Purus varškės apkepas

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1197)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1197)
Purus varškės apkepas
@ Shuttertsock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
80 mililitrų pieno
4 šaukštai manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį).
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų vietoje (labai svarbu, kad indas, kuriame plaksite būtų sausas, kitaip baltymai gali nesustandėti). Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti - labai svarbu nepermaišyti, kad nesukristų.
4.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Masę sukrėsti į indą ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje, kol iškils. Tuomet sumažinti ugnį iki 200 C laipsnių. Iš viso kepti reikėtų apie 30 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (191)
A
2021-11-29 09:22
Puikiai! ATSAKYTI
Natalija 2021_11_27
2021-11-27 07:44
Ačiū už receptą dar niakepiau,bet būtinai kepsiu. ATSAKYTI
Birute
2021-11-26 18:15
Ačiū už receptą ATSAKYTI
Laima
2021-11-04 14:51
Mano vaikai ji megsta su tirstintu kondencuotu pienu pasigardine. ATSAKYTI
laimaok
2021-10-26 07:50
Pagarba ir aciu recepto autorei !!! Tiek laiko islaikyti zmoniu susidomejima ( gal net virs 7 metu ) ne kiekvienam pavyksta. Isbandziau ir as : gal ne toks iskiles, ne toks apkepes, bet ar tai svarbiausia, nes seima suvalgys ir tikesis kitu “sedevru”. Aciu, kad dalinates savo patirtimi, o vartotojams - sekmes eksperimentuojant ir SKANAUS ATSAKYTI
kodel gi ne
2021-09-30 10:41
nu cia koks skanumelis tai turbininis ATSAKYTI
trevetas
2021-09-30 10:41
kodel ne, tai aisq taip ATSAKYTI
Remigijus
2021-09-21 16:58
Tris kartus gaminau, visada pavyko. Super-skanu. ATSAKYTI
Rūta
2021-09-14 09:41
Pavyko, skanu. ATSAKYTI
T
2021-09-13 15:32
Skanus apkepas, dėkoju už receptą. ATSAKYTI
Regina
2021-09-10 07:17
Esu kepusi su ryziais,skanR! ATSAKYTI
Regina
2021-08-16 17:42
Kepiau.Iškilo, labai purus.Pamėginkite,tai nebrangu, greita ir skanu.


ATSAKYTI
Reima
2021-08-02 15:26
Sveiki. Jau kelinta karta kepu varskes apkepa.Kol kepa viskas ok grazus,iskiles, atrodo purus ATSAKYTI
Saulius
2021-07-06 19:08
įmaišykit razinu sauja ATSAKYTI
Lina
2021-06-29 18:33
kodel visi apkepai kepasi 180 temp ir valanda , kaip ir priklauso , o pagal jusu rekomendacijas man apdege ATSAKYTI
Aurelija
2021-06-30 12:59
O man neapdegė niekas :) Apie 10 min pakepiau 220 C temperatūros orkaitėje, kai pradėjo kilt, o tuomet dar apie 20 min pamažinus iki 200 C temperatūros. Puikiai pavyko. Kartais ir nuo orkaitės kepimo laikas priklauso, tai reikia stebėti :) ATSAKYTI
Sandra
2021-06-05 08:52
Puikus receptas,visada buna suvalgytas visas :) ATSAKYTI
Lina
2021-05-17 19:18
Aciu uz receptuka.tikrai labai skanus gavosi. ATSAKYTI
As
2021-05-17 16:15
Balksvojo gyslocio luobeles tinka vietuoj kruopu? ATSAKYTI
Gilė
2021-04-30 20:50
Varškės apkepa kepiau ne vieną kartą. Bandysiu pagal šį receptą. Ačiū ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
kalėdų patiekalai
kūčių patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital