Purus varškės apkepas

AUTORIUS:
Ieva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1086)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1086)
Purus varškės apkepas
@ Shuttertsock
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų varškės
4 vienetai kiaušinių (M dydžio)
80 mililitrų pieno
4 šaukštai manų kruopų (arba ryžių dribsnių, ar avižinių dribsnių)
30 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus (arba medaus, ar kito mėgiamo saldiklio )
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir pabrinkinti, kol jų prireiks (jeigu vietoje manų kruopų naudotumėte dribsnius, darykite lygiai tą patį).
2.
Sviestą ištrinti su cukrumi. Atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių ir trynius sudėti į sviesto-cukraus mišinį. Gerai išmaišyti, sudėti varškę ir vėl maišyti iki vientisos masės.
3.
Išplakti kiaušinių baltymus taip, kad apvertus indą jie liktų vietoje (labai svarbu, kad indas, kuriame plaksite būtų sausas, kitaip baltymai gali nesustandėti). Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Tada sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti - labai svarbu nepermaišyti, kad nesukristų.
4.
Kepimo formą patepti sviestu arba aliejumi ir pabarstyti džiūvėsėliais. Masę sukrėsti į indą ir kepti 220 C laipsnių orkaitėje, kol iškils. Tuomet sumažinti ugnį iki 200 C laipsnių. Iš viso kepti reikėtų apie 30 minučių. Skanaus!
AUTORIUS: Ieva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (169)
Brigita
2021-04-08 17:34
Esu kepus ne kartą pagal šį receptą. Visada viskas gaunasi tobulai. ATSAKYTI
Nijolė
2021-04-08 16:21
Ačiū už receptą. Aš dar įdėjau žiupsnelį druskos ir razinų, kepiau apie 45 min. Puikiai gavosi: išorė lengvai paskrudo, o vidus minkštas ir purus. ATSAKYTI
Mila
2021-04-07 23:33
Pabandziau siandien and greituju- nauduojau inda su storu dugnu/sonais- gavosi neiskepes vidus, bet virsunele graziai parudavus. Ka padariau- apverciau apkepa i plonesne forma, trupuciuka dar pakepiau- gavosi abi puses graziai parudavusios o vydus gerai iskepes- LIUKS. Tik as galvoju druskos truputi reiketu i tesla- seip skonio truksta. Kita karta bandysiu ideti razinu ir cinamona.
Purus, kaip debeselis- tiksliai tinka. Aciu Jums! ATSAKYTI
Robertas
2021-04-04 17:16
Viskas puiku, super, kepiau ir dar kepsiu :) AČIŪ ATSAKYTI
Ausra
2021-03-18 19:46
O man visiskai jis neapskrunda. Pakepiau 40min vis tiek neparuduoja pluta... ATSAKYTI
Evaldas
2021-04-04 18:20
patarčiau, reiktu paletinti ir kepti kol paruduoja, Easy. ATSAKYTI
Ne
2021-03-18 07:33
Kodėl gali sukristi šita nesąmonė? Nu kiek kepu tiek totalus šūdas gaunasi kyla atrodo gražu šį kart vakare jau iškepęs atrodė lb liuks, palikau krosnelėje per naktį ryte atejus per pusę viduryje sukritęs, absoliutus nusivylimas.... ATSAKYTI
Jurgita
2021-03-21 10:25
Labai teisingas ir geras receptas. Viskas gaunasi, bandyta daugybę kartų. Šimtaprocentinis geras rezultatas. Kažką darote ne taip. Arba be meilės... ATSAKYTI
Mila
2021-04-07 23:31
Kaz ka darot ner taip- ar orkaite bloga, ar dar kaz kas, Receptas labai geras ATSAKYTI
Ugne ugintaite
2021-03-16 12:14
Niam niam kaip skanu! Padariau šeimai - iškart suvalgė, ačiū už receptuka :) ATSAKYTI
A4
2021-03-14 20:36
Puikus apkepas labai skanus ATSAKYTI
Irmina
2021-02-25 16:30
Man per 30 min neiškepa ATSAKYTI
egiukas
2021-02-27 14:14
Tada kepk 31 minutę. ATSAKYTI
Edvinas
2021-02-18 19:54
Negadinkit produktų. ATSAKYTI
Nijolė
2021-02-07 23:37
Aš 1 kg varškės dedu 4 kiaušus. Neplaku jų. Tik sublenderiuoju ir padarau varškės kremą. Dar pridedu sezoninių/džiovintų vaisių. Kepu jau 40 metų. Vaikai ir anūkai užaugo su šiuo varškės apkepu :) ATSAKYTI
Giedre
2021-02-27 12:18
Parasykt receptuka ATSAKYTI
Vika
2021-02-04 19:36
Labai gavosi fainas apkepas, Aciu ATSAKYTI
Valerija
2021-02-04 14:04
Kaip kažkas ir minėjo - gavosi omletas (dėjau 4 S dydžio, mažiukus, ir tai gavosi per daug). Arba dėkit 3 kiaušinius, arba 550gr varškės ir 3 sauktus cukraus ATSAKYTI
Gintarė
2021-02-04 15:49
Labai svarbu baltymus labai labai gerai išplakti, o trynius atskirai su varškės mase ir puikiai pavyks :) ATSAKYTI
Mėta
2021-02-11 13:30
Nesąmonė, kažką ne taip darei ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital