apkepas be miltų, bet su manų kruopom :) ATSAKYTI
Danguole
2020-07-13 10:59
Dabar kepam per pirmas 10min iškilo, tikiuosi kad ir isimsiu tokį putluti ATSAKYTI
Jolanta
2020-07-04 22:34
Viskas gavosi puikiai,tikrai nereikia jokių kepimo miltelių .Aciu už nuostabu receptą ATSAKYTI
Irena
2020-05-10 11:52
Pasaka koks skanus! ATSAKYTI
LG
2020-05-07 01:08
Labai puikus receptas (kaip vaikystes laiku mokykloj)! Dekui. Gyvenantiems/-cioms ne Lietuvoje: iprasta varske galite pakeisti grudeta (pvz., kuo puikiausiai tiks ir is Vokietijos, ir is Svedijos parduotuviu: isbandyta) ATSAKYTI
Dovilė
2020-04-29 09:02
Kokia varškė labiau tinka, liesesnė sr riebesnė? ATSAKYTI
Jurate
2020-04-05 13:44
kepu apketą ,bet ne dažnai, nes neišeina, pasikelia orkaiteje kuo puikiausia, kai iškepa palieku dureles atvertas, ir jis man susitraukia, lieka neiškilęs, ką darau ne taip, gal kas galit patart ATSAKYTI
Laima
2020-08-30 12:22
reikia labai gerai isplakt baltymus ATSAKYTI
Indrė
2020-04-04 08:36
Puikus apkepas - mūsų šeimos favoritas. Ačiū už receptą. Man neiškilo apkepas tik tada, kai įdėjau į įkaitusią orkaitę- daugiau šios klaidos nekartosiu :) O šiaip puikiai kyla, net ir neidealiai išplakus baltymus, net keli cm virš kepimo indo pakyla. ATSAKYTI
Ugnė
2020-05-15 08:32
Kai iškepa, palikite pravėsti pačioje orkaitėje, o tik vėliau ištraukite. ATSAKYTI
Agnė
2020-04-01 18:52
Ar galima kepti kepimo formoje istiesus kepimo popieriu? Netepant nei aliejaus nei sviesto? Ar neprilips apkepas? ATSAKYTI
Ieva
2020-04-02 09:53
Aš nerizikuočiau, nebent kepsit silikoninėj formoj, kad ir koks kokybiškas būtų kepimo popierius, man prie jo varškės apkepai visvien kimba. ATSAKYTI
Viktorija
2020-05-29 10:40
As ant popieriaus visada kepu ir kuo puokiausiai isemu :) ATSAKYTI
Sonata
2020-03-28 18:31
Labai labai skanus ATSAKYTI
Inga
2020-03-25 13:53
Mano apkepas jau kepa. Visi namai kvepia mmmm. Tikiuosi bus skanus. Labai senai kepiau varškės apkepą. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
helovinas
valgome sveikiau!
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital